“Kauniiden” ja käyttäjäystävällisten välinen ongelma: Kuinka valita täydellinen WordPress-teema

Päivät, jolloin kauniin teema oli tarpeeksi erottuakseen verkko viidakossa, on numeroitu. WordPressin valtava kasvu, jossa paljon uusia, lahjakkaita kehittäjiä luo paljon näyttäviä teemoja, jotka mahdollistavat jopa suunnittelukyvyttömille meille luoda kauniita verkkosivustoja ilman valtavaa budjettia ja joutumatta viettämään lukemattomia tunteja suunnittelun oppimiseen, varmisti siitä.


Nykyään tekemään vaikutelman teeman on oltava paitsi silmien helppo, myös intuitiivinen käyttää. Hyvä uutinen on, että sen ei tarvitse olla kompromissi. Monissa tapauksissa käyttäjäystävällisyys vain täydentää jo kauniita teemoja ja tekee verkkosivustollesi vierailusta täydellisen ilon kaikilla tasoilla.

Mutta kun ajatellaan käyttäjäystävällisyyttä, on helppo ajatella, että kyseessä on jotain monimutkaista ja kallista, joka on varattu isommille verkkosivustoille, kuten Facebook ja YouTube. Mutta sen ei tarvitse olla niin. Käyttäjäystävällisyys voi tarkoittaa

Mikä tekee teemasta käyttäjäystävällisen?

Toisin kuin kauneus, se, onko teema käyttäjäystävällinen vai ei, ei ole jotain, jonka päätät mielialasta esteettisen mieltymyksesi perusteella (joka saattaa poiketa yleisösi mieltymyksistä). Se on jotain, jonka päätät pitämällä mielessäsi (tulevaisuuden) yleisösi.

Teema on käyttäjäystävällinen, jos:

 • Se näyttää tehokkaasti sisällön, joka on yleisöllesi tärkein / osuvin.
 • Suunnittelu on puhdas ja intuitiivinen.
 • Teeman tyyli ja kuvat ovat merkityksellisiä verkkosivustollesi. (Tai päinvastoin, se on riittävän neutraali, että sen avulla sisältö voi puhua puolestaan.)

Se on myös bonus, jos teemalla on ominaisuuksia, jotka tukevat sitä, mitä haluat tehdä verkkosivustolla tulevaisuudessa. (Tämä mahdollistaa uusien elementtien käyttöönoton ilman merkittäviä seisokkeja. Ja tietysti kaikki seisokit voivat olla häiritseviä omistautuneelle yleisöllesi.) Yksinkertaisesti sanottuna, jos se auttaa sinua kommunikoimaan sitä, minkä haluat kommunikoida tehokkaammin, teema on käyttäjäystävällinen.

Jos esimerkiksi kuvaaja käytät vakioyritysteemaa portfoliosivustossasi, voit lähettää väärän viestin. (Ellei tietysti ole, että pääasiakkaasi ovat yritystyyppejä, jotka tuntevat olonsa kotoisaksi verkkosivustolla, jonka taustakuvana on hymyileviä ihmisiä pukuissa, sanoisin, että sinulla on oikea idea.) Vielä ilmeisempi esimerkki on kuinka sinun ei todennäköisesti pitäisi käyttää voittoa tavoittelematonta teemaa verkkosivustollasi suunnittelijatuotteiden kaupoista.

Mutta tietenkin se voi olla hienovaraisempi kuin tämä. Useimmissa tapauksissa se on paljon hienovaraisempaa. Esimerkiksi siellä on monia portfolion teemoja, jotka näyttävät hyvältä. Niistä, jotka menisin niin pitkälle, että sanon Daisho, Yin & Yang ja oma Elegant ilmainen teema, ovat kaikki hienoja esimerkkejä minimaalisista portfolion teemoista (katso itse alla).

Daisho (kotisivutila)

Daishoportfoliotheme

Yin ja Yang

yinandyangportfoliotheme

Tyylikäs

elegantportfoliotheme

Ensimmäisessä tarkastuksessa ne ovat samanlaisia ​​monilla tasoilla. Yksinkertainen, puhdas ja kaunis. Mutta he eivät ole ilman tärkeitä erojaan. Yin & Yang mahdollistaa visuaalisen sisällön raskaamman prioriteetin, optimaalisen esimerkiksi kuvaajalle tai suunnittelijalle, mutta ei niin optimaalinen copywriterille. Päinvastoin, Daisho (kotisivutilassa) sallii keskittymisen raskaampaan tekstiin, tekee siitä ihanteellisen tuotteelle tai palvelulle, jota on vaikeampi edustaa puhtaasti visuaalisesti.

