Kuinka luoda mukautettu 404-sivu WordPressissä

Ei ole epäilystäkään siitä, että suurin osa Internetin käyttäjistä syrjäyttää aivan liian tutut 404 sivua ei löydetty virheviesti. On todennäköistä, että tämä häiritsevä viesti on pomminut sinua ainakin kerran tässä kuussa, kun napsautit rikkinäistä linkkiä.


404-virhe on tavallinen HTTP-vastaus verkkosivupyyntöön, jota palvelin ei pystynyt täyttämään useista syistä. Oletusarvoisesti virhesanoma näytetään selkeänä tekstinä valkoista taustaa vasten. Jos vihaat tätä pirteää viestiä, et halua pakottaa verkkosivustosi kävijöitä näkemään sitä myös. Joten miksi et tee siitä vähemmän ärsyttävää mukautetun viestin avulla?

Tässä opetusohjelmassa esittelen sinut vaiheet mukautuksen luomiseksi Sivua ei löydetty viesti, jotta verkkosivustosi kävijät ovat vähemmän ärtyneitä, kun he osuvat tyhjään kohtaan. Ensin saadaan kuitenkin parempi käsitys siitä, miksi saatat tulla tyhjäksi yrittäessään käyttää verkkosivua.

Contents

Kuinka ja miksi 404 sivua ei löydetty Virheitä tapahtuu

Kun napsautat linkkiä ja saat 404 -virheen, se tarkoittaa, että sivupyyntösi palvelimelle onnistui, mutta palvelin ei löytänyt sitä sivua, johon yritit käyttää. Tähän on monia syitä.

Esimerkiksi, jos Web-sivu, johon linkki yhdisti, poistettiin, näyttöön tulee 404 -virhe. Tyypillinen tilanne, joka johtaa tähän, on se, kun vanhanaikainen sivu, joka sisälsi suosittua sisältöä, poistetaan, mutta siinä oli paljon linkkejä, jotka osoittavat siihen muilta verkkosivustoilta. Suuret uutissivustot ovat todennäköisesti syyllisiä tähän, jos sivuston ylläpitäjät eivät ryhdy varotoimenpiteisiin estääksesi puuttuvia sivulinkkejä.

404-sivuvirhe voi tapahtua myös, jos pyydetty sivu siirrettiin uudelle verkkotunnukselle. Jos ongelma on palvelimessa (palvelin on poissa käytöstä tai jostain syystä sitä ei voi käyttää), saatat saada DNS-virheen. Palomuurit, sisällösuodattimet ja muut sisällön estäminen voivat aiheuttaa myös rikkoutuneita linkkejä.

Bottom line on rikki linkit ovat yleisiä verkossa. Verkkosivustojen omistajat tai järjestelmänvalvojat voivat tehdä kokemuksesta käyttäjälle helpomman. Muista, että Internetin käyttäjät ovat yleensä kärsimättömiä etsiessään tietoa verkkosivustolta. Käyttäjä ei tuhlaa aikaa etsiessään toista verkkosivustoa saadakseen haluamansa, jos kaikki heidän sivustoltasi löytämäsi oli tavallinen, ärsyttävä 404-virhe.

Käyttäjäystävällinen virheviesti

Kuten jo mainitsin, suurin osa verkkopalvelimista on asetettu palauttamaan perustiedot 404 -virhesivulta, joka näyttää anteeksipyynnön lyhyt kuvaus miksi et päässyt pääsylle pyydetylle sivulle. Joissain tapauksissa saatat myös saada linkin verkkovastaavan sähköpostiin (jos tarvitset lisää teknistä tukea) tai linkin hakukoneelle jatkaaksesi hakuasi.

Vaikka tämä oletusvirhesanoma on kohtelias, se on melko selvä ja yleensä sammutus useimmille verkkosivustojen kävijöille. Siksi vakava verkkovastaava mukauttaa tämän viestin niin, että tyhjiä osuvat vierailijat näkevät käyttäjäystävällisemmän (ja vähemmän ärsyttävän) 404 -virhesivun.

Kaikilla WordPressin mukana toimitetuilla oletusteemoilla on perustiedot 404 -virhesivumalli 404.php. Tämä oletusmalli toimii tietysti täydellisesti, mutta on todennäköistä, että se ei sano mitä haluat sanoa vierailijoillesi. Onneksi viestin mukauttaminen malliin on helppoa. Avaa vain sivumalli koodieditorissa ja muuta viestiteksti omaksi. Tallenna muutokset jälkeen.

