Kuinka perustaa WordPress-yritys

Kuinka perustaa WordPress-pohjainen yritys

Onko mahdollista rakentaa menestyvää yritystä WordPressin ympärille tänään? Lyhyt vastaus on kyllä. Vuonna 2020 miljoonia freelancereita ansaitsee elantonsa verkossa – ja monilla heistä on WordPressin ympärille perustamia yrityksiä. Tähän on vakavia syitä:


 • WordPress kasvaa edelleen yksinkertaisena ja monipuolisena julkaisupohjana, eikä hidastumisesta ole merkkejä. Tämä tarkoittaa, että alusta houkuttelee edelleen uusia käyttäjiä, mikä lisää WordPressiin liittyvien palveluiden kysyntää.
 • Voit skaalata ja laajentaa ohjelmiston perustoimintoja saavuttaaksesi mitä tahansa haluamiasi laajennusten, teemojen ja räätälöityjen sovellusten avulla. Se on paljon enemmän kuin yksinkertainen blogialusta. Voit rakentaa minkä tahansa tyyppisiä verkkosivustoja tai monimutkaisia ​​verkkosovelluksia WordPressiin.
 • Se tarjoaa suhteellisen helpon (ja yleensä halvemman) pääsyn online-freelancereiden maailmaan blogista, tukea WordPress-kehitystä tai useita muita alueita. Joillekin yrityksille voit aloittaa jopa 500 dollarilla tai vähemmän.
 • Siellä on paljon ilmaisia ​​(ja premium) resursseja, joiden avulla voit nopeasti aloittaa liikeideasi.

Kaikki nämä tekijät tekevät WordPressistä houkuttelevan reitin henkilöille, jotka haluavat harjoittaa freelancer-liiketoimintaa.

Onko se todella Että Helppo?

Kaikki ei ole ruusuista, kun ryhdyt ulos WordPress-yrittäjänä. Totta, voit ansaita erittäin mukavat tulot WordPressistä. Sadat yrittäjät ansaitsevat tuhansia dollareita vuosittain useilta WordPressiin liittyviltä yrityksiltä, ​​mutta se vaatii helvettiä paljon kovaa työtä ja sitoutumista saavuttaakseen tämä menestystaso. Menestyneimmät WordPress-yrittäjät ovat tehneet paljon työtä päästäkseen mukavan tulotason saavuttamiseen.

Tämän päivän viesti on aloittelijan opas menestyvän WordPress-liiketoiminnan käynnistämiseen. Tietenkin jokaisen ihmisen tie menestykseen tässä liiketoiminnassa on erilainen, mutta et voi huomata monia yhtäläisyyksiä joidenkin menestyneimpien WordPress-yrittäjien henkilökohtaisten tarinoiden välillä. Käsittelen joitain tekemästä ja älä-osiosta. Ensimmäiset ovat kuitenkin perusvaiheet:

1. Käynnistä yrityksen verkkosivusto

Käynnistä yrityksen verkkosivusto

Ensimmäinen askel WordPressin freelancer-maailmassa on rakentaa yrityssivusto. Täällä aiot harjoittaa kaikkea yritystäsi, joko tuotteiden, palveluiden, konsultoinnin tai muun valitsemasi liiketoimintamallin myyntiä.

Verkkosivustostasi tulee myös tärkein markkinointityökalu yrityksellesi. Kaikki mainostrategiat on suunnattu potentiaalisten asiakkaiden ohjaamiseksi verkkosivustollesi, joten varmista, että se näyttää osalta ja että sitä on helppo käyttää. Tärkeintä on, että verkkosivustosi pitäisi toimia ja sillä on oltava kaikki mitä potentiaaliset asiakkaasi etsivät.

Joten miten voit rakentaa verkkosivuston? Tarvitset yleensä seuraavan.

Hyvä isännöinti

Valitse yrityksellesi sopiva hyvä hosting-suunnitelma. Rakastamme henkilökohtaisesti ja käytämme WP Engine -yrityksen hallintaa WordPress-isännöintiä WPExplorer-ohjelman suorittamiseen. Mielestämme hallinnoitu isännöinti on paras vaihtoehto – vaikka se maksaakin vähän enemmän kuin tavallinen jaettu isäntä (WP Engine alkaa 22,50 dollaria kuukaudessa linkillämme) isäntäyritys huolehtii palvelinpuolen WordPress-optimoinneista ja ydinpäivityksistä.

Jos kuitenkin todella tarkkailet budjetin jaettua hosting-majoitusta, se on loistava valinta. Esimerkiksi Bluehostin jaettu hosting alkaa vain 2,95 dollaria kuukaudessa. Muista vain, että tämän kohtuuhintaisten suunnitelmien avulla ei usein pystytä käsittelemään tonnia sivustojen liikennettä, mutta koska olet vasta aloittamassa, se tekee varmasti työtä (ja voit lisätä suunnitelmaa myöhemmin).

