UX: n parhaat käytännöt WordPressille ja online-yrityksellesi

UX: n parhaat käytännöt WordPressille ja online-yrityksellesi

Olet todennäköisesti jo tietoinen siitä, kuinka helppoa on aloittaa verkkosivusto WordPressillä. Mutta kun lisäät ominaisuuksia ja sisältöä, asiat monimutkaistuvat nopeasti. Yksi tärkeistä asioista, jotka sinun on pidettävä mielessä, on WordPressin UX-parhaat käytännöt. Käyttäjäkokemus (UX) on avain yrityksen menestykseen. Käyttäjät ostavat tavaroitasi ja palveluitasi, eivät hakukoneet.


On yleistä löytää verkkosivustojen omistajia tai jopa kehittäjiä ja suunnittelijoita, jotka sekoittavat UX: n käyttöliittymään (UI). Sekä UX että UI liittyvät läheisesti toisiinsa, mutta ovat riittävän erilaisia, jotta perusteltaisiin selitys.

Ero UX: n ja UI: n välillä

Selvitämme paremmin määrittelemällä heille seuraavat termit:

Verkon käytettävyys: Se on verkkosivuston helppokäyttöisyys.

Käyttöliittymä (UI): Paikka, jossa ihmiset ovat vuorovaikutuksessa koneiden kanssa. Esimerkiksi painike on osa käyttöliittymää. Kehittäjät käyttävät työkaluja käyttöliittymän kehittämiseen, jonka tulisi olla yhdenmukainen liiketoimintavaatimusten kanssa.

Käyttäjäkokemus (UX): Tämä koskee käyttäjiä ja sitä, miten he suhtautuvat verkkosivustoosi. Suunnittelijoiden on varmistettava, että käyttökokemus on aina huippuluokkaa ja käyttäjän vuorovaikutus on miellyttävää.

Esimerkiksi WordPress-teemalla, jolla on suuri käyttökokemus, voi olla monia käyttöliittymiä (kuten Total-teema), mutta jokaisen niistä on tarjottava paras mahdollinen käyttökokemus omalle markkinaraollesi..

Jos sinulla on yritysverkkosivusto, kotisivun tulisi tehdä selväksi, mistä yrityksesi kyse on, millainen filosofia / arvot ovat, ja mahdollisesti näyttää tuotteitasi tai tarjota tapa saada tarjous. Monet yritysten verkkosivustot käyttävät isoa ”taitto yläpuolella” -valokuvaa tai taustavideota toimistoistaan. Ehkä he esittelevät päätuotteitaan, miten ne on valmistettu ja mitä etuja he tarjoavat. Jos ylläpidät yrityksen verkkosivustoa, on tärkeää kertoa tapauksesi välittömästi.

Yritystoimiston verkkosivujen suunnittelu

Vanilja viraston verkkosivustosuunnittelu Total WordPress -teeman avulla on loistava esimerkki siitä, kuinka esitellä yrityksesi kansi sivun yläpuolella.

Muiden kapeiden alojen kohdalla voi olla erilaisia ​​tekijöitä. Jos olet bloggaaja, ihmiset haluavat tietää enemmän sinusta henkilökohtaisesti, taustastasi ja pätevyydestäsi, joten keskity itsesi läpinäkyvyyden ja miellyttävyyden lisäämiseen luottamuksen lisäämiseksi. Jos olet muusikko, kuin sinulla olisi ollut, korosta musiikkisi ja uusin albumi tai EP-taide.

Käytettävyys < User Interface < User Experience

Hyvä käytettävyys on olennainen osa loistava käyttöliittymä. Käyttöliittymä on brändisi online-läsnäolon etuosa, koska se vaikuttaa suoraan käyttökokemukseen. Nyt tiedämme, mikä ero on, siirrymme eteenpäin WordPressin parhaisiin UX-parhaisiin käytäntöihin.

UX: n parhaat käytännöt WordPressille

WordPress on CMS, joka tarjoaa erinomaisen työkalun verkkosivustosi luomiseen, mutta se ei takaa, että se on täydellinen kaikin tavoin. Tarvitset UX-parhaita käytäntöjä, jotta se olisi vierailijoidesi aikaa arvoinen ja luottaisi heidän ensimmäiseen vuorovaikutukseensa tuotemerkkiisi kanssa.

Puhdas ja yksinkertainen muotoilu

Tiedätkö, mikä houkuttelee ihmisiä eniten? Puhdas ja yksinkertainen muotoilu. On yleistä, että kehittäjät löytävät aina töitä saadakseen verkkosivusto täynnä ominaisuuksia. Mutta he unohtavat usein, mikä on todellinen syy sivuston rakentamiseen. Käyttäjät eivät välitä toiminnallisuudesta ennen kuin he voivat käyttää verkkosivustoa helposti.

