Virheellisesti käyttävän WordPress-teeman vianetsintä

Yksittäiset henkilöt ja organisaatiot ympäri maailmaa käyttävät WordPress-alustaa dynaamisen web-sisällön ylläpitämiseen. Et ehkä edes tajua sitä, mutta suuri osa suosituista blogeista, uutissivustoista ja blogeista toimii WordPressissä. Tämä suosittu CMS (sisällönhallintajärjestelmä) tarjoaa puitteet tekstin, kuvien ja videon käsittelemiselle.


Kuinka suosittu tämä sisällönhallintajärjestelmä (CMS) on? Niin suosittu, että sen osuus on noin 30% kaikista verkkosivustoista internetissä.

Jokainen WordPress-asennus alkaa teemalla. Teemat ohjaavat verkkosivuston ulkoasua tyylitaulukoiden avulla, jotka määrittelevät verkkosivujen värit, fontit ja reunat. Voit selata verkossa suosittuja WordPress-teemoja, joista jotkut ovat ilmaisia, kun taas toiset vaativat oston.

Mutta mitä tapahtuu, kun haluat asentaa tai muuttaa teemoja ja WordPress alkaa heittää virheitä tai ei toimi oikein? Katso alla olevista vinkkeistä vianetsintäehdotuksia.

1. Siirrä turvallisesti

Siirtyä uuteen teemaan turvallisesti

Jos olet äskettäin siirtynyt WordPress-teemasta toiseen tai aiot tehdä niin lähitulevaisuudessa, sinun pitäisi odottaa joitain kuoppia tien päällä. Teemojen välillä siirtyminen voi edellyttää suuria määritysmuutoksia, jotka voivat edellyttää vianmääritystä.

Aluksi varmista, että selaat uusia teemoja hyvämaineisesta lähteestä. Suosittelemme sivustoja, kuten virallista WordPress-hakemistoa, ThemeForestia, tyylikkäitä teemoja jne. Vältä etsimästä ja lataamasta premium-teemojen laittomia “ilmaisia” kopioita. Nämä sivustot voivat tarjota teemoja, jotka sisältävät joko vahingossa tai tarkoituksella virheitä tai muita tunnettuja turvallisuusongelmia.

Ennen kuin jatkat, tee täydellinen varmuuskopio vanhasta sivustostasi ja teemastasi, ennen kuin aloitat muuttotoimenpiteet (vaikka on myös monia muita vinkkejä, joiden avulla voit muuttaa WordPress-teeman turvallisesti).

Kun olet valmis siirtymään uuteen teemaan, kirjaudu sisään WordPress-hallintakonsoliin ja siirry Ulkoasu-välilehteen. Napsauta haluamasi teeman vieressä olevaa ”Aktivoi” -painiketta. Huomaa, että siirtyminen voi viedä huomattavasti aikaa ja sitä voidaan päivittää vaiheittain.

2. Päivitä linkit

Päivitä ja tallenna pysyvät linkit

Kun asennat uuden teeman WordPress-sivustoosi, se saattaa sisältää muutoksia alasi sivujen hallintaan. Tämä voi johtaa uuteen URL-muotoon, joka voi aiheuttaa virheitä kävijöillesi.

URL-ongelman helpottamiseksi mene hallintakonsoliin ja käytä Asetukset-välilehteä. Siirry sitten ”Permalinks” -alivalikko. Vieritä alaspäin ja napsauta “Tallenna muutokset”, kun haluat tyhjentää permalinkit. Tämän pitäisi päivittää kaikkien sivujen URL-osoitteet linkitettäväksi oikein.

3. Suorita teemapäivitykset

Jotta henkilökohtainen tietokoneesi ja älypuhelimesi olisivat onnellinen ja terve, sinun on suoritettava säännölliset ohjelmistopäivitykset. Ne voivat sisältää yhdistelmän uusia ominaisuuksia ja tietoturvaparannuksia tai -korjauksia. Päivityksen ohittaminen voi olla alttiina kyberuudistukselle.

Sama tilanne pätee WordPress-isäntään ja teemiin. Jos teemallasi on tietoturvavirhe, hakkerit voivat mahdollisesti tunkeutua taustajärjestelmiin ja paljastaa arkaluontoisia tietoja. Kehittäjät päivittävät jatkuvasti teemojaan suorituskyvyn parantamiseksi ja tietoturvaongelmien ratkaisemiseksi.

Kun uusi päivitys WordPress-teemallesi tulee saataville, näet ilmoituskuplan järjestelmänvalvojan konsolissa. Mene ”Päivitykset” -välilehdelle ”Koti” -kohtaan ja vahvista päätöksesi siirtyä valitun teeman uuteen versioon. Tietyt teemat tukevat myös automaattista päivityksen tarkistamista ja asentamista. Esimerkiksi, jos käytät Themeforestista ostettua teemaa, Envato Market -laajennus on ehdottoman välttämätön asia. Tämän laajennuksen avulla on helppo asentaa ja päivittää kaikki Envaton teema- ja laajennusostokset WordPress-hallintapaneelista..

Tärkeintä on asentaa vain teeman uusin versio, tai muuten saattaa ilmetä virheilmoituksia, jotka liittyvät yhteensopimattomuuteen joko WordPress-alustan, laajennusten tai molempien kanssa..

4. Tarkista sivuston asetukset

Tarkista sivuston asetukset

Kun työskentelet aiemmin räätälöityn monimutkaisen teeman kanssa, voi olla haastavaa saada WordPress-ympäristö linkittämään oikein verkkotunnukseesi. Verkkosivuston verkkotunnus on ensisijainen URL-osoite, jota kävijät käyttävät, eli .com- tai .net-osoite.

WordPress-ilmentymän suorittaminen ei anna automaattisesti käyttöoikeutta verkkotunnukseen. Sinun täytyy hankkia sellainen verkkorekisterin kautta. Kun tapahtuma on suoritettu, voit kehottaa verkkotunnuksen osoittamaan WordPress-verkkosivustoosi.

Jos sinulla on ongelmia WordPress-teemasi kanssa ja yrität selata sitä selaimessa, aloita avaamalla järjestelmänvalvojan konsoli ja siirtymällä yleiseen ”Asetukset” -valikkoon. Selaa sieltä alas kohtaan, jossa määrität käytettävät verkko-osoitteet.

Varmista, että ”WordPress-osoite” -kenttään on kirjoitettu oikea URL-osoite tai IP-osoite, joka osoittaa ensisijaiselle WordPress-palvelimellesi. Jos käytät pilvipohjaista isännöintipalveluntarjoajaa, nämä tiedot olisi annettava sinulle. Kirjoita ”Sivustoosoite” -kenttään verkkotunnuksen nimi, jonka haluat linkittää sivustoosi. Muista lisätä osoitteen alkuun ”http: //” (tai vielä paremmin “https: //”, jos olet lisännyt SSL WordPressille).

5. Tarkista Plugin Usage

Tarkista Plugin Usage

Kun joutut WordPress-teeman ongelman vianmääritykseen, laajennusten tarkasteleminen voi olla hyödyllinen vaihe. Laajennukset ovat ohjelmistokehittäjien luomia pieniä skriptejä tai työkaluja, jotka voidaan lisätä WordPress-sivustoosi yhdellä napsautuksella. Ne lisäävät usein hyödyllisiä ominaisuuksia, mutta voivat myös vaikeuttaa teeman määritystä.

Voit esimerkiksi asentaa laajennuksen, joka lisää tukea blogiviestien kommentoimiseen. Osana asennusprosessia tehdään uusia mukautuksia olemassa olevaan teemaanne, jotta kommentit voidaan näyttää yhdessä muun sivuston kanssa. Saatat huomata, että laajennuksella on odottamaton vaikutus muihin WordPress-asennuksen osiin.

Jos haluat kaventaa ongelman lähdettä, poista ensin kaikki sivustosi laajennukset ja aktivoi sitten ne yksi kerrallaan. Kun olet selvittänyt, mikä laajennus on syyllinen ongelmaan, tarkista järjestelmänvalvojan ohjelmistopäivitykset ongelman ratkaisemiseksi. Saatat joutua joutua ottamaan yhteyttä kehittäjään, jos ongelma on edelleen olemassa. Riippuen siitä, kykenevätkö he auttamaan, saatat joutua poistamaan laajennuksen kokonaan sivustoltasi.

