Kuinka sosiaalinen kauppa voi hyötyä WordPress-sivustostasi

Kuinka sosiaalinen kauppa voi hyötyä WordPress-sivustostasi

Yritysten sosiaalinen media voi joskus hieroa kuluttajia väärin. Useimmat ihmiset eivät halua nähdä mainoksia, jotka ovat heidän Facebook-syötteidensä reunalla. He eivät myöskään halua jatkuvaa promootiota blogiisi, yritykseesi tai verkkokauppasivustollesi.


Sosiaaliset verkostot eroavat toisistaan ​​huomattavasti demografian, sisällön ja ihmisten käyttötapojen välillä. Mutta yleensä ihmiset käyttävät niitä verkostoitumiseen, nauramiseen, innostumiseen, keskusteluun aiheista ja ehkä osto-osan ostamiseen.

Ja sitä jotkut yritykset eivät ymmärrä. Ostaminen on usein viimeinen kohde sosiaalisen median käyttäjälle tehtävästä luettelosta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sinun tulisi kokonaan välttää sosiaalista kaupankäyntiä, jos sinulla on WordPress-yrityssivusto.

Joten herättää kysymyksen, kuinka sosiaalinen kauppa voi hyötyä WordPress-sivustostasi?

Automatisoidut työkalut tekevät siitä synkronoinnin ja varastonhallinnan helppoa

Yksi verkkovastaavien sosiaaliseen kauppaan liittyvistä kysymyksistä on miten synkronoit varastosi sosiaalisten verkkosivustojen kanssa? Onko jokin Facebook-sovellus sinun täytyy työskennellä läpi voidaksesi esitellä kauniin Facebook-kaupan?

Vastaus tähän on, että sovelluksia on runsaasti, mutta virallista Facebook-ratkaisua ei ole.

Suosikki on esimerkiksi Shopify Lite -suunnitelma, joka tarjoaa verkkokaupan painikkeet WordPress-sivustollesi sekä kauppa-osion, jolla voit jakaa ja myydä tuotteitasi Facebook-sivulla.

Toinen vaihtoehto mennä kutsutaan Ecwid, jolla on ilmainen suunnitelma ja yksi helpoimmista integraatioista WordPress-kauppoihin. Periaatteessa saat verkkokaupan lisäämään muutamassa minuutissa. Ostoskori esitetään WordPress-sivustossasi, jonka avulla asiakkaat voivat selata tuotteita ja tehdä ostoksia.

Ecwid tarjoaa myös täyden Facebook-kaupan, mikä tarkoittaa, että kaikki WordPress-sivustotuotteesi synkronoidaan Facebook-sivun kanssa pitäen sinut varpaissasi varaston yhteydessä. Ei vain, mutta Ecwid tarjoaa tukea monille muille sosiaalisille ja markkinapaikoille, kuten eBay, Amazon, Blogger ja Tumblr, jotka kaikki integroituvat saumattomasti WordPressiin..

WooCommerce-tyyppisten laajennusten tehoa ei voida kieltää. Ainoa ongelma on, että WooCommerceilla ei ole välitöntä työkalua, joka avaa Facebook-kaupan tai vastaavaa Ostettavat nastat Pinterestissä. Siksi sinun on löydettävä vaihtoehtoinen laajennus tai laajennus, kuten WooCommerce Facebook -laajennus StoreYalta.

Tämä helmi sallii upean Facebook-kaupan, mutta yrityksellä on myös vaihtoehtoja Twitter-myyntiin, Instagram-kauppojen gallerioihin, YouTube-välilehtiin, kuponkeihin ja Pinterest-myyntiin.

Sosiaalinen myynti tarkoittaa sosiaalisia osakkeita

Sosiaalinen kaupankäynti hyödyttää WordPress-sivustoa monin tavoin, mutta ensisijainen tapa, jolla se toimii, on olla missä asiakkaat ovat ja hyödyntää jakamista.

Ajattele myynnin tekemistä WordPress-sivustossasi WooCommerce-palvelun kanssa. Tuotesivulla voi olla joitain sosiaalisen jakamisen painikkeita, mutta ei niin, että monet ihmiset aikovat jakaa niitä ystävien kanssa. Paitsi, että myös verkkosivustosi ei ole aivan keskipiste, johon asiakkaasi voivat käydä joka päivä.

Facebookin käyttäjät viettävät kuitenkin tuntikausia sosiaalisessa verkostossa, ja sama voidaan sanoa Twitteristä, Pinterestistä ja Instagramista. Joten on järkevää, että saat usein enemmän pitoa luomalla myymälän Facebookissa.