Asiaankuuluva verkkotunnus

Haluat myös valita hyvän verkkotunnuksen. Pysy itsestään selvänä. Jos yritykselläsi on virallinen nimi, käytä sitä (kuten kuinka yksinkertaisesti käytämme WPExplorer.com-sivua). Tai voit käyttää nimesi ja palvelusi muunnelmaa. Jos esimerkiksi nimesi on Jessica ja olet luomassa verkkosivustoa sisällöntuotantopalveluillesi, kannattaa ehkä käyttää jotain, kuten “copywritingbyjessica” tai “jessicawritesforyou” – saat idean.

Jotkut isännöintiyritykset tarjoavat ilmaisen verkkotunnuksen ensimmäisenä vuonna (uudella suunnitelmalla). Mutta jos ostat verkkotunnuksesi erikseen, muista käyttää hyvämaineinen rekisterinpitäjä ja lisätä yksityisyyden suojaa (mikä pitää rekisteröintitietosi yksityisinä WHOIS-tietokannoissa ja voi myös auttaa estämään kylpylää). Pidämme GoDaddy-verkkotunnuksista, jotka ovat vain 4,99 dollaria vuodessa uudelle verkkotunnukselle (linkillämme) ja sitten 9,99 dollaria vuodessa tavalliselle yksityisyydelle.

Professional WordPress -teema

Valitse sivustosi suunnittelussa joustava yritys WordPress-teema, jossa on sisäänrakennetut tyylivaihtoehdot, mieluiten vakiintuneen kehittäjän toimesta (lähinnä sen varmistamiseksi, että päivityksiä on tulevaisuudessa). Jos budjettisi on rajoitettu, älä huolestu – sivustossa on saatavilla satoja ilmaisia ​​teemoja WordPress.org. Rajaa valintasi etsimällä termiä. Useimpien ilmaisten teemojen toiminnallisuus on kuitenkin rajoitettu, ja ne haluavat sinun maksamaan ominaisuuksien avaamisesta.

Parempien ominaisuuksien ja tuen saamiseksi voit sen sijaan valita ensin premium-teeman. Kädet alaspäin mielestämme premium-teema on paras. 40+: n pika-aloitusdemossa, sisäänrakennetuissa mukautusominaisuuksissa, vetämällä ja pudottamalla -sivun rakennustyökalussa, yhteensopivuudessa suosittujen laajennusten kanssa ja tukemalla kielellisiä käännöksiä – se on fantastinen teema melkein mihin tahansa verkkosivustoon.

Peruslaajennukset

Asennettavat laajennukset riippuvat yrityksestäsi. On kuitenkin muutamia välttämättömiä laajennuksia, jotka useimpien sivustojen tulisi asentaa. Esimerkiksi:

 • Yoast SEO (joka sisältää leivänmurppuja, sivustokarttoja jne.)
 • Google Site Kit (analytiikkaan)
 • MailChimp-uutiskirje (tai muu uutiskirjejärjestelmä)
 • WordPress-tietoturva ja / tai varmuuskopiolaajennus (ellei se ole hosting-ominaisuuden ominaisuus)

Laajennusten lisäksi, joita pidämme välttämättöminä, kannattaa ehkä lisätä vielä muutama (jälleen – omien tarpeidesi mukaan). Jos teema vaatii sitä, joudut ehkä asentamaan sivunmuodostajan (esimerkiksi Kokonaisteema sisältää WP Leipomo ja ilmainen Hello-teema on suunniteltu erityisesti Elementorille). Tai jos aiot lisätä verkkokaupan sivustoosi, tarvitaan verkkokaupan liitännäinen (suosittelemme WooCommercea täyskaupoille tai Shopifya, jos haluat tarjota vain yhden tai kaksi tuotetta).

Yritä vain olla menemättä laajennusten yli laidan tai asentaa lisätoimintoja, joilla on päällekkäiset toiminnot (esimerkiksi sinun ei pitäisi asentaa kahta SEO-laajennusta). Tämä voi johtaa plugin-ristiriitoihin, jotka aiheuttavat ongelmia sivustossasi (tai jopa rikkoa asiat kokonaan).

Ja viimeiseksi – muista, että tämä on yksinkertaisesti nopea yleiskatsaus vaiheista. Tarkempia ohjeita saat kassalla asennusoppaasta, joka kattaa WordPressin perusasetukset, teemojen / laajennusten asentamisen ja viestin luomisen.

