Kun laajennukset törmäävät: Parhaat käytännöt WordPress-laajennuksen konfliktien käsittelemiseen

On melkein väistämätöntä, että jossain vaiheessa WordPress-verkkosivustosi elämän aikana koet merkittävän plugin-ristiriidan.


Kun näitä ristiriitoja esiintyy, se ei ole koskaan ongelma kahden pienen liitännäisen välillä. Voit melkein taata, että sivustosi tärkeimpiin laajennuksiin vaikutetaan suoraan, jolloin koko sen toiminnallisuus kaatuu ympärilläsi.

Tämä lausunto on 50% vainoharhaisuus ja 50% syy. Tärkeimmät käyttämäsi laajennukset saatetaan konflikteihin muiden kanssa niiden monimutkaisuuden vuoksi. Käytetäänkö sivustosi tapahtumien hallintalaajennuksen, verkkokaupan liitännäisen tai jotain muuta kokonaan, voit olla varma, että se on ensisijainen uhri kaikissa syntyvissä konflikteissa.

On lähes mahdotonta välttää ristiriitoja kokonaan, jos käytät paljon laajennuksia. On kuitenkin olemassa muutamia menetelmiä, joilla liitännäisristiriidat ja ongelmat voidaan pitää ehdottomasti minimissä.

Vältä vanhentuneita laajennuksia

Jos sinun on käytettävä laajennusta tiettyyn ominaisuuteen, varmista, että se on päivitetty äskettäin ja että se on yhteensopiva WordPressin uusimman version kanssa.

Jos kehittäjä ei ole päivittänyt laajennusta yli kuuden kuukauden aikana, on todennäköistä, että se sisältää vanhentuneen koodin. Nyt kun WordPress yrittää lyhentää kehityssykliä, tästä tulee entistä tärkeämpää.

Varmuuskopiolaajennukset, ennen kuin päivität mitään

Plugins-kansio

Useimmat ihmiset päivittävät laajennuksensa ja verkkosivustonsa ilman toista ajattelua. Sinun pitäisi käyttää verkkosivustosi uusimpia ohjelmistoversioita, mutta sinun ei pitäisi olla holtiton suorittaessasi näitä päivityksiä..

Kuten WordPress-ydinohjelmiston päivittämisessä, on hyvä käytäntö saada täydelliset ja käyttökelpoiset varmuuskopiot koko sivustoltasi ennen suurten muutosten tekemistä. Varmuuskopioiden avulla voit palauttaa kunkin laajennuksen vanhemmat versiot, jos jokin menee pieleen ja sinun on palautettava edelliseen versioon.

On olemassa palveluita, kuten VaultPress jonka avulla voit varmuuskopioida kaiken, vaikka voit vain ladata wp-content / plugins -kansio, joka käyttää FTP-ohjelmaa, kuten FileZilla.

Luo sivustosi paikallisen kehityksen versio

Luo verkkosivustollesi versio paikallisella tietokoneella käyttämällä sovelluksia, kuten MAMP tai WAMP.

Voit sitten käyttää tätä sivustosi paikallista versiota testausympäristönä päivittääksesi jokaisen asennetun laajennuksen. Tämän avulla voit testata jokaisen laajennuksen toimintojen aiheuttamatta ristiriitoja muiden kanssa.

Jos ristiriitoja esiintyy, niin niitä ei tapahdu sivustosi live-versiossa. Voit testata ja muokata laajennuksia kehitysversiossa, kunnes olet onnellinen siitä, että kaikki toimii.

Sitten voit päivittää live-version.

Päivitä laajennukset erikseen

Voi olla houkuttelevaa valita kaikki laajennukset ja saada WordPress päivittämään ne samanaikaisesti. Se on varmasti aikaa säästävä, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan.

Jos jollain plugineista on ongelmia päivityksen jälkeen, olet iloinen siitä, että vietit muutama minuutti päivittääksesi jokaisen laajennuksen erikseen. Tämän menetelmän avulla voit nähdä tarkalleen, mikä laajennus aiheutti konfliktin, ja palauttaa sitten edellisen version varmuuskopiosta heti.

Päivittämällä ne kaikki samanaikaisesti olet vaarassa joutua viettämään huomattavan osan ajasta ristiriitaisten laajennusten löytämiseen.

Konfliktin löytäminen

Edellinen kohta on hyvä käytäntö, mutta ei jotain mitä useimmat ihmiset ovat valmiita käyttämään ylimääräiset minuutit. Jos olet päivittänyt kaikki laajennuksesi samanaikaisesti, sinulla on kaksi vaihtoehtoa ja haluat välttää niistä toista, jos mahdollista.

1. Palauta laajennukset

Voit palauttaa laajennukset kokonaan varmuuskopiosta, jonka olet ottanut heistä juuri ennen päivitystä. Päivitä sitten jokainen laajennus yksi kerrallaan löytääksesi konfliktin aiheuttavan.

Jos vastauksesi kohtaan 1 oli ”Voi joo. Minun piti varmuuskopioida heidät ensin. ” Olen pahoillani, että olette pelkännyt käyttämään kohtaa kaksi.

