Mikä on päätön kauppa ja miten siitä voi olla hyötyä?

Mikä on päätön kauppa ja miten siitä voi olla hyötyä?

Asiakkaiden odotusten hallinta nykypäivän digitaalisessa maastossa voi olla varsin haastavaa. Lyijyn luominen ja sisällön luominen ovat vain kaksi kalliimpaa tuotetta, puhumattakaan kiinnostavan kokemuksen toimittamisesta. Tätä silmällä pitäen saatat ihmetellä, onko olemassa tehokkaampi tapa hallita sisältöäsi ja verkkokaupan ratkaisuja.


Onneksi päätön kaupallinen lähestymistapa tekee juuri sen. Tämä on tapa, jolla voit lisätä verkkokaupan toiminnallisuutta verkkosivustollesi, samalla kun hyödynnät edelleen liikennettäsi ohjaavaa sisältöä. Lisäksi sinulla on parempi hallita sitä, kuinka verkkosivustosi komponentit toimivat yhdessä.

Tässä artikkelissa esitellään sinulle päättömän kaupan käsite. Sitten keskustelemme kaikista eduista ja haitoista ja selitämme kuinka päästä alkuun päättömästä järjestelmästä. Mennään töihin!

Älä menetä päätäsi: Mitä tietää tuen irrottamisesta

Kun puhumme verkkosivustoista ja sisällönhallintajärjestelmistä (CMS), meillä on tapana viitata kahteen pääkomponenttiin. Nämä ovat verkkosivuston etu- ja takaosa. Käyttöliittymä viittaa asiakaspuoleen tai yksinkertaisemmin siihen sivuston osaan, jonka asiakkaasi näkevät ja ovat vuorovaikutuksessa.

Takaosa on ylläpitopuoli, jonne voit kirjoittaa sisältöä ja muuttaa suunnittelua ja toiminnallisuutta:

WordPress-hallintapaneeli

Päättömät kaupat sisältää niin kutsutun ‘irrotetun’ CMS: n. Tämä tarkoittaa verkkosivustosi etu- ja takaosan yhdistämistä. Kun irrotat kaupparatkaisusi julkisesta käyttöliittymästäsi ja siirryt päättömään, vapautat käytännössä itsesi tutkimaan useita etukäteen toimittamista koskevia vaihtoehtoja. Viime kädessä tämä voi auttaa sinua saavuttamaan uudenlaisen joustavuuden sen suhteen, miten ja missä sisältösi toimitetaan ja tuotteesi ovat ostettavissa.

Pohjimmiltaan sinulla on taustaliittymä, jonka avulla voit helposti luoda ja lisätä sisältöä tietokantaan. Kaikkia verkkokaupan hallintatoimintojasi voidaan käsitellä myös erikseen.

Näin ollen sisältöäsi voidaan hallita melkein missä tahansa erilaisten sovellusohjelmointirajapintojen (API) avulla. Tämä helpottaa yhden sisällön luomista toimitettavaksi monille päätepisteille, mukaan lukien laitteet, jotka kuuluvat jatkuvasti kasvavaan Asioiden Internet (IoT) -markkinat.

Miksi harkita päättömän kaupankäynnin lähestymistapaa

On tärkeää huomata, että kaikille ei ole hyötyä verkkosivustojensa irrottamisesta tuotannosta. Tietyissä tilanteissa tämä voi kuitenkin olla erittäin arvokas lähestymistapa. Haluat tarkistaa kaikki vaihtoehdot ja verkkokauppasi tarpeesi ennen kuin pääset giljotiinista ulos.

Joitakin huomioitavia tekijöitä päätettäessä, onko päättömät verkkokaupat sinulle sopivia, ovat:

 • Sisältö: Sisällöltään raskaat verkkosivustot voivat maksimoida saman sisällön toimittamisen useisiin päätepisteisiin kopioimatta heidän pyrkimyksiään tai resurssejaan..
 • Sitoutuminen: Päättömät lähestymistavat voivat avata mahdollisuuden lisätä sitoutumista keinotekoisen älykkyyden (AI) ja laajennetun todellisuuden (AR) avulla ilman uutta tietokantaa.
 • Kokemus: Voit luoda tyydyttävän ja saumattoman asiakaskokemuksen useille laitteille yhdestä tietokannasta.

