Mitä etsiä, kun palkkaat freelance-kirjoittajaa WordPress-blogiisi

Laadukkaiden freelance-kirjoittajien artikkeleiden tuottaminen blogiisi voi tuoda monia etuja. Perusteellisesti tutkitut ja hyvin kirjoitetut artikkelit auttavat lisäämään sivustosi liikennettä ja luomaan sitoutuneiden lukijoiden yhteisön. Kirjailijoiden palkkaaminen on normaali hinta WordPress-verkkosivuston rakentamisesta, ja jos joku muu kirjoittaa viestejäsi, se vie aikaa, jolloin voit keskittää pyrkimyksesi muihin liiketoiminta-alueisiin. Mutta miten voit löytää ja säilyttää menestyvän ja luotettavan freelancerin?


Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, mistä voit löytää freelance-kirjoittajan ja mitä sinun tulisi etsiä, kun sitä käytetään. Tärkeää on, että pohdimme sitten mitä ehtoja sinun tulisi keskustella freelancerin kanssa ennen kuin he alkavat kirjoittaa sinulle.

Mistä löytää freelance-kirjoittaja

On olemassa monia tapoja löytää freelance-kirjailija, ja siellä on paljon kirjoittajia, jotka odottavat löytämistä. Tärkeintä on kuitenkin etsiä oikeaan paikkaan, joten päädyt korkealaatuiseen kirjoittajaan, joka sopii kapeallesi.

Sijoita ilmoitus
oDesk

Yksi tapa löytää freelance-kirjoittaja on sijoittaa mainos näkyvälle sivustolle, kuten oDesk, PeoplePerHour, tai Pro Blogger. Näillä sivustoilla on suuri määrä freelancereita, jotka indeksoivat säännöllisesti sivujaan etsien keikkoja. Etsimääsi riippuen saatat löytää joku, jolla on oikeat taidot, yhdestä näistä sivustoista.

Freelancerin mainostaminen voi kuitenkin päätyä pitkään prosessiin. Hakijat hävittävät vastauksena ilmoitukseesi. Ehdokkaiden joukossa voi hyvinkin olla blogiisi sopiva joku. Tulee myös paljon sopimattomia vastauksia, ja ihmisten yrittäessä onneaan kirjoitusalalla, jolla heillä ei ole kokemusta. Usein parhaiden kirjoittajien löytäminen voi olla erittäin aikaa vievää.

Etsi kirjoittajia

kirjailija-box

Kirjailijoiden etsiminen voi joskus olla parempi tapa löytää laadukkaita freelancereita. Katso nichesi blogeja nähdäksesi kuka kirjoittaa niille. Katso tekijän biokentät artikkelin lopussa, koska ne sisältävät yleensä linkin kirjoittajan verkkosivustolle.

Google-haku on toinen tapa löytää freelance-kirjoittaja. Etsimällä aloillasi freelance-kirjoittajia voi olla joukko kirjoittajien verkkosivustoja, joita voit selata.

Mitä etsiä, kun palveluksessa on freelance-kirjoittaja

Kun valitset freelance-kirjoittajaa, katso ensin aina heidän verkkosivustoaan saadakseen selville, mitä he tekevät ja mitä tarjoavat. Jos ne ovat ensivaikutelmien perusteella yhteensopivia blogin ja sen tarpeiden kanssa, voit jatkaa lisätarkastuksia.

Portfoliosivu

Portfolio-sivu

Kun palkkaat freelance-kirjoittajaa, haluat mieluiten jonkun, jolla on kokemusta alastasi. Jos tämä ei ole mahdollista, sinun on tarkistettava, että he kirjoittavat ainakin etsimällesi standardille.

portfolio-sivu kirjailijan verkkosivustolla näyttää valinnan heidän työstään. Sen tulisi näyttää töitä eri sivustoilta ja mahdollisuuksien mukaan eri genreiltä. Täällä voit mitata heidän tyylinsä ja laadunsa, mikä auttaa sinua päättämään, sopiiko tämä kirjoittaja hyvin sivustoosi.

Yritä mahdollisuuksien mukaan aina katsoa kirjailijan portfolio-sivua ennen kuin otat yhteyttä heihin. Tämä voi säästää sekä sinulle että heille paljon hukkaan menoaikaa, jos osoittautuu, ettet ole kiinnostunut heidän työstään.

Lue suosittelut

suosittelu-sivun

Suurimpaan osaan kirjoittajien verkkosivustoja sisältyy suositussivu. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, millainen kirjoittajan on työskennellä, jos he ovat luotettavia, täsmällisiä ja tarkkoja teoksessa, josta he kääntyvät.

Jos kirjoittajan verkkosivustolla ei kuitenkaan ole paljon suosituksia, sitä ei lykätä. Todistukset voidaan jättää huomioimatta, jos työ portfoliosivulla on korkeaa laatua.

Tarkista hinta ja saatavuus

Freelancereilla on kaikilla ballpark-hinta, josta he kirjoittavat. Tarjous on artiklaa tai sanaa kohti, riippuen siitä, mitä pyydät tai mitä he haluavat. Kysy aina hinnat alkuperäisessä sähköpostiviestissä, jotta et tuhlaa aikaa. He voivat olla uskomattomia kirjoittajia, mutta jos sinulla ei ole varaa heidän hintoihinsa, niin ei ole mitään syytä mennä pidemmälle.

