Pahimmat virheet freelance-WordPress-suunnittelijat tekevät

Pahimmat virheet freelance-WordPress-suunnittelijat tekevät

Vihaat tekemästä virheitä, vaikka se olisi väistämätöntä. Ja toisinaan virheiden tekeminen on hyvä, koska se on tilaisuus oppia ja parantaa. Mutta jos teet samoja virheitä kuin minkä tahansa muun freelance-WordPress-suunnittelijan kanssa, jätät lopulta paljon rahaa pöydälle. Nyt et todellakaan halua sitä.


Emme myöskään, minkä vuoksi korostamme paria ilkeitä virheitä, joita freelance-WordPress-suunnittelijat tekevät. Tavoitteenamme on auttaa sinua tunnistamaan virheet, jotka estävät tietä menestykseen. Näin toimiessasi vältät virheet ja tee tarvittavat muutokset, jos on liian myöhäistä.

Menestys ei tarkoita sitä, että emme koskaan tee virheitä, vaan siihen, ettei koskaan tee samaa toista kertaa. – George Benard Shaw

Kerro meille virheet, jotka olet tehnyt uran rakentamiseksi freelance-WordPress-suunnittelijaksi. Kaikilla tavoin jaa myös opitut opit ja miten välttää virheitä. Miten? Voit vapaasti käyttää kommenttiosaa lopussa. Mutta toistaiseksi aloitetaan!

1. Pureminen enemmän kuin pystyt pureskella

Freelancer-virhe: Pureminen enemmän kuin pystyt pureskella

Eivätkö kaikki olemme syyllisiä tähän? Projektin jatkaminen projektin jälkeen, kunnes levy on täynnä, ja sitten puomi, määräaika jäi. No, freelancerit ja viime hetken kiire eivät ole vieraita. Mutta kaikki epäonnistuvat, kun otat liian paljon työtä – työtä, joka todennäköisesti ei vaikuta lopputulokseesi.

Ei väliä kuinka houkuttelevaa kyselyä, älä vain tee sitä. Hyppää parhaaseen asiakkaaseesi ja lataa täsmälleen mitä olet arvoinen. Tietysti sinun on tuotettava arvoa, mutta en usko, että se on mahdollista, kun olet tukehtumassa työn vuoren alla. Käytä vähän tekniikkaa, joka tunnetaan nimellä 80/20 Pareto -periaate.

Toisin sanoen keskitytään salkkusi rakentamiseen ja keskity sitten 20 prosenttiin asiakkaista, jotka tuovat sinulle 80 prosenttia liiketoiminnasta. Otetaan liian paljon työ on täällä suhteellista riippuen siitä kuinka työskentelet. Mutta ottaen aivan liian paljon, että et pysty tuottamaan arvoa, on vain ammunta itsesi jalaan.

Sama pätee työn laajuuden lisäämiseen. Sano, että asiakas haluaa yksinkertaisen verkkokaupan, joka on kunnossa, koska tiedät WooCommerce-palvelusi. Sitten tyhjästä asiakas pyytää sinua lisäämään blogin useilla kielillä. Joten suosittelet jatkuvasti lisää työtä, mutta määräaika (ja todennäköisesti palkka) pysyy samana. Katso minne menen tämän kanssa?

Yhteenvetona, älä yritä miellyttää kaikkia asiakkaitasi, jotka tulevat tietäsi. Jos tapaat myrkyllisen asiakkaan (voit helposti löytää miljoonan mailin päässä), hylkää tarjous kohteliaasti. Jos asiakas kasvattaa nykyisen projektin laajuutta, tee selväksi, että se maksaa enemmän aikaa ja rahaa. Tiedän, että se on helpommin sanottu kuin tehty, etenkin jos veloitit kiinteän hinnan.

Kaiken kaikkiaan, enemmän aikaa ja rahaa pyytäminen on parempi kuin kärsiä laajuudesta hiipiä hiljaisuudessa ja vähäisestä äänestä, joka johtuu määräajan puuttumisesta. Myös maineesi – suurin online-valuuttasi – roikkuu linjalla, joten älä vain tee sitä.

Main Takeaway: Lataa mitä olet arvoinen. Älä tyydy maapähkinöiden ansaitsemiseksi raitoja / kokemusta. Tietysti työskentele taitoosi ja rakenna vahva salkku. Älä sitten kiinnosta kaikkia asiakkaita – mene 80/20 -säännön mukaan. Lisäksi markkinoi yritystäsi älykkäästi kuten Don Draper Hullut miehet. Kaikki ihmiset eivät ole asiakkaasi.