Sisällön, joka parhaiten edustaa tekemääsi, tulisi olla etusijalla. Olipa kyse videosta, kuvaportfoliosta tai itse kirjoituksesta. (Sama periaate blogeissa ja muissa verkkosivustoissa.)

Kun puhutaan, kuinka puhdas ja intuitiivinen teema on, sinun on pakko tehdä arviointipuhelu. Yleisenä nyrkkisääntönä haluat, että on olemassa muutamia vaihtoehtoja ja häiriötekijöitä, jotka voisivat viedä huomion pois verkkosivustosi pääpainosta. Jos huomaat, että teema kutsuu sinut toimiin, jotka haluat vierailijan suorittavan… esimerkiksi tarkistaaksesi portfolion tai lukea lisää tietystä palvelusta, sinulla voi olla pitäjä.

Kun epäilet: Etsikää yksinkertainen ja puhdas teema

Jos et ole vielä aivan varma aiheesta tai voit jatkossa ottaa verkkosivuston johonkin monista suunnista, valitse jotain puhdasta, yksinkertaista, neutraalia. Tällä tavalla voit tehdä pieniä tai jopa monumentaalisia muutoksia aiheeseen ja logoon, mutta käyttää samaa aihetta. (”Suunnittelun” tekeminen uskomattoman kivuttomaksi.)

Kun sanon yksinkertainen, viittaan suunnitteluun, ei välttämättä teeman ominaisuuksiin. Ainakin se olisi optimoitava sekä mobiililaitteille että webille, kun otetaan huomioon mobiililaitteiden käyttäjien suuri osuus nykyään. (Tähän viitataan yleensä reagoivana. Termi, jota haluat olla etsimässä.) Jos haluat aloittaa yksinkertaisella blogella, mutta haluat olla mahdollisuus luoda tulevaisuudelle upea näköinen palvelusivu, Kun valitset teeman, joka tukee molemmat lepakkoa, voit säästää tulevaisuudessa päänsärkyä, tunteja ja mahdollisesti jopa rahan määrää rahaa.

Voit esimerkiksi mennä omalla Totalillamme, joka on reagoiva, jolla on kaunis blogin ulkoasu, sekä sivujen rakentajalle, kun haluat rakentaa kyseiset aloitussivut.

Mutta saatat ihmetellä miksi Pitäisikö sinun valita jotain yksinkertaista. Olet ehkä huomannut, että web-suunnittelussa on jotain minimalismin nousua. Logot yksinkertaistuvat. 3D-esineet ja painikkeet kääntyvät jälleen tasaisiksi. Suuret brändit toteuttavat verkkosivustojen uudelleensuunnittelua, jossa ei huomioida taiteellisia ratkaisuja ja hienoja animaatioita, ja keskittyvät sen sijaan yksinkertaisuuteen ja käytettävyyteen.

Ehkä se johtuu tutkimuksesta, ja se sanoo yksinkertaisempi = paremman näköinen suurimmalle osalle ihmisiä. Mitä monimutkaisempi verkkosivusto, sitä vähemmän houkutteleva se on loppukäyttäjälle ensimmäisellä käynnillä. (Tämä ei tarkoita sitä, että ihmiset eivät pilkkaa muutoksessa uudelleensuunnittelun aikana.)

Lisäksi rajoittamalla itsesi yksinkertaisiin teemoihin voit todella valita yhden sadasta tuhannesta, jotka ovat siellä hieman helpompaa. Säästämäsi aika voidaan hyödyntää paremmin (kuten sisällön luominen mahtavalle uudelle WordPress-sivustolle).

Tarkasteleko valitsemasi teema?

Ennen kuin lopulta päätät ostaa (tai yksinkertaisesti asentaa) teeman, on joitain asioita, jotka sinun kannattaa tarkistaa ennen sinua

 • Onko se ajan tasalla??
 • Tarjoaako se aktiivista tukea??
 • Onko se ilmainen vika?
 • Onko vaivaa käsitellä?

Jos käytät WordPress.org-hakemistoa tai Themeforest-kauppapaikkaa, voit selvittää suurimman osan näistä asioista ja saada hyvän käsittelyn muihin, erittäin helposti.

Onko se ajan tasalla?

Jos teema ei ole ajan tasalla, siinä voi olla tietoturva-aukkoja tai se ei ole yhteensopiva WordPressin uusimman version kanssa. Jälkimmäinen antaa sinulle vaikea löytää yhteensopivia laajennuksia (tai antaa sinulle vanhentuneita versioita, joissa on vähemmän toiminnallisuuksia, tai jopa suojausongelmia). Uusin teemapäivitys on lueteltu oikealla, WordPress-hakemiston Esikatselu-painikkeen alla.

dateupdatedwordpress

Ja hiukan kauempana teemametsän oikeassa sivupalkissa.

dateUpdated

Mitä teet, jos löydät täydellisen teeman, ja se vain on hieman vanhentunut? Se tapahtuu koko ajan. Kehittäjä / suunnittelija luo aliarvioidun mestariteoksen ja lakkaa kiinnittämästä siihen huomiota, koska vain ei ole heidän aikansa arvoista viipyä sen kanssa. Ja kuka voi syyttää heitä? Voi olla houkuttelevaa siirtyä tällaiseen aiheeseen. Varsinkin koska monet muut sivustot eivät käytä sitä.

Yleisenä nyrkkisääntönä on hyvä idea olla poissa vanhoista teemoista, joita ei ole päivitetty pitkään aikaan. Ensinnäkin, ne eivät ehkä toimi ollenkaan WordPressin uusimman version kanssa. Tai ehkä vain joitain uusimmista toiminnoista ei tueta. Mutta tosiasiassa pahin tapaus on, että se toimii, kunnes seuraava WordPress-päivitys tekee siitä hyödytöntä, ja sinun on käsiteltävä aktiivisen sivustosi teemoja vaihtamassa, uuden löydettäessä..

Mutta jos olet todella rakastunut vanhentuneeseen teemaan, saatat väittää: “Miksi et käytä WordPressin vanhempaa versiota, jonka kanssa se toimii?” Vastaukseni olisi kutsua sinut googleen “WordPress-virhekorjaukset” ja muistuttaa teille, että yhteensopivuus laajennusten kanssa saattaa tulla ongelmaksi. Säästä itsesi mahdollinen päänsärky ja pysy poissa.

Tarjoaako se aktiivista tukea??

WordPress.Org -sovellukselle voit saada hyvän etusivun numeroista hyvän osoituksen siitä, kuinka monelle tukipyynnölle vastataan, mutta se ei ole aina kovin tarkka kuvaus. Jotkut liput voivat olla jäljennöksiä tai asennuksesta johtuva ongelma, eivät itse teema, tai uhkan tekijä saattaa unohtaa merkitä sen ratkaistuksi saatuaan apua.

Teemametsässä sinun tulee tarkistaa kommentit ja pysyä myös etsimässä mainintoja tukiteksistä. Esimerkiksi Yin & Yangin myyntisivulla mainitaan kopion lopussa erityinen tukifoorumi..

Onko se ilmainen vika?

Teoriassa WordPress.org-hakemistossa ja Themeforest-markkinoilla olevien teemojen tulisi olla virheetöntä, koska teemakoodi tarkistetaan ennen sisällyttämistä. Mutta käytännössä on olemassa joitain poikkeuksia, koska inhimillinen virhekyky johtuu (etenkin kun on kyse ylisuorista ihmisistä, jotka tarkistavat koodia).

Yksi tapa saada yleiskuva aiheen eheydestä on käydä huolellisesti läpi kommentteja ja arvosteluita ja tarkistaa, onko siellä suora maininta siitä ongelmallisesta virheestä, jota ei ratkaistu tämän seurauksena, sinun kannattaa ehkä välttää teema kokonaan (Jos on joitain mainintoja pienistä virheistä ja kirjoittaja vastaa nopeasti ja toteuttaa korjauksia, tämä on yleensä hyvä merkki eikä huono merkki …).

Onko vaivaa käsitellä?

Vaikka kommentit / arvostelut ovat taas lähteenä tietolähteeksi, suosittelen etsimään täysimittaisia ​​arvosteluja ihmisiltä, ​​jotka tietävät tekevänsä. Tähän on muutama syy. Ensinnäkin voi olla vaikea arvioida jonkun teknistä lukutaitoa yhden tai kolmen lauseen kommentilla / arvosteluilla. Se ei myöskään sano mitään heidän odotuksistaan. Tämä tarkoittaa, että tällaiset lyhyet kommentit voivat olla harhaanjohtavia. Jos päätät mennä tiukasti kommenttien perusteella tai arvosteluita ei ole, joudut arvioimaan kommenttien teknistä lukutaitoa, heidän odotuksiaan ja onko samanlainen kuin oma.

Jos olet tässä vaiheessa huolestunut siitä, kannattaako käyttää paljon vaivaa aiheeseen, ota tämä huomioon, miten verkkosivustosi NÄKYMÄT ovat todella tärkeämpiä minkä tahansa ensivaikutelman kuin todellisen sisällön kannalta. Ja lisäksi, mitä huolellisemmin menet tämän läpi, sitä vähemmän sinun on huolehdittava siitä ja sitä enemmän pystyt keskittymään kirjoittamiseen, suunnitteluun tai valokuvaamiseen. Jos tarvitset inspiraatiota, näet täällä joitain teemasuosituksiamme.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map