Älä koskaan yritä alittaa kirjailijan hintoja liikaa. Vaikka he saattavat olla yhtä mieltä matalammasta hinnastasi, sinä et työskentele heidän etusijalla. Ja kun paremmin maksava keikka tulee mukaan, sinä olet ensimmäinen asiakas, joka hylätään.

Kysy aina kirjoittajan saatavuudesta hinnan lisäksi hintaa, millaista järjestelyä etsit. Monet kirjoittajat ovat erittäin kiireisiä, mutta asettavat säännöllisen työn etusijalle kertaluonteisten artikkeleiden sijaan. Jos tarjoat töitä kuukausittain, kirjoittaja voi muuttaa aikatauluaan tehdäkseen tilaa sinulle.

Mitä keskustella freelancerin kanssa ennen heidän palkkaamistaan

Kun olet löytänyt freelancerin, joka mielestäsi sopii verkkosivustollesi, on aika keskustella niistä lisäominaisuuksista, jotka tekevät sujuvasta työsuhteesta.

viestintä
skype

Keskustele etukäteen siitä, kuinka aiot pitää yhteyttä kirjailijaasi. Haluatko kuukausittaisen Skype-päivämäärän? Käyttääkö yrityksesi Slackia tai Trelloa? Jos kummallakaan teistä ei ole parempia asetuksia, niin sähköposti riittää.
suuntaviivat

Sinulla on selkeät ohjeet siitä, mitä haluat. Monet työnantajat luovat tyylioppaan kirjoittajilleen, joten on selvää, mitä odotetaan. Tämän tulisi sisältää tietyt tiedot, kuten otsikkotyypit ja kuvakoot jne. Tämä auttaa lisäämään mahdollisuuksia saada haluamasi valmis artikkeli.

määräajat

Jotkut työnantajat pitävät artikkelin toimittamisesta määräpäivään mennessä. Toiset ovat vain iloisia siitä, että artikkelit toimitetaan kuukauden loppuun mennessä. Jos sinulla on tietty aikataulu, kerro kirjoittajallesi ja pääset sopimaan sopimaan molemmillesi.

Muutoksia

Tarkista etukäteen, onko kirjailija mielellään tarkistamassa artikkelia, jos siinä on ongelmia. Useimmat kirjoittajat tarkistavat artikkelin tarvittaessa. Jos palaat artikkeleita säännöllisesti, sinun on kuitenkin tutkittava uudelleen, onko kirjoittajasi todella sopiva blogiisi vai oletko liian kiusallinen.

Ekstrat

Jos on lisäominaisuuksia, jotka haluat kirjoittajan suorittavan kirjoituksen lisäksi, tee se selväksi alussa. Haluatko heidän vastaavan blogisi kommentteihin tai jakavan työnsä sosiaalisessa mediassa? Useimmat kirjoittajat tekevät tämän mielellään, mutta siitä tulisi keskustella alussa, jotta kaikilla on selvät odotukset.

ghostwriting

Useimmat kirjoittajat mieluummin julkaisevat sisältöä omalla nimellään. Kunkin artikkelin alla oleva tekijän biolaatikko, joka sisältää henkilökohtaisia ​​tietoja ja linkin heidän verkkosivustoilleen, on yleinen käytäntö. Jos haluat jonkun tekevän haamukirjoituksen puolestasi, sinun on määritettävä tämä, kun otat ensimmäisen kerran yhteyttä kirjoittajaan. Saatat joutua maksamaan enemmän siitä, että joku kirjoittaa nimesi alla, joten keskustele tästä jo varhaisessa vaiheessa.

Maksutapa

Tarkista aina maksutapa ennen kirjoittamisen aloittamista. Useimmat freelance-kirjoittajat käyttävät PayPalia, joten jos käytät toista maksutapaa, tarkista ensin heidän kanssaan, että tämä vaihtoehto on ok. Muista, että jotkut freelance-kirjoittajat asuvat ulkomailla, eikä heillä ole pääsyä Yhdysvaltain pankkitileille.

Tarkista myös, milloin kirjoittajasi haluaa maksaa. Jotkut lähettävät mielellään laskun kuukauden lopussa. Toiset haluavat makseta viikoittain tai jokaisen artikkelin jälkeen. Jos he pyytävät maksua etukäteen, varmista, että olet ensin tyytyväinen järjestelyyn.

Pyydä testiartikkeli

Jos olet varovainen tyyppi, on enemmän kuin hyväksyttävää pyytää kirjoittajaa laatimaan testiartikkeli. Tämä on kertaluonteinen artikkeli heidän työn laadun tarkistamiseksi. Jos olet tyytyväinen tuloksiin, voit julkaista ne ja työskennellä sitten kirjoittajan kanssa tulevissa viesteissä. Jos olet kiinnostunut menemään testiartikkelin reitille, muista, että sinun on aina tarjottava maksaa kirjoittajalle testaaja.

Lopulliset ajatukset

Laadukas ja luotettava freelance-kirjoittaja on painoarvonsa kultaa arvoinen. Joten kun olet löytänyt yhden, varmista, että pidät heistä kiinni. Ota heihin säännöllisesti yhteyttä, anna heille hyödyllistä palautetta ja maksa heille ajoissa.

Ja muista, että kirjoittajien hinnat nousevat ajan myötä. Jos sinulla on freelance-kirjoittaja, jota haluat pitää kiinni ja joka on työskennellyt sinulle jo jonkin aikaa, muista tarjota heille palkankorotus.

Mikä on kokemuksesi työskentelystä freelance-kirjoittajan kanssa? Ole hyvä ja jaa alla oleviin kommentteihin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector