Kuinka tehdä WordPress-sivustosi käyttäjäystävällisemmiksi

Kun olet ideointitilassa ennen kuin todella istut ja työskentelet uudella sivustolla, on helppo eksyä. Loppujen lopuksi sinulla on miljoona erilaista mahdollisuutta, ja ne kaikki näyttävät mahtavilta. On houkuttelevaa heittää kaikki ja keittiön pesuallas sivustoon vain koska voit. Ja vaikka omalla paikallisesti ylläpitämälläsi sivustolla ei ole mitään vikaa testien suorittamiseen, se ei todennäköisesti ole hyvä tapa lähettää asiakassivustoja.


Jos olen oppinut jotain verkon käytettävyydestä, niin vähemmän on ehdottomasti enemmän. Ja jos haluat pitää kävijöitä sivustollasi, sinun on mietittävä loppukäyttäjän kokemusta alusta alkaen. Tämä tarkoittaa takaisin, kun olet keksimässä sivuston konseptin ja perusasettelun. Käyttäjäkokemus on jotain, joka vaikuttaa suoraan siihen, miten kävijät ovat vuorovaikutuksessa sivustosi kanssa, ja määrittelee suurelta osin, pysyvätkö he riittävän kauan muuntaakseen. Tässä on muutamia tapoja, joilla voit varmistaa, että keskityt edelleen käyttäjäkokemukseen suunnittelu- ja kehitysvaiheissa.

Ajattele sivustosi asetuksia

Vaikka jokainen saamaasi asiakas ei ajattele aivan kuten sinäkin, voi olla hyödyllistä vetää pois henkilökohtaisista mieltymyksistäsi ajatellessasi sivuston suunnittelua. Loppujen lopuksi sillä, miltä sinusta tuntuu, kun tarkastelet sivustoa, on tärkeä rooli siinä, miten saat sen sisältöä. Sama koskee ihanteellisia sivuston kävijöitä. Muutamia yleisiä mieltymyksiä ovat:

Skannattava teksti

Vaikka sinulla olisi paljon sanottavaa, on huono idea kuormittaa vierailijoita tonnilla tekstiä. Ainakin ei tiheitä lohkoja siitä. Tekstin on oltava skannattavissa, miltä se kuulostaa: lyhyet kappaleet, paljon alaotsikoita ja luetteloita sekä kuvien käyttö jokaisella sivulla. Tämä hajottaa tekstilohkoja, jotka muuten saattavat aiheuttaa kävijöiden lasittumisen.

Valkoinen tila

Olen sanonut sen kerran ja sanon sen taas: vähemmän on enemmän. Käyttäjäystävällisen sivuston rakentaminen tarkoittaa sitä, että mietitään sen yleistä suunnittelua ja sitä, missä päätät ei esineiden sijoittamiseen. Terve määrä valkoista tilaa tekstin ja kuvien ympärillä antaa kävijöillesi hengitystilan. Se antaa myös paremman mahdollisuuden käsitellä katsomiaan tietoja ja tekee sisällöstä “skannaamisen”.

Fonttivalinnat

google-kirjasimet-WordPress

Pidän tätä yhtenäisenä ja yksinkertaisena: älä käytä fontteja, joita on vaikea lukea. Ohita kihara-ohjeet ja käsikirjoitus. Pysy suoraviivaisissa kirjasimissa, jotka tunnistetaan yleisesti kaikissa selaintyypeissä. Ja jos haluat tehdä hyvää ja varmistaa, että kävijöilläsi on paras mahdollinen kokemus, integroi Google Fonts sivustoosi. Tämä on helppo suorittaa WP Google Fonts kytkeä.

Tunnistettavat (ja toimivat) linkit

Tarpeeksi yksinkertainen: varmista, että linkit viesteissäsi ja muualla ovat helposti havaittavissa. Niiden tulee olla alleviivattuja tai niiden väri on oltava erilainen kuin rungon teksti. Samoin varmista, että kaikki linkit toimivat. Yksi turhauttavimmista asioista, joita sivustosi kävijä voi kokea, on rikki linkki, joten älä anna sen tapahtua! Broken Link Checker plugin voi auttaa estämään tämän ja varmista, että kun käyttäjä napsauttaa, hän pääsee aiottuun määränpäähän.

Tutkimus teollisuudelle

Toinen käyttäjäystävällisyyden näkökohta, johon sinun on kiinnitettävä huomiota, on alan merkitys. Tällä on suunnilleen yhtä paljon tekemistä suunnittelun kanssa kuin aiemmilla ominaisuuksilla, mutta se painaa paljon enemmän odotuksia kuin mikään muu. Vierailijoiden odotukset vaihtelevat toimialoittain, ja sinun on oltava tietoinen näistä asioista alusta alkaen.

