Kymmenen mahdollista syytä, miksi kävijät jättävät verkkosivustosi

Kymmenen mahdollista syytä, miksi kävijät eivät pidä verkkosivustostasi

Kuinka usein olet laskeutunut mille tahansa verkkosivustolle ja osunut Takaisin -painiketta selaimessa melkein heti? Tekevätkö kävijät niin, kun he laskeutuvat myös verkkosivuillesi? Jos verkkosivustosi poistumisprosentti kasvaa ja tulosprosentti laskee, sinun on aika selvittää syyt, miksi kävijät eivät pidä verkkosivustostasi..


Joten miksi kävijät voivat poistua verkkosivustoltasi? Sinun ei todellakaan tarvitse etsiä kaukana löytääksesi syyt. Saatat olla tietoinen monista niistä, mutta tässä on lyhyt luettelo tärkeimmistä.

1. Sivustosi on liian hidas

Verkkosivuston latausnopeus on iso juttu Internetissä. Kukaan vierailija ei halua viettää aikaa odottaa kotisivusi latautumista. Itse asiassa voit asettaa siihen numeron – kaksi sekuntia. Se on aika, jonka aikana suurin osa kävijöistä odottaa sivun latautuvan. Jopa yhden sekunnin viive voi johtaa tulosten vähentymiseen 7%. Amazonille, a yksi sekuntiviive tarkoittaa 1,6 miljardin dollarin vuotuista menetystä.

verkkosivuston nopeus

Mutta ei ole mitään syytä, että sen pitäisi olla tällainen, kun otetaan huomioon, että voit tehdä monia asioita nopeuttaaksesi WordPressiasi. Kun saat vain muutaman niistä oikein, voit parantaa verkkosivustosi nopeutta.

2. Liian monia ponnahdusikkunoita

Kyllä, me kaikki tiedämme, että ponnahdusikkunat ovat hyviä tuloksiin, enkä sano, että sinun pitäisi ottaa ne kaikki pois sivustoltasi. Ei ollenkaan – vain, että käytät niitä harkiten. Muuten kävijät todennäköisesti vain muuttavat pois, todennäköisimmin kilpailijan sivustolle.

Nyt on monia asioita, jotka voit tehdä ponnahdusikkunoiden käyttämiseksi vahingoittamatta sivustosi SEO. Ensinnäkin voit,

 • Kiinnitä lukijoita sisällöllään jonkin aikaa, ennen kuin vilkutat ponnahdusikkunaa
 • Anna heille aina helppo löytää vaihtoehto hylätä ponnahdusikkuna
 • Piilota ponnahdusikkunat palauttavien kävijöiden joukosta

Hyväksyttävät välimainokset

Itse asiassa Google ei ota ystävällisesti ponnahdusikkunoita, jotka haittaavat kävijöitä verkkosivustosi käyttämistä, kuten suuria tarttuvia mainoksia. Poistumistarkoitus ponnahdusikkunat eivät ole niin ärsyttäviä lukijalle, ja jos sinun on käytettävä ponnahdusikkunoita, sinun pitäisi harkita vakavasti siirtymistä niihin..

3. Verkkosivustosi ei ole mobiiliystävällinen

Matkapuhelimista Internetiin pääsyä saaneiden ihmisten määrä on ohitti työpöytäkäyttäjien määrän. Joten ei ole aika, että olet rakentanut verkkosivuja, jotka on hienosäädetty näyttämään myös matkapuhelimissa?

Jotta käyttäjällä olisi hyvä kokemus sivustostasi mobiililaitteessa, sinun on varmistettava, että käyttäjän ei tarvitse puristaa tai zoomata parempaa katselua varten. CTA: n ja painikkeiden on oltava helposti löydettäviä asettamatta niitä liian lähelle toisiaan. Voit tehdä monia muitakin tehtäviä optimoidaksesi verkkosivustosi näyttämään hyvältä ja toimimaan hyvin mobiililaitteissa. Ja suoritettuaan kaikki muutokset voit tarkista, onko sivustosi mobiiliystävällinen.

mobiiliystävällinen testi

Unohtamatta, Google ei lähetä kenellekään matkapuhelimen käyttäjää, jos sivustosi mielestä verkkosivustosi ei ole käyttäjäystävällinen matkapuhelimissa. Se on yli puolet Internetin käyttäjistä, joten näet mitä menetät, jos sivustosi ei ole mobiiliystävällinen.

Lisäksi Google on siirtymässä kohtaan mobiili-ensimmäinen hakemisto. Tämä tarkoittaa, että kaikissa mobiililaitteella käynnistetyissä hauissa Google tarkastelee mobiilisivujasi ennen työpöytäversiota.