2. Manuaalinen prosessi

Sinulla ei ole varmuuskopiota. Päivitit kaikki laajennukset kerralla säästääksesi aikaa ja nyt jotain tärkeää on rikki. Sinulla on nyt työläs tehtävä tarkistaa manuaalisesti jokainen laajennus konfliktin löytämiseksi.

Tätä varten sinun on deaktivoitava kaikki asennetut laajennukset.

Kun ne kaikki on poistettu käytöstä, voit aktivoida ensisijaisen laajennuksen, jolla on ongelma, ja varmistaa, että se toimii oikein – on mahdollista, että se on rikki..

Tämän jälkeen sinun on aktivoitava jokainen laajennus yksi kerrallaan ja tarkistettava, onko tapahtunut ristiriita. Jos sinulla on asennettuna paljon laajennuksia, tämä voi viedä jonkin aikaa.

Pahemman asteen vuoksi, kun olet löytänyt tämän ristiriidan, joudut joko jättämään toisen laajennuksen pois käytöstä tai yrittämään löytää version, jonka olet asentanut ennen päivitystä – olettaen, että tiesit, mikä sen versionumero oli.

Tämä manuaalinen menetelmä voi viedä paljon aikaa valmistumiseen ja aiheuttaa suuria toiminnallisuusongelmia sivustollasi, kun suoritat sitä. Parasta on yrittää välttää tämä tilanne kokonaan ennakoivasti, ottamalla varmuuskopioita ja laatimalla suunnitelma verkkosivustosi päivittämiseen..

Käytä plugin-tukifoorumeita konfliktin ratkaisemiseen

Kun olet löytänyt loukkaavan laajennuksen, on hyvä siirtyä sen tukifoorumiin. Nämä löytyvät yleensä laajennuksen WordPress.org-sivulta, jos se on vapaasti saatavilla, tai laajennuksen tai kehittäjän verkkosivustolta, jos se on premium-laajennus..

Plugin-foorumi

On mahdollista, että et ole ensimmäinen henkilö, jolla on konflikti. Jos olet tämän ongelman onnellinen potilas, sinun on luotava viestiketju foorumiin tai lähetettävä kehittäjille sähköpostia tutkimaan ongelmaa..

Oman foorumin säiettä aloittaminen vaatii WordPress.org tiliä, jos sinulla ei ole tiliä tai kirjaudut tilille, jonka loit ostaessasi premium-laajennuksen.

Korvaa pieni laajennus, jos tarkkuus ei ole mahdollista

Konfliktiin ei ehkä ole ratkaisua. Sinulla ei saa olla muuta vaihtoehtoa kuin luopua kyseisen laajennuksen ominaisuuksista. Ainakin lyhyen aikavälin ratkaisuna.

Saatavilla on muita laajennuksia, jotka suorittavat saman toiminnon. Vietä aikaa korvaavan laajennuksen etsimiseen, äläkä käytä vain ensimmäistä löytämääsi. Löydä sellainen, jolla on hyvä tuki, ja sen kehittäjät ovat päivittäneet sen viime aikoina.

Saattaa jopa olla aikaa kannattaa ottaa yhteyttä uuden laajennuksen kehittäjiin ja kysyä heiltä, ​​onko aiemman laajennuksen kanssa kokenut ristiriita heille aiheena.

Muista, että et ole sidottu mihinkään tiettyyn laajennukseen, ja jos et löydä sellaista, joka tekee juuri haluamasi, saattaa olla hyvä idea löytää joku luomaan verkkosivustollesi mukautettu koodi, joka poistaa lisäosan tarpeen kokonaan.


Vaikka voit käyttää laajennuksia käytännössä mitä tahansa WordPressissä, niin tekeminen ei välttämättä ole paras käytettävissä oleva vaihtoehto.

Jos käytät laajennuksia yksinkertaisten tehtävien suorittamiseen, on paljon älykkäämpi vaihtoehto oppia korvaamaan ne mukautetulla koodilla. Voit joko oppia itse tai antaa jonkun kirjoittaa tehtävän suorittamiseen tarvittavan koodin, lisätä se teemaasi.

Jokainen laajennuksesi, jonka käytät siruja, hallitsee verkkosivustosi ja antaa sen pitkäaikaisen terveyden kolmansien osapuolien kehittäjille.

Kehittäjä ei ehkä pysty pitämään laajennusta täysin ajan tasalla. Heidän koodi voi olla sotkuinen, ja siinä voi olla tahattomia reikiä ja ongelmia. Se voi yksinkertaisesti käyttää toimintoa, jota toinen asentamasi laajennus on jo käyttänyt.

Olipa ongelma mikä tahansa, se voidaan yleensä välttää korvaamalla plugin mukautetulla koodilla, joka käyttää vähemmän resursseja ja aiheuttaa vähemmän todennäköisesti muita ongelmia.

Oletko kokenut suuria laajennusristiriitoja verkkosivustollasi? Kuinka ratkaisit ne? Haluaisimme kuulla siitä kommentista.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map