Oletetaan esimerkiksi, että rakennat sivustoa välittäjälle. Mahdollisen kiinteistönvälittäjän sivuston kävijän odotetaan odottavan sivuston teema näyttävän tietyltä tavalla ja että siihen sisältyy tiettyjä toimintoja, kuten MLS-yhteydet, virtuaalikierrokset ja niin edelleen. Vaikka sinun ei aina tarvitse pysyä laatikon sisällä esteettisenä suunnitteluna, on välttämätöntä sisällyttää sivuston tiettyyn alaan liittyvät asianmukaiset toiminnot. Muuten voit hämmentää vierailijoita parhaimmillaan ja vieroittaa heitä pahimmassa tapauksessa.

Ajattele navigointia

Käyttäjäystävällisellä WordPress-sivustolla on helppo paikantaa ja käyttää navigointia. Sinänsä sinun ei pitäisi yrittää olla liian luova tapa käsitellä valikoita. Vielä avattavimpiin pudotusvalikkoihin ei tule teitä ystäviä. Jossain vieressä olevat valikot tekevät vierailijoista työskentelemään tarpeettoman kovasti pääsyäsi sisältöön. Tätä ei tarvitse tehdä. Sijoita sen sijaan navigointivalikot näkyvään kohtaan – tyypillisesti sivuston yläosaan tai vasemmalle puolelle.

Sinun tulisi myös varmistaa, että sivustossasi on helposti käytettävissä oleva hakupalkki. Älä myöskään tee siitä vaikeampaa kuin on, että kävijät löytävät etsimänsä sisällön.

Googlen sitemap

Lopuksi, varmista, että verkkosivustollasi on sivukartta. Vaikka tämä ei välttämättä vaikuta käyttökokemukseen, se helpottaa hakukoneiden lukemista sivustolle, mikä auttaa sitä sijoittumaan korkeammalle ja puolestaan ​​lisää liikennettä. Google-sivukartta plugin on hyvä valinta, koska sen avulla on erittäin helppo luoda sivukartta Google Webmaster Tools -sovellukselle.

Harkitse käytettyjä laitteita

Keskeinen osa käyttäjäystävällisyyttä sisältää sen tunnistamisen, että ihmiset pääsevät sivustoosi eri laitteilla. Valitsemalla reagoivan teeman, käsittelet tätä kysymystä yhdellä rinteellä. Tällä tavoin olet varma, että sivusto näyttää suunnitellulla tavalla älypuhelimissa, tablet-laitteissa ja pöytätietokoneissa. Navigointielementit ovat aina taitoksen yläpuolella, jotta niitä on helppo käyttää, ja painikkeet on mitoitettu sopivalla tavalla sillä laitteella, jota sitä katsellaan. Kuvat säädetään sopimaan käsillä olevaan ruutuun. Reagointikyky on tapa tehdä sivustostasi mahdollisimman ystävällinen käyttäjille.

Optimoi nopeudelle

tinypngSe, kuinka nopeasti sivustosi sivut latautuvat, vaikuttavat myös yleiseen käyttäjäystävällisyyteen. Jos esimerkiksi sivusto latautuu hitaasti, mutta kävijä tietää jo tarkalleen, mitä hänen tarvitsee napsauttaa päästäkseen mihin hän tarvitsee mennä, kyseinen kävijä lopettaa sillä välin, että se on hyvin turhautunut. Joten, käytä jotain järkeä. Vältä valtavia kuvia ja / tai pakkaa niitä esimerkiksi työkalun avulla TinyPNG ja Smush. Nämä työkalut vähentävät kuvatiedostojen kokoa huomattavasti.

Voit vähentää latausaikoja koko sivustolla käyttämällä välimuistin laajennusta, kuten W3-välimuisti myös asioiden nopeuttamiseksi.


Monet yllä esitetyt vinkit ovat tavanomaisia ​​parhaita käytäntöjä verkolle, jota sinun tulisi käyttää riippumatta alustasta, jolle sivuston rakennat. WordPress CMS: n avulla on kuitenkin helppoa luoda käyttäjäystävällisempi sivusto joidenkin luontaisten ominaisuuksien ja kyvyn avulla laajentaa ominaisuuksiaan laajennusten avulla. Ja koska pystyt tarjoamaan jatkuvasti käyttäjäystävällisen kokemuksen, voit varmasti verrata toistuvia asiakkaita ja viittauksia.

Mitä ominaisuuksia yhdistät sivustoihin, joita pidät käyttäjäystävällisinä? Mitä mieltä olet pakollisista? Jos luulet kaivanneen mitään tai haluaisin vain tarjota kaksi senttiäsi, voit tehdä niin kommenteissa. Olemme aina innokkaita kuulemaan, mitä sanot!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map