Kuinka luoda verkkosalkku WordPressillä

Portfolion kokoaminen on tärkeää opiskelijoille, jotka hakevat tiettyjä tutkinto-ohjelmia tai valmistautuvat aloittamaan uransa. Monet työnantajat tai asiakkaat (tai yliopistot, jos kyseessä on kouluohjelma) pyytävät työnäytteitä osana palkkausprosessia (tai hyväksymisprosessia), koska heillä on tapa nähdä, mitä pystyt tekemään ja millaista työtä teet olen tehnyt aiemmin. Portfolio on paras tapa esitellä nämä näytteet ja pitää ne valmiina näyttelyyn.


Tässä artikkelissa keskitymme etuihin, jotka aiheutuvat portfoliosta ja WordPressin käytöstä luodaksesi portfolioita, jotka tekevät työnhausta menestystä. Joten aloitetaan!

Miksi sinulla on online-salkku?

Teknologian kehityksen myötä ja melkein kaikki, jotka käyttävät Internetiä, yhä useammat opiskelijat pitävät sähköisiä kopioita portfoliostaan ​​verkossa ja jopa luovat verkkosivustoja taloon. Verkkosivuston käyttäminen voi helpottaa asioita sinulle, kun aloitat urasi:

 • Verkkosivustoista tulee osa yleistä online-läsnäoloasi, varsinkin jos lisäät linkin sosiaalisen median profiileihin, jotta potentiaaliset työnantajat, asiakkaat tai asiakkaat löytävät työsi helposti, kun he etsivät sinua.
 • Linkin tarjoaminen sivustoosi on helppoa, eikä sinun tarvitse huolehtia sähköpostin liitteiden tiedostokokoista tai suuren faksin lähettämisestä..
 • Voit sisällyttää linkin ansioluetteloosi, joten palkkaamalla johtajat tietävät tarkalleen, mistä he voivat löytää työsi.

Verkkoportfolion saaminen osoittaa myös potentiaalisille työnantajille, että voit käyttää ainakin yhtä sisällönhallintajärjestelmää, ja he tuntevat verkkosivustojen toiminnan. Aikana, jolloin kaiken ikäiset ja ammattitaitoiset ihmiset etsivät työpaikkoja, tämä voi antaa sinulle etulyöntiaseman muihin hakijoihin nähden.

WordPressin käytön aloittaminen

WordPressin käyttäminen online-portfolion luomiseen on melko yksinkertaista. Jos sinulla on jo tili WordPress.com-sivustossa, harkitse vaihtamista (tai ainakin uuden sivuston lisäämistä) itse isännöimään WordPress.org-sivustoon – se on mukauttamisen suhteen monipuolisempi ja sinulla on paljon parempi hallinto siitä, kuinka sivustosi näyttää ja toimii.

Vaikka olet täysin uusi WordPress-ohjelmassa, suosittelemme aloittamista itseisäytöllä. On pieni kuukausittainen isännöintipalkkio ja vuosittainen verkkotunnuksen rekisteröintimaksu, mutta lisäkustannukset ja vastuu ovat syytä hallita täydellisesti portfoliosivustoasi. On myös bonuspiste: Verkkotunnuksesi rekisteröiminen tarkoittaa, että sinulla ei ole .wordpress.com-aliverkkotunnusta, joten verkko-osoitteesi näyttää ammattimaisemmalta.

Kustannukset voivat olla valtava tekijä opiskelijoille, joten kun tutkit hosting-yrityksiä, tarkista, onko heillä erityinen hinnoittelu opiskelijoille. Bluehost ja SiteGround ovat kaksi, jotka tarjoavat opiskelijasuunnitelmia.

Kun valitset verkkotunnuksesi (sivustosi nimi), on parasta käyttää omaa nimeäsi – se näkyy todennäköisemmin hauissa. Voit myös harkita tagi-rivin käyttöä, jotta saat selväksi sivustosi aiheen.

Portfolio WordPress-teeman valitseminen

Seuraavaksi valitse teema sivustollesi. Perusblogi-teema vastaa todennäköisesti tarpeitasi, mutta jos haluat tehdä portfolion erottuvaksi, sinulla pitäisi olla teema, joka on tarkoitettu esittelemään salkun sisältöä. Meillä on luettelo joistakin suosikki portfolion teemoista, joissa on WordPress-teemoja.

Ilmaiset teemat ovat loistava tapa aloittaa, mutta niillä ei yleensä ole ylimääräisiä ominaisuuksia tai mukautusvaihtoehtoja, jotka löydät premium-teemasta. Jos haluat luoda ammattimaisen verkkosalkun, sinun kannattaa harkita päivittämistä teeman pro-versioon (jos sellainen on) tai ostaa premium-teema, jonka hinta voi vaihdella välillä 2–199 dollaria. Teemoja voi ostaa useista verkkokaupoista, kuten ThemeForest, Creative Market, StudioPress, Teemapavut, Tyylikkäät teemat ja niin monet muut.

