Vinkkejä WordPressin mobiiliystävällisyyden lisäämiseksi

Vinkkejä WordPressin mobiiliystävällisyyden lisäämiseksi

On melko yleistä nähdä ihmisiä, jotka käyttävät kädessä pidettäviä laitteita lukemiseen tai etsimään mitään verkosta. Yksi raportti arvioi että 60% hakuista alkaa mobiililaitteesta. Jos kohdeyleisösi on osa tätä väestöä, joka on jatkuvasti liikkeellä, sinulla ei todellakaan ole vaihtoehtoa – sinun on varmistettava, että verkkosivustosi näyttää hyvältä ja toimii hyvin matkapuhelimissa. Katsotaan tässä viestissä joitain asioita, joita voit tehdä WordPress-verkkosivustosi mobiiliystävällisyydeksi.


Mobiiliystävällinen verkkosivusto näyttää pieni versio tavallisesta verkkosivustostasi. Tämän ulkonäön saavuttamiseksi on välttämätöntä optimoida kaikki verkkosivustosi elementit vastaamaan näytön kokoa. Ja houkutellaksesi ja pitääksesi liikennettä sinun on varmistettava, että verkkosivustosi latautuu nopeasti, etenkin matkapuhelimissa.

Tee WordPress-verkkosivustostasi mobiiliystävällinen

Googlebot tarkastelee monia näkökohtia ja tarkistaa, onko verkkosivusto mobiiliystävällinen, mukaan lukien,

 • sisältääkö sivu liian monta mainosta vai ohjelmistoa, joka ei sovellu mobiililaitteille, kuten Flash ja Java.
 • jos sisällön koko on alas näytölle ja teksti on luettavissa ilman zoomia tai vaakavieritystä.
 • onko linkit sijoitettu selvästi toisistaan, jotta niitä on helppo napauttaa.

Miksi WordPress-verkkosivustosi pitäisi olla mobiiliystävällinen?

WordPress-verkkosivuston tekeminen mobiiliystävälliseksi on luonnollinen seuraus matkapuhelinten määrän räjähdysmäiselle lisääntymiselle, paremmalle verkkoyhteydelle ja Wi-Fi-yhteyden pääsylle julkisissa paikoissa. Vakuuttavampia syitä ovat,

 • Hakukoneet pitävät mobiiliystävällisyyttä as sijoituskerroin. Matkapuhelinystävällisyys määritetään sivu kerrallaan. Tämä tarkoittaa sitä, että verkkosivustosi mobiiliystävälliset alueet sijoittuvat korkeammalle hakutuloksissa, kun taas jäljellä oleva sisältö on alempi.
 • Vaikeasti selattava verkkosivu voi johtaa korkeampaan poistumisprosenttiin, mikä voi vahingoittaa sivustosi SEO. Sitä vastoin mobiiliystävällinen verkkosivu voi kääntyä paremmaksi sivuston nopeudeksi ja SEO: ksi.
 • Verkkosivujen tekeminen mobiiliystävällisiksi tarkoittaa usein, että sinulla on puhtaat ruudukot ja asettelut sekä mahdollisesti yksi yleinen URL ja yksi koodipohja.
 • Mobiiliystävällisyys parantaa brändin vahvistamista ja myyntiä.

Kuinka tehdä WordPress-verkkosivustostasi mobiiliystävällinen

Nykyään modernit WordPress-teemat, kuten Total, reagoivat ja voivat näyttää verkkosivuston millä tahansa laitteella. Mutta voit tehdä monia asioita optimoi verkkosivustosi mobiililaitteille, reagoivan teeman käytön lisäksi.

1. Käytä mobiiliä ensimmäistä lähestymistapaa

Nykyisessä digitaalisessa skenaariossa mobiiliystävällisyyden merkitystä ei voida korostaa liikaa. Yhdysvalloissa, matkapuhelinten digitaalisen median aika on korkeampi kuin 51% verrattuna pöytätietokoneisiin on 42%. Saavuttaakseen tämän pyyhkäisemällä yleisön, verkkosivustojen omistajat eivät pelkästään optimoi olemassa olevaa verkkosivuston suunnittelua useille näyttökokoille. He ovat menossa askeleen eteenpäin ja omaksuvat liikkuvan ensimmäisen lähestymistavan.

Mobiili ensimmäinen lähestymistapa luo UX-suunnittelun erityisesti matkapuhelimille ja priorisoi sisältöstrategian pienemmälle näytölle. Se ei pelkästään optimoi nykyistä tavallista työpöytäsivustoa matkapuhelimille.