2. Unohdetaan lapsiteema

Freelancer-virheet: unohtaa lapsiteema

Sinun ja minun välilläni on ystäväni – palkattu WordPress-suunnittelija, joka palkkaa minut pieniin tehtäviin parilla verkkosivustoilla, joissa hän työskentelee. Kuten odotit, saan järjestelmänvalvojan oikeudet, koska joihinkin tehtäviin kuuluu teeman vaihtaminen ja esittelysivustojen perustaminen. Lyhyt tarina, ystäväni ei käytä WordPress-lapsiteemoja ja se särkee sydämeni.

Joten kun hän palkkasi minut äskettäin teeman vaihtamiseen, loin lapsiteeman uudelle teemalle ja hän ei ollut kukaan viisain. Mutta kerroin hänelle kaiken siitä, ja nyt hän ei voi saada tarpeeksi lapsiteemoja. Mutta siksi emme ole täällä tällä hetkellä. Rakennan kaikkia verkkosivuja lapsiteemoihin, ja sinunkin pitäisi.

Lapsiteemojen ansiosta voit mukauttaa sivustosi laajasti. Voit ”… luoda uusia mallitiedostoja, jotka eivät olleet osa pääteemoa. Voit lisätä uusia toimintoja, tyylejä ja paljon muuta. ” Tarvitseeko sanoa enempää? Joo?

Lapsi-teeman mukauttaminen ei muuta vanhemman teemaa hiukan. Lisäksi pääteeman muokkaamisella on yksi merkittävä haittapuoli. Epäilemättä menetät kaikki mukautetut muutokset, kun (tai mikä pahempaa, asiakassi) päivittää pääteeman. Lapsiteema suojaa mukautettuja tyylejäsi, vaikka päivität vanhemman teemaa.

Lapsi-teeman luominen on niin helppoa, etten odota sinun mukauttavan vanhemman teemaa tänään eteenpäin. Voit käyttää jopa hienoa lapsiteemalaajennusta, kuten Lapsi teeskentelee tai Lapsiteema-konfiguraattori. Jos haluat jonkin verran käytännön kokemusta, tässä on täydellinen WordPress-lapsiteemaoppaamme.

Erityinen varovaisuus WordPress-freelance-suunnittelijoille, jotka muokkaavat WordPress-ydintiedostoja. Lopeta jo. Miksi edes teet niin? Lisäksi kun WordPress on täynnä kytkettäviä suodattimia, voit lisätä muutoksia, jotka eivät katoa päivitettäessä WordPress-alustaa. WordPress-ydintiedostojen ja pääteeman muokkaaminen on helppoa.

Main Takeaway: Käytä lapsiteemahautausta tai määrität asiakkaasi epäonnistumaan, etenkin jos he ovat aloittelijoita. Älä muokkaa WordPress-ydintiedostoja.

3. Sinulla ei ole järjestelmää

Freelancer-virhe: Sinulla ei ole järjestelmää

”Järjestelmä” on luultavasti vahva sana, ja se todennäköisesti saa sinut tuntemaan vaientumista. Se saa sinut tuntemaan, että olet juuttunut 9 – 5 jauhatukseen tai Matriisi. Kaiken kaikkiaan, tiedät, että pakottaminen retchiin ei ole koskaan ollut tavoitteemme. Puhumme sinusta käyttäytyvästä freelancerina liikemiehen sijasta.

Ja tiedät, se maksaa yrityksellesi vasemmalle, oikealle ja keskelle – polttamalla reikä taskuun kuin sytytetty savuke. Mutta et tiedä miten saada se pysähtymään – kaiken tuon tuhlauksen – ja se hiertää sydämesi. Raskas on sydämesi paino, mutta kuten yleensä, emme anna sinun enää naarmuttaa päätäsi.

Tarvitset liiketoimintasuunnitelman (kuulostaa paremmalta kuin järjestelmä). Sanon tämän, koska joudut kanavoimaan koko itsesi yritykseesi, mutta miten teet sen, jos et tiedä minne olet menossa? Et edes tiedä kuinka paljon maksu veloitetaan, koska et pidä itseäsi yrityksestäna. Lisäksi et edes varaa tarpeeksi aikaa työskennellä, koska – ei suunnitelmaa.

