Kuinka löytää Blogging niche WordPressin avulla

Kuinka löytää Blogging niche WordPressin avulla

Uutena bloggaajana voi olla hieman epävarma siitä, miten pääset alkuun. Varsinkin jos haluat saada suuren yleisön tai ansaita tuloja blogistasi, voit helposti hämmentyä tekemiesi päätösten lukumäärästä, kuten mitä kirjoittaa.


Ennen ensimmäisen sisällön luomista tai täydellisen WordPress-teeman valitsemista jokainen menestyvä bloggaaja aloittaa päättämällä bloginsa tarkoituksesta ja kapeasta. Määritetyn aiheen omistaminen antaa sisältöllesi selkeän painopisteen ja auttaa sinua kohdistamaan oikean yleisön.

Tässä viestissä keskustelemme markkinaraon merkityksestä ja hahmotellaan muutamia tapoja löytää blogin painopiste. Lopuksi esittelemme myös joitain työkaluja, joiden avulla voit luoda mahtavaa sisältöä blogin kapealle. Hyppäämme sisään!

Mikä on blogin niche (ja miksi sillä on merkitystä)?

Bloggaamisessa on oma kenttä, joka on blogisi painopiste tai ensisijainen aihe. Se kuvaa, mitä sisältösi koskee, ja voi olla niin laaja tai tarkka kuin haluat. Esimerkiksi, delish on blogi, joka kattaa yleiset reseptit, kulinaariset arvostelut ja uutiset, viihdyttäviä vinkkejä ja paljon muuta:

kuvakaappaus delish.com-sivustosta

Helppo kasviskeittiö , toisaalta, on blogi, joka keskittyy erityisesti (ensisijaisesti) kasviperäisen ruokavalion keittämiseen ja syömiseen:

Helppo kasviskeittiö

Molemmat verkkosivut sopivat tiukasti ruokarakoihin. Yksi on kuitenkin erittäin laaja (vaihteluväli resepteistä julkkisruokavalintoihin) ja toinen keskittyy yleiseen aiheeseen pienempään osaan.

On mahdollista luoda monisäikeinen blogi, mutta tällaista sivustoa on vaikea ylläpitää, ja suosittelemme sitä vastaan, ellei sinulla ole paljon blogikokemusta. Useimpien ihmisten kohdalla yhden kapealla pitäminen blogia kohden on paljon älykkäämpi strategia, koska se auttaa sinua houkuttelemaan johdonmukaisen yleisön, joka välittää aiheestasi. Ottaen huomioon tämä, puhutaanpa kuinka päättää keskittymästäsi!

Saatat miettiä, kuinka valita oikea niche blogiisi. Onneksi on olemassa muutamia yksinkertaisia ​​vaiheita, jotka voit suorittaa saadaksesi pallon liikkumaan.

Vaihe 1: Kysy itseltäsi, mistä olet intohimoinen

Ennen kuin murtaudut bloggaamiseen, harkitse intohimoasi. Koska sinä olet vastuussa johdonmukaisen sisällön luomisesta kyseiseen aiheeseen, sen tulisi olla asia, josta olet kiinnostunut ja jolla on paljon sanottavaa. Lisäksi blogiisi kuulostavat autenttisemmilta ja vähemmän myyntikerroilta, kun olet intohimoinen aiheeseesi.

Siksi voit aloittaa laatimalla luettelon intohimoistasi, kiinnostuksestasi ja harrastuksistasi. Keskity sitten niihin, joista sinulla on jotain ainutlaatuista sanottavaa ja joista luulet voivasi kirjoittaa tulevina vuosina. Voit myös harkita tavoitteitasi tässä vaiheessa. Jos aiot esimerkiksi ansaita rahaa blogiisi, sinun on oltava varma, että kapeasi on kannattava (lisätietoja tästä hetkessä). Voit vaihtoehtoisesti lisätä tietoisuutta aiheesta tai jakaa koulutustietoja. Mitä haluat bloggaamisesta, kapealla pitäisi pystyä tarjoamaan se.

