Ultimate WordPress-huijausarkki

WordPressistä tulee nopeasti kotitalousnimi, ellei sitä vielä ole. Se on kaikkialla, tämä hyvänlaatuinen kauneus, joka antaa käyttöön joitain maailman parhaimmista verkkosivustoista ja verkkosovelluksista. Se on ensi-iltainen CMS- ja blogialusta, joka on paitsi uskomattoman monipuolinen, myös hämmästyttävän helppo oppia ja käyttää. Miksi muuten WordPressin suosio kasvaa joka päivä?


Mutta se, mitä näet pinnalla WordPressiä asettaessasi ja käynnistäessäsi, on vain pieni murto-osa siitä, mitä kulissien takana tapahtuu. Itse asiassa se kaunis rakastava käyttöliittymä, jota me kaikki niin rakastamme, ei ole mitään verrattuna toiminnan taustan taustalla oleviin syvyyksiin. Tarkoitan, että WordPress käyttää kahta melko monimutkaista verkkoteknologiaa, joita kutsutaan PHP: ksi ja MySQL: ksi.

Muita teknologioita, jotka tekevät osuutta, ovat JavaScripti, läheinen serkku jQuery, CSS ja HTML. WordPress-teemat (ja jopa liitännäiset) kirjoitetaan pääasiassa PHP: llä, ja niiden luottamus MySQL-tietokantoihin on suoritettava. Ne riippuvat myös edellä mainituista verkkotekniikoista. Kaikkien näiden tekniikoiden on toimittava yhdessä.

Nyt aloittelijana et ehkä ymmärrä, että jotta WordPress-alusta, teemat ja laajennukset toimisivat yhdessä, kehittäjät käyttävät joukko standardisoituja koodeja, joita muuten kutsutaan PHP-tunnisteiksi. Nämä koodit me hahmottelemme tämänpäiväisessä viestissä ja osoittavat, kuinka ne ovat hyödyllisiä. Tarvitsemme muutamia esimerkkejä jostakin täältä hyvästä mittauksesta, joten valmistaudu räjähdysmatkalle teeman rakennusmatkallesi!

Teeman anatomia

anatonmy-of-a-WordPress-teema

WordPress-teema ei ole yksinkertaisesti muuta kuin vain useita PHP-tiedostoja, jotka on linkitetty toisiinsa. Sen mukana tulee CSS-tyylitiedosto, joka vastaa teeman (ja sivustosi) ulkoasusta. Takaisin perusasioihin WordPress-teema on kuitenkin vain muutama PHP-tiedosto. Yllä on tilannekuva mahtavasta tuts + cheatsheet WordPress-teeman anatomiaan. WordPress-teeman luomiseen tarvitset seuraavat tiedostot:

 • header.php– Tämä mallitiedosto sisältää otsikkotiedot, jotka näkyvät ja ennen avaamista tag. Täällä voit lisätä metatietoja, sivuston otsikon ja linkin CSS-tyylitaulukkoosi.
 • index.php – Tämä on WordPress-teeman (tai sivuston) päätekstimalli. Sen ainoa tarkoitus on koota muut tiedostot sisällyttämällä ne mallimerkinnöillä (lisätietoja mallimerkinnöistä hetkessä).
 • sidebar.php – Tämä on sivupalkisi osa. Voit sijoittaa widgettejä, luokkia, lisävalikkoja, hakulomaketta ja kaikkea muuta mitä haluat
 • footer.php – Tämä on alatunniste. Lisää tekijänoikeustietosi, RSS-linkit, widgetit, linkit, sosiaaliset kuvakkeet jne
 • page.php – Aina kun luot sivun WordPress-pohjaiselle sivustollesi, tämä on vastaava malli
 • single.php – Tämä mallitiedosto sisältää yhden blogin
 • comments.php – Heistä vastaava malli kommentoi
 • 404.php – Malli, joka näytetään, kun lukija havaitsee pahamaineisen 404-virhevirheen
 • search.php –  Tarjoaa lukijoillesi mahdollisuuden löytää sisältöä WordPress-sivustoltasi
 • searchform.php – Tarvitset hakulomakkeen tarjotaksesi yllä mainitut toiminnot, nyt et sinä?
 • archive.php – Koska vuonna 2008 julkaiseman sisällön löytäminen ei ole vaivaa
 • function.php – Sijoita kaikki erikoistoiminnot ja jopa mukautetut laajennukset tähän. Teemavälistä yhteensopivuutta varten sinun on kuitenkin suositeltavaa lisätä mukautettu koodi erillisinä laajennuksina. Voit lisätä ylimääräisiä valikoita, aktivoida widgettejä ja paljon muuta. Tämä tiedosto antaa sinulle niin paljon valtaa kääntää WordPress-sivustosi / teema haluamallasi tavalla.
 • style.css – Tämä ei ole PHP-mallitiedosto sellaisenaan. Mutta tiedostoon lisäät CSS-tyylit hallitsemaan estetiikkaa. Sen mukana tulee myös WordPress-teeman tietootsikko.

