Kuinka luoda WordPress-mukautettuja postityyppejä

Kuinka luoda WordPress-mukautettuja postityyppejä

WordPress voi näyttää lukuisia erityyppisiä sisältöjä, mutta sen järjestäminen voi olla vaikeaa. Oletusasetukset ovat melko rajalliset, ja niiden mukauttaminen voi olla hämmentävää. Juuri siksi päätin koota tämän lyhyen oppaan.


Käyttämällä mukautettuja viestityyppejä voit luoda uuden tyyppisen alkion – kuten viestit ja sivut -, joka sisältää eri tietoryhmän. Sillä on oma järjestelmänvalvoja, omat muokkaussivut, omat mukautetut taksonomiat ja joukko muita apuohjelmia.

Jos mietit, miksi tarvitset ensin jotakin näistä, ne ovat parhaita verkkosivustoille, joiden sisältö on järjestetty epätavallisen rakenteen mukaisesti. Joten jos sinulla on sisältöä, joka sinun täytyy näyttää eri tavalla kuin tavallisissa viesteissä ja sivuilla, mukautettu viestityyppi voi olla juuri tarvitsemasi. Ne ovat myös erinomaisia ​​hakukoneoptimoinnille, koska niissä on sisäänrakennetut pysyvät linkit.

Mikä on mukautettu postityyppi?

Viestityyppiä, huolimatta nimenomaisesta kuulostavasta nimestä, voidaan käyttää kaikenlaiseen sisältöön. Olet todennäköisesti nähnyt ne aiemmin, koska kehittäjät käyttävät mukautettuja postityyppejä salkkujen, henkilökunnan, suositusten ja muiden lisäämiseen WordPress-teemoihinsa. Joten mukautettu postityyppi on vain tavallinen viesti, jolla on erilainen post_type-arvo tietokannassa. Oletuksena on viisi oletusviestityyppiä: viesti, sivu, liite, versio ja navigointivalikko. WordPress 3.0+ antaa kuitenkin mahdollisuuden lisätä omia mukautettuja.

WordPress-postityypit ja taksonomiat

Termi taksonomia esiintyy usein viitaten mukautettuihin postityyppeihin, ja se saattaa olla joillekin hämmentävä. Niille, jotka ovat WordPressin uusia, taksonomiat ovat tapa ryhmitellä viestit ja mukautetut viestityypit yhteen. WordPress sisältää neljä sisäänrakennettua: luokka-, tunniste-, linkkiluokka- ja postimuodot. Voit oppia lisää näiden erityispiirteistä WordPress Codex. Voit kuitenkin luoda myös omia mukautettuja taksonomioita ja käyttää niitä postityypeissäsi ryhmitellä ja lajitella sisältöä.

Kuinka luoda muokattu postityyppi?

Muokattujen postitustyyppien lisääminen WordPressiin on erittäin helppoa, koska WordPress sisältää ydintoiminnon register_post_type, jota voidaan käyttää niiden luomiseen. Tämä tarkoittaa, että jos olet plugin-kehittäjä, voit helposti lisätä mukautettuja viestityyppejä luomaasi teemaan. Tai voit lisätä ne lapsiteeman tai mukautetun laajennuksen kautta.

Muokatun postityypin luominen manuaalisesti (koodilla)

Ensin ensin, mihin sinun pitäisi lisätä koodisi? Paras paikka rekisteröidä ja lisätä muokattuja viestityyppejäsi riippuu projektistasi. Jos työskentelet asiakassivustolla, jossa teema on jo aktiivinen, haluat luoda lapsiteeman ja rekisteröidä viestityyppisi sieltä. Jos luot omia räätälöityjä teemoja, voit sijoittaa koodin function.php-tiedostoon tai mihin tahansa muuhun tiedostoon, jota kutsutaan function.php-tiedostosta. Ja jos kehität laajennusta, sillä ei ole väliä, mihin lisäät koodin, kunhan koodi juoksee ennen aloitustoimintokoukkua varmistaaksesi, että se on saatavilla.

Testausta varten sinun functions.php tiedosto tulee hienosti. Laajennus varmistaa, että et rikkoa sivustoasi muuttaessasi tai päivittäessäsi teemaasi.

