Mitä kuvatiedostotyyppiä käytetään WordPressiin

Mitä kuvatiedostotyyppiä käytetään WordPressiin

Jos sinulla on ollut WordPress-sivusto jo jonkin aikaa, ihmettelet todennäköisesti, mikä kuvatiedostotyyppi on paras verkkosivustollesi. Pitäisikö sinun käyttää JPG tai PNG? Haluat ehkä käyttää toista kuvatiedostotyyppiä, kuten WebP, mutta et ole varma mitä tehdä. Jos ei niin, ehkä haluat lähettää PSD-, AI- tai INDD-kuvan ja olla jumissa.


Ei ole väliä miksi olet täällä, tämänpäiväinen viesti auttaa sinua valitsemaan oikean kuvatiedostotyypin WordPress-verkkosivustollesi. Miksi oikean kuvatiedostotyypin valinta on välttämätöntä? Käsittelemme sen myös viestissä. Lisäksi korostamme hyväksyttyjä kuvatiedostotyyppejä, kuinka lisätä muita tiedostotyyppejä ja kosketa muutamaa WordPress-kuvan parhaita käytäntöjä.

Jos tämä kuulostaa hyvältä, punnitaan ankkuri ja siirrymme purjehtimaan, koska opittavaa on paljon.

Miksi on tärkeää valita oikea kuvatiedostotyyppi?

Täydellisen kuvatiedostotyypin valitseminen on vaikeampaa kuin luulit, ja saan sen. Mutta sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota käyttämääsi tiedostotyyppiin, koska se korreloi verkkosivustosi suorituskyvyn kanssa. Joten miksi on tärkeää ottaa huomioon valitsemasi kuvatiedostotyyppi?

 • Nopeus ja suorituskyky – Jotkin kuvatiedostotyypit vievät enemmän tilaa kuin toiset. Jos käytät suuria kuvaformaatteja, hidastat verkkosivustoasi ja keräät palvelimen kulut. Katso kevyitä kuvia, jotka takaavat paremman sivunopeuden ja suorituskyvyn optimaalinen käyttökokemus (UX).
 • SEO-pistemäärä – Tiesitkö, että sivunopeus on suora SEO-sijoitussignaali? Jos käytät raskaita tai huonolaatuisia kuvia verkkosivustollasi, menetät parempia UX- ja siihen liittyviä SEO-etuja. Laadukkaiden ja SEO-valmiiden kuvien valinta lisää sivuillesi parempia SEO-pisteitä.
 • Estetiikka – Jotkin kuvamuodot säilyttävät yksityiskohdat paremmin kuin toiset, jopa pakkaamisen jälkeen. Haluat kuvamuodon, joka näyttää hyvältä kiillotetulta, laadukkaalta ja ammattimaiselta ilmalta �� Jokainen kuvaformaatti on täydellinen tiettyyn käyttöön, joten valitse viisaasti.
 • Vastuullinen muotoilu – Nykyään käyttäjät vierailevat verkkosivustollasi useilla laitteilla, joilla on erilaiset selaimet ja näytön koko. Sinun on etsittävä reagoivia kuvatiedostotyyppejä, joita tuetaan useimmissa selaimissa. Lisäksi tarvitset kuvia, jotka näyttävät hämmästyttävältä useilla näytöillä. Lisätietoja tästä myöhemmin.
 • johdonmukaisuus – Johdonmukaisuuden vuoksi suosittelemme, että kiinnität yhden päätiedostotyypin kuvillesi. Voit käyttää muita tiedostomuotoja tilauksesta tai tarpeen mukaan, mutta yhden tai kahden muodon tulisi olla runsaasti.

Sitä paitsi puhutaan käytettävissä olevista kuvatiedostotyypeistä.

Käytettävissä olevat kuvatiedostotyypit

Monilta aloittelijoilta piilotettu tosiasia, että siellä on kuvamuotojen maailma. Jep, siellä on satoja kuvatiedostotyyppejä että tarvitsisimme e-kirjan kaikkien niiden kattamiseksi. Älä kuitenkaan ole huolissasi; keskitymme vain kuvamuotoihin, jotka ovat täydellisiä WordPress-verkkosivustoille.

