Nopea ja helppo Google Analytics WordPressille

Pikaopas Google Analytics for WordPress -sovellukseen

Uuden blogin käynnistäminen voi olla vaikeaa, koska se on kaikki uutta. Keskeinen osa edistystä käynnistyksen jälkeen on kyky seurata ja seurata etenemistäsi mitattavissa olevilla tekijöillä, kuten liikenne- ja yleisömittareilla.


Olet varmasti kuullut ikäisen sanoneen “et voi tietää minne olet menossa, ennen kuin tiedät missä olet ollut.”Tämä pätee koko elämän ajan ja monissa olosuhteissa, mutta se koskee erityisesti WordPress-liikennettä. Sinun on seurattava tilastosi, tarkastettava, mitä teet oikein (tai väärin) verkkosivustosi liikenteessä, ja sitten tehtävä muutoksia liikenteen lisäämiseksi.

Miksi sinun pitäisi seurata verkkosivustosi tilastoja

Analytics on hieno tapa nähdä WHO vierailee sivustollasi, kun he vierailevat päivällä (tai yöllä) ja missä maailmassa, josta he ovat kotoisin. Tämä on tärkeä resurssi, joten voit todella optimoida sisältösi luomalla asiaankuuluvia ja kohdennettuja artikkeleita yleisöllesi julkaisemiseksi ehdottomasti parhaalla hetkellä..

Toinen tärkeä syy käyttää analytiikkaa on nähdä mitä kävijät tekevät sivustossasi ja Miten sisältösi toimii. Analytics antaa sinulle mahdollisuuden nähdä, mitkä artikkelit saavat eniten näyttökertoja, kuinka kauan lukijasi oleskelevat niissä, jos / mitä linkkejä he napsauttavat, ja siihen liittyvä poistumisprosentti (kävijät, jotka poistuvat lukematta). Nämä ovat tärkeitä työkaluja, jotta voit luoda parempaa sisältöä, johon yleisösi vastaa.

Miksi käyttää Google Analyticsia??

Yksi yleisimmistä tavoista mitata ja pitää välilehtiä liikenteessä on Google Analytics. Mikä on järkevää – Google on hakukone # 1, joten luonnollisesti heillä on lopullinen työkalu, jonka avulla käyttäjät voivat optimoida SEO-menetelmiään. Se on myös täysin ilmainen verkkoanalyysipalvelu, jonka avulla voit seurata ja tulkita verkkosivustosi liikennettä. Tämän työkalun avulla pystyt löydä faktoja ja suuntauksia jotka liittyvät verkkosivustollesi ja joiden avulla voit ymmärtää paremmin sen suorituskykyä.

Google Analyticsin käytöllä on useita etuja, vaikka se onkin ensisijaisesti tärkeä työkalu, jolla varmistetaan, kuinka kävijät käyttävät sivustoasi. Sellaisenaan voit analysoida paremmin sisällön suorituskykyä ja huomata myös trendit, kuten korkea poistumisprosentti.

Mitä voit tehdä Google Analyticsilla

Google Analytics on keskitetty palvelupiste kaikenlaiseen liikenteeseen ja yleisöön liittyvään asiaan. Tämän työkalun avulla voit kerätä tietoja liikenteen lähteistä, laitteista, tapahtumista ja muusta. Lisäksi on monia raportointityökaluja, joiden avulla voit tarkastella tietoja helposti ymmärrettävässä muodossa, kuten kuvaajia, prosenttimääriä, karttoja ja aikatauluja. Tällä tavalla voit nähdä yhdellä silmäyksellä, mitkä viestit toimivat, mistä suurin osa lukijoista on kotoisin tai jopa kuinka asiakas siirtyy kotisivulta loppuun suoritettuun ostoon.

Siellä on paljon hienoja ominaisuuksia ja raportteja, liian monta mennä yli nyt. Mutta voit oppia lisää Google Analyticsista käymällä heidän ominaisuudet -sivulle ja miettiä sitten kuinka käyttää niitä ilmaisten Analytics Academy -kurssien kautta.

