Vinkkejä freelance-kirjoittajaksi yhdestä bloggaajasta toiseen

Opas WordPressin freelance-blogointiin

Artikkelien kirjoittaminen WordPressille blogissa voi olla hieno tapa rentoutua, päästää irti päivittäisistä jännitteistä ja hyvä tapa hallita stressiä, mutta entä jos teet sen teoksena? Entä jos sinusta tulee freelance-kirjoittaja?


Freelancerina oleminen ei ole puutarha, joka on täynnä ruusuja, mutta se on kokemus, joka voi olla erittäin tyydyttävä sekä tuloillesi että saavutustunteellesi. Yritä kysyä web-suunnittelijalta, kuinka mukavaa on olla tekemisissä asiakkaiden kanssa, ymmärrät sanani. Tässä oppaassa kerron teille henkilökohtaisen kokemukseni, ideani ja menetelmäni siinä toivossa, että se inspiroi sinua freelance-kirjoittajaksi.

Päätä mitä Sinä Haluatko kirjoittaa

Päättäminen siitä, mistä sinun pitäisi kirjoittaa, voi olla työläs kokemus, jos et ole määrätietoinen henkilö. Yleisenä sääntönä, sinun pitäisi kirjoittaa siitä mitä rakastat eniten. Trendin asettaminen pienemmäksi tai vain hyppäämiseksi trendiin ei ole vaihtoehto. Ammattimaisesti blogin kirjoittaminen ei ole asia, joka voidaan saavuttaa miedolla mielenkiinnolla – tarvitset intohimoa.

Ihmiset haluavat lukea kokemuksestasi, asiantuntemuksestasi ja mielipiteistäsi, jos se tulee paikasta, jossa sinut innostetaan tekemään. Muutoin kirjoittamasi artikkelit tuntuvat tylsiltä ja tyhjiltä. Verkossa on aivan liian paljon sisältöä, jotta voit osallistua tylsillä artikkeleilla. Kun kirjoitat jostain, intohimosi täytyy olla siellä.

Älä odota sen tapahtuvan

Haluatko kirjoittaa jotain blogia varten? Älä suunnittele liikaa tai ymmärrä sitä. Kun sinusta tulee freelance-kirjoittaja, artikkeleiden luominen voi olla tuskallisen hidas prosessi, jos ajoitat liian paljon. Avaa tyhjä sivu suosikkieditorissa ja aloita kirjoittaminen. Olen yleensä löytänyt sen paljon helpommaksi keskity ensin laajempaan ideaan ja lisää sitten pääaiheet / otsikot. Jos sinulla on pääaiheita kirjoitettu, muu artikkeli kulkee paljon nopeammin ja helpommin.

Luo oma blogi ja jatka

Jos haluat saada huomion, sinulla on oltava oma blogi käynnissä ja käynnissä. Valitse edullinen hosting-palvelu aloittaaksesi blogin (yksi hieno vaihtoehto on Cloudways, jonka hinta on vain 10 dollaria kuukaudessa – tarkistat Cloudways-arvosteluani saadaksesi lisätietoja). Kun olet julkaissut tarpeeksi sisältöä, harkitse oman luomista jatka verkossa.

Vaikka voit käyttää ilmaisia ​​palveluita, kuten about.me, pidän aina parempana omia verkkotunnuksiani. Voit tehdä oman jatkaksesi verkossa helposti työkaluilla ja nopeasti. Ehdotan verkkotunnukselle yksinkertaisesti oman nimesi käyttöä. Minun tapauksessani, alexvojacek.com on enemmän kuin tarpeeksi.

Tule freelance-kirjoittajaksi: Jatka

Käytä oikeita työkaluja

Ennen kuin kirjaudumme sisään, huomaa, että työskentelen Windows 10: ssä, joten suositellut työkalut ovat Windows-käyttäjille. Jotkut ovat saatavana myös iOS-laitteissa, mutta sinun on tarkistettava sovellusliike varmistaaksesi sen.