2. Kerää ja järjestä työkalut

Kerää ja järjestä tärkeät työkalut

Tarvitset pari perustyökalua helpottaaksesi freelance-työskentelyäsi. Mitä työkaluja tarvitset tarkalleen, riippuu siitä mitä yritystä olet tekemässä. Mutta yleensä mielestäni nämä työkalut ovat pakollisia jokaiselle WordPress-freelancerille erikoistumisesta riippumatta:

Olitpa erikoistunut teemakehitykseen tai yritysneuvontaan, nämä työkalut helpottavat elämääsi virtaviivaistamalla liiketoimintaprosesseja.

Liiketoiminta-erikoisuudestasi riippuen on olemassa lukemattomia muita tuottavuuden työkaluja, joita saatat tarvita asiakastyön suorittamiseksi. Jos sinulla on esimerkiksi inventaariota hallitaksesi, haluat käyttää ohjelmistoa, joka pystyy seuraamaan varastossa olevia tietoja. Tai jos tarjoat WordPress-ylläpitopalveluita, WordPress-hallintatyökalu (kuten MangeWP tai InfiniteWP) on suureksi avuksi. Mutta kuten olemme jo todenneet – se todella riippuu yrityksestäsi.

3. Suunnittele työnkulku

Suunnittele työnkulku

Virtaviivaistettu työnkulku on tuottavan ja onnistuneen freelansoinnin selkäranka. Kun olet vasta aloittamassa freelancer-projektisi kanssa, aiot tehdä melkein kaiken itse:

 • Asiakkaiden hankkiminen
 • Yrityksen mainostaminen
 • Projektien tai tehtävien hallinta ja seuranta
 • Laskutus asiakkaille ja kirjanpito
 • Lisäksi kaikki muut liiketoimintakohtaiset prosessit

Kuten voitte nähdä, suurin osa näistä on hallinnollisia tehtäviä, jotka voivat helposti haastaa sinut ja antaa sinulle vähemmän aikaa suorittaa varsinainen asiakastyö. On paljon online-työkaluja ja -palveluita, jotka pystyvät käsittelemään toistuvia tehtäviä tehokkaammin, jolloin pääset keskittymään asiakastyöhön. Puhun palveluista kuten Minttu laskujen tai maksujen seurannalle ja edellä mainitun kaltaisille projektinhallintatyökaluille Trello ja asana.

Tai voit harkita työnkulun ulkoistamisvaiheita, jotta rahasi ansaitsisi enemmän aikaa. Jos sinulla on varaa siihen, liiketoimintatehtävien ulkoistaminen myös helpottaa ja hallita työnkulkua. Tämä antaa sinulle tarpeeksi aikaa saavuttaa asiakkaan tavoitteet ja keskittyä kasvattamaan yritystäsi. Tarkista työnkulku muutaman viikon välein, jotta tunnet pullonkaulat ja parannat niitä.

4. Mainosta yritystäsi

Google-mainokset

Freelancer-maailmassa verkkosivustosi on yrityksesi, joten verkkosivustosi mainostaminen on pohjimmiltaan yrityksesi mainostamista. Kun olet luonut perustan yrityksellesi, sinäkin on pakko mainostaa sitä.

Myy taitosi, tuotteesi tai palvelut potentiaalisille asiakkaillesi käyttämällä kaikkia tarjoamiasi työkaluja. Monet ovat ilmaisia ​​tai erittäin edullisia.

 • Oma verkkosivusto: Hyödynnä sivustosi liikennettä. Ilmoituspalkkien tai ponnahdusikkunoiden lisääminen on hieno tapa ohjata liikennettä sivustosi avainsivuille – etenkin tuotteiden tai palveluiden aloitussivuille..
 • Aiheeseen liittyvät blogit: Kokeile kättäsi lähettämisessä. Se vaatii aikaa ja asiantuntemusta tietyltä alalta, mutta se on (usein) ilmainen tapa luoda linkkejä sivustoosi ja mainostaa itseäsi.
 • Sosiaalinen media: Sosiaalisen median markkinointi tarjoaa sinulle entistä laajemman yleisön, jota mainostaa. Hyödynnä hashtageja, hyödynnä ilmaisia ​​työkaluja kuten Tweetdeck tai sijoittaa sosiaalisen median automaatiotyökaluun, kuten Missinglettr. Nämä kaikki voivat tehdä yrityksesi sosiaalisen ulottuvuuden hallinnasta erittäin yksinkertaisen.
 • Olemassa olevat yhteystiedot: Pidä yhteyttä nykyisiin / aiempiin asiakkaisiin, verkostoitumistapahtumiin tavanneisiin kontakteihin, aikaisempiin työtovereihin – periaatteessa ketään, jonka saatat lisätä LinkedIn-profiiliisi. Tavoita heille suoraan (tai käytä segmentoitua uutiskirjettä) kiinnostuksen lisäämiseksi tarjouksistasi.
 • Maksetut mainokset: Jos sinulla on budjetti, kannattaa ehkä harkita myös maksullista mainontaa hakukoneiden kautta, kuten Google-mainokset tai Bing-mainokset. Sinun on tehtävä vähän avainsanatutkimusta, mutta maksetut mainokset voivat olla erittäin hyödyllisiä luotaessa.