Vaihe 2: Aloita sisältöideoiden luominen kapealle

Kun sinulla on potentiaalinen markkinarako, on aika selvittää, voitko keksiä siitä laadukasta sisältöä. Tämä vaihe auttaa sinua myös aloittamaan tarkennuksen, varsinkin jos tarkastellaan monimutkaista aihetta. Luo joitain potentiaalisia sisältöideoita käyttämällä omaa nykyistä tietämystäsi ja online-resursseja. Tässä on muutamia vinkkejä:

 • Lue muita blogeja ja sivustoja mahdollisesta aiheesta. Näkemällä, kuinka muut lähestyvät intohimoasi, voit inspiroida sinua, ja voit löytää uusia lähestymistapoja, joita nykyiset bloggaajat eivät ole harkineet.
 • Tee avainsanatutkimusta nähdäksesi mitä ihmiset etsivät hakukoneissa. Jos ihmiset eivät etsi tietoja omasta markkinarakoistasi, on vaikea houkutella yleisöä. Etkö ole varma mistä aloittaa? Tämän oppaan avulla voit ajatella hyviä blogiideoita naulata hyviä ideoita kommenttien, sosiaalisen median, avainsanojen, aivoriihien ja muun avulla.
 • Löydä pieni markkinarako suuremmalta kentältä tai aiheesta. Yllä olevat ruokablogin esimerkit osoittavat, kuinka laaja aihe, kuten ruoka, voi latautua pienemmälle kapealle. Jos kiinnostava aihe näyttää liian suurelta, yritä löytää pienempi aihe, johon keskittyä.

Kun olet varma, että sinulla on laaja pohja sisältöideoita, joista vetää, on aika päättää, kuinka kannattava nichesi tulee olemaan.

Vaihe 3: Selvitä nichesi ansaintamahdollisuudet

Kuten aiemmin mainitsimme, jos aiot ansaita rahaa blogiisi, sinun on oltava varma etukäteen, että kapeallasi on ansaintamahdollisuuksia. Tämän selvittämiseksi on olemassa useita tapoja. Suosittelemme, että seuraat näitä vaiheittaisia ​​ohjeita analysoidaksesi jokaisen harkitsemasi markkinaraon:

 1. Käytä Googlen Avainsanojen suunnittelija löytää määrä ja trendit avainsanoillesi. Kun olet etsinyt erää avainsanoja, käytä “Hanki määrää” -vaihtoehtoa nähdäksesi tilastot, mukaan lukien keskimääräinen kuukausittainen haku. Samoin voit käyttää Google-trendit sekä nähdäksesi, ovatko avainsanasi tällä hetkellä suosittuja.
 2. Selvitä, kuinka suosittu aiheesi on, etsimällä aktiiviset blogit ja sivustot. Ajattele blogeja, joissa olet jatkuvasti käynyt lukeaksesi suosikki aiheitasi. Ovatko he edelleen toiminnassa? Jotkut blogit julkaisevat jopa kuukausittaisia ​​tai neljännesvuosittaisia ​​lausuntoja, jotta voit todella nähdä, tuottavatko ne voittoa.
 3. Tutkia foorumit ja intohimoasi liittyvät viestitaulut. Reddit on erityisen loistava foorumi, koska niillä on tauluja melkein jokaiselle aiheelle kuviteltavissa. Mutta jos olet intohimoinen jotain kohtaan, vierailet todennäköisesti jo asiaankuuluvilla foorumeilla (esimerkiksi monet WordPress-käyttäjät käyvät säännöllisesti StackExchange ja Envato -foorumi).
 4. Tarkistaa sosiaalinen media aiheeseen liittyviä hashtageja ja fanisivuja. Katso, ovatko ihmiset kiinnostuneita ja puhuvat aktiivisesti kapeasta ja / tai avainsanoistasi.
 5. Tärkeintä – onko siellä tytäryhtiöpotentiaali? Yksi nopeimmista tavoista ansaita rahaa blogiisi on lisätä kumppanilinkkejä suositeltuihin tuotteisiin tai palveluihin, jotka mainitaan viesteissäsi. Ilmoittautuminen ohjelmiin kuten Shareasale,CJ Affiliate ja jopa Amazon löytää satoja omiin markkinarakoihisi liittyviä tuote- ja palvelutarjouksia (muista noudattaa vain kaikkia FTC-ohjeet kun käytetään tytäryhtiölinkkejä).