VIHJE: Välttääksesi laajennusvirheitä varmista, että et asenna useita laajennuksia samaan tarkoitukseen. Kokemuksemme mukaan suurin osa laajennuksista ja teemakonflikteista johtuu päällekkäisistä toiminnoista. Kiinnitä yksi laajennus kutakin ominaisuutta kohden, jonka haluat lisätä sivustoosi. Useat SEO-laajennukset, premium-liukusäätimet tai sivunmuodostajat aiheuttavat vain ongelmia.

6. Nopeuta suorituskykyä

Voit usein asentaa WordPress-teeman ja huomaat, että verkkosivustosi nopeus ja suorituskyky vaikuttavat negatiivisesti. Tämä voi johtua siitä, kuinka teema lataa resurssit ennen sisällön näyttämistä vierailijan selaimessa.

On tärkeää astua taaksepäin ja pohtia sitä, kuinka ylläpidät verkkosivustoasi. WordPressin paikallisen asennuksen hallinta voi olla enemmän vaivaa kuin se kannattaa. Näin pakotat ylläpitämään fyysistä laitteistoa ja mahdollistamaan riittävän nopean verkon käsittelemään kaiken odotettavan liikenteen.

Yrityksen suorittaman nopeustestauksen mukaan Kanadan isännöinti yli 1000 sivustolla Yhdysvalloissa ja Kanadassa keskimääräinen latausaika vaihteli 226 ms: sta 2850 ms: iin. On selvää, että haluat olla sen alhaisella puolella. Tämän ilmaisen työkalun avulla voit tarkistaa sivustosi nopeuden. Jos se on huono, voit harkita isäntävaihtoa.

Etkö ole varma mistä aloittaa? On olemassa monia luetteloita ja artikkeleita, jotka kattavat parhaan WordPress-isännöinnin, mutta WPExplorer-ohjelmassa valinta # 1 on WP Engine. Tätä me käytämme (yhdessä Cloudflaren kanssa) saadakseen nopean nopeuden ja täydellisen 100 pisteen Google PageSpeed ​​Insights -pelissä.

Vaihtaminen isännöidylle WordPress-alustalle eliminoi sivustosi suorituskykyongelmat ja säästää samalla rahaa. Sivustosi sijaitsee pilvessä ja toimii virtualisoidulla laitteistolla suuremmassa tietokeskuksessa.

Suuri hyöty pilvipalveluiden ylläpitämistä WordPress-sivustoista on joustavuus mukauttaa nopeasti kysyntään. Jos WordPress-teemasi vaatii raskaiden resurssien lataamista jokaisella vierailulla, pilvipalveluntarjoajasi voi tarvittaessa automatisoida verkon ja palvelimen virran tarjoamisen.

Älä kuitenkaan pysähdy vain WordPress-isännöintiin. On monia muita vinkkejä ja temppuja, joita voit kokeilla nopeuttaaksesi WordPressiä. Haluat ehkä harkita CDN-tiedoston lisäämistä, kuvien pilkkomista, uusien versioiden rajoittamista tai myös paremman WordPress-teeman valitsemista. Nämä kaikki voivat auttaa lyhentämään sivusi latausaikoja huomattavasti.

7. Tarkista välimuisti

WP-moottorin välimuisti

Huomaat, että kun siirryt uuteen WordPress-teemaan tai teet muokkauksia nykyiseen, muutokset saattavat kestää kauan, jotta ne näkyvät omissa selainkokeissa. Tämä johtuu välimuistiin kutsutusta prosessista. Selaimet tallentavat tietyt tiedot paikallisesti, jotta ne voidaan ladata tulevaisuudessa nopeammin.

WordPress-teeman suhteen selaimet välimuistiin tallentavat tyylisivutiedot, kuten fontit, värit ja asettelut, koska nämä elementit muuttuvat harvemmin kuin sivujen teksti ja kuvan sisältö. Mutta jos aiot tehdä suuria muutoksia WordPress-teemaan, sinun kannattaa ehkä harkita selaimen välimuistin tyhjentämistä tai väliaikaista poistamista käytöstä. Sen mukaan, kuinka olet lisännyt välimuistin WordPress-sivustoosi, on olemassa muutamia eri tapoja tehdä tämä.

