Mikä on WordPressin merkitseminen? Ja miksi sinun pitäisi välittää?

Merkitseminen WordPressille

Jos olet koskaan käyttänyt pikakuvakkeita tai jopa Visuaalinen-välilehteä kirjoittaessasi blogitekstejä, tiedät kuinka WordPressin avulla on helppo muuntaa selkeä teksti HTML-muotoon. Keskimääräinen bloggaaja todennäköisesti hyödyntää Visuaalinen muokkaus -välilehteä, mutta tiesitkö, että on potentiaalisesti nopeampi tapa blogoida blogi-viestit samalla, kun saat saman kauniin muotoilun?


Sitä kutsutaan merkinnäksi, ja se on saavuttanut melko suuren suosion ihmisten keskuudessa, jotka ovat valmiita oppimaan muutamia yksinkertaisia ​​pikakuvakkeita kirjoittaessa selkeällä tekstillä.

Ajatuksena on unohtaa hiiri kokonaan pitämällä kädet näppäimistöllä ja nopeuttaa kirjoittamista ja muotoilua. Kirjoittaja näkee vain selkeää tekstiä, mutta syntaksin bitteillä se heti sulautetaan HTML: ään julkaistuaan. Hienoa on, että sinun ei tarvitse miettiä monimutkaisia ​​koodauksia, ja WordPress-editorin perusmuotoilupainikkeet voidaan myös jättää yksin.

Mikä on WordPressin Markdown?

Erityisesti WordPressin merkitseminen on muotoilusyntaksi, jonka John Gruber ja Aaron Swartz loivat takaisin vuonna 2004.

Markdownista on tullut enemmän kuin sen luojat ovat koskaan voineet odottaa, koska näemme alkuperäisen merkinnän muodot erilaisissa ohjelmistoissa ja sisällönluontityökaluissa. Esimerkiksi, saatat huomata jonkinlaisen merkinnän romaani muokkausohjelmistossa tai perustekstieditorissa.

Markdown toimii korvaamalla monimutkaisempi HTML-koodi, mikä helpottaa prosessia muille kuin kooderille.

Jos esimerkiksi haluat lisätä otsikon, sen ei tarvitse napsauttaa Otsikko-pudotusvalikkoa. Ja sinun ei tarvitse kirjoittaa jotain seuraavaa:

Tämä on minun esimerkki otsikko

Sen sijaan kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä, on lyödä kolme puntaa merkkeihin ennen tekstiä saadaksesi saman tuloksen. Aivan kuten seuraava rivi:

### Tämä on minun esimerkkiotsikko

Katsotaanpa laajempaa esimerkkiä, jolla esitellään elementtejä, kuten luetteloita, lihavoitua tekstiä ja linkkejä:

### Tämä on minun esimerkkiotsikko

Nyt kirjoitan uuden kappaleen. Säännöllisten lauseiden kirjoittaminen on täsmälleen sama, mutta haluan myös, että tämä sana on ** lihavoitu **.

Seuraavaksi haluan luoda luettelon:

* Listakohta # 1
* Listaa kohde # 2
* Luettelonumero 3

Ai niin, ja haluaisin sisällyttää [linkin] (http://www.wpexplorer.com).

Rivinmerkit, sulkut ja tähdet näyttävät hämmentävältä juuri nyt, mutta näistä pikakuvakkeista on viiteluettelo, jotta voit oppia ne hetkessä.

Tähtien ja muiden elementtien on tarkoitus korvata HTML-koodaus kokonaan, samalla kun ne tuottavat saman tarkan tuloksen.

Esimerkiksi yllä oleva bitti tekstiä palauttaa saman muotoilun kuin seuraava HTML:

Tämä on minun esimerkki otsikko

Nyt kirjoitan uuden kappaleen. Säännöllisten lauseiden kirjoittaminen on täsmälleen sama, mutta haluan myös tämän sanan olevan lihavoitu.

Seuraavaksi haluan luoda luettelon:

 • Listakohta # 1
 • Listakohta 2
 • Listakohta 3

Ai niin, ja haluaisin lisätä linkin.

HTML näyttää paljon monimutkaisemmalta, eikö niin? No, pienellä harjoituksella se tulee niin. Loppujen lopuksi tähdellä kirjoittaminen ennen jokaista luetteloelementtiä on useimmille helpompaa kuin

 • ennen luettelon kohtaa, sitten sulkukiinnike elementin takana.

  Kaiken kaikkiaan HTML: n jäljittelemiseksi on vuosien aikana lisätty lukuisia merkintäelementtejä.

  Markdown-koulutusoppaasi

  Kuinka opit mitä merkintäelementtejä käytetään yleisten HTML-kohteiden tilalle?

  WordPressillä on täysi merkintäopas täällä.

  Tyylikäs osa on, että voit kohdella niitä kuten tavallisia tietokoneen pikakuvakkeita, muistat käyttämäsi suunnitelmat ja unohdat kohteet, jotka eivät ole merkityksellisiä.

  Miten WordPress-hyötyblogerit tekevät merkinnät??

  Bloggaajat jakautuvat kahteen eri luokkaan: Ones, jotka napsauttavat hiirellä editoripainikkeita, ja ne, jotka kirjoittavat kaiken HTML-muodossa.