Päättömän lähestymistavan käyttäminen verkkosivustosi hallintaan voi todella avata uusia mahdollisuuksia sisällön toimittamiseen ja markkinointiin. Jos etsit erittäin ketterää ja joustavaa ratkaisua, päättömät arkkitehtuurit saattavat olla sinulle sopivia.

Lisäksi sähköisessä kaupassa päättömällä järjestelmällä on monia etuja. Kun erotat sivustosi hallinnan, se tarkoittaa, että varastosi ja tuotehallintajärjestelmäsi ei enää tarvitse olla sidottu CMS: ään.

Toisin sanoen voit käyttää valitsemasi sisällönjakelualustaa verkkosivustosi takaosan kautta murehtimatta siitä, miten se vaikuttaa liiketoimintaan. Sovellusliittymien kautta pystyt tarjoamaan ostokokemuksen juuri haluamallasi tavalla.

Päättömän kaupan mahdolliset haitat

Päätön kaupankäynti ei kuitenkaan välttämättä ole kaikille. On tärkeää huomata muutama mahdollinen haittapuoli tälle lähestymistavalle. Jos etsit esimerkiksi all-in-one-ratkaisua, jossa on vähemmän komponentteja ylläpitämiseksi, tämä asetus ei ehkä ole oikea sinulle.

Muutamia muita mahdollisia haittoja on syytä pitää mielessä, mukaan lukien:

 • Saatat tarvita enemmän resursseja päättömän järjestelmän hallintaan.
 • Jos olet uusi CMS-käyttäjä, sinulla ei ehkä ole teknisiä taitoja, joita tarvitaan päättömän järjestelmän hallintaan.
 • Kytketyssä järjestelmässä voi olla useita käyttäjän päätepisteitä, mikä voi johtaa kasvaneisiin kehityskustannuksiin.
 • Et todennäköisesti pääse käyttöliittymän reaaliaikaiseen esikatseluun sitä kehittäessäsi.
 • Mahdollisia hallittavissa olevia etuosanäyttöjä voi olla enemmän.

Kuten mainitsimme, jos etsit myymälästä valmista ja ratkaisua, tämä ei ehkä ole mitä etsit. Tarvitset tiiviisti mukana olevan ryhmän, jolla on tietoa ja ymmärrystä verkkokaupan sovellusliittymistä, jotta erottaminen tuotannosta onnistuu.

Aloita päättömän kaupan lähestymistapa

Aloita päättömän kaupan lähestymistapa

Nyt kun tiedät mitä on päätön arkkitehtuuri ja ymmärrät siihen liittyvät edut ja haitat, katsotaanpa mitä tämän rakenteen saavuttamiseksi tarvitaan. Kun erotat toisistaan, sinulla voi yhtäkkiä olla monia käyttöliittymiä. Voit sitten yhdistää taustajärjestelmäsi verkkokaupan sovellusliittymien kautta.

Tämä tarkoittaa, että verkkokauppasi ja tuotehallintaominaisuutesi tulee erillään sisällönhallinnasta. Oikeilla työkaluilla voit saavuttaa tämän olemassa olevien CMS: ien, kuten WordPress, kautta.

Voit myös harkita useita laajennuksia, joita tarkastelemme pian. Ensinnäkin on hyvä idea ymmärtää täysin tietyt vivahteet irrotettuihin ja päättömiin järjestelmiin:

 • Decoupled: Sisältöä on saatavana API-päätepisteiden kautta, mutta järjestelmä on edelleen mukana toimitusprosessissa käyttöliittymäesityskerrokseen.
 • kannaton: Sisältö on saatavana API-päätepisteiden kautta, mutta järjestelmä on reaktiivinen ja olettaa, että sisällön toimittamisesta huolehtii toinen ohjelma.

