Mitä kukaan ei kertonut sinulle WordPressistä, kun aloitit

Mitä kukaan ei kertonut sinulle WordPressistä, kun aloitit

WordPress on kasvussa ja useat verkkosivustojen omistajat ottavat sen käyttöön sisällönhallintajärjestelmänään. Kirjoitan tämän viestin jakaaksesi joitain osoituksia ihmisille, jotka ovat vasta aloittamassa WordPressin käytöstä tai käyttävät sitä vähän aikaa, auttaakseen heitä välttämään monia yleisiä virheitä. Esitän joitain tosiasioita, toivon voivani selvittää muutamia väärinkäsityksiä ja tarjota muutamia vinkkejä, joiden avulla voit auttaa sinua.


Tietoja WordPressistä

Ensinnäkin, tässä on muutama tosiasia WordPressistä, joiden avulla voidaan vahvistaa tämän CMS: n upeaa ominaisuutta.

WordPress on suosituin CMS.

Aloitetaan tästä kiistämättömästä tosiasiasta. WordPress hallitsee 30% verkkosivustoista internetissä. Yritykset, kuuluisuudet, blogit, luovat taiteilijat, verkkokaupat ja muut käyttävät WordPressiä alustaa verkkosivustoilleen. Joten voit nähdä, että WordPress on erittäin suosittu.

WordPress on ilmainen.

Ja se on totta. Mutta se ei ole koko tarina. Ohjelmisto, joka on WordPress, on vapaasti ladattavissa. Mutta on myös muita välttämättömiä asioita, kuten isännöinti, verkkotunnus, teemat ja laajennukset, jotka kaikki voivat lisätä kustannuksia.

Lisäksi, jos et ole Tee-se-itse-tyyppi, joudut maksamaan kehittäjälle tasoittamaan kaikki vianetsintäongelmat tai mukauttamaan WordPressiä tarpeitasi vastaavaksi. Tutustu tähän viestiin saadaksesi selvemmän kuvan siitä, kuinka paljon maksaa sinulle verkkosivuston rakentamisen WordPressin avulla.

Kaikelle on plugin (melkein).

Ajattele mitä tahansa toimintoa, jota haluat verkkosivustollesi. Todennäköisesti, että kyseisen toiminnon laajennuksen haku voi heittää useita vaihtoehtoja. Plugins ovat ihania ja antavat sinulle vapauden lisätä erilaisia ​​toimintoja verkkosivustollesi. Järjestelmässä on lähes 50000 ilmaista laajennusta WordPress-laajennushakemisto.  Jos valitset premium-laajennuksen, joka tukee näitä plugineja, katso CodeCanyon-sivua.

Hyvä isännöinti on erittäin tärkeää.

Kun pääset suoraan siihen, kaikki isännöinti on kahden tyyppistä – jaettua ja omistettua isännöintiä. Jaettua hosting-palvelua näet yleisesti Internetissä. Se sopii hyvin pienille verkkosivustoille tai blogeille, joiden kävijämäärä on alhainen. Suuremmille verkkosivustoille, jotka käsittelevät voimakasta käyttäjäliikennettä, jaettu hosting ei yksinkertaisesti toimi. Nämä verkkosivustot voivat valita omistettuja WordPress-hallinnoituja hosting-palveluita tai muita hosting-palveluita, jotka voivat osoittaa verkkosivustolle riittävästi resursseja erillisellä pohjalla. Muista, että kun kyse on isännöinnistä, se melko vähenee mitä maksat on mitä saat.

Ensiluokkaiset teemat tarjoavat yleensä parempaa tukea kuin ilmaiset teemat.

Yleensä premium-teemoja ylläpidetään paremmin, niitä päivitetään säännöllisesti ja kirjailijat saavat enemmän tukea. Monilla viime aikoina julkaistut paremmin arvioidut premium-teemat ovat puhdas koodi, joustava rakenne, johon voit rakentaa, ja loistava toimivuus. Ja kaikki tämä on hyvän suunnittelun lisäksi. Mutta kuten kaikessa elämässä, muista tehdä tutkimus ennen kuin ostat teema. Markkinapaikat, kuten Themeforest, Creative Market ja Mojo, koostuvat tuhansista yksittäisistä kehittäjistä, joten saamasi tuki ja päivitykset vaihtelevat tuotteittain.

