Kuinka käyttää mukana toimitettuja tuotteita markkinointitekniikana WordPress-myymälässäsi

Kuinka käyttää mukana toimitettuja tuotteita markkinointitekniikana WordPress-myymälässäsi

Verkkokaupan markkinointistrategiat ovat kuin muotitrendejä. Ajan kuluttua voit vain värjätä kankaan toisella värillä ja kutsua sitä vallankumoukselliseksi. Siitä huolimatta, kuten edellä mainitut analogiat, luovuus on se, mikä tekee eron tavalla, jolla esität tuotteesi. Niiden luotettavien strategioiden joukossa, joita voidaan käyttää myynnin lisäämiseen, on niputettujen tuotteiden käyttö.


Digitaalisten ja fyysisten kauppojen omistajat ovat jo pitkään käyttäneet tuotteiden niputtamista. Sen ytimessä konsepti hyödyntää ihmisen taipumusta valita joukko tuotteita alennettuun hintaan sen sijaan, että ostaisi näitä tuotteita erikseen. Koska asiakkaan käsityksen mukaan he tekevät kokonaissäästöjä, sitä voidaan käyttää ohjaamaan heitä tekemään alkuperäistä suurempi osto..

Vaikka toimitettujen tuotteiden on tarkoitus olla kannustin asiakkaille, he eivät vannu siitä. Miksi? Kaksi syytä.

  1. Sillä hetkellä, kun asiakas luulee yrittävänsä saada heidät ostamaan jotain, jota he eivät pidä tarpeellisena, he näkevät oston kuluna ja vetäytyvät kokonaan.
  2. Verkkokaupan markkinat ovat täyttymässä. Koska samaan niche-yleisöön palvelevien verkkokauppojen määrä on suuri, asiakkaat todennäköisesti siirtyvät toiselle verkkosivustolle saadakseen tarvitsemansa, jos he näkevät sinun olevan liian ahne oston suhteen.

Pidä kiinni! Tämä ei tarkoita, että mukana toimitetut tuotteet olisivat umpikujan strategia. Päinvastoin, on joitain hienoja sovelluksia, joissa tuotekimppuja voidaan käyttää päämarkkinointimenetelmänä, edellyttäen että käsittelet sitä älykkäästi.

Klassiset strategiat myytäväksi enemmän niputettuja tuotteita

Kun rakennat verkkokauppaa WordPressillä, voit markkinoida myymälääsi, lisätä tuloja ja tarjota enemmän arvoa asiakkaille näiden yhdistettyjen tuotemenetelmien avulla.

Luo arvo asiakkaille, joilla on ketjutettu nippu

Ketjutuspaketit viittaavat menetelmään, jota käytetään, kun asiaan liittyviä tuotteita tarjotaan asiakkaalle joko ilmaiseksi tai erittäin alennuksella, kiitos siitä, että olet hankkinut pääpakatun tuotteen verkkokaupasta.

Ketjuttujen kimppujen todetaan toimivan paremmin kuin yksinkertaiset tuotepaketit, koska niillä on kaksi etua; ne myyvät tärkeimmän tuotepaketin, koska siihen on liitetty näitä ilmaisia ​​tuotteita, ja ne toimivat myynninedistäjinä samankaltaisille tai merkityksellisille tuotteille, joita asiakkaat voivat saada myöhemmin ostamaan.

Ehkäpä heidän tärkein tehtävä on luoda arvoa asiakkaille. Kaupan ostajat näkevät lisätuotteet palkkiona suuremmasta ostoksestaan, joka rohkaisee heitä palaamaan kauppaan useammin ja luomaan uskollisia asiakkaita.

Ajattele ruokakauppaa, joka tarjoaa sinulle ilmaisen tuotteen nipulla A ja kolme ilmaista tuotetta, jolla on korkeampi arvopaketti B. Mistä haluaisit?

Tarjoa muokattavia tuotepaketteja

Kuka ei rakasta valintaa? Itse asiassa, kun kyse on verkkokaupoista, “mitä enemmän, sitä parempi” on ehdottomasti mantra. Tarjoaminen asiakkaillesi mahdollisuus luoda omia tuotekokonaisuuksia on yksi suosituimmista tuotestrategian iteraatioista.

Tämä varmistaa, että ihmisillä on täysi vapaus valita haluamansa tuotteet ja pakata ne tarvittaessa.

Jos olet huolissasi kokoamisongelmista, joita tämä voi aiheuttaa myyjille, voit tarjota asiakkaille aina ennalta määritellyn tuotevalikoiman. Tämän avulla pystyt tehokkaasti hallitsemaan tuotepakettia, mutta ei rajoita asiakkaita ostamaan tuotteita, jotka sisältyvät esipakattuun pakettiin.

