WooCommerce sosiaalisen median markkinointivinkit

Käytä sosiaalisen median markkinointia WooCommerce-myynnin lisäämiseksi

WooCommerce helpottaa verkkokauppiaiden elämää. Integroituna WordPress-sivustoosi, WooCommerce antaa sinun luoda oman verkkokaupan WordPressillä ja muokata sitä mielesi mukaan. Tämän vuoksi ei ole yllättävää, että tämä avoimen lähdekoodin verkkokaupan WordPress-laajennus tukee enemmän kuin 20% verkkokaupoista. Vaikuttava, eikö??


Vaikka täysin toimivan WordPress-myymälän luominen ei ole koskaan ollut yksinkertaisempaa, oikeiden asiakkaiden huomaaminen siitä voi olla haastavaa. Täällä sosiaaliset verkostot astuvat sisään.

Tänään etsimme tapoja hienosäätää sosiaalisen median markkinointitaktiikkaasi asiakkaiden kiinnostamiseksi, pätevien viittausten luomiseksi ja WooCommerce-myynnin lisäämiseksi.

1. Luo ja jaa hämmästyttävää sisältöä luomiseen

Sosiaalisen median markkinointi ei ole pelkästään altistumisen lisäämistä. Se auttaa myös yhdistämään yleisösi henkilökohtaisella tasolla, luomaan luottamusta heihin ja asettamaan itsesi erittäin merkitykselliseksi verkkolähteeksi. Juuri siitä syystä sisältömarkkinoinnin tulisi olla korvaamaton osa sosiaalisen median kampanjaasi.

Jotta ihmiset kiinnostuisivat sisällöstäsi, sinun on tehtävä siitä heille osuva. Käytä työkaluja, kuten BuzzSumo, löytääksesi kaikkein jaetuimmat aiheesi, ja luoda ympärillesi alkuperäisiä, oivallisia ja erittäin vuorovaikutteisia viestejä..

Perinteisten artikkelirakenteiden lisäksi pelaa sisällön muodoilla, kunnes löydät ne, jotka resonoivat kohdeyleisösi kanssa. Tässä on muutamia ideoita:

Tuottaa pitkämuotoinen sisältö

Esimerkiksi Neil Patelin mukaan 2500-sanat artikkelit Hanki enemmän osakkeita Facebookissa kuin heidän lyhyemmät vaihtoehtonsa. Sama koskee videoita. Tyypillisesti 4 minuuttia plus katsotaan ja jaetaan enemmän kuin lyhyitä.

Hyödynnä suoratoistoa

Ihmiset rakastavat videosisältöä. Se, että 1 miljardia tuntia videoita, joita katsotaan joka päivä, tukee minua. Ja live-videot ovat vieläkin mielenkiintoisempia, koska ne tuntuvat luonnollisemmilta. Tämä on loistava tilaisuus kiinnostaa asiakkaitasi ja tuottaa enemmän myyntiä. Kaikki suuret alustat, kuten YouTube, Facebook ja Instagram, tukevat tämän tyyppistä sisältöä.

Luo Instagram-tarinoita

Olemme puhuneet e-kaupankäynnin vastaisesta Instagramista aiemmin WPExplorer-blogissa. Mutta Instagram-tarinoiden nousu (joka on nyt kaksi kertaa niin suuri kuin Snapchat) tarkoittaa, että ei ole parempaa aikaa kuin nyt antaa Instagramille uusi mahdollisuus. Lisäksi heillä on tärkeä rooli luotavien tuottamisessa ja konversioiden lisäämisessä. Tilastot sanovat ainakin 20% Instagram-tarinoista johtaa suoraan viesteihin katsojilta. Hyödyntääksesi heidän voimaansa, voit käyttää heitä kiinnostamaan potentiaalisia asiakkaitasi lyhyillä kyselyillä tai lyhytaikaisilla valokuvilla ja videoilla.

2. Puolaa sosiaalisen median markkinointistrategiaasi

Sosiaalisen median markkinoinnin perusteet WordPress-verkkosivustollesi

Verkkokaupan maailmasta on tullut liian kilpailukykyistä, ja selviytyäksesi sinun on jatkettava markkinointikäytäntöjen parantamista. Tämä koskee kaikkia strategian segmenttejä, mukaan lukien sosiaalisen median markkinointi.

Tarjoa reaaliaikaista palautetta

Useimmat asiakkaat, joilla on kysymys tai valitus odottaa näkeväsi vastauksen tunnissa. Silti monet yritykset eivät ota asiakaspalautetta vakavasti ja jättävät heidän kysymyksensä vastamatta. Tämä on valtava virhe, kun otetaan huomioon, että 88% näistä asiakkaista päättää olla ostamatta sinulta.

