WordPress-kehittäjät: Miten painajaisten asiakkaita hallitaan (ja suudella heitä hyvästi)

Kuinka hallita WordPress-asiakkaita

Oletko juuri aloittanut WordPress-kehittäjänä vain löytääksesi itsesi taistelemaan asiakkaita, jotka näyttävät olevan noussut suoraan pahimmista painajaisista? Korostavatko budjettikohdat vai jatkuvat viime hetken muutokset sinua? Jos on, on aika laittaa jalka alas ja sitoutua muutoksen tekemiseen.


Vaikka et voi aina löytää kauhistuttavia asiakkaita etukäteen, sinäkin voida laita järjestelmät yrityksesi parempaan hallintaan ja tee suhteiden katkaiseminen ongelmallisten asiakkaiden kanssa paljon vähemmän tuskallista.

Tässä artikkelissa keskustellaan tavoista, joilla voit löytää ja houkutella ihanteellisia asiakkaita, hallita parhaiten kehittäjäliiketoimintaa ja jakaa tapoja painajaisten asiakkaiden kanssa. Aloitetaan oikeiden ihmisten tunnistamisesta.

Opi tuntemaan ihanteellinen asiakas

Oletko kristallinkirkas kenen kanssa mieluiten haluaisit työskennellä? Joskus freelancerit ja vähemmän kokeneet kehittäjät ovat niin innokkaita aloittamaan työskentelyn, etteivät he näytä asiakkaitaan kunnolla.

Jos joudut kamppailemaan houkuttelemaan kunnollisia asiakkaita, voi olla aika muuttaa lähestymistapaa. Kysy itseltäsi seuraavat avainkysymykset:

 • Haluanko työskennellä startup-yritysten tai vakiintuneiden yritysten kanssa?
 • Mitkä ovat neuvottelemattomat ehdot?
 • Millaiset asiakkaat ovat taitoni sopii parhaiten palvelemaan?

Kun olet löytänyt vastaukset näihin alkukysymyksiin, haluat alkaa miettiä virheitä välttääksesi. Aloita seuraavien kysymysten pohtiminen:

 • Kuinka voin vaikuttaa positiivisesti projektin viestinnän yleiseen sävyyn?
 • Kuinka aion esitellä valmiin projektin??
 • Aionko siirtää asiakkaan hallitsemaan omaa tiliään projektin päättyessä vai ei?

Unelma-asiakkaan mielessä pitäminen ja tulevaisuuden projektiin liittyvien skenaarioiden aktiivinen ajattelu vähentävät todennäköisyyttäsi houkutella väärän tyyppisiä asiakkaita aluksi. Nyt kun olemme peittäneet onnellisen polun, käännämme huomiomme vähemmän toivottuihin tilanteisiin.

Nightmarish-asiakkaiden tunnistaminen ja hallinta

Suhteellisen kokemattomana WordPress-kehittäjänä ei ole aina helppoa löytää kauhistuttavaa asiakasta etukäteen – edes silloin, kun olet ryhtynyt varotoimiin. On kuitenkin varmoja merkkejä kauhistuttavista asiakkaista. Jonkin seuraavista asioista tulisi riittää asettaaksesi hälytyskellot soimaan ja lähettämään punaisia ​​lippuja, jotka sattuvat taivaalle:

 • Johdonmukaiset maksuongelmat.
 • Asiakkaat, jotka kuluttavat liian paljon aikaa.
 • Jatkuvat muutokset tai massiivisesti muuttuvat projektitavoitteet.
 • Aggressiiviset tai manipuloivat asiakkaat, jotka vievät sinut mahdollisuuteen tulevaan työhön oikeudenmukaisen palkan sijasta.
 • Asiakkaat, jotka eivät anna sinun tehdä työtäsi ja yrittävät käsittää vastuusi.

Viileän pään pitäminen ei ole aina helppoa, mutta sinun on ensin kyettävä havaitsemaan objektiivisesti nämä käytökset, sitten päättämään rauhallisesti, kuinka puuttua ongelmiin.

Projektinhallintatyökalut, kuten Trello, auttavat asioita sujuvasti.

Projektinhallintatyökalut, kuten Trello, auttavat asioita sujuvasti.

Kun olet selvittänyt, mitkä nykyisistä asiakkaistasi ovat mahdollisesti ongelmallisia, on aika ryhtyä toimenpiteisiin vähentääkseen mahdollisia ongelmia. Projektin perusorganisaatio menee pitkälle kohti tulipalojen sammuttamista etukäteen tai ainakin pääsemistä maaliin yhtenä kappaleena. Harkitse kaikkien seuraavien tekniikoiden käyttöä:

 • Käytä asiakashallintajärjestelmää kuten Trello, tai Basecamp pitääksesi eri ankat peräkkäin.
 • Luo asiakaskäsikirja auttaaksesi asiakkaasi siirtymään oman verkkosivuston hallintaan ja säästämään tulevaa kipua.
 • Luo asiakaskysely selventääksesi palvelusehtoja ja odotuksia etukäteen.
 • Muokkaa asiakkaasi hallintovalikkoa tehdäksesi itsehallinnasta helpomman vaihtoehdon tiellä.
 • Tarkista huolellisesti ja (mahdollisesti) tarkista sopimuksesi.
 • Paranna jatkuvasti asiakasviestintätaitojasi.

