Kuinka tyhjentää WordPress-välimuisti kuten ammattilainen

Kuinka puhdistaa WordPress-välimuisti kuten ammattilainen

Luulen, että olet samaa mieltä, kun sanon, että välimuistin mainitseminen ei herättä parhaita tunteita, ellet tietenkään ole yksi niistä teknisesti taitavista viileistä lapsista. Ei, silti se ei tunne parhaita tunteita.


Välimuistin käsite on kuitenkin niin helppo ymmärtää, et tarvitse mitään tutkintoa. Lisäksi kävi ilmi, että WordPress-sivustosi välimuistin tyhjentäminen on erittäin helppoa. Voit tehdä sen ennen kuin seuraava kaveri tekee kupin kahvia.

Ja näytämme tämänpäiväisessä viestissä tarkalleen, kuinka WordPress-välimuisti tyhjennetään ammattimiehenä. Viestin loppuun mennessä WordPress-välimuisti on yksi asia, josta sinun ei tarvitse huolehtia enää koskaan. Olet tervetullut ilmoittamaan ja jaa kokemuksiasi kommenttiosassa.

Ensin, asetetaan vaihe.

Mikä on välimuisti?

Yleisesti laskennallisesti välimuistilla tarkoitetaan vain tietojen tallentamista väliaikaiseen muistiin kuin päämuistia. Välimuisti (lausutaan käteisellä) on tekniikka, jonka avulla laite tai ohjelmisto tallentaa väliaikaisia ​​tietoja, jotka ovat nopeampia noutaaksesi tarvitsemasi toisen kerran..

Ajattele sitä siirtämällä kaukosäädin mediakaapista minne tahansa istuit. Seuraavan kerran, kun sinun on vaihdettava televisiokanava, voit tehdä sen nopeammin, koska sinun ei tarvitse kävellä uudelleen mediakaapista uudestaan.

Jos et katso televisiota, tässä on toinen esimerkki. Jos verkkosivusto tallentaa välimuistiin selaimesi sisällön, se tarkoittaa yksinkertaisesti, että verkkosivusto tallentaa väliaikaiset tiedot selaimeesi. Nämä tiedot voivat olla mitä tahansa – kuvia, JavaScript-tiedostoja jne. – asioita, jotka eivät yleensä muutu pitkään.

Seuraavan kerran kun vierailet mainitussa verkkosivustossa, välimuistissa oleva sisältö latautuu selaimesta kuin alkuperäisestä Web-palvelimesta. Tämä tarkoittaa, että tietoja ei lähetetä toisen kerran, koska ne ovat jo olemassa selaimessa / tietokoneessa. Lopputulos on nopeampi kokemus, tallennettu kaistanleveys ja pienempi palvelimen kuormitus.

WordPress-välimuistin tyypit

WordPress-verkkosivustojen nopeuttamisessa on mielessä neljä erityyppistä välimuistia. Katsotaanpa lyhyesti jokainen:

Selaimen välimuisti

Nykypäivän selaimet on varustettu välimuistiominaisuuksilla, jotta saataisiin parempi käyttökokemus selaamisen aikana. Käytätpä sitten Chromea, Mozilla Firefoxia, Edgeä tai Safaria, selaimesi välimuisti tallentaa automaattisesti verkkosivustosi sisällön.

Näin koet lataamisen nopeammin, kun vierailet välimuistissa olevalla verkkosivustolla myöhemmin. WordPress-sivustosi voi hyödyntää selaimen välimuistia tarjotaksesi nopeamman kokemuksen kaikille käyttäjillesi. Voit luoda välimuistisäännöt sisältöllesi varmistamalla, että palvelimesi vastaanottaa kyselyjä vain uudesta sisällöstä.

Tällä tavalla WordPress-sivustosi ei tarvitse pyytää sisältöä, kuten bannerikuvia, logoa, JavaScript-tiedostoja, tyylitaulukoita jne., Koska tiedot on jo tallennettu tietokoneellesi. Ellei tietysti päivitä verkkosivustosi ja tyhjennä selaimen välimuistia, jota kataamme seuraavissa osioissa.