Parantaaksesi käyttäjäkokemusta, harkitse live chat-laajennuksen käyttöönottoa vastausten tarjoamiseksi heidän kysymyksiinsä ympäri vuorokauden.

Sinun tulisi myös hyödyntää sosiaalisen maininnan seurannan työkaluja, koska niiden avulla voit seurata sekä suoraa että epäsuoraa tuotemerkkisi mainintaa eri sosiaalisen median alustoilla. Tällä tavalla voit antaa asiakkaillesi arvokkaita vastauksia ja auttaa heitä toteuttamaan oston reaaliajassa.

Automatisoi sisällönjako

Seuraajasi odottavat sinun jakavan viestejä johdonmukaisesti. Tämä voi tietenkin olla erittäin haastavaa ja aikaa vievää manuaalisesti tehtäessä. Tähän kohtaan siirtyvät sosiaalisen median hallintatyökalut, koska niiden avulla voit hallita viestejäsi etukäteen ja julkaista ne sitten automaattisesti. Voit harkita Blog2Social-, SNAP- tai Social Snap -palveluita.

Optimoi mobiilistrategia

WooCommerce-sivustosi tai sosiaalisen median profiileja käyvien mobiililaitteiden käyttäjien määrä kasvaa jatkuvasti. Siksi sinun on keskityttävä luomaan mobiiliystävällisiä sisältömuotoja. Facebook neuvoo että postittaessasi videoita tai valokuvia sosiaaliseen verkostoon, sinun tulisi käyttää pystysuoria muotoja. Se on paljon käyttäjäystävällisempi ja houkuttelevampi kuin laajakuvavaihtoehto. Käyttämällä pluginia kuten Resoc Social Editor voi auttaa sinua luomaan optimoituja kuvia jaettavaksi

3. Käytä WooCommerce-laajennuksia lisätäksesi sosiaalisen median sitoutumista

Asennukseen kannattaa harkita useita sosiaalisen median laajennuksia ja WooCommerce-laajennuksia. Tässä on muutama hyödyllinen kassalle.

StoreYa Kauppa Facebookiin

StoreYan myymälä Facebookissa WooCommercea varten

StoreYa tuo WooCommerce-kauppaasi Facebookiin. Asenna vain laajennus, muodosta yhteys Facebookiin ja tuo kauppa automaattisesti. Sen avulla asiakkaat voivat luoda haluamaluetteloita, voittaa kuponkeja, etsiä ryhmäkauppoja ja niin edelleen. Voit myös tarjota “tyhjästä” -kampanjoita myynnin lisäämiseksi. Tätä kätevää laajennusta voidaan käyttää jopa lisäämään Twitter-viestit, Pinterest-levyt ja Youtube-kanavasi välilehteisi sivullesi.

WooCommerce Instagram -galleria

WooCommerce Instagram

WooCommerce Instagram Gallery yhdistää myymälän Instagram-tiliisi. Kauniit valokuvat tuotteistasi, jotka lähetät Instagramissa merkkituotteen hashtagin kanssa, ilmestyvät suoraan WooCommerce-myymälän tuotesivuille. Asennus vie muutama minuutti – muodosta vain yhteys Instagramiin ja lisää hashtia tuotteisiin, joihin haluat näyttää syötteesi. Tämän ansiosta asiakkaiden on entistä helpompaa jakaa tuotteitasi sosiaalisessa mediassa.

WooCommerce -toivelista

WooCommerce Wishlist -laajennus

WooCommerce-toivelistalla asiakkaasi voivat luoda omia toivelistoja myymälässäsi ja jakaa ne sitten seuraajiensa kanssa Facebookissa, Twitterissä tai Pinterestissä. Toivelistat ovat hyödyllisiä myynnin lisäämisessä palautusasiakkailta. Jaettavat toivelistat voivat kuitenkin esitellä myymälän kokonaan uudelle asiakaskunnalle. Käyttäjät voivat luoda luetteloita jakaa ystävien ja perheen kanssa syntymäpäiviä, häitä, vauvaistuksia ja muuta varten.

WooCommerce sosiaalinen kuponki

Sosiaalinen kuponki WordPressille

Tiedot ja lataaNäytä esittely

WordPressin sosiaalinen kuponki voi lisätä sekä sosiaalisen median läsnäoloasi että myyntiäsi. Se toimii yksinkertaisella periaatteella – asiakas tykkää tai jakaa tuotesivusi vastineeksi alennukselle ostostaan. Lisää laajennuksella sosiaalisia kuponkeja tuotesivuillesi, autoosi ja kassalle. Kun asiakas on suorittanut sosiaalisen toiminnan, kuponkikoodi lisätään automaattisesti heidän ostoskoriinsa.