Väärinkäsitykset WordPressistä

Kun tutkit WordPressiä ensimmäistä kertaa, saatat törmätä muutamiin yleisiin väärinkäsityksiin. Mutta älä huolestu – olemme täällä auttamassa niitä hiukan puhdistamassa ja kehittämässä, jotta saat paremman käsityksen koko WordPressistä.

WordPress on helppoa.

Totta, WordPress on helppoa. Mutta tämä ei tarkoita, että lataat WordPressin ja istut sitten sitten katsomassa verkkosivustosi taikuutta. Ei, Sinulla on myös työtä tekemistä. WordPressin avulla on helppoa, että noudattamalla ohjeita, sinulla voi olla paljain luiden verkkosivusto paikoillaan ollenkaan. Tästä hetkestä lähtien voit poimia WordPress-tiedon käytöstä ja muokata verkkosivustoa haluamallasi tavalla. Koska se on ilmainen, voit asentaa sen paikallisesti ja luoda minkä tahansa määrän testisivustoja ja kokeilla tietosi vapaasti.

Käyttäjänä sinun on oltava aktiivinen ja perehtynyt tapaan, jolla WordPress toimii. Se ei ole kovin vaikeaa ottaen huomioon monien sellaisten opetusohjelmien, kurssien, koulutusvideoiden, podcastien ja blogien määrä, jotka opastavat sinua WordPress-matkalla. Tämän jälkeen voit oppia niin paljon kuin tarvitaan verkkosivustosi ylläpitämiseen tai koko matkan ajamiseen ja poimia myös joitain kehitystaitoja. Se on täysin sinun.

WordPressin päivittäminen on vain napsautuksen päässä.

Olet ehkä kuullut tämän monta kertaa – WordPressin päivittäminen on yhtä helppoa kuin yhdellä napsautuksella. Mutta se ei ole aivan niin yksinkertaista. Ensimmäinen asia, jonka sinun pitäisi tehdä, on tarkistaa, mitä muuttuu, käymällä läpi muutoslokin. Ja jos et tarvitse ominaisuutta, voit ohittaa päivityksen. On kuitenkin parasta suorittaa kaikki tietoturvapäivitykset WordPress-asennuksessa.

Oletuksena kaikki WordPress-ytimen pienet päivitykset suoritetaan automaattisesti. Mutta suurten päivitysten kanssa näet hallintapaneelissa ilmoituksen, jota sinun on napsautettava päivittääksesi. Teemoja ja laajennuksia käytettäessä automaattiset päivitykset eivät ole käytössä. Sinun on valittava päivitys, kun vastaanottaa ilmoituksia kojelaudalle.

Jos haluat saada enemmän hallintaa siihen, mitä WordPressissä muuttuu, voit tehdä yksinkertaisia ​​muutoksia wp-config.php-tiedostoon tai lisätä suodattimia teemat ja liitännäiset function.php-tiedostoihin. Voit ottaa automaattisen päivityksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä jokaiselle erikseen. Tutustu tähän WordPressin päivittämisen pikaoppaan saadaksesi lisätietoja päivityksistä.

WordPress viittaa yleensä WordPress.com-sivustoon.

Useimmat aloittelijat kuuluvat tämän takia, edes tietämättä WordPress.org-sivustosta. WordPress.org on organisaatio, joka tarjoaa ilmaisen avoimen lähdekoodin ohjelmiston, jonka voit ladata ja asentaa missä tahansa ja jota voit käyttää verkkosivustosi rakentamiseen. WordPress.com on palvelu, joka käyttää samaa ohjelmistoa ja tarjoaa palvelintilaa ja muita palveluita blogiisi (jos haluat lisätietoja, katso ohjeet WordPress.com ja WordPress.org eroista).

