Kuinka luoda WordPress-blogin viesti ideasta julkaisemiseen

Kuinka luoda WordPress-blogin kirjoitus

Joten haluat olla bloggaaja. Se on mahtavaa! Mutta entä jos olet uusi koko tässä blogialan liiketoiminnassa, etkä tiedä ensimmäisenä blogin kirjoittamista? Ehkä sinulla on jo kirjoituskokemus, tai ehkä ei. Tiedät vain, että sinulla on asioita jaettavaksi muun maailman kanssa. Tässä artikkelissa autamme sinua pääsemään alkuun kirjoittamalla ensimmäisen viestisi ja julkaisemalla sen WordPressillä.


Aloita ideasta

Kuten kuka tahansa kokenut kirjoittaja kertoo, kirjoittaminen on vaikeaa – etenkin aloittaminen. Mutta älä pelkää! Aloittamiseen tarvitaan vain idea. Jos sinulla on jo idea tai jopa useita ideoita, se on hienoa! Jos et, tämä osa auttaa sinua aloittamaan aivoriihi-ideoita kirjoitettavista asioista (ja ehkä inspiroida niitä joillekin ideoista).

Ensinnäkin, sinun on vastattava joihinkin kysymyksiin. Mikä on blogin tarkoitus? Onko sen tarkoitus olla kaikesta tai kaikesta vai täyttääkö se vain tietyn markkinaraon blogosfäärissä? Blogin tavoitteiden tunnistaminen auttaa sinua keksimään viestiideoita.

Osa postiaideoiden keksinnästä on syy lähettämiseen. Miksi kirjoitat viestiä? Mitä aiot tehdä tähän viestiin, jos jotain? Syynä voi olla yhtä yksinkertainen kuin ”postitan vain, koska voin”, mutta tässä on vielä joitain kysymyksiä, jotka saavat sinut ajattelemaan (jotka muuten voisivat liittyä myös blogin tarkoitukseen, ei vain viestiin) :

 • Kirjoitatko oppaita?
 • Reseptien jakaminen?
 • Massoille tiedottaminen syystä tai tärkeästä aiheesta?
 • Jakaa ajatuksesi ja mielipiteesi?
 • Asiantuntemuksen tarjoaminen?
 • Päivitetään ystäviä ja perhettä elämästäsi?

Mitä tahansa päätät kirjoittaa, tärkeä asia on, että kirjoitat siitä, mitä haluat tai mistä välität. Blogiisi kirjoittaminen ei ole sama kuin vuokraamiseen kirjoittaminen – voit valita aiheitasi tarvitsematta saada ketään hyväksymään tai tarkistamaan niitä. Ehkä kyse on kiistanalaisesta aiheesta. Ehkä se on neuvoja tai opetusohjelma, jonka haluat jonkun antavan sinulle. Ehkä nautit todella meemistä, resepistä, kirjasta tai elokuvasta. Ehkä olet vain päivittämässä viestiä, jonka joku muu kirjoitti pitämästäsi. Sinut rajoittaa vain se, mitä voit keksiä.

Viestin kirjoittaminen

Blogin kirjoittaminen

Ei todellakaan ole oikeaa tai väärää tapaa kirjoittaa blogikirjoitusta, mutta useimmat kirjoittajat noudattavat perusprosessia: Brainstorm. Ääriviivat. Laatia. Tarkistaa. Oikolue. Julkaista.

Kun olet luetellut ideoita ja valinnut aiheen, voi olla hyödyllistä suunnitella, mitä haluat kirjoittaa. ääriviivat toimii oppaana viestisi sanomille. Mutta kaikki viestit eivät vaadi ääriviivat, joten älä tunne, että sinulla olisi oltava joka kerta.

Entä jos luonnostellaan tai ei, et vain tiedä mitä sanoa? Ei se mitään. Kirjoita. Sanojen laskeminen sivulle saa enemmän sanoja virtaamaan, ja ennen kuin tiedät sen, olet kirjoittanut useita kappaleita, ehkä jopa useita sivuja. Ei ole väliä onko kirjoittamasi tarpeeksi vai onko liikaa vai hyvä tai edes julkaistavissa – tämä on vain ensimmäinen laatia. (Myönnä, joskus voit saada sen heti ensimmäisellä matkalla – mutta älä odota!)

