Kuinka mukauttaa hakusivutuloksia WordPressissä

Kuinka mukauttaa hakusivutuloksia WordPressissä

Kun teet hakuja tavallisella hakukoneella, kuten Google, on erittäin epätodennäköistä, että et saa tuloksia (paitsi jos etsit jotain täysin järjetöntä, mutta silloinkinkin…). Tämä voi tapahtua säännöllisemmin kuin mitä halutaan käytettäessä WordPress-verkkosivuston sisäistä hakua.


Monet verkkosivustosi kävijät haluavat löytää lisätietoja sinusta, yrityksestäsi tai tuotteistasi. Jos he osuvat tyhjälle sivulle kirjoitettuaasi kyselyn hakupalkkiin, on kuitenkin mahdollista, että he poistuvat sivustoltasi. Tämä pätee erityisesti, jos he ovat tottuneet Googleen tai vastaavaan hakukoneeseen.

Internetin käyttäjät odottavat vierailtujen verkkosivustojen tiettyjä ominaisuuksia. On tärkeää, että työskentelet heidän odotustensa kanssa etsinnässä. Mukautetulla hakusivulla, joka sisältää kohteita, joita he käyttävät, autetaan heitä kiinnostumaan ja kiinnostamaan sisältöäsi.

Tässä viestissä keskustelemme siitä, mitkä hakutulossivut ovat ja miksi ne ovat tärkeitä. Sitten kuvaamme kuinka räätälöidä WordPress-tulossivusi sisältämään toiminnot, joita lukijat odottavat näkevänsä. Aloitetaan!

Mitkä WordPress-hakutulossivut ovat (ja miksi ne ovat tärkeitä)

WordPress-hakutulossivut

Esimerkki haulle “haku”

Kun yksi lukijastasi kirjoittaa sanan tai lauseen WordPress-sivustosi hakukenttään, hän näkee sivun, joka sisältää kaiken heidän kyselynsä vastaavan sisällön. Tätä kutsutaan hakutulossivuksi. Sisäinen hakutulossivu on tietysti erilainen kuin hakutuloksissa, joita näkisit Googlen kaltaisessa hakukoneessa. Ensinnäkin sisäisellä sivulla on vain luettelo kohteista, jotka ovat käytettävissä sivustossasi eikä koko Internetissä.

Sisäinen hakutulossivu on tärkeä kaikille sivustoille, joissa on tekstisisältöä ja joihin pääsee tavallisten hakukoneiden kautta. Yleensä yksi kolmesta asiasta tapahtuu, kun joku laskeutuu sivustollesi perushaun perusteella. He löytävät heti etsimänsä, he käyttävät sisäänrakennettua hakua löytääksesi tiedot tai poistuvat sivustostasi. Siksi mahdollisuutesi pitää lukijoita sivustossasi riippuu heidän kyvystään löytää etsimäsi nopeasti. Vierailijoiden salliminen etsiä ja tarkastella tuloksia sivustollasi on yksi helpoimmista tavoista pitää heidät kauemmin.

Miksi sinun pitäisi mukauttaa WordPress-hakutulossivuja

Vierailijat tulevat verkkosivustollesi tietyillä odotuksilla. Vaikka he eivät etsi samoja tuloksia, joita he saavat Googlelta, he saattavat odottaa näkevänsä samanlaisia ​​ominaisuuksia. Tämä voi sisältää ehdotettuja oikeinkirjoituksia, sisältöehdotuksia heidän alkuperäisen haun perusteella ja paljon muuta.

Muokatun hakutulossivun avulla lukijat voivat olla kiinnostuneita sivustostasi ja sen sisällöstä, jopa kun heidän haunsa esiintyvät kuivina. Lisäksi annat lukijoillesi kaiken, mitä he odottavat tavalliselta hakukoneelta. Jäljittelemällä suosittuja hakukoneita voit myös pienemmät poistumisprosentit sivustoltasi.

