Kuinka luoda ja lisätä WordPress Favicon tai sivustokuvake

Mikä on Favicon? Ja kuinka lisätä Faviconeja WordPressiin

Favicon, joka on lyhenne ‘suosikkikuvakkeesta’, voidaan myös kutsua sivuston kuvakkeeksi. Jos tarkastelet selaimesi sivua nyt, näytölle tulee todennäköisesti useita favoneja. Et kuitenkaan ole koskaan tietoisesti huomannut faviconeita, tiedä mitä he ovat tai mitä he tekevät. Joten mikä on favicon ja miksi WordPress-verkkosivustosi tarvitsee sellaisen?


Tässä artikkelissa aiomme selittää tarkalleen, mikä favicon on ja kuinka siitä voi olla hyötyä yrityksellesi tai blogillesi. Katsomme sitten, kuinka voit lisätä sen nopeasti ja helposti WordPress-blogiisi.

Mikä on Favicon / sivuston kuvake?

Favicon-näyttökuva

Favicon on kuvake, joka näkyy selaimen välilehdellä verkkosivuston sivun otsikon vieressä. Faviconeja voidaan nähdä myös verkkosivuston nimen vieressä kirjanmerkillä varustettujen sivustojen luettelossa. Niitä voidaan käyttää myös sovelluskuvakkeina ja WordPressissä niitä voidaan kutsua myös nimellä “sivuston kuvake”.

Faviconit ottavat yleensä kuvan edustamastaan ​​sivuston logosta. Ne voivat kuitenkin olla myös kuva, joka on linkitetty sivuston tuotemerkkiin tai tyyliin, jos tämä on sopivampi. Kun suosikki on valittu, sitä ei pitäisi muuttaa, ellei yrityksellesi tehdä uudelleen tuotemerkkiä. Tällä tavalla verkkosivustosi katsojat oppivat tuntemaan favicon ja tunnistavat sen selaimen välilehtien kokoonpanossa.

Faviconin käytön merkitys

Faviconin käytön merkitys

Faviconien tarkoituksena on visuaalinen markkinointi ja yhteydenpito sivustosi kävijöihin. Favicon lisääminen antaa yleisölle mahdollisuuden tunnistaa WordPress-verkkosivustosi alitajuisesti ja välittömästi sovellusten tai verkkosivujen joukossa..

Tämä tunteminen favoniisi auttaa yleisöäsi löytämään sinut nopeasti ja helposti. Se muistuttaa käyttäjiä myös sivustosi olemassaolosta, mikä lisää liikennettä ja palauttaa kävijämäärät. Viimeiseksi, favicon auttaa sivustosi eristymään kilpailijoistasi ja vahvistamaan sivustosi hyvämaineiseksi lähteeksi.

Kuten huomaat, faviconin käytön edut ovat valtavat. Joten nyt selvitetään, kuinka voit luoda faviconin ja lisätä sen WordPress-verkkosivustoosi …

Faviconin luominen

Favicon-prosessin ensimmäinen askel on sopivan kuvan luominen. Kuten mainittiin, favicon tulisi olla mieluiten sama kuva kuin verkkosivustosi logolla, jotta kävijät tunnistavat sen heti.

Toisinaan monimutkaisilla logoilla tämä voi kuitenkin johtaa epäselvään tai hämmentävään favicon. Tällöin joudut yksinkertaistamaan logoa tai käyttämään toista kuvaa. Varmista, että valitset jotain, joka edustaa yritystäsi ja heijastaa selvästi tuotemerkkiäsi.

Favicon-kuvan suunnittelu tai muokkaaminen

Per WordPress Codex, favicon-kuvien on oltava muodoltaan neliömäisiä ja vähintään 512 x 512 pikseliä. Vaikka kuvia voidaan rajata WordPressissä, suosittelen kuvan muokkaamista etukäteen muokkausohjelmiston avulla.

Jos haluat suunnitella uuden kuvan tyhjästä tai logosi tarvitsee vakavia säätöjä, on parasta käyttää ammattimaista muokkausohjelmaa. photoshop tai LINKUTTAA ovat hienoja vaihtoehtoja.

Canvan käyttäminen

Canva-kuvakkeen luoja

Kuitenkin helpompi ratkaisu niille, joilla on vähemmän suunnittelukokemusta, on käyttää Kangas. Tämän ilmaisen graafisen suunnittelutyökalun verkkosivuston avulla voit muokata kuvaa helposti ja tehdä siitä favicon-valmis. Muuta logosi kokoa tai muuta väriä tai läpinäkyvyyttä luodaksesi favicon-kuvan, joka toimii sivustoltasi.

Kun olet tyytyväinen kuvaan, jota aiot käyttää favicona, se on tallennettava joko gif-, png- tai JPG-muodossa. Olet nyt valmis lähettämään favicon WordPress-verkkosivustoosi …

Kuinka lisätä Favicon WordPress-sivustoosi / blogiisi?