  Useimmat bloggaajat eivät ole HTML-asiantuntijoita, joten ensimmäinen ryhmä näyttää todennäköisemmältä. Molemmat ryhmät kuitenkin tuhlaavat aikaa jollain tavalla.

  Merkinnän on tarkoitus pitää kädet näppäimistöllä, parantaa keskittymistäsi ja nopeuttaa blogiviestien luomisprosessia. Paitsi, että merkitseminen ei ole niin vaikea oppia niin kauan kuin valitset eniten käyttämäsi elementit.

  Esimerkiksi joissain blogeissa on lukuisia linkkejä jokaisessa viestissä. Tällöin ”inline links” -merkintä näyttää hyvältä muistettavalta:

  A [linkki] (http://example.com "Otsikko").

  Muut blogit voivat lisätä lauseita lainausmerkkeihin kaikkiin viesteihin, mikä tekee merkintämerkinnöistä melko tärkeitä:

  > Lainatu teksti.
  >> Lainatu tarjous.

  Kaiken kaikkiaan kyse on ensisijaisuudesta. Mutta WordPressin merkitseminen on samanlainen kuin Excel-pikakuvakkeet pankkiirit ja kirjanpitäjät. Oppittuaan on vaikea kuvitella elämää ilman heitä.

  Merkinnän aktivointi omalla WordPress-sivustolla

  Kerran voit aktivoida merkinnän suoraan käymällä WordPressin Asetukset- ja Kirjoitus-välilehtiä. Viimeaikaiset WordPress-päivitykset ovat kuitenkin sisältäneet joitain merkintäelementtejä ilman aktivointia loppupäässä. Jos esimerkiksi kokeilet joitain merkintäesimerkkejä omassa hallintapaneelissa (paina sitten Enter) melko usein merkintä aloitetaan ja näet oikean muotoilun.

  Kaikille, jotka jätettiin pois, sinun on aktivoitava laajennus, joka tukee merkintää.

  Onneksi voit käyttää useita ilmaisia ​​laajennuksia. Joitakin suosikkeistamme ovat:

  Jetpack on lupaavin, koska joitain muista ei päivitetä (johtuen tosiasiasta, että WordPress on sisällyttänyt niin monia merkintäkohteisiin viimeisimmät päivitykset).

  Jetpackin kanssa sinun on asennettava laajennus ja siirry sitten kohtaan Asetukset> Kirjoittaminen> Säveltäminen.

  Sieltä löydät painikkeen, joka pyytää sinua aktivoimaan selkeän tekstin merkinnän syntaksin.

  Markdown-pikavalinnat kaikkien WordPress-käyttäjien pitäisi tietää

  Koska merkinnät ovat kehittyneet niin paljon, keskimääräisten WordPress-käyttäjien ei tarvitse tietää jokaista pikakuvaketta. Siksi koottiin luettelo merkinnän pikakuvakkeista, jotka sinun tulee muistaa WordPress-bloggaajana:

  otsikot

  # Otsikko 1
  ## Otsikko 2
  ### Otsikko 3
  #### Otsikko 4
  ##### Otsikko 5
  ###### Otsikko 6

  Kursivoitu ja lihavoitu teksti

  * Kursiivilla on tähdet molemmilla puolilla *
  ** Lihavoidussa tekstissä on kaksi **

  Sisäiset linkit

  A [linkki] (http://example.com "Otsikko").

  Kuvat viestin sisällä

  ![Vaihtoehtoinen teksti] (/ tiedostonimi.png "Otsikko")

  Täältä koostuisi sopiva alt-teksti ja otsikko. Tällöin vaaditaan tarkka tiedostonimi.

  Luetteloluettelo

  * Kohde
  * Kohde
  - erä
  - erä

  Sekä tähdet että viivat toimivat hyvin luetteloita luotaessa.

  Numeroitu luettelo

  Tämä ei oikeastaan ​​eroa kuin luettelon laatiminen tekstinkäsittelyohjelmassa:

  1. Kohde
  2. Kohde

  Sekalaiset luettelot

  1. Kohde
  2. Kohde
  * Sekoitettu
  * Sekoitettu
  3. Kohde

  Lopputulos:

  1. erä
  2. erä
   •  sekoitettu
   • sekoitettu
  3. erä

  Tavalliset Blockquotes

  > Lainattu teksti menee tähän.

  Pitäisikö sinun harkita WordPress-merkinnän oppimista blogiisi varten?

  Vastaus tähän kysymykseen kuuluu täysin sinulle, mutta kuten olemme jo puhuneet edellä, WordPressin merkitseminen helpottaa tavallisen käyttäjän kirjoittamista. Kuten tavallisissa selain- ja ohjelmisto-pikakuvakkeissa, merkinnän pikakuvakkeiden oppiminen vie muutaman minuutin. Sen jälkeen joudut ehkä lisäämään kirjanmerkkien viitearkin kertausta varten.

  Se on virkistävää, kun alasi oppia yleisempiä merkintäelementtejä, koska luot blogitekstejäsi nopeammin ja tunnet olevansa ammattimaisempi työntekijä prosessissa.

  Jos sinulla on kysyttävää WordPress-merkinnästä, ota meihin yhteyttä alla olevissa kommenteissa!

 • Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map