Toinen tärkeä syy liikkua ensin on Googlen ilmoitus marraskuussa 2016 siirtyäkseen asteittain mobiililaitteiden ensimmäiseen indeksointiin. Tämä indeksointimenetelmä tarkoittaa, että Google tarkistaa ensin sivuston mobiilisivut indeksoinnin suhteen, ennen kuin työpöydän sivut. Kun valitset sivuston mobiili ensimmäinen hakemisto, Google käyttää luokittelijoita selvittääkseen, kuinka valmis sivusto on mobiili-ensin-hakemistoon. Luokittelijat määrittävät, kuinka työpöytäsivusto on yhtä suuri tai vertailukelpoinen mobiilisivustolle sisällön, linkkien, skeeman, multimedian jne. Suhteen. Itse asiassa lokakuussa Gary Illyes Googlesta ilmoitti yleisölle New Yorkissa pidetyssä SMX East -konferenssissa, että jotkut sivustot ovat jo mobiilihakemistoluettelossa, ja niitä on vielä seurattava.

2. Optimoi kuvat

Kuvatiedostot ovat tyypillisesti tavurasittaisia. Ne latautuvat hitaammin kuin muut resurssit, kuten teksti ja HTML. Jotta verkkosivustosi olisi mobiiliystävällinen, sinun on optimoitava kuvat sopimaan pienempiin näyttöihin. Versiosta 4.4 lähtien WordPress on suurelta osin huolehtii tästä, mutta voit myös käyttää WordPress-laajennusta kuvien optimoimiseksi edelleen.

Voit tehdä paljon enemmän kuvien optimoinnista pitäen aina mielessä, että kuvien optimointi vaatii tasapainon käyttökokemuksen, visuaalisen vetovoiman ja sivun suorituskyvyn välillä. Poista ensin kuvat, jotka eivät anna lisäarvoa. Seuraavaksi, jopa ennen kuvien lähettämistä, optimoi kuvat pakkaamalla ne pienemmiksi tiedostokokoiksi. Jos käytät Photoshopia, käytä Tallenna verkkoon vaihtoehto. Verkkotyökalut, kuten TinyPNG tai plugins kuten WPSmush osaa myös tehdä työn melko tehokkaasti. Lisäksi siellä on a Github-sivu joiden avulla voit verrata erilaisia ​​pakkaustyökaluja. Lisätietoja kuvan optimoinnista saat käyttämällä kuvan optimointiopastamme.

3. Ota käyttöön nopeutetut mobiilisivut

Nopeutetut mobiilisivut WordPressille

Nopeutetut mobiilisivut on Googlen avoimen lähdekoodin aloite, joka tarjoaa nopean sisällön lataamisen matkapuhelimiin. Se antaa kustantajille keinot luoda mobiiliystävällinen sisältö vain kerran ja ladata sen heti kaikkialle mobiiliverkkoon. AMP on todella paljon optimointeja verkkosivustolle, joka tehdään Googlen vaatimalla tavalla. Saatavana on vakiovalikoima mainosmuotoja, mainosverkkoja ja tekniikoita. Samaan aikaan kustantajat voivat myös valita omat muodonsa, kunhan se ei ole nopeuden hidasta. Meillä on oma WordPress-AMP-opetusohjelma AMP-sivujen luomiseen, jotta pääset alkuun. Suosittelemme myös AMP Start Googlen avulla voit myös luoda upean näköisiä AMP-sivuja käyttövalmiilla AMP-malleilla ja komponenteilla.

AMP-sisältö on heti saatavana Google-haussa ja siihen on pääsy sosiaalisilla alustoilla, kuten Twitter, LinkedIn ja Pinterest.

Matkapuhelimien erityinen muotoilu ja toimittaminen tekevät näistä sivuista paljon nopeampia mobiililaitteilla. Keskimääräinen AMP-sivun latausaika Googlelta on alle puoli sekuntia. Lokakuusta 2017 alkaen enemmän kuin 25 miljoonaa verkkosivustodomeenia on julkaissut yli 4 miljardia AMP-sivua. AMP johtaa verkkosivustojen liikenteen lisääntymiseen 10% ja kaksinkertaistaa sivulla käytetyn ajan. AMPed-verkkokauppasivustojen myyntitulokset kasvoivat 20% yli muiden kuin AMP-sivujen.

AMP ei ole vielä sijoitustekijä sillä voi kuitenkin olla suuri vaikutus käyttäjäkokemukseen ja siten SEO: hon.