Seuraava askel on tarkistus. Kuten ääriviivat, tämä ei ole vaihe, joka sinun on suoritettava joka kerta; voit halutessasi julkaista ensimmäisen luonnoksen sellaisenaan. Mutta riippuen siitä, kuka lukijasi ovat ja kuinka ammattimaisesti esität itsesi, voi olla hyödyllistä tehdä ainakin yksi versio. Voit tarkastella kirjoittamaasi, päättää, mikä on tärkeää, ja muuttaa sitä, mikä on väärin tai mikä ei ole järkevää.

korjausluku on tärkeää. Automaattinen korjaus tekee paljon oikeinkirjoituksen kannalta, mutta se ei voi tarkistaa kirjoittamasi sanojen kontekstia. Joten muista tehdä pieni oikoluku varmistaaksesi, että olet käyttänyt hyvää englantia ja että sinulla ei ole kirjoitusvirheitä. Jos haluat jonkun tarkistavan viestisi puolestasi ennen kirjoittamista, Tartu ystävällesi tai työtoverellesi, johon luotat.

WordPress-hakukoneoptimointi

Koska blogisi on Internetissä, on tärkeää muistaa hakukoneoptimointi kirjoitettaessa viestiäsi. SEO: sta on paljon opittavaa (siihen on omistettu kokonaisia ​​blogeja, kuten Yoast ja Moz), ja emme pysty kattamaan kaikkea WordPress-postitus SEO: ta tässä viestissä. Mutta yksi tärkeimmistä SEO-pisteistä, jotka on muistettava kirjoittaessasi viestiä, on avainsanat.

Avainsanat ovat viestin painopiste, ja aiot käyttää todennäköisesti samoja avainsanoja yhä uudelleen kirjoittaessasi lisää viestejä blogiisi. Hakukoneet (kuten Google tai Bing) huomaavat, kun lisäät sisältöä säännöllisesti ja kun samat sanat tai lyhyet lauseet ilmestyvät jatkuvasti. Tämä auttaa sinua sijoittautumaan kyseisten termien hakutuloksissa, jolloin uusien lukijoiden on helpompi löytää sinut. Voit auttaa SEO-viestissäsi, joten kannattaa harkita myös ilmaista laajennusta Yoast SEO tai Kaikki yhdessä SEO joka lisää SEO-vaihtoehtoja aivan postisivullesi.

Sinulla on nyt perustiedot blogin kirjoittamisesta. Jos haluat silti tai tarvitset kirjoitusapua, niin on paljon muita resursseja saatavilla. Mutta siirrymme toistaiseksi viestisi julkaisemiseen.

Viestin luominen WordPressissä

Nyt on olemassa muutamia tapoja, joilla voit saada luonnoksesi WordPressiin julkaistavaksi. Ensimmäinen ja helpoin on kirjoittaa se oikein WordPressiin. Kirjaudu vain sivustoosi ja lisää uusi viesti, jolla voit tehdä yhden kolmesta tapaa:

 1. Napsauta otsikossa olevaa plusmerkki-kuvaketta.
 2. Siirry WP Admin -hallintapaneelissa sivupalkki-valikon Viestit-kohtaan ja napsauta Lisää uusi.
 3. Käytä myös Quick Widget -widgettiä WP Admin -hallintapaneelissa.

Kolme tapaa lisätä WordPress-viesti

Minkä vaihtoehdon kanssa valitset, napsauta tekstieditori-ruutua ja aloita kirjoittaminen. Jos et julkaise sitä heti – esimerkiksi jos sinun on lopetettava keskellä kirjoittamista tai haluat muokata sitä myöhemmin – napsauta Tallenna luonnos painiketta. Tämä tallentaa luonnoksen, jotta voit palata siihen myöhemmin, vaikka kirjaudutkin ulos.

Älä unohda SEO-optimoida viestisi otsikkoa. Yritä valita jotain tarttuvaa, jota ihmiset haluavat napsauttaa. Sinun on lisättävä myös joitain avainsanoja, jotta toivottavasti esiin hakutuloksissa.