Kuvaformaatit luokitellaan kahteen laajaan luokkaan: Raster ja Vektori kuvien.

Rasterikuvat rakennetaan pikselisarjan avulla kuvan muodostamiseksi. Juuri tästä syystä rasterikuvat menettävät yleensä tarkkuutensa pakattuinaan tai venytettyinä. Kolme suosittua kuvaformaattia – JPG, PNG ja GIF – ovat rasterikuvia, jotka muodostavat suurimman osan kaikista verkossa näkemistäsi valokuvista.

Vektorikuvat toisaalta rakennetaan käyttämällä matemaattisia kaavoja pikseleiden sijasta, mikä tarkoittaa, että ne ovat joustavampia niin usein kuin kokoa muutetaan. Suosittuihin vektorikuvatyyppeihin kuuluvat muun muassa Adoben EPS (Encapsulated PostScript), SVG (Scalable Vector Graphics), PDF, WEBP ja Adobe Illustratorin AI-muoto..

Sijoita säännöllisesti verkkosivustoa varten rasterikuvista. Samalla voit luoda vektorikuvia logoistasi ja muista kuvista, jotka vaativat usein muokkauksia ja koon muuttamista. Ihannetapauksessa sinun pitäisi muuntaa kaikki vektorikuvat rasterikuviksi ennen niiden käyttämistä WordPress-verkkosivustolla.

Miksi?

Koska rasterikuvat ovat vaaleampia ja kaikki selaimet tukevat niitä, kannattaa valita joko JPG tai PNG. Jos tarvitset animaatioita, sinulla on GIF-muoto. Nyt olemme vain kolmessa sadasta kuvamuodosta.

Tämä herättää kysymyksen: Mutta mitä kuvatiedostotyyppejä WordPress tukee?

Hyväksytyt kuvatiedostotyypit

Mukaan Codex, WordPress hyväksyy oletusarvoisesti JPG-, JPEG-, PNG-, ICO- ja GIF-kuvamuodot. Jos olet hämmentynyt, JPEG on vain JPG, ja ICO on kuvamuodossa käytettävä kuvamuoto. WordPress-verkkosivustossa käytetään yleensä kuvaketta kuvaketta, ei viesteissäsi tai sivuillasi olevia kuvia.

Oletuksena voit lähettää vain JPG- ja PNG-tiedostot sivuillesi ja viesteihisi. Jos haluat lisätä muita kuvatiedostotyyppejä mistä tahansa syystä, voit käyttää laajennusta, kuten WP-ylimääräiset tiedostotyypit. Jos et pidä laajennuksista, voit lisätä seuraavan koodin wp-config.php tiedosto.

define ('ALLOW_UNFILTERED_UPLOADS', tosi);

Lisää vaihtoehtoinen tapa lisätä seuraava koodi omaan koodiin functions.php file:

Yllä oleva koodi lisää tukea SVG- ja JSON-laajennuksille. Jos haluat lisätä laajennuksia muihin kuvamuotoihin, muokkaa yllä olevaa koodia vastaavasti. Jos haluat lisätietoja, tarkista kuinka ladata muita tiedostotyyppejä WordPressiin.

Jos sinulla on ongelmia uusien tiedostotyyppien lisäämisessä, ota ensin yhteyttä palveluntarjoajaan, koska niillä saattaa olla rajoituksia. Sitä syrjään, mikä on paras käytettävä kuvatiedostomuoto?

Mikä on paras käytettävä kuvatiedostotyyppi?

Seuraavassa osassa tarkastellaan verkkosivustojen kolmea suosituinta kuvamuotoa. Käsittelemme JPG-, PNG- ja GIF-tiedostoja, ja ne tuovat esiin parhaan muodon eri käyttötarkoituksiin. Aloitetaan JPG: llä.

