Tutustu WordPress-yleisösi paremmin: tärkeät huomioon otettavat tiedot

WordPress-yleisö paremmin: tärkeät huomioon otettavat tiedot

Vaikka monet meistä viettävät tunteja tunteja verkkosivustojemme luomiseen, päivittämiseen ja mainostamiseen, meillä ei ole tapana käyttää yhtä paljon aikaa ja energiaa käyttäjäanalytiikan ymmärtämiseen.


Monet antavat syyn siihen, että analytiikka on tylsää, mutta mielestäni ihmiset lykätään, koska viettämällä aikaa analysoimalla kuinka yleisösi käyttää sivustoasi, ei tuota välittömiä tuloksia.

Ymmärtämällä, kuinka ihmiset ovat vuorovaikutuksessa sivustosi kanssa, voit kuitenkin ymmärtää ja tehdä sitten tarvittavat muutokset liikenteen lisäämiseksi, lisää viittauksia ja muuntaa näkymät myyntiin.

Google Analytics

Google Analytics voi auttaa sinua erittelemään ja ymmärtämään erilaisia ​​mittareita WordPress-verkkosivustollesi. Tässä artikkelissa opit, kuinka tätä ilmaista palvelua voidaan käyttää auttamaan sinua ymmärtämään paremmin yleisöäsi.

Tiedä mistä yleisösi tulee

Google Analyticsin liikenteen lähde

Yleisösi saapuu verkkosivustollesi monista paikoista; sosiaalinen media, hakukoneet, muut verkkosivustot tai postituslistasi mainitakseni vain muutama. On tärkeää tietää, mistä ne ovat tulleet, jotta voit lisätä läsnäoloasi ja pyrkimyksiäsi kyseisillä alueilla sekä kohdistaa lähteisiin, joilta et saa haluamiasi tuloksia paremmilla tavoilla.

Onko orgaaninen liikenteesi tarpeeksi korkea?

Google Analytics -kaavio

Ei ole asetettu ehtoja siitä, mikä on “hyvä” määrä ihmisiä, jotka saapuvat sivustoosi orgaanisen haun avulla. Tästä huolimatta voit käyttää tietojasi nähdäksesi tarvitaanko orgaanisia hakujasi huomattavia parannuksia vertaamalla niitä muihin liikenteen lähteisiin.

Jos houkuttelet suurimman osan liikenteestäsi sosiaalisen median tai muun lähetysvirran kautta, sinun on panostettava SEO-palveluihisi enemmän. Paranna sisältöäsi ja luo lisää blogin kirjoituksia käyttämällä näitä kaikkia tärkeitä avainsanoja ja lauseita. Ajan myötä tämän pitäisi parantaa sijoituksia hakukoneissa ja tuottaa enemmän orgaanista liikennettä.

Jos orgaaninen liikenne on korkeaa verrattuna muihin lähteisiin, saattaa olla aika ottaa enemmän keskittymistä toiselle alueelle.

Onko sosiaalinen media lisääntynyt yleisösi?

On tärkeää seurata sosiaalisen median tietojasi, koska se antaa sinulle selkeän kuvan sekä toiminnasta että siitä, mikä ei ole sosiaalisen median markkinointikampanjoidesi osa.

Nämä muuttujat voivat näyttää sinulle, minkä tyyppinen sisältö toimii hyvin yleisösi kanssa, mitä jaetaan ja pidetään, ja mitä sinun tulisi jatkaa keskittymistä tuottamiseen. Jos järjestät tarjouksia tai kilpailuja, voit seurata näiden aktiviteettien suosiota nähdäksesi, saavatko he tuottoa tuotetulle ajasta ja vaivaa.

Easy Social Metrics Pro WordPress -laajennus

Easy Social Metrics Pro on vaikuttava WordPress-laajennus, jonka avulla voit seurata sosiaalisen median suorituskykyäsi WordPress-hallintapaneelista. Social Metrics Pro auttaa sinua ymmärtämään, missä yleisö pääosin viettää aikaa, ja säästää aikaa, koska voit keskittyä suosituimpiin alustoihin ja vähemmän muihin. Seuraamalla sosiaalisen median läsnäoloasi ajan myötä voit myös nähdä, toimiiko markkinointistrategiasi pitkällä aikavälillä vai tarvitseeko se muutosta.