Kun asiakaskunta kasvaa ja vakiinnutut, voit pienentää mainosta, mutta et koskaan lopeta. Suurin osa freelancereista alkaa keskittyä menetelmiin, jotka säilyttävät asiakkaat, kuten uutiskirjeet, tarjoukset ja blogiviestit.

5. Kasvata yritystäsi

Kasvata yritystäsi

Kun kaikki perusasiat ovat paikoillaan ja olet vakuuttanut muutaman asiakkaan, voit miettiä liiketoiminnan laajentamista.

Ensin luettelossasi on kasvattaa toistuvaa tuloja. Jos tuloillesi on asetettu lähtötaso joka kuukausi, voit keskittyä sitten luomaan uusia tuloja. Ajattele säilytyspalvelua, jota voit tarjota asiakkaillesi. Tai kuukausittainen huoltopalvelu rutiinipalveluiden kustannusten kattamiseksi. Ilman varmaa jatkuvaa kassavirtaa on vaikea kasvaa.

Seuraavaksi voi lisätä jäseniä joukkueeseesi. Voit käyttää WordPress-työllisyyssivustoja palkkaamaan kokopäiväisen henkilöstön tai löytää freelancereita lainaamaan käden tarvittaessa. Tiimisi hallintaa varten on myös paljon laajennuksia, ja voit käyttää WordPress-käyttäjärooleja helposti rajoittaaksesi pääsyä sivustosi eri osiin..

Ja sen jälkeen voit jatkaa etsimistäsi lisää tapoja laajentaa yritystäsi. Ajan myötä saatat löytää uusia kapeita alueita, joihin haarautua.

Bonus: Harva yritys tekee ja älä

Ja nyt, vain muutama hyödyllinen vinkki, jotta pääset alkuun oikeaan suuntaan. Keskitymme WordPress-yrityksiin ja freelancereihin, mutta näitä voisi todella soveltaa mihin tahansa online- tai pienimuotoiseen palveluyritykseen.

Älä ota tarpeettomia kumppanuuksia

Tarkoitan tässä sitä, että älä etsi ulkoisia sijoituksia aloittaessasi WordPress-freelance-yritystä. WordPress-liiketoiminta on yksi helpoimmista käynnistyksistä, koska se on halpaa riippumatta siitä, mitä palvelua haluat tarjota. Joten osa yrityksestäsi ei oikeastaan ​​tarvitse allekirjoittaa.

Ydinohjelmisto, joka antaa voiman yrityksellesi, on ilmainen, ja sitä parannetaan aktiivisesti joka päivä. Ja vaikka saatat löytää enemmän arvoa maksettuissa resursseissa, voit käyttää ilmaisia ​​resursseja alussa. Kun yritys alkaa ansaita rahaa, voit ottaa asiat jopa askeleen ja sijoittaa korkeatasoisiin tuottavuusresursseihin.

Suorita lupaukset

Pitäkää kurinalaisuus noudattaa määräaikoja ja noudata lupauksiasi. Ole realistinen asettaessasi määräaikoja. Muuten saatat menettää asiakkaita niin nopeasti kuin saat heille.

Älä ota enemmän työtä kuin pystyt käsittelemään

Kun olet uusi freelancereihin ja tarvitset kipeästi tuloja, voi olla houkutusta sanoa kyllä ​​jokaiselle potentiaaliselle asiakkaalle. Tämä on kuitenkin riskialtista, koska yrityksesi maine voi kärsiä, jos et suorita asiakasprojekteja loppuun liian suuren työn takia. Ota mukaan hankkeita, jotka voit suorittaa ilman ongelmia, ja kasvaessasi hankkia ulkoistettujen työvoiman apua.

Hanki uusia taitoja

Freelancer on vaativa ja kilpailukykyinen yritys. Reunan ylläpitämiseksi jatka taitojen parantamista tai uusien lisäämistä. Lisäksi WordPressä päivitetään aina, joten sinun on oltava myös ajan tasalla näistä kehityksistä.


On hämmästyttävää, kuinka WordPress on muuttanut tuhansien ihmisten elämää ympäri maailmaa ja tekee niin edelleen. Toivottavasti löydät nämä vinkit hyödyllisiksi, jos aiot perustaa yrityksen WordPressin ympärille. Muista, että sinun on jatkettava oppimista ja pysyttävä motivoituneena.

Haluaisin oppia myös sinulta. Millainen oli kokemuksesi WordPress-yrityksen perustamisessa? Onko sinulla neuvoja lisätä tai vinkkejä jaettavaksi? Jätä kommentti alle!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map