4. Vältä koko näytön ponnahdusikkunoita

Siinä ei ole epäilystäkään ponnahdusikkunat toimivat. Ponnahdusikkunoita käytettäessä meidän on kuitenkin pidettävä käyttökokemus aina eturintamassa. Kontekstin kannalta merkitykselliset ponnahdusikkunat, joiden otsikot ovat tarttuvia ja tarjoavat lukijalle todellista arvoa, saavat paremman kuvan muuntamisessa. Toisaalta roskapostit, vaikeasti hylättävät ponnahdusikkunat, jotka näyttävät mainoksia pääsisällön yläpuolella, ovat riittäviä lähettämään kävijä.

Kun käyttäjä napsauttaa Google-sivua, sisältö, joka sinulla on indeksoitu mobiilihaussa on oltava helposti saatavissa. Tai muuten, he eivät ehkä ole sijoittuneet korkealle mobiilihakutuloksissa (tammikuusta 2017 lähtien). Googlella on hienoja ponnahdusikkunoita, jotka vastaavat lakisääteisiä velvoitteita, kuten evästeitä ja ikävahvistuksia tai sisäänkirjautumisikkunoita, jotka sallivat pääsyn lukittuun sisältöön. Sama pätee mainoksiin, jotka vievät vähän näyttötilaa ja ovat helposti poistettavissa.

Päinvastoin, ponnahdusikkunat, jotka ilmestyvät heti, kun kävijä saavuttaa haun sivun, kattavat pääsisällön tai jotka ilmestyvät vierailijan selatessa, eivät löydä suositusta Googlessa. Samoin erillisille välimainoksille, jotka käyttäjän on hylättävä ennen pääsyä pääsisältöön.

Muita hyviä käytäntöjä, joita matkapuhelinten ponnahdusikkunoiden suhteen on noudatettava, ovat koko näytön ponnahdusikkunoiden välttäminen tai laajennettavan sisällön, kuten haitarien tai laajennettavien laatikoiden sisällyttäminen mobiilisivustollesi. Käytä pienempiä viestejä, kuten bannereita, inline- tai diaesityksiä, tai piilota sisältö välilehtien taakse.

John Mueller (Google) kertoo, että hakuklikkauksen ja sisällön käyttämisen välillä näkyvillä välimainoksilla on kielteinen vaikutus sijoitukseen. Seurauksena ponnahdusikkunat, kun siirrytään sivulta toiselle tai poistuvat tarkoitus ponnahdusikkunoista, eivät ehkä vaikuta sijoitukseen.

5. Harkitse mobiilisovelluksen luomista

WordPress Mobile valmis

Mobiilisovellus on tietokoneohjelma, joka toimii mobiililaitteella, kuten puhelimella tai kellolla. Esimerkiksi Amazonilla on ostossovellus Alexa. Sovellukset ovat nyt saatavissa ja ladattavissa kaikkeen – apuohjelma, tuottavuus, navigointi, viihde, urheilu tai kunto. Facebook on ladatuin sovellus 140 miljoonaa kuukausittaiset sovelluslataukset.

Monilla verkkosivustoilla on sekä mobiilisivustoja että mobiilisovelluksia. Sovellus tarjoaa tarkat tiedot helposti ymmärrettävässä muodossa. Se on intuitiivinen käyttää ja tarjoaa enemmän interaktiivisuutta. Nykyään suuri osa verkkokaupasta, mukaan lukien maksut, tapahtuu matkapuhelinten välityksellä. Tällöin mobiilisovellukset ovat täällä pysyäkseen ja kasvussa. Parasta on, että WordPress-verkkosivustostasi on helppo tehdä sovellus tai tehdä sovellus pienyrityksillesi.

Mobiilisovellukset lisäävät liikennettä sallimalla käyttäjien napauttaa niitä suoraan puhelimistaan. Käyttäjät voivat käyttää sinua hetkessä muutamalla napsautuksella. Sovellukset auttavat sinua tavoittamaan enemmän asiakkaita ja integroitumaan hyvin sosiaalisiin verkostoihin. Voit käyttää sovelluksia säännöllisesti päivittää tuotelistaasi ja tehdä alennuksia ja tarjouksia. Tai sitoudu kumppanisivustoihin pääsyäksesi sovellukseesi ja paremman näkyvyyden saavuttamiseksi.

Kääriä

Kun olet suorittanut kaikki optimoinnit, jotta verkkosivustosi on mobiiliystävällinen, älä unohda testata sitä PageSpeed ​​Insights. Google Mobile Friendly Test testaa myös verkkosivustoja URL-osoitetta kohden.

Tämän viestin vinkit eivät ole mitenkään tyhjentäviä. On olemassa paljon optimointi WordPress-laajennuksia ja lisää oppaita, joiden avulla voit parantaa verkkosivustoasi mobiililaitteilla. Joten jos sinulla on jotain lisättävää tai sinulla on kysyttävää meille, ole hyvä ja jaa alla oleviin kommentteihin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map