Tallenna luonnos

Toinen tapa lisätä luonnos WordPressiin on kirjoittaa viesti tekstinkäsittelyohjelmaan ja kopioida ja liittää se WordPressin tekstieditoriin. Tämä voi olla hankalaa, koska joskus muotoilu muuttuu tai aiheuttaa ongelmia, kun kopioit ja liität sitä, joten jos haluat mennä tälle reitille, suosittelemme käyttämään peruseditoria, kuten Notepad tai TextEdit.

Tyhjennä viestin muotoilu

Jos haluat todella käyttää Wordia tai Sivuja, muista liittää vain sisältösi “teksti” -välilehteen, kun luot WordPress-viestiä. Jos unohdat ja liitä sisältösi “visuaaliseen” -välilehteen, voit poistaa “tyhjennys” -painikkeella tekstimuotojen (lihavoitu, kursivoitu, yliviivattu) poistamisen – mutta joudut silti napsauttamaan tekstivälilehteä etsimään mahdolliset etäisyydet tai tunnisteet.

Viestin alustaminen

Kun olet luonut sisältösi, voit parantaa sitä lisäämällä muotoilua. WordPressissä on monta upeaa vaihtoehtoa, joka on rakennettu postieditoriin, jotta sisältösi olisi helpommin luettavissa sekä todellisille ihmisille että hakukoneille. Näet ne kaikki napsauttamalla työkalurivin vaihtoa avataksesi tiskialtaan.

Keittiön pesuallasblogin postitusmuotoilu

Perusteet

Joidenkin tärkeiden vaihtoehtojen, joita todennäköisesti käytät, pitäisi olla ilmeisiä painikekuvakkeista. Lihavoitujen, kursivoitujen, alleviivattujen, luetteloitujen ja tilattujen luetteloiden tulee olla tuttuja. Nämä ovat tärkeitä työkaluja, jotka auttavat lisäämään luettavuus blogi-viesteistäsi ja korostaa hakukoneidesi avainsanoja.

Blogiviestien muotoilu

Linkkien lisääminen viesteihin

Viestiäsi luotaessa haluat ehkä lisätä linkkejä niihin liittyvään sisältöön. Tämä on suurenmoista! Linkittäminen tekee sisällöstä arvokkaamman lukijoillesi, samoin kuin hakukoneet, kun linkit luotettaviin lähteisiin. Korosta vain teksti, johon haluat lisätä linkin (kutsutaan ankkuritekstinä) ja napsauta Lisää / muokkaa linkki -painiketta. Varmista, että lisääessäsi linkkejäsi napsauta valintaruutua avataksesi linkin uudessa ikkunassa tai välilehdessä. Näin lukijat pysyvät edelleen sivustollasi.

Blogiviestien muotoilu

Toinen linkkivinkki on lisätä otsikkomääritteet editorin “teksti” -puolelle (ja jos et halua tehdä tätä tai et tiedä miten, olemme luoneet yksinkertaisen laajennuksen, joka lisää otsikkomääritteet automaattisesti sinulle). Linkkien otsikot ovat tärkeitä, koska ne ilmoittavat lukijoille, mihin lähetät ne, samoin kuin hakukoneoptimoinnille, koska voit lisätä linkillesi paremman kuvauksen (avainsanoilla), kuin luottaa ankkuritekstiin..

Otsikoiden ja alaotsikoiden lisääminen

Sinun tulisi lisätä otsikot melkein jokaiselle kirjoittamallesi viestille. Nämä saattavat olla jopa samat otsikot, joita käytit viestin alun perin laatimisessa. Otsikot auttavat lukijoita liikkumaan sisällössäsi ja seuraamaan ajatuksiasi. SEO: lle otsikon rakenne kertoo hakukoneille, mikä sisältö on tärkein (älä unohda näitä avainsanoja).