Tämä tarkoittaa, että jos käytät WordPressiä ja haluat luoda todella päättömän järjestelmän, tarvitset todennäköisesti ylimääräisiä työkaluja sen toteuttamiseksi. Tämä on tietysti, ellet aio ohjelmoida kaikkia tarvittavia osia itse.

Jos tiedät, että et käytä WordPressin tarjoamista käyttöliittymänäyttöä, kannattaa ehkä aloittaa asentamalla laajennus kuten WP päättömät. Päättömän WordPressin luomiseen kehitettyjä laajennuksia ei ole niin runsaasti, ja niistä puuttuu arvosteluita. WP Headless on kuitenkin hyvä esimerkki toiminnallisuudesta.

Tämä laajennus estää pääsyn verkkosivustosi käyttöliittymään kaikille, jotka eivät ole määritettyjä käyttäjiä. Jos esimerkiksi lähetät toiselle verkkosivustoeditorille pysyvän linkin, se viedään viestin muokkaussivulle. Verkkosivustolle pääsyn estäminen on yksi ensimmäisistä vaiheista WordPress-asetusten irrottamisessa.

Kun olet poistanut käyttöliittymän verkkosivustollesi, sinun on aloitettava sisällön arkiston rakentaminen. Yksi laajennuksista, joista voi olla apua tässä, on Kehittyneet mukautetut kentät:

Kehittyneet mukautetut kentät

Tämä laajennus on varsin suosittu ja erittäin suositeltava. Voit käyttää sitä lisätäksesi mukautettuja kenttiä melkein mihin tahansa käyttötapaukseen. Lisäksi voit nopeasti kehittää kenttiä, jotka ilmestyvät viestin muokkausnäyttöön, murehtimatta siitä, miten tiedot näkyvät teemaasi.

Kun rakennat päättömää arkkitehtuuria, tietojen järjestäminen mukautettujen kenttien avulla voi olla hyödyllistä myöhemmin. Jos aiot soittaa tietoihisi sovellusliittymien kautta, voit saada erittäin tarkkaa ja tarkkaa kohdennettua tietoa toimittaaksesi uuteen päätepisteeseesi.

Kehittäjän työkalut, jotka sinun pitäisi tietää ennen lähtöä päättömäksi

Vaikka päätön järjestelmä voi tuntua monimutkaiselta, tarvitset todella vain muutaman yleisen ohjelmointikielen, jotta se toimisi. Jos haluat työskennellä päättömän rakenteen kanssa, sinun tulee pystyä liikkumaan ja potentiaalisesti kirjoittamaan CSS-tyylisivut ja HTML.

JavaScriptiä voidaan käyttää myös suorittamaan melkein kaikki puhelut, jotka tarvitset sisällön toimittamiseen. Sinun on vain päätettävä, millaiseen tietokantaan haluat työskennellä. Jos käytät esimerkiksi WordPressiä, haluat ymmärtää ja pystyä liikkumaan PHP-tietokannassa.


Päättömän verkkokaupan ratkaisun luominen markkinointi- ja verkkokauppasivustollesi voi olla hyödyllinen valinta. Tämän asennuksen avulla pystyt ylläpitämään joustavuutta ja nopeutta samalla kun lisäät käyttäjien päätepisteiden määrää, joille voit tarjota kokemuksia.

Tietysti on joitakin etuja ja haittoja, jotka pitää mielessä. Vaikka päättömästä verkkokaupasta voi olla hyötyä runsaasti sisältöä sisältäville verkkosivustoille, tarvitset asiantuntevan ryhmän ja asianmukaiset resurssit hyödyntääksesi sisältöäsi sovellusliittymien kautta. Muista kuitenkin, että käytettävissä on hyödyllisiä laajennuksia, jos käytät WordPressiä.

Onko sinulla kysymyksiä päättömästä kaupasta ja onko se sinulle sopiva? Kysy alla olevasta kommenttiosasta!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map