Kuinka rekisteröityä Google Analyticsiin?

Google Analytics SIgnup

Google Analytics -palveluun rekisteröityminen on nopeaa, helppoa ja ilmaista. Tarvitset vain muutamia asioita ennen rekisteröitymistä:

 1. Ilmainen Google-tili, jota voit käyttää analyysiisi
 2. Google Analytics -laajennus TAI pääsy WordPress-verkkosivustoosi FTP: n kautta TAI yhteensopiva teema (kuten Total)

Ensimmäinen askel on napsauta painiketta Rekisteröidy. Varmista, että uusi tili -vaihtoehto on valittu verkkosivustolle. Lisää sitten tilin nimi, verkkosivuston nimi, URL ja toimialaa / aikavyöhykettä koskevat tiedot. Napsauta sitten sinistä painiketta saadaksesi seurantatunnuksesi.

Seuraavaksi sinulle annetaan verkkosivustosi seurantakoodi. Kopioi koodi liittää haluamaasi Google Analytics -laajennukseen (kuten johonkin alla jaetuista).

Jos et halua käyttää laajennusta, joka on täysin hieno – jotkut teemat, kuten Total WordPress -teema, sisältävät sisäänrakennetun Google Analytics -tuen. Esimerkiksi Totalilla on mukautettu toimintokenttä, johon voit liittää koodisi suoraan WordPress-hallintapaneeliin (näet lisätietoja ohjeista). Tai jos sinulla on enemmän käsiä (ja tiedät tekemäsi), voit liittää koodin function.php-tiedostoihisi seuraavan katkelman avulla:


// Liitä Google Analytics -koodisi vaiheesta 4 tähän

Viimeinen vaihe on palaa Google Analytics -tilillesi tallentaaksesi. Nyt sinun on vain odotettava hiukan, että Google kerää tietoja verkkosivustoltasi, jotta voit alkaa tarkistaa tilastosi ja raporttisi.

Parhaat Google Analytics -laajennukset

Voit tietysti kirjautua sisään Google Analytics -tilillesi ja selata kaikkia monia tarjolla olevia (monia, monia) raportteja, kaavioita ja muita työkaluja. Liitä seurantakoodi teema- tai WordPress-ydintiedostoihin. Tai voit tehdä elämästäsi paljon helpompaa laajennuksen avulla. Seuraavat laajennukset tuovat Google Analyticsin suoraan WordPress-hallintapaneeliin.

Google Site Kit

Google Site Kit WordPressille

Google Analyticsissa ei voi mennä pieleen virallisen Google Site Kit -laajennuksen kanssa. Sen avulla pääset helposti kaikkiin Google-työkaluihisi WordPress-hallintapaneelista, joka sisältää Analyticsin (Tag Manager, Search Console, PageSpeed ​​Insights ja muut). Asenna vain laajennus, napsauta Yhdistä palvelu kirjaudu sisään Google-tililläsi ja vahvista, että olet Sallia Sivustopaketti Analyticsin käyttämiseen. Sitten sinun tarvitsee vain napsauttaa Määritä Analytics -painike loppuun. Kaikki mitä yleensä kirjaudut Analyticsiin tarkastellaksesi, näkyy kätevästi WordPress-hallintapaneelissa.

Jos haluat lisätietoja, meillä on kattava Google Site Kit -opas, joka auttaa sinua lataamaan laajennuksen WordPress-sivustollesi.

MonsterInsightsin Google Analytics

MonsterInsights Analytics WordPressille

Tiedot ja lataaNäytä esittely

MonsterInsightsin Google Analytics on suosittu ilmainen ratkaisu Google Analyticsin integroimiseksi WordPress-asennukseen. Lisää vain Google-seurantakoodi ja ala oppia liikenteestäsi! Lisäasetuksia on seurata kohderyhmiä, tallentaa lähtevät linkit sivunäkymiksi, muokata sisäisten linkkien seurantaa ja paljon muuta. Lisäksi vielä enemmän ominaisuuksia (ja tukea) voit päivittää premium-arvoon lisätäksesi uusia raportteja ja verkkokaupan seurantaa.

