Kuinka virtaviivaistaa WordPress-verkkosivustoasi ja parantaa käyttökokemusta

Kuinka virtaviivaistaa WordPress-verkkosivustoasi ja parantaa käyttökokemusta

Ei ole mitään ärsyttävää kuin ensin katsoa uutta verkkosivustoa ja sitten ponnistella päästäksesi sinne, mihin todella haluat mennä. Löydät etsimäsi sisältö. Vaikka onneksi AdSense-rahaa ansaitsevien, avainsanoilla täytettyjen, massiivisesti hyödyttömien sivujen päivät eivät enää näy hakutuloksissa niin usein kuin kerran.


Monet verkkosivustot, etenkin vanhemmat, joissa on tuhansien sivujen sisältöä, voivat olla tarpeeksi vaikeita navigoida, vaikka kaikki asianmukaiset rakenteet ja toiminnot olisivat paikoillaan. Kun sitä ei ole siellä, on usein helpompaa päästä takaisin askelpalautukseen ja palata kysymään Googlelta mitä haluat tietää sen sijaan, että pysyisit verkkosivustolla. Tässä artikkelissa kerrotaan kuinka voit tehostaa WordPress-sivustosi tällaisten ongelmien välttämiseksi ja parantaa käyttökokemustasi merkittävästi.

Käytä luokkia oikein

Voi olla houkuttelevaa yrittää olla omaperäinen käyttämällä funky-luokkia, jotka vain ”sisäpiiriläiset” saavat, tai anna luokkien yksinkertaisesti olla tien varrella, kun keskityt sisällön luomiseen, mutta tarkat luokat tekevät selaamisesta paljon miellyttävämmän sekä ensimmäistä kertaa että palauttavat kävijät.

Jos luokka on liian yleinen tai se tarkoittaa vain sisältötyyppiä, kävijöillä ei ole todellista tapaa löytää enemmän samanlaisia, jos he pitivät ensimmäisestä sisällöstänne… paitsi ehkä usein epäluotettavia “liittyviä viestejä” -laajennuksia..

Viestien luominen ja lisääminen luokkiin manuaalisesti tosiasioiden jälkeen voi tuntua pelottavalta tehtävältä, mutta lopulta se auttaa virtaamaan verkkosivustosi ja parantamaan yleistä käyttökokemusta. Jos katsot kategorioita täällä WP Explorerissa, voit nähdä, että jaamme viestit selvästi kategorioihin, jotka vastaavat todellista aihepiiriä, joten on erittäin helppoa lukea lisää tietystä kiinnostavasta aiheesta.

Ota käyttöön selkeä navigointi

Ota käyttöön selkeä navigointi

Kun sivustosi alkaa kasvaa ja olet alkanut tarjota useita palveluita, mutta sinulla on myös yhteisö, on tärkeää, että sinulla on selkeä navigointi. Monet bloggaajat valitsevat “aloita tästä” -sivun, joka perehtyy ensimmäistä kertaa lukijaan heidän tilanteeseensa muutamassa parhaassa viestissä tietystä aiheesta. Se voi toimia joillakin aiheilla, mutta toisilla on liian monia alaaiheita, jotta se olisi todella tehokas. Jos näin on verkkosivustosi aiheessa, yksi parhaimmista tehtävistä on asettaa navigointi, jonka avulla käyttäjä voi nopeasti käyttää mitä tahansa näistä alaluokista.

Yksi helpoimmista tavoista määrittää tämä on luokitella hyvin ja lisätä vain valikko, joka esittelee luokat, tai lisätä luokat sivupalkkiin tarvittaessa. Jälleen kerran, jos haluat nähdä esimerkin tästä, sinun ei tarvitse etsiä kauempana kuin juuri tämä verkkosivusto. Vasemmalla puolella sinun pitäisi nähdä kategoriat täällä WP Explorerissa, ja on vaikea väittää tämän selvyyden tasosta. Loppujen lopuksi käyttäjät voivat todennäköisesti käyttää Googlea etsimään tiettyä sisältöä verkkosivustoltasi, mutta todennäköisemmin kuin ei, he löytävät tuloksia myös kilpailijoillesi, mikä johtaa potentiaalisten tilaajien ja asiakkaiden vuotoihin..

Erota selvästi eri sisältökappaleet

Olipa se tehty vaihtamalla taustavärit yhdelle tietylle alueelle, välilyönnin mestarillinen käyttö, selvästi näkyvien reunojen käyttö tai otsikoiden alaotsikoiden selkeä käyttö, on tärkeää, että on helppo kertoa pääsisältö, esimerkiksi sivupalkki. Jos kaikki hämärtää yhdessä, lukukokemuksesta tulee tarpeettoman tuskallinen.

Jos teemasi kärsii “sivupalkin tyyppisestä sekoituksesta pääsisältöön” -oireyhtymässä, ja sillä ei ole vaihtoehtoja sivupalkin värien muuttamiseksi, älä huoli. Korjaus ei ole liian vaikea asia, ja jos et halua kätesi likaantua, minkä tahansa näppäimistörasvansa arvoisen suunnittelijan / kehittäjän pitäisi pystyä tekemään pikakorjaus muutamassa tunnissa tai vähemmän.

Toinen vaihtoehto on yksinkertaisesti asentaa eri teema, joka käsittelee tätä näkökohtaa paremmin. Tietysti, jos verkkosivustollasi on suuri yleisö tai se on tärkein tulonlähde, sinun on aina testattava teema / teemamuutokset WordPress-sivustosi paikallisessa versiossa, ennen kuin otat mitään käyttöön suoraan. Lue täältä (täällä Mac-käyttäjille) lisätietoja WordPressin asentamisesta paikallisesti Windows: iin.

Poista kaikki rikki linkit

Poista rikkinäiset linkit

Tämän pitäisi olla itsestään selvää, mutta vanhemmille sivustoille voi olla vaikea pitää kaikkea vanhaa sisältöäsi tuoreena, ja on helppo päättää muutamalla rikki linkillä. Onneksi sinun ei enää tarvitse käydä läpi kaikkia sivusi manuaalisesti etsimään katkenneita linkkejä. Kuten useimmissa muissakin asioissa, siihen on nyt laajennus. Itse asiassa meillä on jopa opas, kuinka löytää ja poistaa rikkoutuneet linkit täältä WP Explorerissa.

Käytä välilehtiä

Välilehdet ovat tilanteita, joissa sisältö ei ole tarpeeksi pitkä tai tärkeä, jotta eri sivu on perusteltua, mutta sisältö on riittävän erilainen, jotta siitä voidaan tehdä ainakin alaotsikko sisällön jakamiseksi tarvittavaksi. Jos olet suunnittelija, sinulla voisi olla esimerkiksi välilehtiä tekemistäsi erityyppisistä malleista, jolloin pääsivulla näytetään vain pääpaino.

Jos haluat saada käsityksen siitä, millaiset välilehdet näyttävät toteutettaessa, voit vierittää alaspäin ja tarkistaa kirjoittajan tiedot tämän viestin alla, mikä hyödyntää niitä kauniisti. Olemme jopa laatineet oppaan siitä, kuinka voit helposti käyttää laajennuksia saadaksesi välilehtiä WordPress-sivustolle.

Paranna sivuston nopeutta

Paranna sivuston nopeutta

Verkkosivukokemuksesta on vaikea tehdä sujuvaa, jos jokaisella napsautettaessa linkkiä joudut odottamaan katsomalla latauskuvaketta yli sekunnin tai kolme. Nopeus on jotain, jota pidetään itsestään selvänä, koska keskitytään nopeuteen, joka isommilla sivustoilla on, ja erottautuminen hitauden takia ei todellakaan ole hyvä asia.