UX: n parhaat käytännöt WordPressille: puhdas ja yksinkertainen suunnittelu

On hyvä idea kysyä itseltäsi: “Voivatko kävijät tai verkkosivun ylläpitäjät käyttää sitä ilman vaikeuksia tai hämmennystä?” Tämä varmistaa, että lopullinen mallisi täyttää nykyiset suunnittelustandardit. Jos vastaus on jossain vaiheessa ei, sinun on palattava takaisin piirtotauluun ja pohdittava, kuinka tehdä siitä intuitiivisempi..

Kun käyttäjät laskeutuvat keskittyneille, siistille sivuille, se antaa sinulle enemmän mahdollisuuksia muuntaa ne tilaajiksi ja / tai asiakkaiksi. Ihmiset eivät halua ajatella ahkerasti selatessaan. Sinun tehtäväsi on tehdä tämä heidän puolestaan. Hyvä uutinen on, että suurin osa parhaista WordPress-teemoista tarjoaa yksinkertaisen ja sotkuisen suunnittelun, jota voidaan helposti mukauttaa. Jos haluat suunnitella WordPress-verkkosivustoasi, varmista, että pysyt yksinkertaisena. Se antaa sinulle enemmän joustavuutta ja vähemmän liikkuvia osia, jotka voivat rikkoutua.

Vastuullinen web-suunnittelu

Yksi nykyaikaisen käyttökokemuksen (UX) tärkeimmistä osista on reagoiva web-suunnittelu. Mobiililaitteet ovat vallanneet Internetin. Olen kuullut, että ihmiset ajavat koko yritystään älypuhelimilla, etenkin 5,5-tuumaisten ja sitä suurempien laitteiden noustessa. Tämän vuoksi on tärkeää, että WordPress-verkkosivustot ovat reagoivia ja mukautuvat kaikkiin näytön kokoihin, mutta myös kaikkiin näytön tarkkuuksiin ja verkkokalvonäytöihin.

UX: n parhaat käytännöt WordPressille: Responsive Design

Paitsi reagoiva muotoilu parantaa käyttökokemusta myös liikennettäsi. Asumisaika on jotain, jota Google käyttää näinä päivinä mitata kuinka tyytyväisiä käyttäjät ovat napsauttaessaan verkkosivustoasi SERP: ssä (hakutulossivut). Jos he viettävät vähemmän aikaa kuin muissa tuloksissasi lähelläsi, se tarkoittaa, että jotain ei ole väärässä verkkosivustossasi, ja he siirtävät sitä pidemmälle SERP: ssä.

Kaksi tärkeää asiaa, jota voit aina parantaa verkkosivustollasi:

 • Tietojen laatu
 • Tapa, jolla tiedot esitetään

Hyvä käyttökokemus tarkoittaa, että verkkosivusto toimittaa käytettävää tietoa kaikilla näytöillä.

Helppo käyttää navigointia

Lähes jokaisella muulla tänään näkemälläni verkkosivustolla on monimutkainen tietoarkkitehtuuri. Heillä on monitasoisia sivuja tai viestejä. Suunnittelijan on työskenneltävä kehittäjän kanssa varmistaakseen, että kävijä voi helposti selata verkkosivustoa asianmukaisella navigoinnilla. WordPress sisältää kaikki työkalut, jotka tarvitset navigointivalikon lisäämiseen, mutta voit aina lisätä mega-valikon laajennuksen, kuten Uber Menu, jos sinulla on paljon linkkejä sisällytettäväksi.

UX: n parhaat käytännöt WordPressille: Helppo navigointi

Sinun tulisi myös valita tavallinen pysyvän linkin rakenne, jos mahdollista. Ellet ylläpidä uutissivustoa tai julkaise useita artikkeleita päivässä, suosittelen käyttämään Postin nimi -rakennetta (tämän oppaan avulla voit muuttaa pysyviä linkkejäsi myös vaihtaaksesi).

Useimmat ihmiset eivät luota vain selailuun. Hyvän käytettävyyden sisältävän verkkosivuston tulisi sisältää:

 • Hakulaatikko
 • korppujauho
 • Luokat
 • arkisto

Yoast SEO on yksi suosituimmista WordPress-laajennuksista, Yoast SEO, joka antaa sinulle mahdollisuuden lisätä leivänmurhoja WordPress-teemaasi. WordPress-teema on yhteensopiva Yoast SEO: n kanssa ja leivänmurmien lisääminen on helppoa.