Tässä on vain muutama suosikkimme:

Kokonainen Boxed Porfolio WordPress -teeman esittely

Kaikki yhteensä on paras valinta, koska se on helppokäyttöinen, tehokkaat vaihtoehdot ja joustavuus. Vaikka tämä teema on monikäyttöinen vedä ja pudota -teema, sisäänrakennetun portfolion avulla se on loistava verkkokokoelman luomiseen työstäsi. Ja siellä on runsaasti demoja, joista voit valita aloittaessasi.

sipuli portfolio wordpress teema

Sipuli Shindiri Studio on silmiinpistävä portfolion teema, jolla on useita asetteluita. Valitse ruudukko, muurausruudukko, tahmea tai toimistomuotoinen portfolio, jotta voit näyttää projektisi.

Mesa ilmainen WordPress-teema

Mesa on ilmainen muurausasettelublogiteema, jota voidaan helposti käyttää online-portfolioon. Kuvien, gallerioiden, äänen, videon ja lainausten tuella tämä teema on loistava ilmainen tapa näyttää mediasi verkossa.

Vong Portfolio - reagoiva salkun WordPress-teema

pohjoinen Array Themes -ohjelmasta on upea vaihtoehto online-portfolion luomiseen. Tässä teemassa on kaikki mitä tarvitset, mukaan lukien hyödyllinen blogi, upea portfolio ja helppoja sivuja (arkistot, yhteystiedot ja koko leveys) esitelläksesi työsi.

Galleria Pro -teema

Galleria Pro StudioPressistä on hieno vaihtoehto, jos rakastat Genesis-kehyksen käyttöä. Tämä puhdas, minimaalinen ja tietysti moderni teema on helppo tapa lisätä biografia ja portfolioni WordPress-sivustoosi.

Ananas ilmainen WordPress-teema

Ananas on yksinkertainen ilmainen blogiteema, jolla on puhdas yhden sarakkeen asettelu. Tämän teeman minimaalinen muotoilu sopii erinomaisesti esittelemään uusinta teostasi tuotettaessa, ja koska teema tukee useita mediamuotoja (kuva, ääni, video, tarjous) ja sisältää perussuunnitteluvaihtoehtoja, voit antaa työsi loistaa.

Portfolio-laajennuksen käyttäminen

Toinen vaihtoehto, jos et pidä portfolion teemoista, on lisätä portfolion laajennus. WordPress-arkistossa on paljon ilmaisia ​​portfoliolaajennuksia, joiden avulla voit lisätä salkun melkein mihin tahansa teemaan. Lisää laajennus siirtymällä kohtaan liitännäiset Järjestelmänvalvoja-valikossa ja napsauta Lisää uusi selata ilmaisia ​​vaihtoehtoja.

Siellä on myös niin paljon hienoja premium-portfoliolaajennuksia, joissa on enemmän ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia kuin ilmaisilla kollegoillaan. Olemme puhuneet aiemmin portfolion WordPress-laajennuksista, mutta jos olet unohtanut sen, tässä on joitain suosituimmista laajennuksista:

välttämätön ruudukkosalkun WordPress-laajennus

Välttämätön ruudukko by themepunch on yksi myydyimmistä salkun lisäosista ja hyvästä syystä. Tämän liitännäisen avulla voit luoda minkä tahansa tyyppisen salkun ruudukon haluamallasi mukana toimitetulla asettelulla, rivien ja sarakkeiden vaihtoehdoilla, sisällön lähteillä, animaatioilla, esikuormaimilla, nahoilla, mukautetuilla väreillä ja niin edelleen

media grid portfolio wordpress -laajennus

Mediaruudukko LC Web on loistava vaihtoehto, joka antaa sinulle rajoittamattoman asettelun. Järjestä valokuvat, videot, linkit ja äänitiedostot visuaalisesti ruudukkoon visuaalisen ruudukon rakennustyökalun avulla.

instagram-päiväkirjaportfolio WordPress-laajennus

Instagram-lehti by C Rivers on ainutlaatuinen portfoliolaajennus, joka vetää portfolioni kuvista jotain, mitä suurin osa meistä käyttää jo – Instagram. Napsauta meneillään olevia kuvia nykyisistä projekteistasi ja lisää ne verkkosivustosi portfolioon tällä liitännällä!

Sisällön valitseminen

Ennen kuin aloitat sisällön lisäämistä portfolioon, varmista, että tiedät mitä haluat sisällyttää! Koska et ole vielä tehnyt paljon ammatillista työtä omalla alalla, on hienoa käyttää akateemisia tutkielmia, luokkaprojekteja tai esityksiä ja kaikkia tekemiäsi yhteisöpalveluhankkeita. Jos sinulla on ansioluettelo tai ansioluettelo, haluat ehkä luoda sivun myös sitä varten.