Google Analyticsin hallintapaneeli WP: lle

Google Analyticsin hallintapaneeli WP-laajennukselle

Ilmaisen Google Analytics -hallintapaneelin WP-laajennuksen avulla voit näyttää tärkeimmät analyyttiset tiedot suoraan WordPress-hallintapaneelissa. Jotkut raportit sisältävät saatujen käyntien, kävijöiden ja sivun katselukertojen määrän, poistumisprosentin ja monet muut.

Tietysti liitännäisen käytön suurin etu on kyky nähdä avaintiedot kokonaan WordPressissä sen sijaan, että kirjaudut suoraan Google Analyticsiin. Tämä laajennus sisältää useita vaihtoehtoja, joten voit katsella reaaliaikaisia ​​Google-tilastoja kojetaululta. Tarkastele monia vierailijoidesi Google-vakioraportteja, istuntoja, sivun katseluja, poistumisprosentteja ja muuta. Se on nopeampi ja antaa sinun miettiä sinulle todella tärkeitä mittareita sen sijaan, että selaisi lukemattomia muita (vähemmän tärkeitä) raportteja.

Google Analytics -raporttien tulkinta

Tietenkin, että sinulla on pääsy analytiikkaraportteihisi, kaikki on turhaa, ellet tiedä miten niitä käytetään. Jotkut tärkeimmistä raporteista, joita todennäköisesti haluat tarkastella, ovat:

 • sivunäytöt. Yksi yksinkertaisimmista Google Analyticsin tuottamista raporteista kertoo yksinkertaisesti, kuinka monta kertaa sivua on katsottu. Näiden tietojen avulla voit oppia, mikä on suosittu verkkosivustollasi ja mitä voisi tehdä työhön. Tämä ei tietenkään kerro sinulle koko tarinaa, ja käytät sitä todennäköisesti yhdessä muiden raporttien kanssa.
 • Liikenteen lähteetGoogle Analytics voi seurata kävijöiden lähtöpaikkaa sekä verkossa että heidän maantieteellistä sijaintiaan. Tämä tieto voi olla avain markkinointikampanjoiden tehokkuuden mittaamiseen.
 • Poistumisprosentti. Tämä mittaa kuinka monta kävijää selasi kotisivusi ja lähti heti heti toimimatta sen kanssa. Korkea poistumisprosentti osoittaa, että ihmiset eivät pysy kiinni katsomassa sisältöäsi (mikä on huonoa!). Kun olet tietoinen tästä, voit kuitenkin tutkia miksi se tapahtuu.

Google Analyticsissa on paljon muita tarkasteltavissa olevia raportteja, ja tämä artikkeli ei voi edes alkaa kattaa niitä kaikkia! Haluat todennäköisesti tehdä oman tutkimuksen tarjoamastasi tuotteesta ja tutustua kätevään Google Analytics -oppaaseen tai kahta matkan varrella.

Onko olemassa vaihtoehtoa seurata sivustotilastotietoja?

Ehkä et halua käydä läpi kaikkia vanteita Google Analyticsin määrittämiseksi, tai ehkä et vain halua luottaa kolmansien osapuolien verkkosivustoihin. Ei hätää – voit silti seurata verkkosivustojen liikenteen perustilastoja yksin. Tutustu viimeaikaiseen Matomo Analytics -oppaaseemme nähdäksesi kuinka voit seurata tilastojasi yksin.


Google Analyticsia voidaan käyttää luomaan lukuisia tietoja sivustosi kävijöistä ja heidän käyttäytymisestään. Tämän tiedon saaminen voi auttaa sinua arvioimaan paremmin sivustosi suorituskykyä ja auttamaan sinua asettamaan tarkempia sivustotavoitteita.

Onko sinulla kysyttävää siitä, kuinka integroida Google Analytics WordPressiin? Kerro meille alla olevassa kommenttiosassa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map