Kuinka luoda linkkejä WordPress-blogiisi lisääntynyttä sitoutumista varten

luoda linkkejä sitoutumiseen

Kun ihmiset ostavat blogiisi, he yleensä toteuttavat yhden kahdesta toiminnosta:


 1. Pomppu suoraan pois
 2. Aloita lukeminen

Tänään haluan keskittyä toiseen toimintaan, koska joku alkaa lukea on matkan alussa, jonka sinun pitäisi hallita. Vierailija, joka lukee jotakin tekstiä sivustoltasi, ei sinällään tarjoa mitään arvokasta – tärkeintä on hyödyntää alkuperäistä sitoutumista ja saada lopulta kävijä suorittamaan mikä tahansa ensisijainen haluamasi toiminto, jota haluat.

On monia tekijöitä (kuten suunnittelu ja kopiointi), jotka otetaan huomioon määritettäessä, kuinka kiinnostuneita vierailijat ovat ja kuinka todennäköisesti he muuttavat. Yksi erittäin vaikuttava, mutta harvoin käsitelty tekijä on kuitenkin yksinkertainen hyperlinkki. Tosiasia on, että linkit ovat poikkeuksellisen tehokkaita työkaluja ja niiden luomisen parhaiden käytäntöjen sivuuttaminen voi johtaa blogin toimintaan kuin seula, ja jokainen reikä edustaa linkkiä.

Tässä viestissä haluan auttaa sinua pääsemään moniin noihin reikiin. Seuraamalla ja toteuttamalla alla olevia neuvoja näet todennäköisesti parantuneita sitoutumisastetta ja tuloksia ajan myötä, ja vähemmän konkreettisesta näkökulmasta parannat myös kävijäkokemusta huomattavasti.

Kuinka muotoilla linkkisi

Aloitetaan absoluuttisista perusteista. Jokaisen sivustosi linkin tulee olla selvästi edustettuna kuten linkki – ts. se tulisi erottaa selkeästi muusta sivun tekstistä ja pitäisi olla ilmeistä, että se on linkki.

1990-luvulla linkki oli tyypillisesti sininen ja alleviivattu näin. Ihmiset tottuivat linkkiin, joka näyttää tietyllä tavalla, ja niin hämmentyisivät, jos he kohtaisivat sen alleviivattu teksti, samanvärinen kuin rungoteksti tai teksti, joka oli erivärinen, mutta ei ollut alleviivatun.

Vaikka alleviivattu sininen teksti on mielessämme edelleenkin kaikkialla linkinä, hyperlinkit, joita ei ole alleviivattu, ovat nykyään yleisiä ja täysin hyväksyttäviä. Sinun tulisi kuitenkin silti varmistaa, että linkkisi erottuvat selvästi. Älä jätä käyttäjää hämmennykseksi siitä, mikä on tai ei ole linkkiä mihinkään sivustosi kohtaan. Ja vaikka alleviivatut linkit eivät ole melkein yhtä yleisiä nykyään, on viisasta olla alleviivaamalla mitään sivustosi tekstiä, ellei se ole linkki. Suurin osa ihmisistä yhdistää edelleen alleviivatun tekstin verkossa hyperlinkkien kanssa, ja sellaisena se pitäisi varata vain hyperlinkkeihin. Jos haluat korostaa tekstiä, käytä lihavoitua korostaaksesi avainlauseet (esim. Tämä on todella tärkeää) ja kursivoida ehdottaaksesi käännöstä sanan ääniinsä (esim. Minä Todella haluan sinun lukevan tämän).

Ankkuriteksti

Niille teistä, jotka eivät tiedä, ankkuriteksti on yksinkertaisesti linkissä käytettyjä sanoja, joista yleisin on “napsauttamalla tätä”. Ankkuriteksti on erittäin tärkeä monista syistä (WordPress-hakukoneoptimointi on ilmeinen esimerkki), mutta haluan tässä viestissä keskittyä käytettävyyteen, jolla tarkoitan lähinnä sitä helppoutta, jolla joku voi ymmärtää linkin johdosta ennen he napsauttavat sitä.