Ansioluettelon laatiminen voi olla erittäin helppoa, jos käytät oikeita työkaluja. Vaikka voit käyttää yhtä näistä mahtavista WordPress-teeman jatkamisteemista, toinen hieno tapa aloittaa oma ansioluettelosi on ilmaisen sivuston rakentajan, kuten Mobirise, Wix, jne. Avulla. Tämän kätevän työkalun avulla voit rakentaa verkkosivuston nopeasti, vain lisäämällä moduuleja, kuvia ja tekstiä. Kun verkkosivustosi on valmis, se on yhtä helppoa kuin tiedostojen kopioiminen uudelle hosting-tilillesi, ja sivustosi pitäisi olla näkyvissä heti. Mobirise on HTML-verkkosivustojen rakentaja, joka toimii täysin ilmaiseksi, joten mitään aiempaa tietoa ei tarvita. Sen lisäksi, että tiedostoja siirretään isännöintiin ja koska se on HTML-muodostin, sen ei myöskään tarvitse luoda tietokantoja!

Artikkeleiden käsittely, kun sinusta tulee freelance-kirjoittaja, vaatii joitain työkaluja. Jos rakastat kirjoittaa offline-tilassa, Word on paras ystäväsi. Jos käytät Windowsia, muista lisätä se Yksi huomio suosikkiohjelmasi joukkoon. Tämän kätevän työkalun avulla voit tallentaa sisältöä helposti ja synkronoida sen pilven kanssa. Se on erittäin hyödyllistä, kun sinulla on uusia ideoita kirjoittaa ja sinulla ei ole tarpeeksi aikaa tehdä varsinainen uusi asiakirja. OneNote synkronoidaan kaikkien laitteiden kanssa, joten se on helppo tapa tehdä nopeita muistiinpanoja, joista voi myöhemmin tulla kokonaisia ​​artikkeleita.

Tule freelance-kirjoittajaksi: Työkalut

Jos muokkaat kaikkia artikkeleitasi itse, on hyvä idea saada perustiedot photoshop. Tämän työkalun avulla voit manipuloida kuvia helposti. Jos et ole Adobe-ohjelmassa, voit aina kulkea ilmaisen reitin LINKUTTAA.

Jos haluat vain parantaa, pienentää tai leikata kuvia, verkossa on paljon ilmaisia ​​vaihtoehtoja. Upea vaihtoehto on PicsArt-valokuvaeditori – jotka antavat sinulle pääsyn yli 100 miljoonaan valokuvaan, tarroihin, meemiin ja muuhun. Tai lataa omat kuvat ja käytä niiden edistynyttä editoria muuttaaksesi valotusta, poistaa taustoja, lisätä tehosteita – käytännössä mitä voit tehdä Photoshopilla (ja sitten jotkut!).

Tai voit käyttää myös jotain yksinkertaista, kuten Faststone Image Viewer tai Canvan online-kuvankäsittelyohjelma (joka ei vaadi mitään asentamista). On ihme, että tällaista tehokasta ohjelmistoa voi vapaasti käyttää. Ota siitä kaikki irti.

Omien kuvien käyttäminen jokaisessa blogikirjoituksessa voi olla ongelma, jos aiheesi eivät ole teknisiä tai konkreettisia. Hyvä opiton on käyttää rojaltivapaita royalty free-kuvia sivustoilta, kuten unsplash.

Jos sinun on otettava kuvakaappauksia työstäsi suoraan työpöydältä, lisää vain ohjelma, kuten Snipaste Microsoft Storesta (muuten, siellä on myös työpöytäversio).

Käytä sosiaalista mediaa eduksesi

Facebook on hieno yhteydenpitoon ystävien kanssa, mutta jos työ on mitä etsit, et löydä sitä sieltä. Linkedin on upea sosiaalinen verkosto löytää työtä. Hyödynnä sitä lisäämällä yhteyksiä ja lisäämällä verkkoasi. Älä pelkää lähettää artikkeleitasi verkossa ja esitellä itsesi kontakteille, jotka saattavat olla kiinnostuneita työstäsi.

En suosittele henkilökohtaisesti Fiverrin kaltaisten työverkostojen tilaamista, ellet työskentele mielellään melkein ilmaiseksi. Verkkotyöverkkosivustot ovat täynnä kilpailua, minkä vuoksi hyvien työpaikkojen laskeminen on lähes mahdotonta. Kymmenen kertaa parempi on luoda omia yhteyksiäsi ja löytää yritysten omistajia, jotka ovat kiinnostuneita lähettämään sisältöä viikoittain. Siirtyminen satunnaisesta työstä satunnaiseen työhön on ratkaisu, joka kuluttaa energiaasi pitkällä tähtäimellä.