Jos tehdään oikein, mukautettu tulossivu tarjoaa useita lisäetuja. Se voi:

 • Auta kävijöitä löytämään etsimänsä
 • Pidä vierailijat sivustossasi pidempään
 • Tarjoukseen liittyvien tietojen etsijät eivät ehkä tienneet tarvitsevansa
 • Näytä persoonallisuus
 • Näytä, että välität pienistä asioista, mukaan lukien avuliaisuus

Viime kädessä WordPress-hakutulosten mukauttaminen tarkemmin jäljittelemään perinteistä hakukonetta luo lisäarvoa sinulle ja kävijöillesi. Mikä parasta, voit suorittaa sen helposti käyttämällä laajennuksia!

Kuinka muokata WordPress-hakutulossivuja

WordPressin monipuolisuus antaa sinun mukauttaa hakutuloksia helposti. Voit muuttaa koodia koodilla search.php esimerkiksi tiedosto, tai voit käyttää laajennusta. Suosittelemme jälkimmäistä lähestymistapaa, koska useimpien WordPress-käyttäjien on helpompi asentaa ja ylläpitää laajennuksia.

On olemassa useita vaihtoehtoja, joilla voit mukauttaa sisäisiä hakutulossivuja. Vaikka voit aina sukeltaa search.php koodi (vaikka tämä on parasta jättää kokeneille käyttäjille, jotka nauttivat PHP- ja CSS-koodauksista), on olemassa useita laajennuksia, joita voit käyttää simialr-muutosten toteuttamiseen. Parhaiten toimivien toimintojen löytäminen riippuu sinusta ja sivustostasi. Pienet henkilökohtaiset sivustot voivat hyötyä ilmaisista laajennuksista, kun taas suuret sivustot saattavat tarvita premium-ratkaisun.

Kuten aina, suosittelemme myös WordPress-sivustosi varmuuskopiointia ennen päivitysten tai muutosten tekemistä. Sukellaan sisään!

1. Lisää tai korosta hakutermi alkuperäisen haun muistutuksena

Hae kaikesta laajennuksesta

Yksi parhaista olen koskaan kuullut sisäisten sivustojen hakutulossivuista, mitä lähempänä voit saada ne näyttämään tavallisilta Google-hakutulossivuilta, sitä parempi. Yksi tapa tehdä tämä on sisällyttää hakutermi, jota kävijä etsi, hakutulossivun yläosaan. Tämä on yksinkertainen tekniikka näyttää kävijöille haku teki esiintyy, vaikka se tuli tyhjäksi (ja ehkä syyllinen oli kirjoitusvirhe). Sen avulla lukijat voivat myös tarkistaa, että he ovat kirjoittaneet oikean lauseen ja kirjoittaneet sanat oikein.

Etsi kaikesta on ilmainen laajennus, joka toimii WordPressin oletushakutoiminnon kanssa. Sen avulla käyttäjät voivat hakea kaikilla muilla kuin salasanalla suojatuilla sivustoillasi. Lisäksi, jos tarjoaa toimintoja, joiden avulla hakutermejä voidaan korostaa tulossivuilla, tarjoamalla käyttäjillesi arvokasta tietoa.

Lisää hakutermi hakutulossivuille

Voit tehdä tämän manuaalisesti luomalla lapsiteeman (jos et ole varma miten, tutustu ohjeeseemme WordPress-lapsiteeman luomiseen).

Luo seuraavaksi search.php tallenna upouusi lapsiteema ja kopioi vanhan teeman koodi (löydät sen joko avaamalla teetiedostot palvelimellasi FTP: n kautta tai WordPressin kojetaulusta kohdasta Ulkonäkö> Editor> Search.php). Nyt voit korvata oletusteoksen lapsiteemasi otsikossa search.php seuraavilla:

found_posts; ?> : ""

Näyttöön tulee otsikko löydettyjen viestien lukumäärällä, jota seuraa etsitty termi. Joten se näyttää siltä, ​​että ”15 hakutulosta löytyi: Oma hakulauseke”.

