Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää WordPress-blogin kirjoittamiseen ja näyttämiseen

Vankkaan bio- tai noin osan pitäminen WordPress-sivustossasi on välttämätöntä.


Sillä ei ole väliä millä toimialalla olet – tarvitset bio-tiedon kertoaksesi ihmisille, kuka olet, mitä teet ja miksi teet sen. Vaikka olet liiketoimintaa (erityisesti jos olet liiketoimintaa), sinun on annettava ihmisille vähän itsestäsi. Loppujen lopuksi jokainen tapahtuma päivän päätteeksi on kahden ihmisen välillä, joten mitä enemmän voit esitellä itseäsi relalaattorina, sitä parempi.

Siksi olemme koonneet tämän viestin vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi, jotka sinulla on koskaan ollut blogin bio kirjoittamisesta ja kuinka se voidaan näyttää oikein WordPress-sivustossasi. Joten, valmista lyijykynät valmiiksi ja valmistaudu tekemään muistiinpanoja!

Mitä tulisi sisällyttää biografiaan?

Se, mitä sisällytät blogiisi bio-ohjelmaan, riippuu paljon siitä, millä toimialalla olet ja missä blogin tarkoitus on. Jos olet kiinteistövälityksessä, blogin bio sanoo tietysti jotain erilaista ja keskittyy erilaisiin asioihin kuin jos blogiit Etsy-myymälän tukena.

Ensinnäkin sinun tulee korostaa asiantuntemustasi. Niiden, jotka napsauttavat lukeaksesi biografiasi, haluat tietää miksi blogoit ensinnäkin ja miksi heidän pitäisi vaivautua luottamaan sanoihisi. Esimerkin käyttäminen todennäköisesti helpottaa tämän selittämistä.

Oletetaan siis, että myyt informaatiotuotetta ja käytät blogiasi sitä tukevana alustana. Elämäntutkimuksen tulisi puhua siitä, mikä kokemus sinulla on, joka tekee sinusta asiantuntijan aiheesta, jonka informaatiotuotteesi kattaa. Sinun tulisi puhua siitä, mikä koulutus sinulla on ja mitä menestyksiä olet saavuttanut omalla alalla.

Muutamiin pakollisiin tuotteisiin (jos niitä sovelletaan) ovat:

 • Koulutuksesi
 • Seminaarit, kurssit tai konferenssit, joissa olet käynyt
 • Asiaankuuluvat julkaisut
 • Kunnioitettujen vertaisten suositukset

Kun olet puhunut asiantuntijasi pätevyydestä, voit siirtyä puhumaan vähän henkilökohtaisista tiedoista. Jotkut yleiset taustatiedot ovat myös mukavia lukijoille, koska ne antavat heille kontekstin ja kuvan siitä, kuka olet liiketoiminnan ulkopuolella.

Puhu missä kasvasit. Puhu harrastuksistasi tai kiinnostuksestasi. Puhu kuinka pääset valitulle kentälle. Kuinka paljon tai kuinka vähän henkilökohtaisia ​​tietoja sinä itse päätät, mutta se saattaa auttaa lukemaan joitain biosista muiden alan ammattilaisten blogeissa. Mitä he tekevät? Mitä he korostavat? Käytä sitä oppaana.

Haluat myös varmistaa, että elämäntasi sävy vastaa blogisi sävyä, joten jos viestissäsi on ammattimainen ääni, elämäntiedotteen tulee pysyä uskollisena tälle. Ja jos sinulla on erittäin keskusteleva tyyli, älä äkkiä muutu jäykäksi elämäntyyliisi. Johdonmukaisuus on avainasemassa.

Rakenteelliset näkökohdat

On olemassa muutamia rakenteellisia asioita, jotka sinun on ajateltava laatiessasi tehokasta blogin bioa. Ennen kuin saat yhden sanan alas sivulle, sinun tulisi päättää, haluatko kirjoittaa ensimmäisenä tai kolmantena.

Ensimmäinen henkilö on paljon suorempi ja antaa sinun puhua suoraan lukijoillesi: “Kasvoin Rugbyssä” ja ”Tom Ewer kasvoi Rugbyssa”. Henkilökohtainen kosketus voi mennä pitkälle siinä suhteessa, että sinut voidaan muuttaa lukijoiksi.

Haluat myös miettiä bioisosi pituutta. Tällä on jälleen paljon tekemistä sen kanssa, missä teollisuudessa olet. Lakimies tarvitsee paljon pidempää bio-informaatiota kuin esimerkiksi boutique-yrityksen omistaja. Sinun on kuitenkin päätettävä, haluatko vain pienen elämäkerran blogi-viestisi alla olevaan kirjailijakenttään – josta keskustellaan lisää hetkessä – täydellinen omistettu “Tietoja” -sivu tai näiden kahden yhdistelmä. Katso kilpailijoilta ohjeita ja muista, että joskus vähemmän on enemmän.