Internetin käyttäjät ovat nykyään suurelta osin melko taitavia, eivätkä sinänsä tarvitse käsiään tarttua samalla tavalla kuin 10–15 vuotta sitten. Jokaisen linkin esipuhe ei ole enää tarpeen napsauttamalla tätä napsauttamalla -ankkuritekstiä – sen sijaan vierailijalle on paljon hyödyllistä olla kuvaileva, ja paljon parempi, että tekstin ”virtaus” sisältää linkit intuitiivisesti. Harkitse esimerkiksi seuraavia kahta ankkuritekstiä:

 1. Saat lisätietoja tuotteistamme napsauttamalla tätä.
 2. Lue lisää tuotteistamme.

Toinen ankkuriteksti erottuu enemmän, on helpompi ymmärtää ja napsauttaa. Lyhyesti sanottuna se on paljon parempi kuin napsauttamalla tätä vaihtoehtoa. Sinun tulisi aina pyrkiä sisällyttämään asiayhteyteen liittyvä ankkuriteksti blogiisi.

Esityksen kannalta näyttää siltä, ​​että välimerkejä ei voida jättää ankkuritekstiin. Lisäksi on tärkeää, että pysyt johdonmukaisena siinä, miten välität välimerkit ankkuriteksistä, koska se tekee käyttäjäkokemuksesta ennustettavamman ja miellyttävämmän..

Otsikon teksti

On olennaisesti kaksi elementtiä, jotka kuvaavat linkkiä ja auttavat käyttäjiä päättämään, pitäisikö heidän napsauttaa sitä. Ensimmäinen (ja tärkein) on ankkuriteksti, mutta otsikkotekstin arvoa ei pidä sivuuttaa.

Useimmissa työpöytäselaimissa linkin otsikkoteksti on pieni ponnahdusteksti, joka tulee näkyviin, kun hiiri linkin päälle (jolle otsikkoteksti on määritelty):

Linkin otsikon teksti

Jos ankkuriteksti tarjoaa kontekstin, otsikkoteksti selventää. Yllä oleva esimerkki on täydellinen – ankkuriteksti ja sitä ympäröivä runoteksti saa meidät uskomaan, että linkki johtaa johonkin, joka liittyy (a) Jakob Nielseniin ja (b) hänen maineeseensa “käytettävyyden kuninkaana” ja otsikkotekstiin selventää, että linkki johtaa tietyllä verkkosivustolla ylläpidettyyn elämäkertaan. Otsikkotekstin sisällyttäminen ankkuritekstinä ei olisi ollut käytännöllistä, mutta se on hyödyllinen lisätieto.

Joten käytä otsikkotekstiä aina kun se on tarkoituksenmukaista. Sinun ei tarvitse aina käyttää otsikkotekstiä – esimerkiksi tilanteessa, jossa ankkuriteksti on täysin selvää mihin linkki johtaa. Tässä on kaksi yleistä esimerkkiä siitä:

Äskettäisessä WPExplorer-viestissäni, ”WordPress-lisäosien jaksot (ja Top 5)”, luetelin viisi suosituinta pluginani 108 eniten ladatusta sivustosta WordPress.org.

Ensimmäisen linkin ankkuriteksti sisältää linkitettävän viestin otsikon. Toisen linkin ankkuriteksti antaa sen verkkosivuston nimen, johon linkki liittyy. Kummassakaan tapauksessa ankkuritekstin toistamisesta otsikkotekstinä tai siitä, mikä todennäköisesti olisi tarpeetonta tietoa otsikkotekstinä, ei ole todellista hyötyä..

Jos haluat lisää esimerkkejä otsikkotekstin tehokkaasta käytöstä, vie hiiri kaikkien tämän viestin linkkien päälle. Joillakin ei ole otsikkotekstiä (ja sen pitäisi olla selvää miksi), kun taas toisilla ei.

Windowsin avaaminen uusilla välilehdillä (tai ei)

Verkon käytettävyyden suhteen olen huomannut, että kysymys siitä, avataanko linkkejä uusilla välilehdillä, on usein kiistakysymys. Tarkasteltuaan asiaa pitkään minun näkökulmani on seuraava: avataanko linkkejä uudessa välilehdessä vai ei, riippuu täysin linkistä.