Plugin-välimuisti

Sitten meillä on plugin-välimuisti, joka edustaa kaikkia väliaikaisia ​​tietoja, jotka välimuistion plugin tallentaa. Valintasi mukaan plugin-välimuisti voi sisältää muun muassa HTML-tiedostoja, käännettyä PHP-koodia, MySQL-kyselyitä ja verkko-objekteja.

Välimuistin laajennuksia on siellä lukuisia, mutta kaksi suosituinta ovat W3-välimuisti ja WP Super-välimuisti. Molemmat laajennukset ovat loistavia WordPress-sivustojen välimuistiin tallentamisessa, ja voivat vähentää huomattavasti sivujen lataamiseen kuluvaa aikaa. Mitä välimuistin laajennusta käytät WordPress-sivustossasi? Kerro meille kommenteissa ��

Jos muistat, olemme useaan kertaan sanoneet, että WordPress rakentaa verkkosivuja PHP: stä ja tietoja kyselyn MySQL-tietokannasta. Nyt sen sijaan, että luodaan uusia sivuja joka kerta kun käyttäjä käy, välimuistin laajennus palvelee tallennettuja kopioita, mikä helpottaa palvelimen kuormitusta, mikä tarkoittaa parempaa suorituskykyä. Välimuisti myös vähentää tiedostojen siirtämistä edestakaisin.

Palvelimen välimuisti

Suurin osa palveluntarjoajista tarjoaa välimuistiominaisuuksia WordPress-sivustojesi nopeuttamiseksi. Tämä on erityisen tapana hallituimmissa WordPress-isäntälaitteissa, kuten WPEngine, Vauhtipyörä ja Pagely muiden joukossa. Edellä olevat linkit ohjaavat tukisivuille, jotka osoittavat, kuinka tyhjentät välimuistin jokaiselle isäntälle.

Kyse on WordPress-verkkosivustosi nopeuttamisesta, tämä välimuistiyritys. Jokainen isäntä käyttää erityyppistä välimuistiarkkitehtuuria asennuksestaan ​​riippuen, mutta kaikki käy vain yhteen asiaan – suorituskyvyn parantamiseen. On parasta kuulla isäntääsi tilanteessa, jossa sinulla on ongelmia palvelimen välimuistin kanssa.

Jotkut hosting-yritykset luovat välimuistin paikallisesti ja toiset käyttävät edistyneitä tekniikoita, kuten käänteisiä välityspalvelimia. Tämä tarkoittaa vain useiden välimuistipalvelimien sijoittamista pääpalvelimen eteen. Ensi kertaa pyynnöt tehdään pääpalvelimelle, mutta seuraavat pyynnöt palvellaan välimuistipalvelimilla.

3rd Juhlavälimuisti

Helvetti on kolmannen osapuolen välimuisti? Hyvä kysymys. Jos käytät verkkosovellusta, kuten CloudFlare, StackPath tai Sucuri, huomaa, että yksi ensimmäisistä asioista, joita he tekevät parantaaksesi WordPress-sivustosi suorituskykyä, on rakentaa välimuisti.

Itse asiassa olen nähnyt verkkosivuston, jolla on 3rd juhlien välimuisti luodakseen illuusion verkossa olemisesta, kun heidän verkkosivustonsa oli täysin alhaalla. Verkkotunnuksen vierailijat ohjattiin välimuistiin, mikä on paljon parempi kuin, ei mitään. Vain dynaaminen sisältö, kuten median lataus, puuttui. Staattiset sivut olivat kaikki siellä.

Missä olemme kaikessa tässä?

Tässä vaiheessa et enää usko, että välimuisti on muukalainen hirviö, jota sinun pitäisi pelätä. Itse asiassa tieto on voimaa. Koska välimuistin näkeminen on hienoa WordPress-sivustollesi, miksi haluat tyhjentää välimuistin ensisijaisesti?

Miksi tyhjennä WordPress-välimuisti?

Ensinnäkin, jos teet muutoksia WordPress-sivustollesi, mutta et näe päivityksiä osumisen jälkeen virkistää, saatat joutua tyhjentämään WordPress-välimuistisi. Ja tällä tarkoitamme mitä tahansa tai kaikkia neljää välimuistityyppiä, jotka hahmottelimme hetki sitten.