Korosta hakutermi tuloksissa

Korosta hakutermien laajennus

Toinen asia, jonka haluat ehkä tehdä, on korostaa hakutermi hakutuloksissa. Tällä tavalla, kun sivustosi kävijöille esitetään hakutulokset, heidän hakutermi korostetaan yksittäisissä hakutuloksissa. Laajennettu hakutermit -laajennus palvelee tätä roolia hyvin. Se on yksinkertainen, mutta voi auttaa ohjaamaan kävijöitä tarkemmin siihen, mitä he etsivät.

2. Lisää ehdotetut oikeinkirjoitukset kirjoitusvirheiden tapauksessa

Relevanssi Parempi haku -laajennus

Googlen ja muiden hakukoneiden suosion ansiosta suurin osa sivuston kävijöistä odottaa näkevänsä oikeinkirjoituksen ehdotuksia, kun he ovat vuorovaikutuksessa hakutoimintosi kanssa. Tämän ominaisuuden lisääminen hakutulossivuille parantaa käyttökokemusta auttamalla heitä etsimään etsimäänsä, vaikka he eivät tiedä, kuinka se kirjoitetaan..

Yli 100 000 aktiivista asennusta, Relevanssi on yksi suosituimmista WordPress-laajennuksista haulle. Sillä aikaa Etsi kaikesta toimii WordPressin oletustoimintojen kanssa, Relevanssi korvaa hakuominaisuuden kokonaan. Sen ilmaiset palvelut ovat täydellinen pienille tai henkilökohtaisille sivustoille, kun taas premium-versio tarjoaa uskomattoman toiminnallisuuden suurten ja useiden sivustojen ylläpitäjille. Ehdotetun oikeinkirjoitusominaisuuden lisäksi tämä laajennus tarjoaa joukon vaihtoehtoja, mukaan lukien mahdollisuuden etsiä tageja, kommentteja ja luokkia.

3. Lisää ehdotettuja sivuja ylläpitääksesi kiinnostustasi sivustossasi

Etsi ja suodata WPSOLR-laajennus

Yksi parhaimmista tavoista käyttää hakutulossivuja etsittyjen tietojen tarjoamisen lisäksi on tarjota sisältöä, joka on samanlainen kuin mitä käyttäjät etsivät. Jos olet joskus etsinyt Amazon tuotteelle, olet todennäköisesti nähnyt ehdotuksia muille tuotteille kyseisen haun perusteella. Tämä menetelmä, jonka avulla arvokasta sisältöä saatetaan kävijöiden eteen, voi lisätä sivustoosi viettämää aikaa. Ja ehdottamalla lukijoille siirtyviä sivuja – vaikka se ei liity heidän hakulausekkeeseen – voit tehdä paljon vähentämällä poistumisprosenttia.

Jos etsit hakutoimintoja, jotka käyttäytyvät samalla tavalla kuin Amazon tai eBay, suosittelemme WPSOLR-laajennusta. Sen avulla voit esitellä liittyvää sisältöä hakijoille ja paljon muuta. WPSOLR on toinen Freemium-laajennus, ja se tarjoaa yritystason ominaisuuksia, jotka paranevat vain ostamalla premium-versiot. Vaikka tämä laajennus voi toimia useimmissa sivustoissa, kannattaa ehkä harkita premium-versiota verkkokauppaan tai erityisesti suuriin sivustoihin.

Parempi haku -laajennus

Toinen yksinkertainen vaihtoehto tähän on Parempi haku -laajennus. Asennuksen jälkeen voit lisätä lämpökartan suosituimpia hakuja varten widgetin muodossa. Tämä varmistaa, että vierailijoille tarjotaan runsaasti vaihtoehtoja minne mennä seuraavaksi.