Mitä enemmän näistä keinoista tuottaa positiivisia tuloksia, sitä todennäköisemmin ansaitset rahaa blogin luomisesta kyseiselle kapealle.

Yhdistämällä tämän vaiheen kahden edellisen kanssa sinun pitäisi pystyä asettumaan kapealle nichelle, josta olet intohimoinen, joka tarjoaa runsaasti tilaa ainutlaatuiselle sisällölle ja jolla on jonkin verran ansaintamahdollisuuksia. Tietenkin, tämä on vasta alkua. Nyt kun sinulla on niche mielessä, puhutaanpa siitä, kuinka luoda mahtavaa sisältöä sille.

Tärkeimmät työkalut blogin niche-sisällön optimoimiseksi

Jos haluat menestyä valitsemassasi kapealla, sisältösi on oltava molemmat arvokas lukijoille ja optimoitu hakukoneille. Paras tapa optimoida sisältösi on varmistaa sen korkea laatu ja käyttää tehokkaita avainsanoja. Onneksi on olemassa muutamia työkaluja, jotka voivat auttaa sinua tässä.

Näyttökuva google avainsanan suunnittelijasta

Google Keyword Planner, on esimerkiksi ilmainen työkalu, jonka avulla voit etsiä liittyviä avainsanoja niche-aiheesi perusteella. Se näyttää myös hakumäärän, jonka avulla voit määrittää, mitkä aiheet ovat suosittuja. Ainoa mitä sinun on tehtävä, on kirjoittaa niche-aiheesi ja luoda avainsanaluettelo.

Näiden avainsanojen avulla voit alkaa keksiä viestiideoita käyttämällä Hubspotin blogiideoiden luonti:

kuvakaappaus hubspotin blogiideogeneraattorista

Tämä on toinen ilmainen työkalu, joka yhdistettynä avainsanoihisi voi auttaa sinua luomaan optimoidut viestinimikkeet. Kirjoita vain avainsanasi ja napsauta sitten Anna minulle blogin ideoita! potentiaalisten otsikoiden luomiseksi.

Tietenkin on myös runsaasti WordPress-laajennuksia, jotka on suunniteltu auttamaan sinua luomaan mahtavaa sisältöä. Näiden välineiden avulla voidaan varmistaa, että kapealla oleva sisältösi on osuva, hyödyllinen ja optimoitu hakukoneille. Tässä on muutama ohje.

 • Luo toimituksellinen kalenteri WordPressiin (ja tosiasiallisesti käytä sitä). Toimituskalenteri on hieno tapa pysyä aiheiden päällä ja järjestää erilaisia ​​kirjoittajia. Onneksi WordPress tekee viestien luomisesta ja ajoittamisesta helppoa näiden mahtavia edicortial-kalenteripistokkeita käyttämällä.
 • Opi organisoimaan WordPress-sivustosi sisältö. Hyvän sisällön kirjoittaminen on vain osa blogin suosioista. Lisää lukijakkuutta ja sitoutumista näihin neuvoihin ja työkaluihin blogin sisällön järjestämiseen.
 • Lähde ja jaa WordPress-sivustosi sisältöä hyödyllisten työkalujen avulla. Sisällön väärentäminen tyhjästä on vain yksi tapa lisätä arvokasta tietoa verkkosivustollesi lukijoille. Toinen vaihtoehto on kuratoida ja jakaa mahtavaa sisältöä verkosta ympäri, ja näiden kolmen laajennuksen avulla voit nopeasti ja helposti lisätä syötteitä WordPress-käyttöiseen sivustoosi tänään..

Kun olet uusi bloggaaja, on tärkeää, että aloitat oikealla pohjalla. Sillä, että tiedät tarkalleen oman markkinaraon, on pitkä matka auttamalla sinua rakentamaan blogiisi, löytämään yleisösi, tuottamaan osuvaa sisältöä ja ansaitsemaan ansaitsemaan sivustosi (jos sellainen on).

Onko sinulla kysyttävää rakojen löytämisestä uuteen blogiisi? Kerro meille alla olevassa kommenttiosassa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map