En välitä siitä, työskenteletkö mistä tahansa vai onko sinun tekemäsi yhden miehen toimenpide, mutta et voi jatkaa ajattelemista freelancerina. On aika alkaa ajatella kuin yritystä. Tarvitset aloittelijoille liiketoimintasuunnitelman. Lisäksi tarvitset järjestelmiä seurata aikaa ja resursseja käytät työssäsi.

Tarvitset sovelluksia asiakashallintaan ja projektinhallintaan. Ja jos kamppailet työvuoron alla, kannattaa todennäköisesti harkita ulkoistamista, jos sinulla on tuloja, mikä ei aina ole niin. Muunna freelancerista yrityksen omistajaksi yksinkertaisin sanoin. Osta yrityskurssi ja opi.

Main Takeaway: FreePhone WordPress -muotokeikkasi on siirryttävä harrastuksesta täysikasvuiseksi yritykseksi, jos haluat nauttia kaikista makeista asioista, jotka liittyvät yrittäjyyteen. Hanki liiketoimintasuunnitelma, opi rahoitusta ja rekisteröi yrityksesi jo. Älä myöskään unohda verohenkilöä.

4. Et luo varmuuskopioita

Freelancer-virhe: Et luo varmuuskopioita

Arvostan täällä, mutta työsi WordPress-suunnittelijana ei päättynyt, kun annoit asiakkaalle verkkosivuston. Silloin tällöin he yleensä soittavat sinulle muutoksia varten. Toista yritysvauva – kultainen hanhi, joka välttää monia freelance-WordPress-suunnittelijoita. Kyllä, tiedän, että saat noita loitsuja, joten liiketoiminnan toistaminen tarkoittaa hyviä asioita milloin tahansa.

Mitä tapahtuu, kun asiakas rikkoo verkkosivustoa? Suunnitteletko koko asian tyhjästä vai onko sinulla vaihtoehtoinen ratkaisu paikallaan? Esimerkiksi, jos asiakas hämmentää pari asiaa millä tahansa tekemälläni verkkosivustolla, napsautin vain palautuspainiketta ja päivä tallennetaan.

Mutta se johtuu siitä, että käytän ManageWP: tä jokaisessa hallinnoimassani asiakassivustossa, ja nämä kaverit (ManageWP) käsittelevät lisävarmuuskopioita todella omasi. Jos tämä ei riitä, luon varmuuskopioita cPaneliin ja kolmannen manuaalisen varmuuskopion joka kerta, kun aion tehdä muutoksia mihin tahansa sivustoon.

Kuulostaa paljon työtä, mutta se ei ole, ja se on kaikki sen arvoista. Voin palauttaa verkkosivuston ennätysajassa, mikä säästää paljon aikaa. Asiakas on onnellinen, että verkkosivusto on taas verkossa heti, mikä tarkoittaa, että hänellä ei ole oikeuksia maksaa verkkosivustonsa palauttamisesta. Eikö se ole paluuyritys? Mielestäni se on hyvin ansaittua rahaa – kaikki palauttamalla palautuspainike.

Hitto, en ymmärrä miksi sinä rasitit asiakasta kaikella tällä varmuuskopiointitoiminnalla, kun automaattisen varmuuskopion luomiseen on miljoona ja yksi tapa. Itse asiassa kannustan aloittelija-asiakkaita pelaamaan verkkosivustoa ja murtautumaan niin paljon kuin mahdollista, koska minulla on varmuuskopioita. Haha. Kyllä, jotkut asiakkaat eivät oppia, koska he pelkäävät rikkoa juttuja WordPress-järjestelmänvalvojan alueella!

Voi muuten, menetin jonkin aikaa hakkereille kuusi verkkosivustoa. Minun piti rakentaa sivustot uudelleen tyhjästä, koska minulla ei ollut varmuuskopioita. Voit kuvitella, kuinka kauan menetin uudelleenrakentamisen tavaroita, jotka olisin yksinkertaisesti palauttanut varmuuskopioista. Ja älä luota varmuuskopioratkaisuihisi, joita isäntäsi tarjoaa.

Main Takeaway: Luo varmuuskopioita jo kaveriksi tai maksat hinnan, mikäli pahin tapahtuu. Varmuuskopio auttaa sinua ratkaisemaan suurimman osan asiakkaasi ongelmista nopeasti. Paikassa on monia automaattisia varmuuskopioratkaisuja, joiden mielestä et ole vakava, jos sinulla ei ole varmuuskopioita. Upea, edullinen ja luotettava vaihtoehto on VaultPress – jonka ovat kehittäneet WordPressin luojat.