Tule freelance-kirjoittajaksi: LinkedIn

Ole aktiivinen nichesi yhteisöissä

Tiedän, että mainitsin, että Facebook on haitallinen työpaikoille, mutta yksi sen parhaimmista käyttötavoista on ryhmät. Olipa se kehittäjäyhteisö, valokuvausyhteisö tai mikä tahansa mielenkiintoinen aihe. Ryhmiin liittyminen on hyvä tapa löytää ja tuntea yleisösi sisällön suhteen, kun sinusta on tullut freelance-kirjoittaja. Kysy aina ryhmän tai yhteisön johtajalta, onko ulkoisen sisällön julkaiseminen sallittu. Työn lähettäminen Facebook-ryhmiin on erittäin hyödyllinen tapa laajentaa yleisöä, tavoittaa ja mahdolliset liidit.

Tule freelance-kirjoittajaksi: Facebook-ryhmät

Älä pelkää puhua

Joten ensimmäinen tehtäväsi on valmis, etkä tiedä mitä sanoa. Onko tätä koskaan tapahtunut sinulle aiemmin? Älä pelkää puhua. Jos artikkeli koskettaa joitain vaikeita aiheita tai pelkäät, että se ei tule menemään hyvin, älä jää aivan. Sano jotain. Ole kohtelias, mutta älä piilota todellisia motivaatioitasi.

Ihmiset haluavat lukea rehellisiä artikkeleita, vaikka ne olisivat teknisiä. Yritykset eivät loukkaannu, jos kirjoitat jotain negatiivista, kunhan se on kunnioittava ja hyvin kirjoitettu. Olet vapauttanut pelon siitä, etteivät ihmiset pidä sisällöstäsi. Aina on ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita siitä, mitä sanot.

Ylläpidä terveellistä ympäristöä

Jonkin ajan kuluttua blogeihin kirjoittamisesta huomaat pian, että työsi muokataan kerta toisensa jälkeen. Se on normaalia. Sinun on päästävä irti egoistasi teeskentelemällä, että työsi on aina taideteos. Vaikka se voi olla, kaikilla vakavilla blogeilla tai lehdillä on toimittajat. Ne ihmiset vastaavat sisällön mukauttamisesta, sovittamisesta sen sopimaan lehden tavoitteisiin ja on normaalia, että sitä muokataan.

Mutta älä anna muokkaustyön mennä ilman haasteita. Liian suuri muokkaaminen voi muuttaa artikkelissasi olevan ensisijaisen viestin. Nyrkkisääntönä, jos muokattava sisältö on ei muutta ideasi perusteellisesti niin se on hieno. Jos epäilet, että tietty muokkaus muuttaa artikkeliä perustavanlaatuisella tavalla, sinun on muistettava tämä viesti toimittajalle.

Työnantajalle ilmoittaminen, että muokkaukset ovat menneet liian pitkälle, on terveellinen tapa ylläpitää terveellistä ympäristöä, mikäli teet sen kunnioituksella ja hyvillä käytöksillä (ääliö on vain vihainen).

Tule freelance-kirjoittajaksi – ja nauti siitä!

Voit kirjoittaa mahtavia artikkeleita ja jotkut ei niin hyviä. Se on odotettavissa. Älä pakota itseäsi kirjoittamaan mestariteosta joka kerta. Muista, että tullaksesi freelance-kirjoittajaksi tarvitset omistautumista ja sitoutumista. Ajan myötä artikkelisi paranevat jatkuvasti. Temppu on todella nauti kirjoittamisesta niitä. Jos onnistut tasapainottamaan sitoutumisen nautinnon kanssa, sinulla on molemmista maailmoista parhaat puolet. Kuka ei halua sitä?

Onko sinulla muita kysymyksiä siitä, kuinka tulla freelance-kirjoittajaksi? Vai oletko freelancer, jolla on lisää vinkkejä jaettavaksi? Jätä kommentti – mielellämme kuulla sinusta!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map