Järjestelmän mukana toimitetun oletusvirhesivumallin rakenne Kaksikymmentä kolmetoista teema koostuu tunnisteista otsikon, alatunnisteen ja hakupalkin näyttämiseksi. Näyttää siltä, ​​että se näyttää toiminnassa (kirjoita vain väärennetty sivun osoite selaimen osoiteriville):

Kaksikymmentätoista 404 sivua

Jos tutkit 404-sivumallisi koodia, huomaat sivun otsikon Ei löydetty sisällä

otsikkotunniste yhdessä a _E toiminto, joka todella näyttää tuloksen sivulla. Tätä haluat muokata ensin mukauttamalla 404-sivusi. Voit sitten siirtyä eteenpäin ja lisätä käyttäjäystävällisempää tekstiä

ja

tunnisteet sen alla. Huomaa, että et voi muuttaa Ei löydetty otsikko, mutta on yleensä hyvä laittaa mukautettu otsikko, joka ei ärsytä vierailijoita, sekä kappaleiden mukautettu teksti.

Voit myös huomata, että otsikko näkyy valtavan sisäpuolella 404 numero sivulla. Kun teet sivutarkistuksen virhesivustasi Firebugilla, huomaat, että valtava 404 lisätään pseudo-elementillä (.error404 .page-title: ennen). Joten avaa 404.php malli ja korvata oletusteksti

,

, ja

merkitsee sen, mitä haluat kertoa kävijöillesi. Muokkaa myös yllä mainittua pseudo-elementtiä mieleiseesi tai poista se (kommentoi sitä tyylikalvossa). Olen muuttanut omani tähän:

Kaksikymmentätoista räätälöityä 404-sivua

Vaikka voit sanoa mitä tahansa haluat suoraan kävijöillesi, on aina hyvä pitää se lyhyenä ja suloisena. Yritä myös sanoa tai osoittaa vierailijalle mitä he ovat ehkä etsineet. Ja tämä on melkein kaikki mitä sinun täytyy tehdä, jotta 404-sivustasi tulisi käyttäjäystävällisempi. Tarkista sivu ja muuta sitten tyylejä sopivana.

Kehittäjän käyttämästä WordPress-teemasta riippuen mahdollisesti myös sisällytetty mukautettu 404 -sivutuki. Koko WordPress-teemaamme rakensimme mukautetun 404-sivuteeman vaihtoehdon, joka on helppo lisätä mukautettu 404-uudelleenohjaus tai mukautettu sivun otsikko ja sisältö suoraan WordPress-hallintapaneelista..

Näyttökuva mukautetusta 404-sivuohjelmasta kokonaisuudessaan

WordPRess-teeman mukautettu 404-sivumäärä yhteensä

.htaccess-tiedosto on missä taika tapahtuu

Kun 404.php-tiedostosi on räätälöity, WordPressin on jäljellä vain se, että se näyttää tilanteen tilanteen ollessa sopiva – kun se ei löydä tiettyä sivua. Tämä on oletusprosessi. Toisinaan web-palvelin saattaa kuitenkin kohdata ongelmia, ennen kuin WordPress on tietoinen niistä, mikä tarkoittaa, että kävijät eivät välttämättä pysty pääsemään joillekin sivuille. Tällöin sinun on varmistettava, että Web-palvelin voi ohjata ne 404.php-sivullesi ja tässä on .htcaccess tiedosto tulee sisään.

.htcaccess tiedosto sijaitsee WordPress-asennuksen juurihakemistossa. WordPressin tapauksessa se luodaan automaattisesti, kun muutat pysyvän linkin rakenteen oletusasetuksesta. Lisää vain yksi rivi tiedostoon, jotta voit varmistaa, että palvelin löytää mukautetun 404-sivusi:

ErrorDocument 404 / index.php?error=404

Kuten näette, tämä URL alkaa juuresta (/), mikä tarkoittaa, että tämän URL-muodon käyttämiseksi WordPress-asennuksen on oltava palvelimen juuressa. Muussa tapauksessa, jos WordPress on asennettu alahakemistoon, uudelleenohjauspolun tulisi olla seuraava:

ErrorDocument 404 / kansio/index.php?error=404

Tällä tavalla, vaikka vaihtaisit teemaasi, index.php kutsuu aina oikean 404-tiedoston uuteen teemaasi.

Käärimistä

Lukemalla tämän nopean oppaan voit nyt toivottavasti luoda mukautetun 404-sivun täydellisenä mukautetulla käyttäjäystävällisellä viestillä. Voit myös määrittää .htcaccess tiedosto varmistaa, että palvelin ohjaa verkkosivustosi kävijät aina oikealle 404-sivulle tilanteissa, joissa WordPress ei pysty tai kun vaihdat teemoja.

Jos haluat houkutella uskollisia kävijöitä, jotka tulevat aina takaisin verkkosivustoosi, on tärkeää mukauttaa 404-sivusi vähemmän ärsyttävään viestiin. Ja tietysti, myös yrittäminen rajoittaa kuinka monta kertaa kävijä laskeutuu 404 sivulle, on myös hyvä idea.

Onko sinulla hienoja ideoita räätälöityyn 404-viestiin? Mitä käytät tällä hetkellä 404-sivullasi? Haluaisin kuulla ideasi alla olevissa kommenteissa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map