Yritä sisällyttää näytteitä, jotka liittyvät syöttämääsi kenttään. Jos olet kirjailija, käytä kirjoitusprojekteja ja julkaisuja. Jos olet taiteilija tai insinööri tai harjoittelet puusepän kaltaista kauppaa, lähetä kuvia suunnittelemasi, luomasi, rakennettasi tai korjaamiasi asioita. Tutkijat voisivat toimittaa laboratorioraportteja. Tilintarkastajat voivat sisältää taloudellisia raportteja ja analyysejä. Saat idean.

Kun lisäät työnäytteesi, kirjoita lyhyt kuvaus jokaisesta, jotta saat jonkinlaisen kontekstin. Haluat ehkä selittää, mikä projekti oli ja miten se tuotti (tai tarjoaisi) hyötyä jollekin tai muuten osallistu kentälle. Tässä on yksinkertainen esimerkki ja linkki ladattuun asiakirjaan:

worksampledescription

Älä ole liian hullu lähettämäsi näytteiden määrän kanssa. Salkku kasvaa kuin sinäkin, joten älä tunne, että tarvitset tonnia täyteainetta. Valitse parhaat projektisi, 10-15 on runsaasti, ja järjestä ne luokittelemaan projektityypin mukaan. Tämän ansiosta työnantajien on helpompi löytää asiaankuuluvat näytteet.

Lähetetään näytteitä

Työnäytteiden lähettäminen WordPressiin ei ole vaikeaa, mutta aikaa ja vaivaa voi vaihdella näytteiden muodosta riippuen. Jos sinulla on sähköisiä kopioita tai kuvia, olet valmis. Jos et, sinun on hankittava joitain.

Paperi-, raportti- ja painettujen valokuvien paperikopio voidaan skannata PDF-tiedostoina. Ota digitaalikuvia fyysisistä esineistä, kuten maalauksista tai veistoksista. Musiikki ja videot voidaan tallentaa tai muokata digitaalimuodoissa. Mitä haluat lähettää, varmista, että tiedostot on tallennettu työnäytteille varattuun sijaintiin, jotta tiedät tarkalleen, mistä ne löytyvät..

Kun digitaaliset kopiot ovat valmiina, on aika ladata! Kirjaudu WordPress-tiliisi ja siirry Järjestelmänvalvoja-sivulle. Siirry mediakirjastoon ja valitse Lisää uusi:

lisää media

Lataa uusi media -näytössä voit vetää ja pudottaa tiedostoja ruutuun tai napsauttaa -kuvaketta Valitse Tiedostot -painike, kun haluat selata lähetettäviä tiedostoja.

Näytteiden lisääminen portfolioon

Nyt kun teema tai laajennus on asennettu ja näytteet (ja kaikki muut tiedostot) on ladattu, voit lisätä työsi portfolioosi. Siirry järjestelmänvalvojassa Portfolio-sivulle ja napsauta Lisää uusi. Tämä avaa tekstieditorin.

newportfoliopost

Useimmille teemoille ja laajennuksille uuden portfolioviestin lisääminen on yhtä helppoa kuin blogiviestin lisääminen. Lisäät useimpiin salkkuihin viestin otsikon, kuvauksen ja esillä olevan kuvan kuten normaalisti. Mutta sinulla voi olla saatavana lisäkenttiä lisätietojen lisäämiseksi näytteestä sijaintia, päivämäärää, kontekstia jne. Jotkut portfolion aiheet, kuten Total, saattavat sisältää jopa gallerian metalaatikoita, joihin voit ladata kaikki gallerian tai liukusäätimen kuvat viestillesi..

galleria-meta-box

Kun kaikki tarvitsemasi tiedot on täytetty, napsauta Julkaise. Ta-da! Olet nyt lisännyt onnistuneesti työesityksen WordPress-portfolioon. Toista nämä vaiheet jokaiselle lisättävälle näytteelle.


Parhaimman työn esittely salkussa on tärkeä, jotta saadaan hyvä vaikutelma hakiessaan työpaikkoja tai akateemisia ohjelmia. Verkkosalkun käyttäminen auttaa sinua erottamaan itsesi entistä enemmän ja tavoittamaan laajemman yleisön – ja WordPress on yksi parhaista työkaluista siihen. Mahtavan salkun kokoamiseen on runsaasti resursseja, joten pidä hauskaa!

Oletko luonut online-salkun aiemmin? Mietitkö sellaisen luomista? Jaa vinkkejä tai kysy kysymyksiä alla olevissa kommenteissa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map