Vinkkejä WordPress-verkkosivustosi parempaan organisointiin

Vinkkejä WordPress-verkkosivustosi parempaan organisointiin

On aina hyvä tunne tehdä puhdasta alkua. Varmasti sinun on pitänyt tuntea olosi hyväksi, kun aloit puhtaan WordPress-asennuksen kanssa. Mutta ajan myötä, vaikka olet ollut kiireinen rakentamaan hyvää sisältöä tai hienosäätämään SEO: ta, et ehkä ole huomannut sotkua lisääntyvän. Ja nyt on vaikea löytää tavaroita WordPress-asennuksen sisällä? Liian monia luokkia? Ja tunnisteet? Blogiviestit vanhentuneet? Hidas ladata? Varmuuskopiointi kestää ikuisesti? Jos se on kyllä ​​kaikille (tai jopa joillekin), tämä on sinulle. On aika päästä vakavaan puhdistukseen WordPressin kuusistamiseksi.


Tässä on mitä voit tehdä WordPressin järjestämiseksi paremmin:

1. Sivuston rakenne

Valikko on yhtä hyvä paikka kuin mikään muu aloittamaan WordPressin siivoaminen. Looginen ja yksinkertainen valikko ohjaa sivustosi kävijöitä löytämään etsimänsä. Jos he eivät löydä haluamaansa, muuttuvat todennäköisesti pois. Ja me kaikki tiedämme, mitä korkea poistumisprosentti tarkoittaa hakukoneiden sijoitusta.

Paitsi, että myös Google luottaa siihen, miten sivustosi on rakennettu löytämään sisältöä ja määrittämään, mikä sisältö on tärkeämpää kuin muu. Joten teemme itsellemme suosion ja kiinnitämme huomiota valikkoon, navigointiin ja sivuston rakenteeseen.

Kaikkien blogisivujen ja viestien ei tarvitse löytää paikkaa valikosta. Tärkeää on luokitella ja merkitä viestit oikein ja antaa paikka tärkeimmille luokille valikossa. Jos saat luokat ja tunnisteet oikein, valikon luomisesta tulee paljon helpompaa. Hiilalla on melko kattava opas jäsennellyillä verkkosivustoilla.

Sisältöraskas sivusto voi tarvita monitasoisen askelvalikon. Älä kuitenkaan liioittele sitä, koska kävijät eivät välttämättä ole kiinnostuneita saamaan liian monta napsautusta saavuttaakseen tarvitsemansa sisällön.

Leivänmurmien käyttäminen yläpalkissa pikalinkkien tarjoamiseksi suosituille sivuille on myös hyvä idea raskaille sisältösivustoille.

2. Tarkista luokat ja tunnisteet

Oletuksena kaikki WordPress-viestit merkitään luokittelemattomiksi. Ja jos et luokittele viestiäsi, tämä luokka näkyy verkkosivuillasi. Viestien luokittelu ei ole välttämätöntä vain WordPressin kanssa, se on tärkeää myös hakukoneoptimoinnille. Se auttaa hakukoneita ja kävijöitä vähentämään hakuaan verkkosivustolla. Se on hyödyllistä sisällön järjestämisessä helposti haettavissa olevalla tavalla. Luokat helpottavat käyttäjää käyttöliittymästä ja sivuston järjestelmänvalvojia taustaohjelmasta.

Tärkein ero luokkien ja tunnisteiden välillä on, että kategoriat ovat yleisiä, ne ryhmittelevät yhteen viestit, jotka jakautuvat laajaan kuvaukseen. Tunnisteet ovat tarkempia. Viestissä voi olla useampi kuin yksi tunniste ja se voi kuulua useisiin luokkiin. Luokat ovat tärkeimmät aiheet, joita blogiisi käsittelee, ja se ei todennäköisesti muutu usein.

Ihannetapauksessa luokkien tulisi olla erillisiä ilman päällekkäisyyttä. Kun kehystät luokkia ja tunnisteita, katso niitä käyttäjien näkökulmasta, jotta heidän on helpompi selata. Aina on parempi päättää luokista, joita käytät verkkosivustollasi heti verkkosivuston alussa. Tunnisteilla voit lisätä niitä myös matkalla.

Ajan myötä huomaat kuitenkin, että kategorioitasi ja tunnisteitasi ovat päällekkäisiä tai että niiden lukumäärä on liian suuri, jotta ne auttavat navigointiin. Silloin on aika tarkistaa verkkosivustosi luokat ja tunnisteet.