Annan selittää näkökulmasi pyytämällä sinua pohtimaan, minkä arvoinen on uudessa välilehdessä olevan linkin aukko. Jos linkki aukeaa uudessa välilehdessä, verkkosivu, jolla käyttäjä alun perin oli, pysyy auki ja näyttö pysyy sivun viimeisessä paikassa. Siksi, jos sinulla on syytä uskoa, että joku saattaa haluta tutkia linkkiä blogissasi, mutta palaa takaisin, kun hän on päättänyt siirtämisestä, avaa kyseinen linkki uudessa välilehdessä.

Jos sinulla on syytä uskoa, että tietty linkki edustaa selkeää reittiä nykyisestä sivusta, on järkevää, että linkki aukeaa samassa välilehdessä.

Annamme sinulle esimerkkejä siitä, mitkä linkit pitäisi avata olemassa olevilla tai uusilla välilehdillä, tarkastellaan vielä kerran yllä käytettyä otsikkotekstiesimerkkiä:

Äskettäisessä WPExplorer-viestissäni, ”WordPress-lisäosien jaksot (ja Top 5)”, luetelin viisi suosituinta pluginani 108 eniten ladatusta sivustosta WordPress.org.

Molemmat linkit avautuvat uusilla välilehdillä. Miksi? Koska molemmat edustavat väliaikaista poikkeamista tästä viestistä – linkkejä, joita voit valita tutkimaan ennen palaamista lukemaan loput tämän viestin. Voit myös valita olla tutkimatta niitä ollenkaan. Joko niin, ne avautuvat uusilla välilehdillä, jotta voit palata tähän viestiin helposti, kun olet valmis.

Katso nyt seuraava kuva:

Edellinen viesti Link-näyttökuva

Tämä on kuvakaappaus äskettäisen WPExplorer-viestin pohjasta kommenttiosion lopussa. Sivun oikeassa alakulmassa olevan linkin pitäisi avautua nykyisessä välilehdessä. Miksi? Koska käyttäjä on saavuttanut sivun lopun ja on sellaisenaan todennäköisesti sulautunut olemassa olevan viestin sisällön ja on valmis jatkamaan. Tämä on vain yksi esimerkki – linkkien, joiden pitäisi avautua olemassa olevassa välilehdessä, voi tosiasiassa olla missä tahansa sivuston kohdassa. Muita linkkejä, jotka pitäisi avata olemassa olevilla välilehdillä, ovat navigointielementit (ylänavigointipalkki tai luokkaluettelo jne.) Ja toimintakehotukset (kuten uutiskirjeen tilausruutu)..

Yksi suosittu argumentti tätä lähestymistapaa vastaan ​​on, että käyttäjän on jätettävä valinta, avataanko uusi välilehti vai ei. Ihanteellisessa maailmassa, joka niin olisi, mutta syitä siihen ei ole kahdesta syystä:

 1. Kaikki käyttäjät eivät ole riittävän taitavia avaamaan linkkejä uusissa välilehdissä, kun heidän on aiheellista tehdä niin.
 2. Jopa taitava käyttäjä voi virheellisesti avata linkin olemassa olevassa välilehdessä, kun heidän olisi ollut parempi avata se uudessa välilehdessä.

Se on vain kaikkea mitä minun on sanottava linkkien suhteen – jos panet yllä yllä olevat ohjeet blogiisi, olen varma, että huomaat suosittujen sitoutumista koskevien mittareiden, kuten sivustossa käytetyn ajan, poistumisprosentin ja keskimääräiset toiminnot vierailijaa kohden. Paitsi, että sivustosi kävijät nauttivat paljon intuitiivisemmasta käyttöliittymästä selkeästi merkittyjen ja kuvattujen linkkien muodossa, jotka ohjaavat heitä asianmukaisesti.

Tärkeintä on pitää kävijä aina mielessä – sivuston selaamisen kokemuksen tekemisen tulee aina olla ensisijainen asia. Älä ota pikakuvakkeita, kuten kaikkien linkkien sokean avaamisen uusilla välilehdillä tai linkkien muotoilun kiirettä – autta käyttäjää (sen sijaan että turhauttaisit niitä) ja saat palkintoja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map