Olet ehkä huomannut, että puhumme paljon nopeudesta täällä WPExplorerissa (olemme juuri lähettäneet artikkelin mahtavista laajennuksista WordPress-verkkosivustosi nopeuttamiseksi), ja koska latausnopeus on tärkeä osa käyttäjäkokemusta. Pidemmät lastausajat ovat usein suuri tekijä korkeampien poistumisasteiden suhteen, ja sen on todettu vähentävän myyntiä merkittävästi. Tämän lisäksi Google on myöntänyt, että lastausnopeudella on merkitystä hakutuloksissa. Nyt joissakin tapauksissa isäntä saattaa tosiasiassa osoittautua pääongelmaksi. Mutta jos näin ei ole, on olemassa joitain asioita, joita voit tehdä parantaaksesi sivustosi nopeutta suhteellisen helposti.

Käytä sisällönjakeluverkkoa (CDN)
Yksi tapa nopeuttaa verkkosivustosi on isännöidä raskaampaa sisältöä, kuten kuvia, kolmansien osapuolien verkoissa, jotka toimittavat sen nopeammin loppukäyttäjälle. Olemme jopa laatineet luettelon ilmaisista CDN-levyistä sinulle.

Käytä välimuistin laajennusta
Välimuistin laajennus on laajennus, joka pääsee eroon joistakin palvelinpuolen pyynnöistä lähettämällä staattisen html-sivun, mitä se voi tarjota. On muutamia laajennuksia, jotka ylittävät senkin. Katso välimuistin laajennuksen asentamista ja määrittämistä käsittelevä oppaamme.

Poista tarpeettomat laajennukset
Jos sinulla on aktivoitu paljon laajennuksia, jotka eivät palvele mitään todellista tarkoitusta, on todennäköisesti hyvä idea päästä eroon niistä. Lue lisää siitä, kuinka ja miksi sinun pitäisi poistaa ylimääräiset WordPress-laajennukset.

Optimoi kuvat
Joitakin kulmia on helppo leikata nyt, kun WordPress muuttaa kuvien kokoa automaattisesti sisältöön sopiviksi. Varsinkin kun sinun on todella kamppailtava löytääksesi loistava kuva seurataksesi viestiäsi, se on liian yksinkertaista olla laiska ja ladata se sellaisenaan ja laittaa viestiin tai artikkeliin. Mutta tämä voi todella vaikuttaa merkittävästi verkkosivustosi latausnopeuteen. Yksi yksinkertaisimmista ja tärkeimmistä vaiheista on leikata kuvasi sopivaan kokoon ja ehkä pakata se käyttämällä kokoystävällisempää tiedostomuotoa, kuten JPEG. Kun olet tehnyt tämän, voit käyttää yhtä näistä kuvan optimointilaajennuksista, ja olet jo useimpien WordPress-sivustojen edellä kuvien ja latausnopeuden suhteen.

Paketoida

Loppujen lopuksi sivuston nopeutta voidaan parantaa toistaiseksi vain, jos isäntäsi itse osoittautuu erittäin hitaaksi. Jos olet optimoinut verkkosivustosi verkkosivustosi nopeuttamista koskevan oppaamme mukaisesti, ja se on edelleen erittäin hidas, kannattaa ehkä harkita hosting-suunnitelmasi muuttamista tai jopa kokonaan isännöidä. (Täällä WPExplorerissa käytämme WPEngineä, ja kuten voit varmasti kertoa itse, meillä ei ole ongelmia hitailla lastausnopeuksilla täällä.)

Verkkosivun saaminen täysin virtaviivaiseksi ja käyttökokemuksen kannalta optimoituksi voi olla vaativa tehtävä, etenkin teknisesti haastavammille. Mutta samalla se on hyvin mahdollista, ja sen mukana olevat edut ovat enemmän kuin vaivan arvoisia.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map