Poista käyttämättömät tunnisteet

 • Ensinnäkin, voit poistaa kaikki käyttämättömät tunnisteet. Suunnata Viestit> Tunnisteet. Jos minkä tahansa tunnisteen lukumäärä on 0, poista kyseinen tunniste. Poistamalla kategorioita ja tunnisteita, joita et tarvita, vapaat tilaa joillekin WordPress-järjestelmänvalvojatiedostoille.
 • Seuraavaksi käy läpi kaikki jäljellä olevat tunnisteet nähdäksesi, voitko niputtaa joitain niistä yhdessä. Säilytä sopivat tunnisteet ja yhdistä harvoin käytetyt tunnisteet niiden kanssa. Uudelleenohjauslaajennus pitäisi auttaa sinua tässä. Kun olet asentanut laajennukset, sinun on annettava uudelleenohjattavat URL-osoitteet. Käyttämällä alla olevaa Pikamuokkaus-vaihtoehtoa Viestit> Tunnisteet, lisää uudet tunnisteet vanhojen tunnisteiden sijasta vanhoihin viesteihin.
 • Kun olet valmis luokkien ja tunnisteiden virtaviivaistamiseen, tarkista, onko rikkinäisiä linkkejä ja varmista, että URL-osoitteet ohjataan oikealle sivulle.

Voit tutustua parempia tunnisteita ja luokkia käsittelevään artikkeliimme saadaksesi tietoa plugineista, jotka auttavat luokkien ja tunnisteiden kanssa.

3. Luo sisäisiä linkkejä blogiisi

Sisäiset linkit ovat suuri apu SEO parantamisessa. Ne auttavat pitämään kävijät pidempään sivustossasi, ohjaamalla heitä muulle mielenkiintoiselle sisällölle. WordPressin avulla kirjoittajien on helppo etsiä linkitettäviä viestejä. Kun lisäät linkin viestiisi, voit nopeasti käydä läpi sivustosi olemassa olevat artikkelit ja löytää liittyviä viestejä, joihin linkittää.

Sisäiset linkit

Mieluiten sinun tulisi myös varata aika tarkistaa vanhemmat viestit uudelleen ja linkittää ne niihin liittyviin uusiin viesteihin.

Toinen tapa edetä on ottaa apua monista Aiheeseen liittyviä viestejä -laajennuksista ja näyttää valikoima viestejä, jotka liittyvät siihen, mitä kävijät lukevat.

4. Tarkista, onko rikki linkkejä

Tarkista ajoittain, onko verkkosivustollasi rikkinäisiä linkkejä. Kukaan vierailija ei halua laskeutua umpikujasivulle eikä välttämättä vaivaudu seuraamaan ohjeita osuvan sisällön löytämiseksi. Aina kun muutat URL-osoitteita, luokkia tai tunnisteita, muista lisätä uudelleenohjaus olemassa olevaan sisältöön.

Broken Link Checker on loistava laajennus, jolla voit tarkistaa sivustosi vioittuneiden linkkien varalta. Vaikka rikkoutuneiden linkkien korjaamiseksi on olemassa paljon muita hienoja resursseja.

5. Siivoa tietokanta

Tietokannan puhdistaminen voi parantaa sivuston suorituskykyä paljon. Uudessa WordPress-asennuksessa on vain muutama tietokantataulukko. Mutta vaikka lisäämme sisältöä, tietokanta turpoaa ja muuttuu ajan myötä hankalaksi. Kolme kuukautta vanhalla WordPress-asennuksellani on jo yli 30 taulukkoa, ei tarpeeksi kutsuakseen sitä raskaaksi, mutta pääsen sinne varmasti.

Tietokantataulukot

On parasta puhdistaa tietokanta ennen tiedostojen hidasta lataamista, varmuuskopiointia tai tuontia / vientiä koskevia ongelmia. Tietokannan puhdistaminen voi parantaa suorituskykyä, nopeuttaa varmuuskopiointia, selvittää työnkulkuongelmia ja auttaa verkkosivujen ylläpidossa. Kun olet varmuuskopioinut tietokannan, suorita seuraava,

 • Aloita roskien tyhjentäminen viesteissä ja sivuilla. Voit myös poistaa odottamattomia tai luonnosviestejä, joita et enää tarvita.
 • Poista käyttämättömät teemat ja laajennukset, älä vain poista niitä käytöstä.
 • Poista hyväksymättömät kommentit, roskapostit ja roskakorit kommentista.
 • Käyttämättömät mediatiedostot voidaan poistaa wp-uploads-kansiosta.
 • Optimoi tietokanta käyttämällä PHPMyAdmin Optimoi taulukko -vaihtoehtoa. Poista taulukosta kaikki yleiskustannukset, jos niitä on.

Poista yleiskustannukset

 • Vioittuneet tietokannat voidaan myös korjata valitsemalla tämä vaihtoehto.

Optimoi tietokanta

 • Voit myös optimoida tietokannan muokkaamalla wp-config.php-tiedostoa. Tai jos haluat käyttää laajennusta, kokeile WP-optimointi

Yhteenvetona

Jos haluat siirtyä askeleen pidemmälle, voit tehdä sisällön tarkastuksen kerran, jotta poistetaan sisältö, joka ei ole enää merkityksellistä. Mutta yllä olevien vaiheiden huolellisen toteuttamisen pitäisi auttaa sinua vapauttamaan WordPress suuresta osasta painoa ja esittämään järjestäytyneempi ulkonäkö. Järkevän järjen ylläpitäminen lisäämällä luokkia ja tunnisteita ja omaksuttava looginen valikkorakenne on pitkä matka WordPressin puhdistamiseen ja ylläpitämiseen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map