Paranna viitenumeroita luomalla suhteita

Muilta verkkosivustoilta tulevat viittaukset ovat loistava tapa saada liikennettä, koska se tarkoittaa enemmän kuin todennäköistä, että katsojat ovat jo kiinnostuneita markkinarakoasi tai alaasi. Tarkista mittarisi nähdäksesi, mistä sivustoista katsojat tulevat, ja rakenna sitten suhteita heihin. Vahvat suhteet alasi muihin voivat lisätä online-profiilisi, mainostaa brändisi ja lisätä liikennettä sivustoosi.

Katso yleisösi fyysinen sijainti

Vierailijan sijainti

Yrityksestäsi riippuen sijainti voi olla tärkeä. Jos sinulla on tiili- ja laastiliiketoiminta, johon haluat houkutella paikallisia kanta-asiakkaita, sivustoasi muualta maailmasta katselevat ihmiset ovat mukavia, mutta ei ehkä sitä, mitä yrityksesi tarvitsee. Analyysisi avulla voit tarkistaa, että houkuttelet oikean yleisön sisällölläsi ja mainoskampanjassasi.

Jos haluat houkutella paikallisia asiakkaita, tee sitten sivustosi ja erityisesti blogisi sijaintisi kannalta merkitykselliseksi. Kirjoita siitä, mitä paikallisella alueella tapahtuu. Suorita kilpailuja ihmisille varastossa ja julkista sitä verkossa. Ei ole mitään vikaa houkutella laajempaa yleisöä, mutta tehdä lähialueesi ihmisistä etusija.

Ymmärrä, mikä vaikuttaa poistumisprosenteihisi

Google Analyticsin poistumisprosentti

Usein on vaikea selvittää tarkalleen, mikä saa ihmiset poistumaan verkkosivustoltasi. Mittaustietojen analysointi voi auttaa sinua saamaan kuvan siitä, missä verkkosivustosi antaa sinulle.

Kuinka alentaa poistumisprosentteja blogi-viesteissä

Poistumisprosentit ovat usein korkeat blogin kirjoituksissa, jotka vastaavat miten -kysymykseen. Tämä voidaan helposti selittää, koska ihmiset ovat tulleet nimenomaan saamaan vastauksen kysymykseen. Kun he ovat tyydyttäneet kyselyn, he lähtevät.

Jos näin on blogin kanssa, sinun tulisi yrittää tasapainottaa tätä ongelmaa lisäämällä ”toimintakehotukset”. Linkit muihin verkkosivustosi artikkeleihin ja tarjouksiin tai ilmainen tarjous vastineeksi sähköpostille ovat hieno tapa kannustaa kävijöitä tutkimaan sivustoasi tarkemmin.

Mikä voi aiheuttaa korkeita poistumisasteita kotisivulla?

Kotisivusi korkeat poistumisprosentit ovat melkein aina huono asia. Jos näin on sivustosi kanssa, katso huolellisesti analytiikkaa auttaaksesi sinua selvittämään, miksi ihmiset poistuvat sivustostasi katsomatta sitä ensin.

Ensinnäkin on katsottava, kuinka kauan ihmiset ovat kotisivullasi. Jos ihmiset lähtevät vain muutaman sekunnin kuluttua, se johtuu todennäköisesti siitä, että sivustosi latausajat ovat hitaita, he eivät ole mobiiliherkkiä tai rikkoutuvat jollain tavalla. Aika saada korjaus!

Entä jos ihmiset oleskelevat yli viiden sekunnin ajan, mutta eivät napsauta sitten toiselle sivulle? Tässä tapauksessa on todennäköisesti muita ongelmia, jotka eivät ole niin nopeita korjauksia. Todennäköisesti sivuston suunnitteluun ja käytettävyyteen liittyy ongelmia tai sisältö ei ole tarpeeksi mielenkiintoinen. Tarkista kuitenkin jälleen, onko sivusto täysin reagoiva.

Kotisivujen on oltava selkeitä, tiiviitä ja kävijöiden on saatava sinut viiden sekunnin sisällä laskeutumisesta sivullesi. Onko selvää mikä on yrityksesi ja mitä tarjoat? Älä käytä liian paljon tekstiä ja žargonia kotisivullasi, pidä se vain yksinkertaisena. Kotisivun ulkoasun on oltava puhdas ja helppo navigoida, osoittaen kävijöille, mihin heidän täytyy mennä seuraavaksi. Käytä jotakin toimintakutsua, mutta ei liian monta, et halua hämmentää ja hämmentää yleisöäsi.