Luodaan paljon erilaisia ​​tapoja käyttäjille navigoida verkkosivustollasi taata parempi käytettävyys ja miellyttävämpi käyttökokemus heille.

Suunnittelu sisällön ympärille

Ilman sisältöä mikään verkkosivusto ei ole täydellinen. Suuri muotoilu voi olla houkutteleva, mutta juuri sisältö auttaa sinua myymään yrityksesi kohdeyleisölle. Sisältöön keskittyvä asettelu ei ole vain miellyttävä silmille, vaan sen avulla käyttäjät voivat sulauttaa sisältösi helposti. Mitä enemmän sisältöä käyttäjät sulavat, sitä enemmän he tietävät sinusta ja luottavat sinuun, sitä enemmän johtaa.

Parhaisiin käytänteisiin perustuva UX-suunnittelu huomioi aina tekstin ensin. Valitse kapealle sopiva typografia ja luo UX sisällön ympärille.

Korosta sisältösi tärkeät osat rikkoaksesi tekstirivin ja tehdäksesi kirjoittamisesta mielenkiintoisempaa.

Sisältösi pitäisi näyttää hyvältä. Oikea fonttityyppi, koko ja väri voivat saada sisältösi loistamaan ja saavat käyttäjät kiinnostumaan siitä, mitä sanot. Alustuksen tulisi myös täydentää sisältövirtaasi. Oikea muotoilu tarkoittaa sitä, että käytät otsikoita ja alaotsikoita, luetteloluetteloita, eri lauseiden pituuksia, lihavoidulla tai kursivoidulla sanalla korostamaan tärkeitä sanoja, kuvia, luetteloita jne. Kaikki tämä tekee sisällöstäsi mielenkiintoisemman lukea..

Käytä mikrovuorovaikutuksia

Mikrovuorovaikutus on yksinkertainen tapa, jolla kävijä on vuorovaikutuksessa verkkosivustosi kanssa. Niihin sisältyy hienovaraisia ​​tehosteita, kun napsautat artikkelin otsikkoa tai työkaluvinkkiä, siirrät hiiren vierittämiseen tai vierittämiseen tai kuvakeanimaatioon, kun lataus on käynnissä jne..

UX: n parhaat käytännöt WordPressille: Mikrovuorovaikutukset Lataa animaatio

Mikrointeraktioilla on kaksi suurta hyötyä:

 • Kannusta vuorovaikutusta
 • Antaa palautetta

Tämä ei vaikuta paljolta, mutta todellisuudessa sillä on ratkaiseva merkitys WordPressin UX: n parhaissa käytännöissä. Mikrointeraktiot ovat pieniä palkintoja käyttäjillesi. Paranna käyttökokemusta toteuttamalla ne.

johtopäätös

Houkuttelevan verkkosivuston luominen ei ole yksinkertainen tehtävä. WordPress on helppo kenen tahansa luoda verkkosivusto verkkosivuilla muutamassa minuutissa, mutta tarpeeksi käyttökelpoisen käyttöliittymän luominen hienolla UX: lla vaatii paljon ajattelua. Sinun tulisi aina yrittää miettiä, kuinka kävijät käyttävät sivua tai osiota ja ottaa sitten käyttöön ominaisuudet ja toiminnot. On myös tärkeää tehdä verkkosivustostasi vikasietoinen, joten varmista, että sinulla on mukautettu 404-sivuinen malli. Olemattomat tai virhesivut voivat olla lähtökohtia, ei vain umpikujaan.

Jos olet kärsimätön tai sinulla ei ole aikaa ja vaivaa keskittyä WordPressin parhaisiin UX-käytäntöihin, voit hankkia vain yhden käsintehtyistä WPExplorer-teemoista. He kaikki käyttävät UX: n parhaita käytäntöjä ja ovat loistava lähtökohta uuden verkkosivuston suunnittelulle.

Käyttäjäkokemus on monimutkainen kauppa, ja kaikkia käsitteitä ei ole mahdollista kattaa yhdeksi blogitekstiin. Toivottavasti artikkeli tarjoaa johdannon WordPressin tärkeimpiin UX-parhaisiin käytäntöihin ja jotain ajateltavaa, kun luot tai ostat seuraavaa WordPress-teemaa.

Mitä mieltä olet WordPressin UX-parhaista käytännöistä? Tarjoaako nykyinen WordPress-teemasi käyttäjille hyvää käyttökokemusta ja miksi? Kuuntelen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map