Jos mukautettu postityyppi on todella tärkeä, harkitse siitä, että siitä tulee pakollinen plugin. Käynnistämättömät pakolliset liitännäiset asennetaan erityiseen hakemistoon sisältökansion sisällä ja otetaan automaattisesti käyttöön kaikilla sivustoilla. Pakollisia plugineja ei näytetä oletuslisäosien luettelossa wp-admin.

Joka tapauksessa mukautettu postityyppi voidaan lisätä WordPressiin register_post_type () toimia. Tämän avulla voit määritellä uuden useilla tarroilla. Kun olet luonut otsikon, voit käyttää tätä toimintoa ennen admin_menu, mutta jälkeen after_setup_theme toimintakoukut. Jos se on luotu oikein, voit vetää tämän pois vain muutamalla koodirivillä. Alkaen WordPress Codex, tässä on yksinkertainen esimerkki uudesta muokatusta viestityypistä:

toiminto create_post_type () {
register_post_type ('acme_product',
array (
'tarrat' => taulukko (
'nimi' => __ ('Tuotteet'),
'singular_name' => __ ('tuote')
),
'julkinen' => totta,
'has_archive' => totta,
)
);
}
add_action ('init', 'create_post_type');

Tämä luo postityypin nimeltä ”tuote”, joka tunnistetaan nimellä “acme_product”. register_post_type funktio saa kaksi arvoa. Ensimmäinen on nimen tarrat. Toinen on ”julkinen”, jotta se näkyy järjestelmänvalvojan näytöllä ja sivustollasi. Ja viimeiseksi ”has_archive”, jotta uuden viestityypin arkisto voidaan ottaa käyttöön.

Asennuksen jälkeen sinun pitäisi nähdä mukautetun postityypin valikkokohta, pystyä lisäämään viestejä, tarkastelemaan postin luetteloa järjestelmänvalvojassa ja käymään verkkosivustollasi. On paljon enemmän arvoja tai argumentteja, jotka voit lisätä mukautetulle sivulle. Täydellinen luettelo niistä löytyy rekisteröi Codexin postityyppisivu.

Luo seuraavaksi 16 × 16 pikselin kuvakuva ja tallenna se nykyiseen laajennuskansioon. Tätä tarvitaan hallintapaneelin mukautetun viestityypin kuvaketta varten. Toinen vaihtoehto on käyttää fonttikuvaketta. Jos olet kiinnostunut kulkemaan tällä reitillä, meillä on nopea opas Dashiconien käyttämiseen mukautetuille viestityypeille, jotka sinun pitäisi lukea. Sitten voit jatkaa ja aktivoida laajennuksen.

Huomautus nimeämisestä: Vaikka on houkuttelevaa ja kätevää käyttää yksinkertaista mukautettua postityyppitunnistetta, se on parempi etuliite. Käytä lyhyttä nimitilaa, joka tunnistaa muokattua tyyppiä käyttävän laajennuksen, teeman tai verkkosivuston. Saat paljon yksityiskohtaisemman oppaan kassasta oppaat + opas WordPress-mukautettuihin postityyppeihin. He kaivaa lisää koodi- ja mukautettujen postityyppien vaihtoehtoja, jos haluat koodata postityypit itse. Mutta jos haluat nopeamman ja helpomman vaihtoehdon, jatka lukemista!

Mukautetun postityypin luominen laajennuksella

Postityypit Rajoittamaton laajennus

Helpoin tapa lisätä uusia mukautettuja viestityyppejä on laajennuksella. Vapaa Viestityypit Rajoittamaton laajennus satunnainen tekee mukautettujen viestityyppien luomisesta ja hallinnasta helppoa. Voit myös luoda mukautettuja taksonomioita.

Ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä, on asentaa laajennus. Voit tarttua siihen suoraan WordPress-hakemistosta (katso yllä olevat linkit). Tai asenna se WordPress-hallintapaneeliin Laajennukset> Lisää uusi ja etsi hakusanaa ”postityypit rajoittamattomat” – sen pitäisi olla ensimmäinen tulos. Asenna ja aktivoi vain.