Toiseksi, asetusten muuttaminen järjestelmänvalvojan sisällä voi rikkoa sivustosi suunnittelun. Tässä vaiheessa välimuistin tyhjentäminen vaadittujen muutosten tekemisen jälkeen ei ole mielenosoitus. Muuten sinä ja vierailijasi saattavat edelleen nähdä rikkoutuneen mallin.

Kolmanneksi, sivuja saatetaan muuttaa palvelimella välimuistiprosessin aikana. Muutoin väärin määritetty välimuisti näyttää vanhentunutta sisältöä käyttäjillesi, mikä on vain surullista. Säästävä armo on molemmilla kerroilla WordPress-välimuistin tyhjentäminen.

Kuinka tyhjentää WordPress-välimuisti jaetussa sekunnissa

Tämän oppaan paras osa, WordPress-välimuistin tyhjentäminen on yhtä helppoa kuin A, B, C. Äärimmäisissä tilanteissa kannattaa ehkä ottaa yhteyttä isäntään, jos uskot ongelman olevan palvelimen välimuistissa. Useimmissa tapauksissa muutama sekunti sitten mainitut kolme skenaariota johtuvat selaimen välimuistista tai välimuistin laajennuksista.

Aloitetaan helpoimmalla tyhjentää.

Kuinka tyhjentää selaimen välimuisti

Selaimen välimuistin tyhjentäminen on erittäin helppoa, olet todennäköisesti tehnyt sen monta kertaa aiemmin. Kokemuksesi vaihtelee käyttämäsi selaimen mukaan, mutta katamme vain kolme pääselainta. Voit aina jakaa kommentit selaimesi välimuistin tyhjentämisestä ��

Google Chrome

Henkilökohtainen suosikkini, Chrome, on epäilemättä nopea kevyen suunnittelun ja suuren välimuistin ansiosta. Helppo suunnittelu tekee WordPress-välimuistin tyhjentämisestä helppoa. Napsauta vain valikkokuvaketta ja siirry kohtaan Lisää työkaluja –> Poista selaustiedot… kuten alla:

kuinka puhdistaa WordPress-välimuistin kromi

Tämän tekeminen johtaa ponnahdusikkunaan, jossa voit valita, mitä sinun täytyy tyhjentää. Täältä voit poistaa kaiken selaimen historiasta evästeisiin ja muihin ajan mittaan. Olemme kuitenkin kiinnostuneita välimuistista, joten valitse vain ”Välimuistissa olevat kuvat ja tiedostot”. Napsauta seuraavaksi “Tyhjennä selaustiedot” -painiketta:

kuinka puhdistaa WordPress-välimuistin kromi osa toinen

Ja olet valmis!

Mozilla Firefox

Samoin välimuistin tyhjentäminen Firefoxissa on neljännen luokan luokkien juttu. Napsauta vain valikkokuvaketta ja napsauta sitten Historia-välilehteä alla olevan kuvan mukaisesti:

kuinka puhdistaa WordPress-välimuistin Firefox

Napsauttamalla Historia-välilehteä tulee esiin toinen paneeli alla olevan kuvan mukaisesti. Napsauta tässä paneelissa ”Tyhjennä viimeaikainen historia” -valikkokohta:

kuinka puhdistaa WordPress-välimuistin Firefox-osa 2

Tämä tuo esiin ponnahdusikkunan, jossa voit valita mitä haluat tyhjentää selaimesta. Valitse tyhjennettävä aikajakso (asetan tämän yleensä kaikkeen). Valitse ”Välimuisti” -valintaruutu ja lopuksi ”Tyhjennä nyt” -painike alla olevan kuvan mukaisesti:

kuinka puhdistaa WordPress-välimuistin Firefox-osa 3

Microsoft Edge

Edge, joka tunnetaan aiemmin nimellä Internet Explorer, on Microsoftin yritys saada takaisin markkinat, joita he kerran hallitsivat. Edge on merkittävä parannus siihen, mitä useimmat ihmiset tietävät kaikkien selainten äidinä. Vaikka valitsen aina Chromen, Edge ei ole huonosti. Kuinka tyhjentää välimuisti?

Napsauta valikkokuvaketta ja valitse Asetukset:

kuinka puhdistaa WordPress-välimuistin reuna

Tämä avaa uuden paneelin, jossa on kaikki selaimen asetukset. Vieritä alas kohtaan Poista selaustiedot ja napsauta “Valitse mitä tyhjentää” -painiketta:

kuinka puhdistaa WordPress-välimuistin reunaosa 2

Tämä toiminto johtaa kolmanteen paneeliin, joka näyttää kaikki Edgestä poistetut asiat. Valitse ”Välimuistissa olevat tiedot ja tiedostot” ja paina “Tyhjennä” -painiketta:

kuinka puhdistaa WordPress-välimuistin reunaosa 3

Voit jopa tyhjentää välimuistin automaattisesti joka kerta, kun suljet Edgen, ominaisuutta, jota ei löydy muista selaimista.

Kun olet tyhjentänyt selaimesi välimuistin, lataa WordPress-sivustosi uudelleen. Ratkaisitko välimuistiin liittyvän ongelman tyhjennettyäsi selaimen välimuistin? Jos ongelma jatkuu, toinen todennäköisin syyllinen on välimuistisi laajennus.

Kuinka tyhjentää plugin-välimuisti

Tässä vaiheessa WordPress-välimuistin tyhjentäminen riippuu käyttämästäsi välimuistin laajennuksesta. WordPress-välimuistin tyhjentäminen laajennuksella on kuitenkin yhtä helppoa kuin nappia napsauttamalla. Annetaan tämä loppu ja tehdään.

W3-välimuisti

W3 Total Cache on yksi suosituimmista WordPress-välimuistin laajennuksista. Yli miljoona aktiivista asennusta, mukaan lukien muun muassa AT&T ja MakeUseOf, tämä välimuistilisäosa on jotain muuta. Se toimitetaan upealla ominaisuuksilla, jotka lupaavat paremman suorituskyvyn ja tulokset.

Jos haluat tyhjentää WordPress-välimuistin W3-kokonaisvälimuistissa, siirry kohtaan Suorituskyky> Kojelauta WordPress-järjestelmänvalvojassa. Napsauta W3 Total Cache -hallintapaneelin “tyhjennä kaikki välimuistit” -painiketta alla olevan kuvan mukaisesti:

kuinka puhdistaa WordPress-välimuisti w3-välimuisti

WP Super-välimuisti

Automattic, samat kaverit, jotka antoivat meille monia muita mahtavia tuotteita, kuten Jetpack, Akismet ja WooCommerce, WP Super Cache on merkittävä WordPress-suorituskyvyn optimointityökalu..

Voit tyhjentää WordPress-välimuistin WP Super -välimuistissa siirtymällä kohtaan asetukset WordPress-hallintavalikossa. Napsauta seuraavaksi WP Super-välimuisti ja sitten Poista välimuisti -painike alla olevan kuvan osoittamalla tavalla:

kuinka puhdistaa WordPress-välimuisti wp super-välimuisti

Kuinka tyhjentää palvelin & 3rd Juhlavälimuisti

WP-moottorin välimuisti

Jos käytät 3rd juhlatila-verkkosovellus tai välimuistiin tukeva isäntä voi olla hiukan erilainen prosessi. Esimerkiksi WP Enginessä on mukautettu isäntäpaneeli, joka on rakennettu WordPress-kojelautaan. Sinun tarvitsee vain napsauttaa sitä päästäksesi välimuistin puhdistamiseen tai tiedostojen käyttöoikeuksien palauttamiseen. Tässä on muutama hyödyllinen linkki resursseihin, jotka osoittavat, kuinka WordPress-välimuisti tyhjennetään parissa yleisessä tilanteessa:

  • Tyhjennä WordPress-sivuston välimuisti – aivan oma viestimme, josta näet kuinka puhdistaa välimuisti muun muassa WPEngine, SiteGround, GoDaddy ja Media Temple
  • Kuinka puhdistaa CloudFlare-välimuisti – CloudFlare-tuki

Käärimistä

Ja siellä se on – kaikki parhaat tapoja tyhjentää WordPress-välimuisti helposti ja ennätysajassa. Kuinka tyhjennät välimuistin WordPress-sivustoltasi? Jos sinulla on kysyttävää tai ehdotusta WordPress-välimuistista, älä epäröi tavoittaa alla olevaa kommenttiosaa..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map