4. Älä keskity välittömään myyntiin – keskity luottamuksen lisäämiseen

Edellä mainitut sisällön markkinointitaktiikat ovat hienoja, koska ne tuovat lisäarvoa asiakkaillesi ja inspiroivat heitä vierailemaan sivustollasi lisää vinkkejä ja tietoja. Kun olet lisännyt tuotemerkkitietoisuutta ja houkutellut kävijöitä, sinun on innostettava heitä ostamaan.

Nyt sosiaalisten verkostojen käyttäminen myyntiin on tehokas taktiikka, mutta se riippuu kohdeasiakkailtasi ja käyttämistäsi alustoista. Lähes kaikki verkkokaupat tekevät kuitenkin yhden virheen – yritetään myydä heti lepakko. Muista, että asiakkaasi haluavat ensin oppia lisää sinusta ja ostaa sinulta, kun he ovat valmiita.

Siksi sinun on keskityttävä käyttämään sosiaalisia verkostoja houkutella asiakkaita. Käytä niitä luottamussignaalina todistaaksesi, että olet heille oikea valinta. Tässä on muutama strategia, joka voi auttaa sinua täällä:

Sijoita mainontaan

Google-mainokset

Sosiaalisen median maisema on tullut liian täynnä. Asiakkaidesi uutissyötteet ovat täynnä reunaa erilaisilla merkkituotteilla, mikä vaikeuttaa sinua huomaamaan itsesi. Tällöin maksettu mainonta paistaa. Sen uskomattomat kohdistusvaihtoehdot parantavat näkyvyyttäsi, antavat sinun mainostaa parhainta sisältöäsi ja tarjouksiasi oikeille ihmisille ja auttavat sinua ohjaamaan kuormia päteviä viittauksia sivustoosi.. Google-mainokset on loistava paikka aloittaa maksullisilla mainoksilla.

Käytä sovelluksen sisäisiä mainoksia

Aivan kuten heidän nimensä sanoo, sovelluksen sisäiset mainokset antavat asiakkaillesi mahdollisuuden ostaa haluamasi tuote poistumatta sosiaalisen median alustalta. Tämä on erityisen tärkeää matkaviestimen käyttäjille. Esimerkiksi Facebookissa asiakas voi jopa tallentaa luottokorttitietojaan ja tehdä tulevista ostoistaan ​​entistä yksinkertaisempia. Ja Facebook-uudelleenmarkkinoinnin avulla voit kohdistaa ihmisiin, jotka ovat käyneet kaupassa aiemmin.

Kannusta käyttäjien luomaa sisältöä

Nykypäivän käyttäjät eivät enää luota merkkituotteisiin. He haluavat oppia lisää merkistäsi muiden asiakkaiden tosielämän kokemuksista. Ja yksi tehokkaimmista tavoista antaa heille etsimäänsä tietoa on hyödyntää käyttäjien luomaa sisältöä (tai UGC).

Jos haluat rohkaista ihmisiä jakamaan UGC: tä ja käyttämään merkkisi hashtagia, sinun tulisi harkita palkitsemista heille. Mainosta esimerkiksi alennus tuotteen tarkistuksen jättämisestä (siellä on jopa helppoa Tarkista alennus plugin, jonka voit asentaa lisätäksesi tämän ominaisuuden). Tai järjestä lahja sosiaalisessa mediassa. Kilpailuun pääsemiseksi käyttäjän on jaettava kuva tuotteestasi. Varmista vain, että noudatat kaikkia sovellettavia FTC-ohjeet ja paikalliset lait.

Työskentele vaikuttajien kanssa

10+ vinkkiä WordPress-blogin luottamuksen ja uskottavuuden lisäämiseksi

Vaikuttajien markkinointi on nopeimmin kasvava online-asiakashankintataktiikka. Se lisää luottamusta asiakkaidesi kanssa ja tekee tuotteistasi uskottavamman. Huomaa, että kapealla olevat suositut ihmiset käyttävät tuotteitasi, myös potentiaaliset asiakkaasi haluavat käyttää niitä. Sinun on vain varmistettava, että valitset influenssan samalla toimialalla ja tarjoat heille jotain heidän huomionsa arvoista.

Takaisin sinulle

Sosiaalisen median markkinointi on puuttuva osa WooCommerce-markkinointipelissäsi. Se antaa sinulle mahdollisuuden saada asiakkaasi mukaan, luoda luottamusta heihin ja ohjata heitä alas myyntikanavassasi kohti ostoa.

Kuinka käytät sosiaalisia verkostoja lisätäksesi WooCommerce-myyntiä? Onko sinulla sosiaalisen median markkinointitekniikoita WooCommerce-kauppoille, joita haluat jakaa?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map