Voi olla myös hyvä idea antaa mobiili-ensisijainen lähestymistapa verkkosivustosi suunnitteluun, jos tiedät, että suurin osa kävijöistä käyttää verkkosivustoasi matkapuhelimella.

4. Äänen / videon automaattinen toisto lataamisen yhteydessä

Toki, me kaikki pidämme musiikin kuuntelemisesta, mutta kaikelle on aika ja paikka. Kuinka usein olet avannut verkkosivuston odottamatta odottamaan jotain kovaa ääntä? Tämä voi olla julkisessa paikassa melko häiritsevää. Jopa muuten se voi häiritä sinua käsillä olevasta tehtävästä.

Vielä pahempaa on, jos sinulla on useita välilehtiä avoinna etkä pysty tunnistamaan sitä, josta ääntä toistetaan. Ja usko minua, vierailijasi on helpompi tavoittaa Takaisin- tai Sulje-painike kuin etsiä mykistyspainiketta. Se on toinen kävijä, jonka olet menettänyt.

Myös mainokset, jotka toistavat ääntä yllättäen Chromen sisäänrakennettu mainosten estäjä saattaa estää sen.

5. Web-suunnittelusi on houkuttelevampaa kuin toiminnallinen

Kaikkien verkkosivustojen tulisi keskittyä sisällön esittämiseen miellyttävällä tavalla. Samanaikaisesti käyttäjien on voitava olla vuorovaikutuksessa sen kanssa intuitiivisesti, ilman että heitä häiritsevät liian monet huomiota herättävät temput, kuten GIF ja animaatiot..

Houkuttelevat sivustot, joita on vaikea käyttää, voivat houkutella ensimmäistä kertaa kävijöitä, mutta kun he ymmärtävät, että mikään ei toimi sivustollasi niin kuin se pitäisi, he eivät varmasti aio palata.

Suunnitellessasi verkkosivustoasi on hyvä idea:

 • Seuraa internetin käyttäjien tuntemia moderneja suuntauksia
 • Ole suunnittelussa johdonmukainen koko verkkosivustolla, älä herättämättä yllätystä jokaiselle sivulle
 • Kiinnitä huomiota fontteihin (ohita kehotus lisätä useita kirjasimia), väreihin, välilyönteihin ja asetteluun
 • Pidä tekstialueet pieninä, liian täynnä sivua, jossa on paljon tekstiä, on varma tapa lähettää kävijä skorjääriksi
 • Käytä liukusäätimiä vain tarvittaessa ja säilytä ilmoituksia kohtuullisessa määrässä

Mainokset, jotka avautuvat mainoksen verkkosivustolle, kun käyttäjä napsauttaa X-painiketta päästäkseen eroon siitä, ovat varmasti iso. Se vastaa vierailijan huijaamista, eikä hän aio ottaa ystävällisesti sitä.

Sen sijaan sinun tulisi yrittää lisätä hyödyllisiä käyttäjäystävällisiä ominaisuuksia, kuten “Palaa alkuun” pitkälle sivulle tai hyödyllinen “Haku” -vaihtoehto..

6. Kuvasi ovat tylsää

Jos olet käyttänyt verkkosivustoa pitkään aikaan, sinun pitäisi jo tietää, että kuvat ovat tärkeä osa hyvää verkkosivustoa. Joten miksi et löydä sopivia, ainutlaatuisia ja houkuttelevia kuvia sivustollesi? Kantakuvat eivät aina ole kunnossa, varsinkin jos valitset ensimmäisen sopivan kuvan, jonka törmännyt. On mahdollista, että monet muut verkkosivustot käyttävät niitä, ja se ei tee verkkosivustostasi erottelua Internetin käyttäjien kanssa.

Olemme koonneet luettelon paikoista, joista löydät parhaat sivuston valokuvakuvat, mutta voit viedä sen askeleen pidemmälle ja luoda myös omia valokuvia. Käytä valokuvia ympärilläsi olevista ihmisistä tai luo omia kuviasi. Lisäksi, jos olet maksullinen asiakas verkkosivustoille, joilla on kuvia, löydät todennäköisesti kuvia, jotka eivät ole niin yleisiä Internetissä.

7. Sisältö ei merkitse

Verkkosivusto on vain foorumi hallitulle sisällölle. Ihmiset käyttävät verkkosivustoosi pääasiallisena tarkoituksenaan kuluttaa sisältöäsi. Joten informaatiosi, joka sinulla on, olisi oltava ainutlaatuista, hyödyllistä ja esitettävä keskustelutavalla.