JPG

JPG (tunnetaan myös nimellä JPEG) tarkoittaa Joint Photographic Experts Group -ryhmää. JPG-kuvat soveltuvat hyvin korkeisiin pakkaustasoihin ja ne voivat näyttää miljoonia värejä, mikä tekee niistä täydellisen valokuville ja eloisilla väreillä varustetuille kuville.

Tämä kuvamuoto tukee häviöllistä pakkausta, mikä johtaa kuvanlaadun pienenemiseen optimoinnin jälkeen. Voit kuitenkin hallita pakkaustasoa varmistaaksesi parhaan laadun ja suorituskyvyn. JPG-kuvat eivät tue läpinäkyvää taustaa.

PNG

PNG on lyhenne sanoista Portable Network Graphics, kuvamuoto, joka alun perin suunniteltiin siirtämään kuvia Internetissä. PNG-kuvissa näytetään miljoonia värejä, mutta ne voivat olla raskaampia kuin JPG. Ne ovat loistavia kuvakaappauksiin, logoihin, infografikoihin ja pääotsikkografiikkaan, jotka tunnistavat tuotemerkin.

PNG tukee häviötöntä pakkausta, joten tietoja ei menetetä optimoinnin aikana. Sinänsä PNG-kuvat ovat pakkaamisen jälkeen terävämpiä ja terävämpiä kuin JPG-kuvat. Lisäksi PNG-kuvatiedostotyyppi tukee läpinäkyviä taustoja.

GIF

GIF on lyhenne graafisesta vaihtomuodosta. Se on kuvamuoto, joka tukee sekä animoituja että staattisia kuvia. Suurin osa sosiaalisessa mediassa näkemistä animaatioista on GIF-kuvia. Toisin kuin JPEG ja PNG, GIF-kuvatiedostotyyppi tukee vain 256 väriä, joten se ei sovellu värivalokuviin ja muihin värigradienteilla varustettuihin kuviin..

GIF vähentää tiedostojen kokoa häviötöntä pakkausta menettämättä visuaalista laatua. Lisäksi GIF tukee tekstitarroja ja läpinäkyviä taustoja, mikä tekee muodosta täydellisen yksinkertaisille animaatioille ja matalan resoluution videoille.

Joten mitä kolmesta kannattaa käyttää? Kaikki riippuu tarpeistasi. PNG on täydellinen logoihin, kuvakaappauksiin, kaavioihin, infografioihin ja korkealaatuisiin tuotekuviin. JPEG on hyvä pienille kuville verkkosivustollasi sekä valokuville, joissa on kirkkaat värit. GIF on uskomaton animaatioihin ja yksinkertaisiin videoihin.

Mutta kuvatiedostotyypin valitseminen ei riitä, jos käytät kuvia huolimattomasti. Seuraavassa osassa löydämme pari WordPress-kuvan parhaita käytäntöjä ja vinkkejä.

WordPress-kuvan parhaat käytännöt

Noudata seuraavia kuvan parhaita käytäntöjä ja vinkkejä saadaksesi parhaan hyödyn kuvista. Käsittelemme lyhyesti alueita, kuten kuvan koko, enimmäislähetyskoko, kuvan SEO, optimointi ja kuinka Google Analyticsia käytetään ilmoittamaan WordPress-kuvastrategiaan.

Kuvan koko

Olemme jo todenneet, että käyttämäsi kuvien koko voi vaikuttaa verkkosivustosi nopeuteen. Sinänsä tulisi pyrkiä käyttämään kevyitä kuvia. Samanaikaisesti, älä luovuta visuaalista laatua yrittäessäsi luoda kevyitä kuvia, joten pakkauksen on oltava varovainen.

Lisäksi älä muuta kuvien kokoa HTML- tai CSS-muodossa. Jos tarvitset 300 x 300 kuvapisteen kuvaa, älä käytä kuvaa, jonka koko on 400–400. Valitse lisäksi korkealaatuinen WordPress-isäntä, ota välimuisti käyttöön ja CDN, jotta verkkosivustollesi lisätään nopeutta.