Tyhjennä välimuisti

Ensimmäisen askeleen pitäisi olla tietokannan välimuistin tyhjentäminen (tai “puhdistaminen”). Jos käytät hosting-palveluita, kuten WP Engine, voit tyhjentää sivu, CDN ja esinevälimuisti WordPress-hallintapaneelista. Tämä vaihtoehto on kohdassa WP-moottori> Yleiset asetukset. Napsauta vain ”Poista kaikki välimuistit” -painiketta.

Jos käytät välimuistilaajennusta, sinun on löydettävä laajennuksen asetukset välimuistin tyhjentämiseksi. Esimerkiksi WP Super -välimuistin käyttäjät voivat siirtyä kohtaan Asetukset> WP Super -välimuisti ja käyttää ”Poista välimuisti” -painiketta..

Seuraavaksi, jos käytät kolmannen osapuolen CDN-levyä, sinun on tyhjennettävä myös kyseinen välimuisti. Esimerkiksi, jos käytät Cloudflare-palvelua, kirjaudu vain tiliisi. Napsauta sitten sivustosi ja sitten “välimuisti” -vaihtoehto navigointivalikossa. Napsauta painiketta “Puhdista kaikki”. Odota noin 30 sekuntia, ja sivustosi ja CDN: n pitäisi olla valmiita tallentamaan välimuisti kaikkiin sivuihin tekemäsi muutokset.

MERKINTÄ: Vaikka voit poistaa välimuistin käytöstä kokonaan (joko välimuistin laajennuksen tai CDN: n kautta), suosittelemme yksinkertaisesti tyhjentämistä (tai poistamista) manuaalisesti, kun teet muutoksia. Tällä tavalla voit estää sivustosi nopeuden ja suorituskyvyn pudottamisen.

8. Palaa ydinteemaan

Kun kaikki muu epäonnistuu, harkitse WordPress-verkkosivustosi palauttamista perusteemaan. Yksi ilman monimutkaisia ​​lapsiteemoja tai laajennuspohjaisia ​​mukautuksia. Tämä on tehokkain menetelmä aiheongelmiin, joita et voi ratkaista muiden tässä artikkelissa kuvattujen vinkkien avulla. Ajattele sitä kuin aloittaminen tyhjästä kankaasta.

Usein ongelmat johtuvat väärin koodatuista mukautuksista tai plugin-ristiriitoista (kuten edellä mainittiin). Paras tapa välttää tämä on valita tarpeisiisi sopiva teema liikkeellä ollessasi. Tarvitsetko otsikossa sosiaalisia linkkejä? Varmista sitten, että valitsemasi teema sisältää kyseisen ominaisuuden. Haluatko salkun? Varmista jälleen, että valitsemasi teema sisältää sisäänrakennetun salkun mukautetun postityypin.

Tarvitsetko apua teemavalinnassa? Tässä on luettelo parhaista käytettävissä olevista WordPress-teemoista. Useimmat ovat joustavia, monikäyttöisiä tyyliteemoja, minkä vuoksi ne sopivat hyvin useimpiin verkkorakoihin.

Pohjaviiva

Monien räätälöintivaihtoehtojen ja “plug and play” -filosofian ansiosta WordPress on tuonut verkkosivujen suunnittelumaailman kenenkään (melkein) ulottuville, joka pystyy käynnistämään tietokoneen ja navigoimaan Internetiin. Haittapuoli on, että monet ei-tekniset ihmiset rakentavat verkkosivustoja. Mutta sinun ei tarvitse turhautua, kun ohjelmisto ei toimi oikein.

Onneksi, kuten olemme yrittäneet huomauttaa tässä artikkelissa, jos pysyt rauhallisena ja noudatat vain vaiheittaista strategiaa, on suuri mahdollisuus, että pystyt suorittamaan perustyöt, kuten teemojen asentaminen tai vaihtaminen onnistuneesti. Kiitos lukemisesta ja onnea!

Etsitkö lisää teeman vianetsintävinkkejä? Tässä on 10 yleisempää WordPress-teemaongelmaa sekä niiden korjaaminen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map