Epäilemättä voit rakentaa teeman, jolla on vähemmän malleja, mutta emme suosittele, että tee siitä tapa. Tarvitset loppujen lopuksi vain noin 10 tiedostoa luodaksesi standardin WP-teeman. Kolmetoista ei ole iso hahmo, nyt? Lyhyesti sanottuna index.php voi näyttää seuraavalta:// Lisää pääsisältö tähän, sisällytä silmukkaOtetaan eteenpäin puhuttava hieno koodinpätkä nimeltä silmukka.

Silmukka

Joissakin aiemmissa viestisarjoissamme, kuten suositussa WordPress-opetusohjelmassa: Kuinka luoda WordPress-teema HTML: stä, olemme maininneet silmukan, vaikkakin ohimennen. Joten mikä tekee silmukasta suositun katkelman siitä? No, ilman tätä erityistä koodikoodia, sinun on koodittava jokainen viesti ja katkelma käsin WordPress-teemaasi. Teet tämän joka kerta, kun lähetit uuden artikkelin.

Tuhlaamasi vaiva ja aika tekisivät sinistä ja jäykkää. Hiilijälki, jonka jättät taaksepäin – kun olet pahoillani itseäsi kuoleman jälkeen – repisi otsonikerroksen läpi kaksitoista jenkk stadionin kokoista reikää. No, venyn liikaa tosiasioita (tai niiden puutetta), mutta menisit bonkereiksi, jos koodatit kaikki WordPress-sivustosi viestit manuaalisesti.

Silmukka on hengenpelastaja. Heitä seuraava koodinpätkä missä tahansa WordPress-mallitiedostoissasi, ja siinä luetellaan kaikki luomaasi viestit:

Käytämme yleensä hakemistossa index.php olevaa silmukkaa viestiluettelon näyttämiseen, mutta voit kokeilla vapaasti lisää se minne haluat kirjoittaa viestit. Lisää silmukkaan myös räätälöityjä HTML- ja PHP-tunnisteita muokataksesi viestejä sopivaksi katsomallasi tavalla. Kun puhutaan tunnisteista, mitä WordPressissä on käytettävissä?

Sisällytä tunnisteet

WordPress-tunnisteet

Mallin sisältävät tunnisteet ovat yksinkertaisesti PHP-koodeja, joita käytät missä tahansa mallitiedostossa muiden mallitiedostojen sisällyttämiseen (tai pikemminkin soittamiseen) WordPress-teeman kansiosta. Tässä on mitä puhumme:

 • – Käytä tätä hakemistossa index.php soittaaksesi (tai sisällyttääksesi) header.php-tiedoston. Se hakee header.php: n ja näyttää sisällön index.php: ssä, tiedosto mukaan lukien, on kyse.
 • – Sisältää sidebar.php
 • – Sisältää footer.php-mallitiedoston
 • – Pikakilpailu: Mitä luulet tämän sisältävän tagin tekevän?

Bloginfo-mallipohjat

Mukana on toinen mallimerkintoryhmä, jota kutsumme yksinkertaisesti bloginfo-tunnisteiksi. Heillä on yksi rooli, joka on hakea tietoja WordPress-sivustostasi tietokannasta. Nämä ovat pääasiassa tietoja, jotka syötät järjestelmänvalvojan WordPress-sivustoon Käyttäjäprofiili ja Asetukset -> Yleiset. Kun tiedot on noudettu tietokannoistasi, nämä tunnisteet näyttävät sitten samat sivustossasi, kun sijoitat ne.