Käytännössä tämä voi tarkoittaa:

 • Ei päällekkäistä sisältöä. Google rankaisee tätä, joten on tärkeää, että sisältöäsi ei toisteta sekä verkkosivustollasi että Internetissä.
 • Vastaavasti avainsanojen täyttämistä paheksuttaa myös Google
 • Otsikot ja otsikot kiinnittävät lukijan huomion ja saavat heidät lukemaan edelleen. Kun kirjoitat tarttuvia otsikoita, varmista, että sisällön sisältö vastaa nimikettä
 • Hyvin muotoiltu “Tietoja” -sivu antaa sisällön kontekstin ja tekee siitä entistä luotettavamman vierailijalle

Lisäksi verkkosivustolle sopivat tiedot on sisällytettävä ja tarvittaessa esitettävä asianmukaisissa paikoissa. Esimerkiksi verkkokauppasivustolla haluaisin tietää kustannukset ennen kuin lisään sen ostoskoriin. Tai jos ilmainen toimitus on saatavilla ennen kuin jatkan kassalle. Olisi myös hienoa, jos et kysy tarpeettomia tietoja, kuten vierailijan sijainti tai ikä. Tarkoitan, että on järkevää, että Google maps tai verkkokauppasivusto kysyy tätä, mutta monissa muissa verkkosivustoissa tämä ei pidä paikkaansa.

Monien lukijoiden mielestä se on ärsyttävää, kun verkkosivustot pyytävät heitä poistamaan mainosten estäjät. Toki, on helppo ymmärtää, miksi he tekevät niin. Mutta useimmissa tapauksissa käyttäjät voivat helposti löytää etsimänsä kilpailijan sivustolta poistamatta käytöstä mainosten estoa.

8. Sivustosi navigointi puuttuu

Onko sivustosi vaikea navigoida? Ovatko kävijät pohtineet, mitä painiketta napsauttaa seuraavaksi, kun he ovat saavuttaneet verkkosivustosi? Siihen menee toinen kävijä, ehkä koskaan palaamatta.

Sivustoilla navigoinnin on oltava intuitiivista, jotta kävijät löytävät etsimänsä sisällön helposti verkkosivustoltasi. WordPressillä on useita vaihtoehtoja navigoinnin oikean käytön auttamiseksi. Yleisesti ottaen on järkevää pysyä kokeiltujen navigointimenetelmien kanssa, jotka useimmat Internetin käyttäjät tuntevat. Muista myös, että vierailijat arvostavat aina hakutoimintoa.

Sinun on myös varmistettava, että kaikki linkit – sekä sisäiset että ulkoiset – toimivat hyvin. Ei rikki linkkejä, varmasti.

9. Sivustosi ei ole suojattu

Oletko huomannut “https” tämän sivun URL-osoitteen alussa? Tämä tarkoittaa, että WPExplorer on saanut SSL-varmenteen ja kaikki selaimesi ja tämän verkkosivuston välinen viestintä on salattu. Tämän vuoksi kolmansien osapuolten on vaikea kuunnella keskustelua tai sekoittaa sitä. Tämä antaa käyttäjille luottamuksen olla vuorovaikutuksessa sivustosi kanssa, varsinkin jos se kerää arkaluontoisia henkilökohtaisia ​​tietoja tai hyväksyy maksuja verkossa. Voit lukea lisää tästä aikaisemmassa HTTPS-oppaassamme.

Paitsi, että verkkosivustollasi on vaara merkitty ‘ei-turvalliseksi’ jos sillä ei ole SSL-varmennetta. Nyt Let’s Encrypt -sovelluksella suojaussertifikaatin lisääminen verkkosivustollesi on melko helppoa.

10. Mikä on kotisivusi kannen yläpuolella?

On myös hyvä idea saattaa verkkosivustosi tärkeimmät tiedot heti näkyviin kävijöille heidän laskeutuessaan etusivullesi. Verkkosivustosi nimen, otsikkolinjan, joka ilmaisee, mistä se on kyse, ja valikon, joka johtaa verkkosivuston sisältöön, on oltava vierailijoille näkyvissä kotisivullesi laskeutuessaan ilman, että tarvitsee vierittää. Tällä tavalla olet avuksi ja kävijä tietää heti, mistä verkkosivustollasi on kyse.

Käytä hampurilainenvalikoita vain, jos pakollinen. Ne ovat järkeviä matkapuhelimissa, mutta eivät niin paljon työpöydällä. Jotkut lukijat saattavat hämmentyä, miettivät mitä napsauttaa seuraavaksi.

Käärimistä

Verkkosivustosi toimii sinulle, vaikka nukutkin. Pieni ymmärrys yleisön mieltymyksistä ja niihin mukauttaminen saa vierailijat kiinnostumaan enemmän verkkosivustostasi ja estämään heitä kiirehtimästä. Saat vähemmän kuin kaksi sekuntia tehdäksesi hyvän ensivaikutelman, ja sinun on tehtävä kaikki mitä pystyt vastaamaan käyttäjän odotuksiin..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map