Mieti esimerkiksi verkkokauppaa, joka myy muoti- ja meikkitarvikkeita. Ihovärien, tuotemerkkivalintojen, värivalikoiden ja henkilökohtaisten mieltymyksien vuoksi on tuskin mahdollista luoda tuotepaketteja jokaiselle ostajalle. Sen sijaan tässä voit luoda muokattavan pakkauslaukun, jossa ostaja voi valita tarjottavista tuotteista vaatimuksensa mukaan.

Tarjoa muokattavia tuotepaketteja

Yhdistelmävaihtoehto

Yhdistelmätuotepaketteja käytetään aina, kun kuvaan tulee joitain merkittäviä mukautuksia. Tämä on yhdistelmä arvonluontia ja räätälöityjä niputtamismenetelmiä. Perustuotteesi tai tuotepaketin on pysyttävä vakiona, mutta oheislaitteita voidaan mukauttaa tarpeen mukaan. Jos omistat verkkokaupan, joka myy kameroita ja valokuvauslaitteita tai huonekaluja tai jopa räätälöityjä DIY-koruja, tämä voi olla erinomainen vaihtoehto lisätäksesi tuotepakettien suosiota.

Mieti esimerkiksi kauppaa, joka myy kameroita verkossa. Sinulla on DSLR + -objektiivipaketti, mutta tarjoat ylimääräisen linssin, pakkauslaukun, muistikortin ja jalustan ylimääräisenä kimppuna, jonka voi ostaa kantapaketin mukana. Jos on tilanne, että asiakas ei tarvitse, esimerkiksi jalustaa, hänellä on vapaus mukauttaa tätä kimppua tarpeen mukaan.

Tämä on yksinkertainen esimerkki komposiittipakettien käytöstä. Voit jopa rohkaista eri alustojen ostoja tekemällä monimutkaisempia kimppuja.

Lisäarvo ja tarjousvaihtoehdot

Sekoita

Tämä on klassinen tapa toimittaa niputettuja tuotteita ja jäljittelee eläviä ostoskokemuksia maksimissaan. Asiakkaat voivat ostaa irtotavarana tuotteita alennettuun hintaan, valinnaisilla variaatioilla samassa paketissa. Tässä voit asettaa kiinteän määrän kohteita, jotka voidaan lisätä kimppuun, ja ihmiset voivat lisätä yhden / useita kohteita valintansa mukaan.

Mieti esimerkiksi online-konditoriakauppaa, jossa ihmiset valitsevat suklaan ja leivonnaisten joukosta. Sinulla on tuotelaatikoita, joiden koko on 4, 6, 8, 12 jne. Ihmiset voivat valita eri suklaalajikkeita tai saman tuotteen useita yksiköitä ja kassalle ostoksen kanssa..

Tarjoa valinnaisia ​​pakettivariaatioita

Lue aiheesta Patrick Poptasin kokemus, tietää enemmän erilaisista tavoista, joilla voit käyttää sekoitettuja tuotepaketteja online-makeiskaupassa.

Ryhmät ovat hyviä

Ryhmiteltyjen tuotteiden myynti on keskeinen strategia myymälöille, jotka myyvät välttämättömyyttä, jota ihmiset yleensä eivät viettävät aikaa selailuun. Viittaamalla jälleen kerran ruokakauppaan, näemme kuinka se voi olla hyödyllistä, jos sinulla on valmis paketti tuotteita, joita tarvitsisit viikon tai kuukauden ajan. Tähän voisi sisältyä kaikki öljystä leivästä vihanneksiin pikaruokaan, esimerkiksi 2 henkilölle.

Voit jopa laajentaa ideaa ja valmistaa ryhmiteltyjä kimppuja luokittain; vegaanit, kasvissyöjät, lihan ystävät, terveys ja kunto ja monet muut, tai vaihtelevalle kestolle, viikko, kaksi viikkoa, kaksi kuukautta jne..

Koko paketissa voi olla kiinteä hinta, joka on pienempi kuin kunkin yksittäisen tuotteen kokonaiskustannukset ja joka kuitenkin on voittomarginaalin sisällä. Kaikkien ostajien on tehtävä valita tuotepakettinsa ja tarkistaa! Pari napsautusta ja kuukausittainen ruokaostoksesi on tehty!

Endnote

Pakatut tuotteet ovat loistava tapa rohkaista irtotavaraostoja ja niitä voidaan käyttää monenlaisia ​​sovelluksia. Se voi olla yksi kirjan vanhimmista strategioista, mutta se toimii kuitenkin moitteettomasti.

Mikä on mielipiteesi niputettujen tuotteiden käytöstä muuntokurssien nostamiseksi? Onko sinulla muuta innovatiivista tapaa, jonka haluat jakaa? Pudota kommentti meille!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector