Kuinka optimoida WordPress-tietokanta

Jokainen WordPress-asennus käyttää yhtä tietokantaa viestien, sivujen, valikoiden, linkkien käyttäjien, kommenttien – lähinnä kaiken tekstin ja salatun datan – tallentamiseen. Media Uploader -sovelluksen kautta lähettämiäsi aineistoja, kuten kuvia, MP3-tiedostoja, videoita ja muita tiedostoja, ei kuitenkaan tallenneta tietokantaan. Ne tallennetaan wp_content -kansioon. Ajan myötä WordPress-tietokanta kasvaa ja tuottaa joitain roskatietoja, jotka paisuttivat WordPress-tietokantaasi hidastaen sitä.


Miksi WordPress-tietokannan optimointi??

Tilansäästö

WordPress-tietokannan ylläpito ja optimointi on tärkeä tehtävä, eikä sitä pidä heikentää.

Odota, ota varmuuskopio nyt

Ennen kuin jatkamme eteenpäin, ota varmuuskopio WordPress-tietokannastasi. Varmista mahdollisuuksien mukaan, että varmuuskopiotietokanta toimii. Kun olet luonut varmuuskopion, muokkaa yksinkertaisesti config.php-tiedostoa (joka on WordPress-juurihakemistossa) käyttääksesi varmuuskopiotietokantaasi ja varmistaaksesi, että kaikki toimii oikein.

Pieni ja optimoitu tietokanta toimii paljon nopeammin kuin iso, sotkuinen. Pienempi tietokanta tarkoittaa nopeampaa vastausta WordPressin tekemiin tietokantakyselyihin, mikä puolestaan ​​tekee WordPress-sivustosi toimimaan nopeammin – ei vain vierailijalle, vaan myös viestejä kirjoittaville ja päivittäville ihmisille..

Mikä on “Roskatiedot”?

Termiä ‘roskatiedot’ käytetään merkitsemään tietoja, joita ei tarvitse olla tietokannassa. Esimerkkejä tällaisista roskatiedoista ovat:

 • Kommentit roskapostijonoon
 • Hyväksymättömät kommentit
 • Lähetä versiot
 • Roskakorissa olevat kohteet, kuten viestit ja sivut

Roskapostikommentit

Näistä roskapostikommentit ja postimuutokset vaikuttavat tietokantaan eniten. Jos sivustossasi on kohtalainen kävijämäärä ja kommentit ovat käytössä, voit olla varma, että näet paljon roskapostikommentteja. Akismet suodattaa roskapostin automaattisesti ja laittaa sen roskapostijonoon. Kommentit ovat kuitenkin edelleen läsnä tietokannassa! Ja sinulla ei todellakaan ole mitään hyötyä heille.

Optimoi tietokanta

Optimointia edeltävät tilastot

Mitä tulee jälkitarkistuksiin – se on hiukan eri asia. Kun kirjoitat viestiä, joka kerta kun painat Tallenna luonnos -painiketta, postin versio luodaan ja tallennetaan. Erityisesti pitkiä artikkeleita varten kirjoitat sen osittain ja tallennat silloin tällöin. Kuvittele, että artikkelisi koko on 50 kt ja säästät sen sanomalla 10 kertaa. Se on tietokannassa kulunut 500 kt tallennustilaa, jonka todellisuudessa pitäisi kuluttaa 50 kt. Se on 450 kt tallennustilaa hukkaan pitkää tuotetta kohden. Kuvittele nyt, että sivustollasi on 100 tällaista pitkää artikkelia. Se on 45 000 kt tai 45 Mt tilaa hukkaan WordPress-tietokannassasi!

Kuinka optimoida WordPress-tietokanta?

Valikon sijainti

WP-optimointi on erinomainen laajennus, joka auttaa sinua puhdistamaan ja optimoimaan WordPress-tietokannan. Olen testannut laajennuksen WordPress 3.6.1: lla ja todennut sen toimivan täydellisesti! Asenna ja aktivoi laajennus ja siirry sen päälähteeseen järjestelmänvalvojan kojelaudan vasemmassa sivupalkissa.

Seuraavaksi tarkista kaikki vaihtoehdot (katso “Optimointia edeltävät tilastot -kuva”) ja paina “Prosessi” -painiketta. Tämä voi viedä minuutin tietokannan ja palvelimen koosta riippuen. Jaetun palvelimen palvelussa pitäisi todennäköisesti viedä enemmän aikaa. Kun optimointi on valmis, sinun pitäisi saada yksityiskohtainen raportti tietokannasta poistetuista arvoista. Tässä on esimerkki:

Yhteenlasketut säästöt

WP-Optimize -sovelluksella olemme siis säästäneet 16,98 Mt – se on 53,31% tallennetusta koko tietokannan koosta!

Lataa WP-Optimoi

Muita hienoja temppuja

Voit myös poistaa käytöstä version päivitysominaisuuden kokonaan. Suosittelen kuitenkin sitä voimakkaasti, koska se aiheuttaa enemmän ongelmia kuin ratkaisuja. Jos haluat poistaa sen käytöstä, kirjoita tämä koodi wp-config.php-tiedostoosi:

määritä ('WP_POST_REVISIONS', FALSE);

Toinen tehokas tapa käsitellä tilaa vieviä tietokantoja on tyhjentää roskakorit automaattisesti säännöllisin väliajoin. Seuraava koodirivi puhdistaa automaattisesti kaikki roskakorissa olevat tuotteet 10 päivän välein. Lisää se wp-config.php-tiedostoosi:

määrittele ('EMPTY_TRASH_DAYS', 10);

Voit muuttaa 10 mille tahansa päivämäärälle. Tämän arvon on kuitenkin oltava suurempi kuin 0.

Siksi olemme oppineet, kuinka WordPress-tietokanta voidaan optimoida vain muutamalla hiiren napsautuksella. Mitä lisäosaa käytät WordPress-tietokannan optimoimiseen? Parempaa vielä, lähetä osa tilastoista täältä, kun suoritat tämän laajennuksen ensimmäistä kertaa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map