WordPress.org -sovelluksella voit nauttia täydellisestä vapaudesta hallita verkkosivustoasi ja ansaita sitä. Kun rakennat WordPress-verkkosivuston valitsemallasi palvelimella, omistat verkkosivuston ja voit tehdä melkein mitä tahansa sen kanssa. Päinvastoin, sinulla ei ole juurikaan hallintaa WordPress.com-blogia. On tärkeää olla tietoinen haluamastasi ennen verkkosivustosi määrittämistä – WordPress.org-palvelun tarjoama vapaus tai WordPress.com-palvelun mukavuus. Siirtämällä pitkään käynnissä olevaa blogia WordPress.comista WordPress.org voi saada melko sotkuinen.

WordPress ei ole tarkoitettu pienemmille laitteille.

Viime vuonna, matkapuhelimien liikenne ohitti perinteisten työasemien liikenteen. Jos verkkosivustollesi ei pääse matkapuhelimilla, menetät suuren osan liikenteestä. WordPress on reagoinut nopeasti suuntaukseen, ja viime vuosina WordPress-teemat ovat kehittyneet mukautuakseen mihin tahansa näytön kokoon täydellisesti. Yksi hieno esimerkki on Total drag and drop WordPress -teemamme, joka on joustavasti reagoiva muotoilu, joka on yhteinen nykyään parhaiten koodattuihin teemoihin..

WordPress ei ole suojattu.

Tämä on enemmän pelottavaa kuin todellinen totuus. WordPress ei ole vähintään yhtä herkkä tietoturvauhille kuin mikään muu CMS. Koska mikään ohjelmisto ei ole rauhoitettu, WordPress sijoittuu tietoturvan kärjessä. Tosiasia, että WordPress on niin paljon laajemmin läsnä Internetissä, että siitä tulee hakkereiden valintakohde. Älä unohda, WordPress on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jolla on suuri aktiivinen yhteisö, joka ilmoittaa virheistä jatkuvasti ja korjaa ne lähes välittömästi.

WordPress on tarkoitettu vain blogeille.

Tämä oli totta yli kymmenen vuotta sitten, kun Matt Mullenweg ajatteli sen henkilökohtaisena julkaisualustana. WordPress on kuitenkin tänään kehittynyt kattamaan laajan valikoiman verkkosivustoja, ja nykyään kuuluisuuksilla, musiikkitaloilla, tech-blogeilla, uutiskeskuksilla, muotilehdillä, suunnittelusstudioilla, salkkuilla ja verkkokaupoilla on verkkosivut WordPressillä. Lisäksi on olemassa satoja WordPress-teemoja, jotka palvelevat jokaista markkinarakoa. Tämä tekee verkkosivustojen rakentamisen helpoksi useissa luokissa.

Liian monet laajennukset voivat hidastaa sivustosi toimintaa.

Ota tämä suolajyvällä. Tässä kysymys on enemmän asennettujen laajennusten laadusta. Niin kauan kuin laajennukset on puhtaasti koodattu, päivitetty säännöllisesti ja sinulla on riittävästi palvelin tilaa heille, voit asentaa useaksi laajennukseksi vaikuttamatta verkkosivuston suorituskykyyn. Sinun tulisi kuitenkin ohittaa laajennus, joka lisää liian paljon HTTP-pyyntöjä, lisää tietokantakyselyjä tai kuluttaa liian paljon käsittelytehoa. Yksi virheellisellä koodilla varustettu laajennus voi heikentää sivustosi. Laajennukset voivat olla myös haittaohjelmien lähtökohta. Joten on tärkeää tarkistaa laajennusten laatu ja testata ne, ennen kuin ne aktivoidaan live-sivustolla.

Joitakin WordPress-vinkkejä

Nyt kun tiedät vähän siitä, mitä WordPressiltä voi odottaa, tässä on muutamia tärkeitä vinkkejä pitämään sinut oikealla tiellä WordPressiä käytettäessä.