Tärkeintä on, että kohtele itseäsi koko tämän prosessin ajan. Ammattitaito ei tarkoita olevan kenenkään ovenmatto. Jos sinä tehdä tuntuu sinun joutuvan puremaan luoti ja kestämään vaikeita asiakaskokemuksia tietyn projektin loppuun asti, pidä nämä varovaiset seikat mielessä:

 • Aseta rajat. Älä mene suuriin ääripisteisiin yrittäen miellyttää kohtuuttomia asiakkaita. Jotkut ihmiset eivät yksinkertaisesti koskaan ole tyytyväisiä, riippumatta siitä, mitä teet. Sinulla on kaikki oikeudet säilyttää terveellisyytesi; pitkäaikainen menestys riippuu sen tekemisestä.
 • Ole suora itsesi kanssa. Arvioi rehellisesti asiakkaasi tunteet ja jos jokin tuntuu oudolta, mutta et osaa selvittää mitä se on, luota suolistoosi ja aloita toimenpiteet irtautuaksesi. 99 kertaa 100: sta, olet oikeassa.
 • Älä pelkää päästää irti. Suunnittele eteenpäin markkinoimalla palveluitasi ihanteelliselle asiakkaallesi valmistautuessasi potkaisemaan nykyinen asiakas. Joskus irtoaminen huonosta asiakkaasta avaa oven useille täydellisille.

Asiakkaiden potkaisu, jotka eivät ole hyvä ottelu

Jopa parhaiden ponnistelujen avulla joudutaan joskus katkaisemaan siteet asiakkaaseen ennakoitua nopeammin. Kun asiakas-kehittäjä-suhde hajoaa korjaamattomasti, on aika poiketa tavoista – ei poikkeuksia. Ajatus asiakkaan erottamisesta voi olla pelottava, mutta se on normaali osa kaupallista elämää ja sinun tulee suhtautua siihen oppimiskokemuksena. Tässä on mielessä tärkeimmät vaiheet:

 1. Kunnioitus ja kiitollisuus: Pidä tämä yleinen sävy, älä anna tunteiden hiipiä ja pysy rauhallisena ja kunnioittavana.
 2. Pysy neutraali, mutta luja: Älä syytä, käytä tosiasiakieltä ja tee selväksi, että katkaiset suhteen.
 3. Yhteenveto asemastasi: Tarjoa lyhyt selitys toiminnoistasi ja aseta lopullinen päivämäärä.
 4. Tarjoa ratkaisu: Ehdota muita WordPress-kehittäjiä, jotka saattavat olla paremmin sopivia. Tarjoa palautus kokonaan tai osittain.
 5. Positiivinen lähetys: Kiitos asiakkaalle oppimiskokemuksesta ja toivottaa hänelle hyvää kaikissa tulevissa pyrkimyksissä.

Esimerkki mallista

Tähän on monia tapoja. Yllä oleva ääriviivat saattavat näyttää sähköposti-lomakkeelta seuraavasti:

Hyvä asiakas],

Toivon, että tämä viesti löytää sinut hyvin. On tärkeä aihe, johon haluaisin kiinnittää huomionne.

Olemme työskennelleet yhdessä viimeisen kuuden kuukauden ajan, ja mielestäni on välttämätöntä, että se muuttuu. Koska meillä on erilaisia ​​lähestymistapoja ja standardeja projektin loppuunsaattamiseen, mielestäni WordPress-kehittäjä, jolla on enemmän aikaa omistautua pyrkimyksiisi, palvelisi parhaiten yritystäsi. Alkaen [päivämäärä], en enää pysty tarjoamaan sinulle WordPress-kehityspalveluita.

Autan sinua tässä siirtymisessä, olen laatinut luettelon kehittäjistä, jotka saattavat tarjota sinulle uuden asiakkaan:

[Ehdotukset]

Voit odottaa, että ennakkomaksuprojektille, joka maksettiin kahdeksassa viikossa, maksetaan täysi hyvitys tilillesi 24 tunnin sisällä.

Kiitos mahdollisuudesta työskennellä kanssasi ja oppia sinulta. Toivotan teille kaikkea hyvää eteenpäin.

Parhain terveisin.

[Sinun nimesi]

Mitä nyt?

Oletko valmis suudella painajaisia ​​asiakkaita hyvästi? Korvataan ehdotetut vaiheet:

 1. Aloita määrittämällä, kuka haluat ideaalisten asiakkaidesi olevan.
 2. Varmista, onko sinulla nykyisiä helvettiä tekeviä asiakkaita.
 3. Hallitse ongelmaasiakkaita tehokkaasti lyhyellä aikavälillä.
 4. Hallitse itseäsi – sinun ei tarvitse tehdä äärimmäisiä väärinkäytöksiä. Jos tarvitaan äkillinen ampuminen, tee se.
 5. Paloilee asiakkaita, jotka eivät ole hyvä ottelu.

Olemme utelias kuulemaan, kuinka olette hoitaneet samanlaisia ​​kokemuksia kuin edellä käsitellyt. Kuinka hallitset sietämättömiä asiakkaita? Oletko koskaan pitänyt ampua mitään? Jaa kokemuksesi alla olevissa kommenteissa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map