5. Ohittamatta jättäminen asiakkaan kouluttamiseksi

Freelancer-virhe: Ohittamatta jättäminen asiakkaan kouluttamiseksi

WordPress on suloinen luominen, joka on sinulle helppokäyttöinen. Mutta se on totta vain siksi, että olet työskennellyt foorumin kanssa jo jonkin aikaa. Uusi asiakassi haluaa vain verkkosivuston, eikä hän todennäköisesti edes tiedä, että rakennat sen WordPressiin.

Joten menet töihin, koska sinulla on määräaika, ja lähetä verkkosivusto asiakkaalle. Valitettavasti asiakas ei edes tiedä kuinka kirjautua sisään WordPress-järjestelmänvalvojaan. Ja jos näytät heille, kuinka kirjautua sisään, kojelauta näyttää heille täysin vieraalta. Lisäksi he eivät voi lähettää artikkelia pelastaakseen henkensä.

Henkilökohtaisesti uskon, että älykäs WordPress-suunnittelija voi tappaa tämän alueen. Olen saanut asiakkaat maksamaan koulutuksesta jo kauan ennen kuin he pyysivät harjoittelua! Yksi asiakkaista oli kuin: “Hei, lähetin sinulle rahaa etukäteen, jotta voin saada tunnin sinun ajasta.” Tuntui passiiviselta tulolta.

Kuvittele vain, että voit ansaita rahaa verkkosivustojen rakentamiseen ja saada lisää koulutusta samoille miehille, jotka sinut ensin palkkasivat. Ja mitä koulutat heitä tekemään? Menial tehtävät, kuten artikkeleiden lähettäminen, sivujen luominen ja ehkä kommenttien moderointi. No, minulla oli asiakas, joka ei tiennyt kuinka palauttaa salasanansa, niin myös.

Jos olet blogoimassa, voit jakaa nämä aiheet web-suunnittelublogissasi ja ansaita itsellesi enemmän asiakkaita, koska verkkomarkkinoiden tapa on asetettu jakamalla sellaisia ​​juttuja, jotka yleensä ansaitsevat sinulle viittauksia. En tiedä miksi, mutta luulen, että kun jaat vinkkejä, ansaitset asiantuntijamerkin automaattisesti.

Älä unohda kysyä asiakkaalta, tarvitsevatko hänet koulutusta vastikään luodun WordPress-sivuston käyttämiseen. Luottakaa minuun, useimmat ihmiset eivät edes tiedä, että WordPress on sisällönhallintajärjestelmä (suu tippaa). He kirjataan WordPress-järjestelmänvalvojan kojelautaan, eivätkä vieläkään tiedä, että he tuijottavat WordPressiä. Sen ei aina hauska.

Main Takeaway: Älä kiirehdi pudottamalla verkkosivustoa asiakkaan työpöydälle ja kiihdyttämään samalla tavalla kuin olet moottoritiellä. Mitä hyötyä on rakentaa jotain, jota asiakas ei tehokkaasti käytä? Ota tämä ansaintamahdollisuus auki tekemällä siitä sinun vastuullasi asiakkaiden kouluttaminen. He rakastavat sinua siitä, kiitos myöhemmin. Etsitkö helppoa tapaa? WP101 tarjoaa valkoisella merkittyjä kursseja, joita voit jakaa asiakkaiden kanssa.

Viimeiset sanat

On selvää, että on monia muita virheitä, joita voit tehdä freelance-WordPress-kehittäjänä, mutta uskon, että ne kaikki mahtuvat tässä viestissä keskusteltujen kohtien alle. Mutta me vihaisimme olla subjektiivisia, joten jaa virheet, joissa olet syyllinen, ja miten vältät virheitä.

Lisäksi kehotamme sinua ajattelemaan ensin arvoa eikä rahallista hyötyä. Ole varovainen ilkeille asiakkaille, jotka imevät sinut kuivana. Muista, että jokainen loinen tarvitsee isäntää, joten älä ota myrkyllistä asiakasta uskoen, että käytät taikuuttasi ja tee niistä mahtavia.

Muu kuin se, ole mahtava ja älä koskaan maksa liian vähän, koska jokainen yritys tarvitsee kassavirran selviytyäkseen. Loppujen lopuksi käteisraha hallitsee kaikkea, joten valitse itsesi ja mene tekemään. Mitä virheitä olet tehnyt freelance-WordPress-suunnittelijana? Kerro meille ajatuksesi alla olevasta kommenttiosasta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map