Sivustokuvakkeen lisääminen oli parasta jättää web-kehittäjille ja niille, joilla on syvällinen koodaustieto. Onneksi WordPress 4.3: n julkaisun jälkeen favicon lisäämisestä tuli erittäin helppoa ja suoraviivaista.

WordPress Live Customizer -linkki

Avaa WordPress-hallintapaneeli ja valitse valikosta Ulkonäkö> Mukauta. Tämä avaa elävän WordPress-mukauttajan, jolla on esikatselu verkkosivustosi kotisivulle.

valita Sivustotunnus. Täällä näet sivuston otsikon ja sivuston kuvakkeen.

WordPress-sivustotunnus

Alla Sivuston kuvake voit lisätä, muuttaa tai poistaa favicon. Klikkaa Valitse kuva.

Valitse WordPress-sivuston kuvakuva

WordPress-mediakirjasto näkyy nyt ruudulla. Valitse Lataa tiedostot -välilehti ja pudota sitten favicon-kuva laatikkoon tai valitse se tietokoneeltasi.

Tarkista takaisin mediakirjastoosi, tarkista, että kuvasi on valittu ja napsauta sitten valita oikeassa alakulmassa. WordPress kysyy nyt, haluatko rajata kuvan. Jos olet jo muokannut kuvaasi muokkausohjelmassa, valitse Ohita rajaaminen. Muuten sato pois.

Mukauttajan sivuston kuvakkeen esikatselu

Mukautusohjelmassa kohdassa Sivuston kuvake, näet lataamasi kuvan. valita Tallenna ja julkaise mukauttajan yläosassa ja päivitä sitten sivu. Sinun pitäisi nyt voida nähdä favicon verkkosivusi selaimen välilehdellä.

URL Favicon-näyttö

Jos haluat jossain vaiheessa vaihtaa favoni, alla Sivuston kuvake valitse vain Vaihda kuva. Kuten aikaisemmin mainittiin, tätä ei kuitenkaan suositella, ellet vaihda tavaramerkkiäsi. Jos muutat jatkuvasti suosikkisi, yleisösi ei pysty tunnistamaan, mikä kuva edustaa verkkosivustoasi, kun he katsovat selaimen välilehtiä tai sovelluksia.

Muita tapoja lisätä Favicon WordPress-verkkosivustoosi

Tietenkin on olemassa useita muita tapoja lisätä favicon WordPress-verkkosivustoosi. Katsotaanpa joitain erilaisia ​​vaihtoehtoja …

Favicon kirjoittanut RealFaviconGenerator

RealFaviconGenerator-banneri

Monet ihmiset mieluummin käyttävät laajennuksia lisätäkseen toimintoja sivustoonsa teeman luottamisen sijasta. Favicon by RealFaviconGenerator on WordPress-laajennus, joka on loistava vaihtoehto, jos haluat lisätä favicon verkkosivustollesi.

Asenna plugin WordPress-verkkosivustoosi ja osoita sitten napsauttamalla ja lataa kuva ja lisää se faviconiksi napsauttamalla. RealFaviconGenerator luo sitten kaikki tarvitsemasi kuvakkeet eri selaimille ja laitteille. Tämä on suoraviivainen laajennus, jonka voi ladata ja käyttää ilmaiseksi.

Lataaminen teeman Asetukset-sivun kautta

Teeman Favicon-vaihtoehdot yhteensä

Monissa uusissa teemoissa on lukuisia ominaisuuksia ja toimintoja, joten ihmisten on nopea ja helppo perustaa uusia WordPress-verkkosivustoja. Joissakin näistä teemoista on nyt mahdollisuus lisätä favicon sinulle. Tarkista teeman Asetukset-sivu nähdäksesi onko tämä ominaisuus, jota se tarjoaa. Esimerkiksi Total WordPress -teema sisältää valinnat Favicon-laitteellesi (ja sen eri laitekoot) sisäänrakennetulla teemapaneelilla.

Koodin käyttäminen

Jos olet joku, joka haluaa koodata verkkosivustonsa, voit lähettää favicon-kuvan sivustosi juurihakemistoon. Koodi on sitten lisättävä header.php-tiedostoosi. Lisätietoja tästä prosessista sekä kuvan koon ja tiedostotyypin, johon haluat tallentaa se, katso WordPress-tukidokumentaatio.

Lopulliset ajatukset

Kuten näette, favicon lähettäminen WordPress-verkkosivustoon on erittäin helppo prosessi. Faviconin edut ovat vaikuttavia, markkinointitaktiikka, jonka avulla käyttäjät voivat tunnistaa sivustosi vain tarkkailemalla kuvaa. Joten tee prioriteettiksi löytää varaosa puoli tuntia päivästäsi ja asettaa sivustosi faviconilla.

Onko sinulla favicon ylös ja käynnissä? Ole hyvä ja jaa miten pääset kommentteihin alla …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map