Blogiviestien otsikoiden muotoilu

Napsauta vain avattavaa ruutua valitaksesi otsikot. Tyypillisesti blogiviestisi otsikko on Otsikko 1 (joka käyttää H1-muotoilutunnistetta), mikä tarkoittaa, että se on sivun tärkein lause. Sen jälkeen sinun tulisi käyttää pääosien sisältöön H2-otsikoita, joita seuraa alla olevat H3-alaotsikot. Voit jatkaa (H4, H5, H6), mutta ellet käsittele erittäin yksityiskohtaista sisältöä, se on yleensä ylenmääräistä, ja H3-otsikoidesi jälkeen voit käyttää vain lihavoitua tekstiä.

Viestisi julkaiseminen

WordPress sisältää muutamia vaihtoehtoja, kun olet valmis julkaisemaan viestisi. Voit valita, haluatko viestisi olla julkista vai suojattua salasanalla5, ja haluatko julkaista sen heti vai ajoittaa sen julkaisemisen automaattisesti tulevaan päivämäärään ja aikaan. Siellä on myös painike viestin esikatselemiseen, jotta näet miltä se näyttää suorana.

julkaista

WordPress-luokat ja tunnisteet

Sinulla on myös mahdollisuus lisätä luokkia ja tunnisteita viestiin, mitä suosittelemme tekemään ennen julkaisua. Luokat ovat laajemmat, ja niiden tulisi olla yleisiä aiheita, joita blogiisi käsittelee. Esimerkiksi täällä WPExplorer-blogiimme sisältyy WordPress-teemoja, vinkkejä, arvosteluja, lahjoja ja muutama muu. Tunnisteet ovat tarkempia, ja niiden tulisi olla hyvin keskittyneitä. Jos tähän viestiin lisättiin tunnisteita, ne voivat olla blogointia, kirjoittamista, aloittelijoita, blogin hakukoneoptimointia tai jotain vastaavaa.

Kuten näette, kategoriat ja tunnisteet ovat erittäin tärkeitä verkkosivustosi SEO kannalta, ja kun sinulla on useita viestejä, lisää yksi tai useampi luokka ja tunnisteet jokaiselle. auttaa pitämään heidät järjestetyssä muodossa tulevaa käyttöä varten ja auttaa lukijoita selatessasi viestejäsi.

categories_tags

WordPress-kuvat

Viimeisin vaihtoehto, jonka haluat ehkä lisätä, on esitelty kuva. Voit lisätä kaikenlaisia ​​medioita WordPress-viestiin, mutta esitelty kuva valitaan käyttämällä sisältösi oikealla puolella olevaa vaihtoehtoa..

Esitelty WordPress-kuva

Esitetyt kuvat ovat hieno työkalu, koska ne näkyvät kuvahakutuloksissa. Kun lataat uuden kuvan, muista antaa kuvallesi hyvä SEO-valmis otsikko ja alteksti. Kuvan otsikko on enemmän saavutettavuutta varten, ja näytönlukijat käyttävät sitä, kun taas alt-teksti on se, mitä hakukoneet näkevät.

Lisättyjen WordPress-kuvien lisääminen

Kun kaikki nämä asetukset on asetettu, olet vihdoin valmis julkaisemaan viestisi! Napsauta vain Julkaista -painiketta, ja olet valmis. Napsauta painiketta, niin saat viestisi reaaliaikaiseksi, josta ihmiset ja hakukoneet löytävät sen!

Tarve tehdä muutos?

Jos tunnet koskaan tarpeen palata takaisin ja muuttaa mitä tahansa tai jos huomaat tehneesi virheen, voit palata julkaistujen viestien muokkaamiseen milloin tahansa. Voit tehdä tämän kojelaudan “Omat jutut” -widgetistä tai “Kaikki viestit” -näytöstä.

johtopäätös

Ensimmäisen blogin kirjoittaminen voi olla pelottavaa, mutta sen ei tarvitse olla sitä! Noudata tämän artikkelin vinkkejä kuinka kirjoittaa ja julkaista blogi-viesti WordPressissä. Blogit sitten pian kuin ammattilainen. Millainen oli ensimmäisen viestin kirjoittaminen? Miltä tuntui, kun napsautit Julkaise? Jaa tarinasi alla olevissa kommenteissa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map