Postityypit Rajoittamaton laajennus - Luo uusia postityyppejä

Tämä lisää uuden viestityypit -valikkokohdan kojelaudan alaosaan. Napsauta sitä aloittaaksesi uusien postityyppiesi ja taksonomioiden luomisen. Muokatun viestin tyyppiä tai taksonomian nimeä varten on useita vaihtoehtoja, jotka tekevät uuden viestityypin näkyväksi kirjoittajille, missä se näkyy kojetaulussa (tai missä alavalikossa, kuten esimerkiksi ”Asetukset”), valikkokuvake, tuetut metalaatikot. (tarkista vain ne, jotka haluat sisällyttää) ja jopa REST-sovellusliittymän lisäasetukset.

Valitse asetukset, jotka haluat ottaa käyttöön uudelle viestityypillesi, ja tallenna. Se siitä. Se on valmis menemään! Etsi vain nimi, jonka annoit uudelle räätälöitylle viestityypille hallintapaneelissa. Yllä olevassa kuvakaappauksessa meidän nimi on ”My Post Types”. (Huomaa – emme määrittäneet sijaintia, joten se lisättiin yksinkertaisesti testisivustollemme olemassa olevien viestityyppien jälkeen.)

Postityypit Rajoittamaton laajennus - vaihtoehdot yhteensä

Post Types Unlimited luotiin toimimaan loistavasti minkä tahansa WordPress-teeman kanssa, mutta jos käytät Total WordPress -teemaa, sinulla on käytössään paljon ainutlaatuisia ja tehokkaita vaihtoehtoja. Aseta mukautettu pääsivu leivänrumpuillesi, valitse uuden viestin tyypin arkistoasetteluvaihtoehdot, valitse merkinnän (ja yksittäisen merkinnän) lohkot ja meta, ota käyttöön seuraava / edellinen sivutus ja muuta.

Vaihtoehto: WCK WordPress Creation Kit PRO

Mukautettujen postityyppien ja mukautettujen kenttien luoja - WCK

Tiedot ja lataaNäytä esittely

WordPress Creation Kit PRO on premium-luokan WordPress-laajennus, jonka avulla WordPress-asennuksen mukauttaminen on helppoa, joten asiakkaat tai avustajat näkevät vain sen, mitä haluat heidän tekevän. Tämä tehokas laajennus antaa sinun hallita mukautettuja kenttiä ja viestityyppiä luodaksesi oman puhdistetun WordPress-asennuksen.

Jos olet web-kehittäjä, tiedät todennäköisesti jo, että WordPress voi olla ylivoimainen joillekin asiakkaille, ja yksi tapa auttaa heitä virtaviivaistamaan verkkosivustonsa käyttämisprosessia on leikata alas mitä he voivat ja mitä eivät näe heidän WordPress-ohjelmistonsa takana. asennus. Anna WordPress Creation Kit PRO. Tällä voit luoda asiakasystävällisen WordPress-asennuksen. Voit luoda ja nimetä mukautettuja viestityyppejä ja taksonomioita, jotta heidän olisi helpompi ymmärtää niitä, tai piilottaa joitain niiden verkkosivustolle käyttämäsi WordPress-teeman asetusvaihtoehdoista. Äänet, joita voit tehdä WordPress Creation Kit PRO -ohjelmalla.

Toinen suuri WordPress Creation Kit PRO -ominaisuus on mukautettuja kenttiä mukana. Luomasi viestityypistä riippuen saatat haluta lisätä tekstialueen sisällölle, avattavan vaihtoehdon (kuten toimihenkilön nimikkeet tai valokuvaukseen käytettyjen laitteiden tyyppi), päivämäärän tai jotain muuta. WordPress Creation Kit PRO sisältää tarpeitasi riippumatta 11 mukautettua kenttävaihtoehtoa, jotta voit tehdä postityypeistäsi asiakkaiden helppokäyttöisen.

johtopäätös

Muokatut postityypit voivat kuulostaa pelottavilta, mutta niiden ei tarvitse olla. Pienellä harjoituksella voit saada mukautettujen postityyppien perusteet alas ja luoda tarvitsemasi sivuston. Ja ilmaisella Post Types Unlimited -laajennuksella ei ole syytä olla tekemättä. Nyt kun olet saanut perustiedot, kerro meille, jos sinulla on lisäkysymyksiä. Tai jos sinulla on enemmän hyödyllisiä vinkkejä, jaa ne! Voit vapaasti pudottaa minut riviin alla oleviin kommentteihin. Aloitetaan keskustelu!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map