Lataa enimmäiskoko

Toisinaan saatat joutua käyttämään suurta kuvatiedostoa jostakin syystä. Tiedoston lähettämisessä voi kuitenkin olla vaikeuksia, koska WordPressin oletuslähetyskoko on 2 Mt. Älä kuitenkaan huolestu, koska voit suurentaa enimmäislähetyskokoasi nopeasti.

CLoudways-tiedoston latauskoko

Monissa tapauksissa isännöintipalveluntarjoajat tarjoavat sisäänrakennetun asetuksen, jota voit muokata lisätäksesi tiedostojen latauskokoa itse. Esimerkiksi Cloudways-palvelussa sinun on vain kirjauduttava sisään tiliisi, siirry Palvelimen hallinta -kohtaan ja valitse Asetukset ja paketit -osa (kuten yllä). Täältä voit suurentaa tiedostojen latauskokorajoitusta manuaalisesti muokkaamalla sallittua MB-kokoa.

Mutta tämä voi ja voi vaihdella isäntäkohtaisesti. GoDaddy käyttää vaihtoehtoa C-paneelissaan, Media Templessa, sinun on muokattava php.ini-tiedostoja, ja WP Enginen kanssa sinun on otettava yhteyttä heidän tukitiimiinsä pyytääksesi lisäystä.

Image SEO

Muuten kuin viestin lähettäminen ja sivustosi näyttäminen hyvältä, tiesitkö, että voit käyttää kuvia parantaaksesi SEO-pisteitä? Oikein; voit käyttää kuva SEO: ta ohjaamaan lisää liikennettä verkkosivustoosi. Miten? Ensinnäkin, nimeä kuvasi asianmukaisesti. Esimerkiksi ”picture001.png” -sovelluksen sijasta käytä ”how-to-image-seo.png” ja niin edelleen. Lisää lisäksi alt-tekstit kaikkiin kuviin lähettämisen jälkeen. Alt-tekstien ansiosta hakukoneet ja näytönlukijat voivat “nähdä” kuvasi.

Hyödyllisiä WordPress Image Optimization -laajennuksia

WordPress on varsin helppo CMS: n käyttö pluginien ansiosta. Vaikka on hyödyllistä optimoida kuviasi kuvankäsittelyohjelmalla (esim. Photoshop) ennen lähettämistä, voit hyödyntää laajennuksia kuvien optimoimiseksi lähettämisen jälkeen.

Huomattavia WordPress-kuvan optimoinnin laajennuksia ovat Smush, EWWW Image Optimizer, ja Imagify, muiden joukossa. Valitse tarpeisiisi sopiva laajennus, koska jokaisella on ainutlaatuinen ominaisuusjoukko.

Käytä Google Analyticsia

Kun kaikki sanotaan tehdyksi, haluat tarjota parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Tätä varten sinun on tunnettava kävijät ja laitteet, joita he käyttävät verkkosivustoosi pääsyyn. Tällä tavalla voit valita täydelliset kuvamuodot ja -koot. Jos esimerkiksi suurin osa vierailijoista käyttää Apple Safari -selainta, sinun on tarjottava lisätukea WEBP-kuvatiedostojen käyttämiseksi WordPressissä.


Täydellisen kuvatiedostotyypin valitseminen WordPress-verkkosivustoosi on elintärkeää nopeuden, UX: n, verkkosivuston suorituskyvyn, SEO: n ja johdonmukaisuuden kannalta.

Sinulla ei ole varaa antaa tämän alueen mennä ilman valvontaa, koska sinulla on hyötyä, kun kehität hyvää kuvastrategiaa. Tyyliopasi tulisi antaa kuvaohjeet kaikille käyttäjille.

Viimeisenä, pakkaa ja optimoi kuvat saavuttaaksesi täydellisen tasapainon laadun ja suorituskyvyn välillä.

Onko sinulla kysymyksiä kuvatiedostotyypeistä? Kerro meille alla olevassa kommenttiosassa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map