Kuinka parantaa WordPress-sivustosi rakennetta ja pysyviä linkkejä

Saatat muistaa kirjoittamasi viestin siitä, kuinka pysyviä linkkejä voidaan muuttaa häiritsemättä rakennetta jonkin aikaa taaksepäin. No, päätin, että oli aika tarkistaa tätä aihetta vähän ja viettää enemmän aikaa perehtymällä yksityiskohtien tarkasteluun kuinka voit parantaa WordPress-sivustosi rakennetta yleensä. Tässä on lyhyt kuvaus ensimmäisestä viestistäni:


 • Pysyvät linkit ovat verkkosivustosi viestien / sivujen URL-osoitteet.
 • Pysyvät linkit ovat avain sivustosi SEO-suorituskykyyn, koska hakukoneet käyttävät niitä etsimään viestejäsi tai sivusi osuviin hakuihin.
 • Permalinkkien syntaksi on ratkaisevan tärkeä, ja se vaatii huolellista harkintaa.
 • Voit korjata 301-uudelleenohjauksen yksinkertaisen 301-uudelleenohjauksen avulla pysyvän linkin rakenteen vaihtamisen jälkeen.

Tässä viestissä aion tutkia tapoja parantaa edelleen WordPress-verkkosivustosi pysyvän linkin rakennetta. Ensinnäkin, jos sinulla ei ole syytä muuttaa pysyvän linkin rakennetta, sinun tulisi yleensä jättää se ehjäksi. Se on parasta tehdä, kun sivustosi on uusi, muuten menetät verkkosivustosi sijoituksen. Ei hyvä! Mutta jos vain on pakko muuta pysyviä linkkejäsi, lue.

Yleisimmät pysyvän linkin rakenteet

Teoriassa WordPress sallii jopa kymmenen pysyvää linkkiä rakennetunnisteet voit luoda ainutlaatuisia pysyviä linkkejä, mutta todellisuudessa suurin osa WordPress-verkkosivustoista käyttää alle viittä rakennetunnistetta, mukaan lukien: Postinimi, päivä ja nimi, luokka ja nimi sekä kuukausi ja nimi.

WordPress-sivuston rakenne ja pysyvät linkit

Viestin nimi

Postinimi (/% postname% /) on kiistatta suosituin rakennetagi tällä hetkellä, koska se tarjoaa lyhyet ja mukavat URL-osoitteet, jotka on helppo muistaa. Monet blogit käyttävät tätä rakennetunnistetta tästä yksinkertaisesta syystä. Postinimessä ei myöskään määritetä julkaisupäivää, joten se on ihanteellinen “ajattoman” sisällön luomiseen, joka pysyy pitkään ajankohtana.

Postinimen suosion takia suurin osa ihmisistä olettaa virheellisesti, että se on paras rakennetunniste SEO: lle, mutta totuus on, että näiden väitteiden tueksi ei ole uskottavia tosiasioita. Viestin nimi näyttää yksinkertaisesti olevan henkilökohtainen mieltymys monille WordPress-verkkosivustojen omistajille.

Päivä ja nimi

Postinumerotunnuksen, päivän ja nimen lajittelulaajennusta (/% vuosi% /% kuukausitta% /% päivä% /% postinimi% /) käytetään tyypillisesti blogeissa, joissa vaaditaan korkeaa tarkennusta julkaisuajan suhteen. Tämä pysyvän linkin rakenne sisältää päivän, kuukauden ja vuoden, jona kappale sisältöä julkaistiin. Päivää ja nimeä käytetään enimmäkseen uutissivustoilla, jotka julkaisevat useita artikkeleita päivässä.

Luokka ja nimi

Luokka ja nimi (/% luokka% /% postinimi% /) helpottavat käyttäjien selaamista verkkosivuston sisällön perusteella luokkien perusteella. Se mahdollistaa myös useimpien avainsanojen lisäämisen URL-osoitteisiisi. Jos valitset tämän rakenteen, pidä luokkien etumerkit lyhyinä ja ilmaisullisina. Jos luokkaa ja nimeä käytetään oikein, ne voivat tehdä ihmeitä hakukoneoptimoinnillesi.

On kuitenkin olemassa muutamia syitä, miksi sinun pitäisi miettiä kahdesti ennen tämän rakenteen käyttämistä. Ensinnäkin, et voi siirtää viestiä toiseen luokkaan tulevaisuudessa, koska jotkut muut verkkosivustot saattavat linkittää kyseiseen viestiin. Toiseksi postinimesi käyttämät avainsanat saavat vähemmän painoarvoa hakukoneissa, koska ne työnnetään URL-osoitteen loppuun. Mitä kauempana ylimmän tason verkkotunnuksesta, sitä vähemmän painoa heillä on.

Kuukausi ja nimi

Kuukausi ja nimi (/% vuosi% /% kuukausitta% /% postinimi% /) on toinen laajasti käytetty pysyvän linkin rakenne, joka SEO: n kannalta on hyvin samanlainen kuin päivä ja nimi. Molemmilla on periaatteessa samanlaiset edut ja sudenkuopat. Kuten päivä ja nimi, kuukausi ja nimi näyttää viestin nimen ja päivämäärän (tällä kertaa kuukauden) URL-osoitteessa, mutta luodut URL-osoitteet ovat lyhyempiä kuin päivä ja nimi kahdella merkillä.

Mukautettu rakenne

Mukautettujen pysyvien linkkien avulla voit mukauttaa pysyvien linkkien rakenteen blogiisi sopivaksi. Yleisimmät mukautetut rakenteet ovat /% postinimi% /% post_id% / ja /% postname% /.

WordPress-käyttäjät jakautuvat suurelta osin räätälöityjen pysyvien linkkien suhteen. Toisaalta jotkut ihmiset vannovat, että mukautettu pysyvän linkin rakenne on paras hakukoneoptimoinnille, jos sitä käytetään oikein. Samaan aikaan toiset väittävät, että hakukoneoptimoinnissa ei ole merkittävää eroa. Paras tapa saada selville on kokeilla sitä itse, mieluiten uudessa blogissa. Kokeilu voittaa päivän!

Joten mikä rakenne sinun pitäisi hyväksyä?

Oletusrakennetta lukuun ottamatta kaikki WordPress-pysyvien linkkien rakenteet ovat SEO-ystävällisiä ja tuottavat enemmän tai vähemmän samanlaisia ​​SEO-tuloksia. Periaatteessa se johtuu henkilökohtaisista mieltymyksistä ja käyttämäsi blogin tarkoituksesta tai tyypistä. Tärkeintä on, että riippumatta valitsemastasi pysyvän linkin rakenteesta, varmista, että se on luettavissa ihmisille ja että tärkeimmät avainsanasi ovat mahdollisimman lähellä ylimmän tason verkkotunnusta.

Pienet hienosäädöt voivat vaikuttaa

Permalink Tweaks

Joten olemme nähneet, että pelkästään pysyvän linkin rakenteen muuttaminen ei tuota merkittäviä tuloksia, jos SEO on päätavoitteesi. Muutamilla lisäohjeilla voidaan kuitenkin parantaa sivustosi hakukoneiden valmiuksia ja varmistaa hakutulosten näkyvyys tulevaisuudessa. Kuten jo todettiin, kaikki WordPress-pysyvien linkkien rakenteet ovat melko hyviä SEO: n kannalta. Voit käyttää koko joukko muuttujia millä tahansa valitsemallasi rakenteella. Ja muokattujen pysyvien linkkien kohdalla voit nostaa sen astetta korkeammalla mukautettuja arvoja käyttämällä.

Mitkä ovat mukautetut arvot, saatat ihmetellä? Jos tarvitset merkittäviä SEO-tuloksia pysyvän linkin rakenteesta, kannattaa ehkä käyttää edistynyttä URL-rakennetta, jonka avulla voit lisätä mukautettuja arvoja pysyviin linkkeihisi mukautettujen viestien ja kenttien kautta. Tämä vaatii kuitenkin joitain muutoksia WordPressin sisäisiin toimintoihin, mikä tarkoittaa viime kädessä rahan käyttämistä kehittäjän palkkaamiseen tai koodaustaitojen harjaamista..

Esitys 

Jos omistat blogin, joka vastaanottaa paljon liikennettä, kuten verkkokauppasivusto tai jonkinlainen online-liiketoiminta, verkkosivuston suorituskyky on ratkaisevan tärkeä, koska se vaikuttaa yleiseen käyttökokemukseen. Suorituskyky on lähinnä sivustosi nopeutta tai sivun latausaikaa. Heikko sivun latausnopeus voi vaikuttaa muuntoprosenttiin ja viime kädessä myynteihisi.

Joten takaisin kohtaan; Vaikka linkkirakenteella on vähän tai ei ollenkaan vaikutusta pienten verkkosivustojen suorituskykyyn, se voi vaikuttaa sivujen latausnopeuteen isommilla verkkosivustoilla, joilla on suuret tietokannat. Tämä on vieläkin ongelmallisempi, kun käyttäjät etsivät verkkosivustoltasi tiettyä sisältöä.

Kun käyttäjä antaa hakulausekkeen WordPress-sivustolla, PHP ei etsi koko tietokannasta; sen sijaan se etsii taulukoista, joissa on samat päivämääräleimat (vuosi, kuukausi ja päivä). Sama koskee luokkia ja arkistoja sisältäviä linkkejä. Tästä syystä pysyvän linkin rakenteessa tulisi ideaalisesti sisältää päivämääräleima, kuten /% vuosi% /% kuukausi% /% postinimi% /.

Vain tekstikenttiä sisältävissä rakenteissa WordPress hakee koko tietokannasta, koska se “tekee enemmän työtä” yrittäen erottaa sivut ja viestit, koska muuttujia ei ole. Sivun latausnopeus vaikuttaa sinänsä. Siksi sinun tulee välttää luokan käyttöä ennen postinimeä pysyvän linkin rakenteessa.

Huomaa, että monet muut tekijät, jotka voivat vaikuttaa WordPress-verkkosivustosi suorituskykyyn, kannattaa myös optimoida ne. Lisäksi pysyvien linkkien rakenteeseen liittyvät suorituserot ovat selvempiä WordPress-verkkosivustoissa, joiden sisältö on suhteellisen suuri, joten pidä tämä mielessä aloittaessasi uusia sivustoja!


Mikä tahansa WordPressin tarjoamat pysyvien linkkien rakenteet, oletusasetuksia lukuun ottamatta, riittävät tavallisille tai henkilökohtaisille blogeille. Tekijät vakiona, kaikki rakenteet antavat samanlaisia ​​tuloksia, ja monista väitteistä huolimatta ei ole todisteita siitä, että yksi tietty rakenne olisi parempi kuin toinen suhteellisen pienille verkkosivustoille.

Jos tarvitset kehittyneempää mukautettujen pysyvien linkkien rakennetta, joudut ehkä tekemään tarkistuksia joihinkin sisäisiin toimintoihin, jotta URL-osoitteissasi voidaan käyttää mukautettuja arvoja, mikä voi johtaa SEO: n parantamiseen hiukan. Ja kiireisillä WordPress-verkkosivustoilla, joilla on huomattava määrä sisältöä, päiväysleiman sisältävä URL-rakenne saattaa hieman parantaa sivun latausnopeutta sisältöä etsiessään.

Mitä pysyvän linkin rakennetta käytät verkkosivustollasi? Oletko löytänyt yhden tehokkaammaksi kuin mikään muu? Kuinka pysyvän linkin rakenne on vaikuttanut hakukoneoptimointiisi tai suorituskykyyn? Haluaisin kuulla ajatuksesi aiheesta alla olevissa kommenteissa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map