Voit muokata hiukan bloginfo-rakennetta siten, että hakutietojen näyttämisen sijaan voit käyttää niitä (tietoja) muualla PHP-koodissasi. Kuinka kätevää? Lisää siitä hetkessä. Tässä ovat yleisimmät bloginfo-tunnisteet:

 •  – Tämä näyttää WordPress-blogin / sivustosi otsikon
 • – Tämä mallitunniste näyttää blogisi URL-osoitteen
 •  – Tämä näyttää blogin kuvauksen tai pikemminkin tunnisteen.
 •  – Näyttää sivustosi koodaamiseen käytetyn merkkisarjan. Oletus on UTF-8
 •  – Tämä näyttää aktiivisen teeman CSS-tyylitaulukon URL-osoitteen
 •  – Näyttää käyttämäsi WordPress-version
 •  – Näyttää WordPressin kielen
 •  – Näyttää RSS 0.92 -syötteen URL-osoitteen
 • – Näyttää RSS 2.0 -syötteen URL-osoitteen

On olemassa useita muita bloginfo-tunnisteet voit parantaa WordPress-teemaasi. Nyt siitä pienestä bloginfo-muutoksesta, josta puhuimme muutama sekunti sitten. Toistaiseksi olemme käyttäneet Muutetaan tätä: . Sallikaa minun eritellä parametrit:

 • $ Show  Tämä on avainsana, jolla nimeät tiedot, jotka haluat noutaa tietokannasta. Esimerkkejä ovat ‘nimi’, ‘URL’, ‘kuvaus’, ‘admin_email’ jne
 • $ suodatin – Tämän avulla voit suodattaa haetut tiedot. Oletuksena se on asetettu “raa’alle”, mikä tarkoittaa vain, että $ show -arvo palautetaan sellaisenaan. Jos asetat tämän näytölle, $ show -arvo välitetään ensin wptexturize () -toiminnon kautta. Älä kuitenkaan hikoile tästä tällä hetkellä.

Tässä on esimerkki: Oletetaan, että haluamme hakea ja näyttää tagline (sivuston kuvaus), joka toimii kuten “Paras Premium WordPress -teema”, noutaisimme ensin nämä tiedot tällä tunnisteella…

… Joka lataa sivuston kuvauksen $ site_description. Jos haluat näyttää sivustosi kuvauksen sivustossasi, käytä tätä:

Tämä antaa sinulle: Tunnisteesi on: Parhaat premium WordPress-teemat

merkintä: On olemassa monia muita tyyppejä mallitunnisteet joiden avulla voit saavuttaa niin paljon enemmän WordPress-sivustossasi. Ne luokitellaan eri ryhmiin yleiset tunnisteet, tekijän tunnisteet, Lähetä pikkukuvat, luokkatunnisteet, ja linkki tunnisteet muiden joukossa. Voit jopa käyttää niitä silmukan sisällä, joten joo, sinun pitäisi pitää hauskaa.

Teeman tyylitaulukko

Mainitsimme style.css aiemmin. Miksi tiedosto style.css on tärkeä? Ensinnäkin se tarjoaa yksityiskohtia teemastasi. Nämä tiedot menevät tyylitaulukon otsikkoon, joka auttaa teeman tunnistamisessa valinnan aikana järjestelmänvalvojan alueella. Sellaisenaan kahdella teemalla ei saisi olla samat yksityiskohdat tyylitaulukon otsikoissa. Tässä on esimerkki tyylitaulukon otsikosta:

/ *
Teeman nimi: Teeman nimi
Teeman URI: https://www.yoursite.com/yourtheme
Kirjoittaja: Nimesi
Kirjoittajan URI: https://www.yoursite.com/
Kuvaus: Tämä WordPress-teema on 100% reagoiva blah blah...
Versio: 1.0
Lisenssi: GNU General Public License V2 tai uudempi
Lisenssin URI: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Tunnisteet: kulta, yhden sarakkeen, vasen sivupalkki, reagoiva ruudukko jne
Tekstialue: sinä nimike
* /

Nämä tiedot tulevat ensin (tai ylimmässä) muodossa style.css. Varmista muu, että:

 • Seuraa CSS-koodausstandardit
 • Käytä kelvollista CSS: tä
 • Minimoi CSS
 • Lisää tulostusystävällisiä tyylejä
 • Tyyli kaikille HTML-elementeille

Lopulliset ajatukset

Tämä huijauskortti on vain nopea mennä resurssiin, joka auttaa sinua pääsemään alkuun oppiessasi WordPress-teeman kehittämistä. Käyttämällä tunnisteita ja katkelmia, jotka olemme jakaneet täällä, voit nopeasti kehittää standarditeeman ja parantaa sitä katkaisematta hikeä. Tietysti sinun on jatkettava WordPress-teemakehityksen oppimista, ja sitä varten suosittelemme WordPress Codex, Tuts+, Kolmen talon ja ThemeShaper muiden arvostettujen resurssien joukossa.

Voit myös jakaa vinkkisi, huijauksesi, katkelmasi tai muun mielessäsi olevan kommentin alla olevissa kommenteissa. Haluamme mielellämme tietää, mistä tai kuinka opit WordPressistä. Nähdään!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map