Lisäksi henkilö, joka ostaa tavaran sosiaalisesta myymälästäsi, on jo siinä sosiaalisessa ympäristössä. He saattavat olla halukkaampia jakamaan ostonsa tai aloittamaan sivusi seuraamisen tässä tilanteessa. Siitä huolimatta ihmiset pitävät puhumisesta sosiaalisessa mediassa, joten jos tavoitteena on saada heidät puhumaan WordPress-sivustostasi, olet oikealla tiellä.

Voit yhdistää upeita sisältö- ja tuotetarjontoja

Yksi tavoista erottua Facebookin ja Instagramin (ja kaikkien visuaalisten sosiaalisten verkostojen) kanssa on luoda ja jakaa upeita valokuvia. Esimerkiksi räätälöity kenkäkauppa houkuttelee asiakkaita todennäköisemmin kauniilla laukauksilla kengistä ja kengistä erämaassa oleville ihmisille, kun taas kengät eivät ole valkoisen taustan edessä..

Lyhyesti sanottuna sosiaalinen media antaa sinulle tekosyy olla luova sisältösi kanssa. Olet ehkä ohittanut luovuuden verkkosivustosi tuotesivuilla, mutta on vähän mahdollisuuksia tehdä tällaista myyntiä sosiaalisessa mediassa.

Jotkut yritykset käyttävät WordPress-blogejaan opetusohjelmien, luetteloiden ja muun sisällön luomiseen, ja niiden kaikkien tarkoituksena on myydä enemmän tuotteita. Oletetaan esimerkiksi, että omistat rautakaupan, joten yrität myydä enemmän mäntää. Facebook-viestin tekemisellä, joka kehottaa ihmisiä ostamaan lisää mäntäjä, ei ole liiketoiminnan olemista Facebookissa. Loppujen lopuksi siitä ei ole kyse Facebookissa.

Jos kuitenkin kirjoitat blogitekstin tai infografian, jossa hahmotellaan wc: n syöttämistä, alat tarjota hyödyllistä sisältöä asiakkaillesi. Sen lisäksi, että teet ihmisiä onnelliseksi, voit myös mainostaa mäntääsi blogiviestissä tai infografiassa. Voit usein linkittää jopa suoraan sosiaalisen kaupan sivullesi.

Oikea sosiaalinen jakaminen tekee brändistäsi selkeämmän

Ei voida kiistää, että sosiaaliseen mediaan pääsy tekee brändistäsi paremmin lähestyttävän; eli jos lähestyt sitä oikein. Kuten edellä mainitsimme, asiakkaat viettävät todennäköisemmin enemmän aikaa Facebookissa kuin WordPress-sivustosi. Voit kuitenkin ohjata heidät sivustoosi muun muassa Facebookin ja Instagramin avulla.

Mutta puhumme jatkuvasti sosiaalikaupoista ja mahdollisuuksien jakamisesta. Entä asiakaspalvelu? Työkaluilla, kuten Facebook Messenger ja tavallisilla vanhoilla Facebook-, Pinterest-, Instagram- ja Twitter-kommenteilla, asiakkaat pääsevät käyttämään henkilökohtaisempaa versiota yrityksestäsi.

Saatat ajatella, että sivustosi tietopohja tai tukikeskus on riittävän hyvä, mutta pidä itsesi mielessä.

En henkilökohtaisesti pidä yrityksen soittamisesta, ja oletan, että sähköpostin lähettäminen antaa minulle hitaamman vastauksen. Yritykset vastaavat kuitenkin minuun usein nopeasti ja jonkin verran satunnaisesti, kun kommentoin sosiaalista mediaa tai lähetän viestejä.

Sama voidaan tehdä kaikille WordPress-sivustoille, etkä pakota asiakkaitasi eroamaan heidän mukavista sosiaalisista asetuksistaan..

Oletko valmis hyödyntämään sosiaalista kaupankäyntiä WordPress-sivustossasi?

Sosiaalinen kaupankäynti voi olla hyödyllistä monella tavalla. Joskus yrität vain löytää lisää yrityksiä nykyiselle verkkokauppasivustollesi. Muina aikoina olet kiinnostuneempi laajentamaan WordPress-blogiasi tietyillä Facebook-tuotteilla. Riippumatta yrityksesi laajuudesta, sinun on pakko löytää menestyksiä sosiaalisen kaupan kautta. Paras osa myynnistä sosiaalisen median sivustojen kautta on se, että sen käynnistäminen ei yleensä maksa mitään rahaa.

Jos sinulla on kysyttävää sosiaalisen kaupan hyödyntämisestä WordPress-sivustossasi, ota meihin yhteyttä alla olevassa kommenttiosassa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map