Käytä laajennuksia VAIN tarvittaessa.

Laajennusta ei tarvitse tavoittaa aina, kun sinun on lisättävä toiminto. WordPressissä on monia sisäänrakennettuja toimintoja, jotka sinun tulisi tutkia nähdäksesi, vastaako se tarpeitasi. Teema voi myös pakata joihinkin toimintoihin. Monet muut toiminnot ovat mahdollisia yksinkertaisilla koodeilla. Tutustu näihin vaihtoehtoihin ennen laajennuksen hankkimista.

Passiiviset laajennukset ovat tietoturvariski.

Jos et aio käyttää laajennusta jonkin aikaa, on parempi poistaa se kokonaan WordPressistä, ei vain poistaa se käytöstä. Niin kauan kuin plugin makaa WordPressissä, se voi olla alttiina haittaohjelmille, vaikka se olisikin passiivinen. On järkevää seurata laajennuksiasi ja poistaa sellaisia, joita et todella tarvitse.

Katso sisältöä pidemmälle.

Vaikka on totta, että sisältö on tärkeä liikennegeneraattori kaikille verkkosivustoille, hienon sisällön luominen verkkosivustollesi on vain hyvä alku. Kuten kuka tahansa SEO-asiantuntija kertoo, on erittäin kovaa työtä saada Google etsimään sinut helposti ja asettamaan sinut hakutulossivun yläosaan. Yoast SEO -laajennus auttaa sinua saamaan viestisi oikealle hakukoneille. Voit myös helpottaa hakukoneiden löytämistä sinua lähettämällä sivustokartat Googlelle. Ota askel eteenpäin ja kirjaudu sisään Google Analyticsin avulla saadaksesi tietoa siitä, mitä teet oikein ja väärin verkkosivustojen liikenteen suhteen. Voit myös käyttää Google Search Console auttaa sinua ymmärtämään, kuinka verkkosivustosi toimii Google-hakukoneen kanssa.

Tee aina haluamasi muutokset lapsiteemoissa.

Älä sekoita oletusaiheisiin teemoja muuttaessasi. Työskentele aina lapsiteeman kanssa haluamiesi muutosten toteuttamiseksi. Tällä tavalla päivittäessäsi oletusteemaa kaikki mukautukset eivät mene.

Jos olet kiinnostunut siitä, opi kaikki koukkuista, suodattimista ja toiminnoista.

Kun olet tutustunut WordPressiin, ota hetki oppiaksesi koukkuista, suodattimista ja toiminnoista. Tämä voi auttaa sinua vuorovaikutuksessa mukavammin WordPressin kanssa. Lue lisää siitä tässä.

Ole rauhallinen, kun kohtaat ongelmia.

Jossain vaiheessa joudut todennäköisesti joutumaan joihinkin WordPress-ongelmiin, kuten tietokantavirheisiin, valkoiseen kuolemanäyttöön ja vastaaviin. Muista, että monet muut WordPress-käyttäjät ovat kohdanneet nämä ongelmat ennen sinua ja lähettäneet ratkaisuja verkkoon. WordPressin perusvianmääritysratkaisut löytyvät helposti verkosta. Sinun on vain pysyttävä rauhallisena ja etsittävä sopivia ratkaisuja tilanteeseesi.

Ei siinä kaikki

On enemmän perussääntöjä, joihin sinun on kiinnitettävä huomiota, kuten:

 • Varmuuskopiointi ja turvallisuus ovat tärkeitä.
 • Aloita sähköpostiluettelosi rakentaminen ensimmäisestä päivästä.
 • Käytä viesteihin ja sivuihin luokkia ja tunnisteita heti alusta alkaen.
 • Käytä faviconia.
 • Optimoi verkkosivusto nopeuden ja suorituskyvyn kannalta.

Mutta pidetään se toisena viestinä. WordPressin avulla oppiminen ei todellakaan ole loppua!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map