Yksittäisten sivujen analysointi

Google Analyticsin suositut sivut

Google-analytiikka sisältää paljon tietoa WordPress-verkkosivustosi jokaisesta sivusta. Tämä auttaa sinua tarkastelemaan perusteellisesti sitä, mitä yleisö tekee verkkosivustollasi, ja ymmärtämään, kuinka voit parantaa sivustoasi pitämällä ja lisäämällä yleisöäsi.

Suosituimmat aloitussivut

Katso, mihin ihmiset saapuvat sivustoosi, ja yksilöi suosituimmat aloitussivusi. Tämän tietäminen voi auttaa sinua kahdella tavalla:

  1. Luo lisää tällaista sisältöä, koska tämä houkuttelee selvästi ihmisiä.
  2. Haluat saapuvien kävijöiden pysyvän sivustollasi, joten tarjoa näille sivuille laadukasta sisältöä “toimintakehotuksilla”. Tämä rohkaisee ihmisiä pysymään verkkosivustollasi ja lisää mahdollisuutta johtaa tai myydä tuotteita.

Yläsivun näyttökerrat

Ylösivun näyttökerrat osoittavat, mikä sisältö on suosituinta ja mistä yleisösi kiinnostaa. Tämä on todella tärkeä tieto, koska se auttaa sinua ymmärtämään, minkä tyyppinen sisältö houkuttelee yleisöäsi. Se on myös paikka, johon sinun tulisi laittaa linkkejä ja tarjouksia myynnin edistämiseksi tai sähköpostiosoitteiden keräämiseksi.

Muista tarkistaa myös sosiaalisen median tiedot ja nähdä, mitä on jaettu. Tämä antaa sinulle hyvän kuvan siitä, minkä tyyppinen sisältösi on suosittua sosiaalisessa mediassa.

Poistu sivut

Jotta ihmiset voidaan luetella poistumissivuna analyysissasi, ihmisten on täytynyt tarkastella useampaa kuin yhtä verkkosivustosi sivua. Nämä ihmiset ovat kiinnostuneita sivustostasi ja sisällöstäsi, joten ne saattavat olla potentiaalisia palauttavia kävijöitä tai asiakkaita.

On hienoa, jos näet ihmisten poistuvan verkkosivustoltasi yhteystietosi, yhteyslomake tai tilauslomake kautta. Mitä et halua, on mittari, joka näyttää katsojille poistuvan kotisivulta tai sitä pahempaa kassalla, ennen kuin he ovat suorittaneet oston. Jos näin on, sinun on tarkistettava kassallesi tekemäsi prosessi varmistaaksesi, että se on sujuva, käyttäjäystävällinen ja ettei se vie liian kauan.

Palaavat vierailijat

Haluat seurata palaavien kävijöiden määrää nähdäksesi, kasvaako tämä ajan myötä. Palaavat vierailijat ovat tärkeitä, koska nämä ovat niitä, joilla on todellinen kiinnostus omaan markkinarakoosi ja jotka todennäköisemmin tulevat asiakkaiksi. Jos palauttavien kävijöiden lukumäärä on pieni, sinun on enemmän kuin todennäköistä parantaa sisältöäsi. Tee siitä mielenkiintoisempi, jotta ihmiset haluavat palata ja lukea lisää.

Katso muuntokurssisi

Väitetysti tärkein seurattava muuttuja, muuntoprosentti kertoo, saavuttaako sivusto päätavoitteesi. Suorittaako yleisösi mitä haluat? Tämä voi olla sähköpostien kerääminen, jäsenyyden lisääminen tai tuotteiden myynti.

Jos tulosprosentti on alhainen, mutta liikenne sivustoosi on korkea, tämä voi tarkoittaa useita asioita. Joko houkutte vääränlaista yleisöä tai verkkosivustosi ei ole tarpeeksi hyvä. Tähän voi kuulua huono sisältö, ei tarpeeksi toimintakehotuksia tai käyttökelvoton verkkosivusto. Tässä tapauksessa on aika keskittyä muuntokurssien parantamiseen.

Lopulliset ajatukset

Sivustosi tietojen analysointi voi aluksi viedä aikaa, kun ymmärrät mitä etsiä, se on helpompaa ja nopeampaa. Vielä tärkeämpää on, että ymmärtämällä yleisösi vuorovaikutusta sivustosi kanssa voit tehdä parannuksia, joita tarvitaan palauttamaan kävijöitä, houkuttelemaan uusia kävijöitä ja mahdollistamaan viime kädessä sivustosi muuntaminen tavoitteisiinsa nähden..

Mikä estää sinua tutkimaan tarkemmin analyysi- ja vierailijamääriä? Kerro ajatuksesi alla olevissa kommenteissa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map