4. Lisää hakukenttä

Lisää haku valikkolaajennukseen

Toinen tapa pitää ihmiset sivustossasi ja harjoittaa heidän hakujaan on lisätä hakukenttä hakutulossivulle, jos sellaista ei ole jo sisällytetty teemaasi. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos tuloksia ei palauteta ja haluat kehottaa käyttäjiä kokeilemaan toista hakulauseketta. Ans on helppo tapa lisätä hakukenttä ilmaisella Lisää haku valikko -laajennuksella – asenna vain plugin-asetukset ja käytä niitä muokataksesi hakulomaketta ja tuloksia.

Voit myös lisätä hakukentän suoraan mille tahansa sivulle (lapsiteeman kautta, kuten yllä mainittiin) käyttämällä WordPress-ydintoimintoa “get_search_form ();”.

Tämä näyttää hakumuodon searchform.php tematiedosto tai jos sitä ei ole, WordPress tulostaa HTML-muodon vakiohakulomakkeelle. Voit oppia lisää CODEX.

Tämä tekee siitä niin, että kävijöilläsi ei ole tekosyitä päästä pois sivustoltasi. Kun ohjaat heitä aina oikeaan suuntaan, varmistat, että annat omalta osaltasi parantaaksesi ihmisten kokemusta sivustostasi. Ja voin vakuuttaa teille heti, että tällainen yksityiskohtien huomioiminen ei jää huomaamatta tai aliarvioimatta..

5. Ajax-haku

Ajax Search Lite -laajennus

Viimeinen vaihtoehto, jonka haluamme mainita tänään, jotta lukijat pysyisivät kiinnostuneina sivustostasi, on lisätä Ajax-hakutuloksia, jotta lukijasi voivat käyttää “suoraa” hakua. Ilmaisen Ajax Search Lite -laajennuksen avulla käyttäjät voivat hakea sivustoltasi tuloksilla, jotka päivitetään kirjoitettaessa. Laajennus sisältää lisätyt vaihtoehdot luokkasuodattimelle, Googlen automaattisen täydennyksen ja avainsanan ehdotuksille.

Jos haluat lisätietoja, harkitse päivittämistä Ajax Search Pro -versioon. Laajennuksen premium-versio lisää tukea bbPress-, BuddyPress-, WooCommerce- ja JigoShop-palveluille, jotta käyttäjät voivat etsiä kaikkia mukautettuja viestityyppejäsi. Lisäksi siellä on ominaisuuksia välimuistiin, mukautettuja kenttiä, yli 100 suunnitteluteeman, 4 asettelua ja paljon muuta.

Työkalupakettihaku

Tai harkitse työkaluhaun käyttöä. Ajax-hakutulosten tuen lisäksi laajennus lisää tonnia muita vaihtoehtoja suodattimille, karttapohjaisiin tuloksiin, ruudukko- ja luetteloasetteluihin, sivustoihin ja muuhun.

johtopäätös

Vaikka monet WordPress-käyttäjät ajattelevat, että hakuwidget lisätään sivustojensa sivupalkkiin, monet unohtavat, mikä tällaisten hakujen tulos on. Ja se on merkittävä valvonta.

Haluat varmistaa, että jokainen sivustosi sivu työskentelee kovasti puolestasi – jopa hakutulossivut. Vaikka suurin osa lukijoista saattaa olla kiinnostuneita kotisivustasi tai ydintarjouksista, he todennäköisesti tulevat sivustoosi etsimään jotain erityistä. Vaikka sivustosi ei todennäköisesti ole hakukone, on parasta tarjota apua ja toimintoja, joihin vierailijat ovat tottuneet. Et koskaan tiedä kuinka yksi sivu voi vaikuttaa yksittäisiin käyttäjiin. Esitä oikealle kävijälle oikeat tiedot oikeaan aikaan ja seisot vain, että et vain pidä kyseistä kävijää sivustollasi pidempään, vaan myös muokkaat hänet uskollisena asiakkaana.

Oletko tehnyt mukautuksia hakutulossivuillasi? Jos on, mikä on sinulle parhaiten toiminut? Mikä on mielestäsi tehokkain lisäys? Kuten aina, ilmoittakaa minulle kommentteihin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map