Huomaa: vaikka bioosi olisi suhteellisen lyhyt, haluat silti näyttää vain muutama rivi viestien alla ja näyttää loput omalla sivullaan. Se on puhtaampaa ja tekee sivusta vähemmän sotkuisen.

Kirjailija-ruutu

Kuten aiemmin mainitsimme, tekijälaatikko on pieni tila, joka tyypillisesti näkyy blogi-viestien alapuolella, ja se tarjoaa nopeaa tietoa viestin tekijästä. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos blogissasi on useita kirjoittajia.

Saatavilla on monia sekä ilmaisia ​​että premium-laajennuksia, jotka suorittavat tämän tehtävän. Tässä on vain kourallinen, joita olemme havainneet hyödyllisiksi ja joita kannattaa harkita:

Fanciest-kirjailijalaatikko

Fanciest-kirjailijalaatikko

Thematosoupin Fanciest Author Box -laajennus on henkilökohtainen suosikki, koska se tekee ehdottomasti kaiken mitä haluat kirjailijalaatikon tekevän (tarkista Fanciest Author Box WordPress -laajennuksen koko arvostelu). Voit mukauttaa sen suorittamaan mitä haluat, perus biolaatikosta jotain monimutkaisemmaksi. Voit lisätä tai poistaa välilehtiä tekijä-ruudun yläreunaan, jotta saat lisätietoja sinusta, kuten sosiaalisen median profiileista, viimeisimmistä blogiviestistäsi ja muusta. Käytämme todella mukautettua versiota Fanciest-kirjailijaruudusta täällä WPExplorerissa – tarkista alla oleva kirjoittajan biokenttä.

Siihen sisältyy myös sisäänrakennettu Google-kirjoitusintegraatio, ja voit mukauttaa CSS: n helposti, jotta se vastaa blogin teemaasi saumattomasti. Fanciest Author Box maksaa 10 dollaria, mutta siellä on ohennettu, ilmainen versio nimeltään Fancier kirjailija jos haluat antaa sille koeajoa ennen minkäänlaista taloudellista sitoutumista.

Kirjailijalaatikko uudelleen

Kirjailijalaatikko uudelleen

Jos etsit jotain todella yksinkertaista, joka näyttää kaikki tietosi tyylikkäästi, Kirjailijalaatikko uudelleen plugin on hyvä vaihtoehto sinulle.

Kirjailijakuvasi ja lyhyt kuvaus esitetään yksinkertaisesti ja tyylikkäästi jokaisen blogitekstisi alla. Sinun on ladattava laajennus nimeltä Author Box Reloaded lisätäksesi sosiaalisen median kuvakkeita, mikä saattaa kuitenkin olla haitta joillekin.

Tämä on jälleen hyvin yksinkertainen vaihtoehto, mutta jos et tarvitse mitään vankkaa, tämä on hyvä, ilmainen tapa näyttää elämäntiedotesi ja antaa ihmisille tietoja siitä, kuka olet ja mitä teet.

Mukautettu kirjoittaja

Mukautettu kirjoittaja

Mukautettu kirjoittaja plugin on mielenkiintoinen, koska se on yksi harvoista siellä, joka ei vaadi erillisten käyttäjätilien luomista. Tavallisesti joudut määrittämään erilaisia ​​käyttäjäprofiileja, joilla jokaisella on omat käyttöoikeutensa, jotta kirjailijakenttä toimisi tehokkaasti. Tämän laajennuksen avulla voit kuitenkin määrittää räätälöityjä profiileja käytettäväksi vain laajennuksen kanssa itse WordPress-hallintapaneelin sijasta..

Voit näyttää elämäkerta tässä laajennuksessa haluamallasi tavalla HTML: n ja kaikkien haluamiesi sosiaalisen median linkkien kanssa. Se on ilmainen ja toinen yksinkertainen tapa näyttää biografia.


Houkuttelevan elämäkerran kirjoittaminen WordPress-sivustoosi on vaikeaa. Kaikkia asiaan liittyviä kokemuksiasi on vaikea tiivistää lyhyeen tilaan. Ja päätösten tekeminen siitä, kuinka haluat näyttää nämä tiedot, voi myös olla vaikeaa. Mutta toivottavasti sinulla on nyt vakaa käsitys siitä, miten kirjoitat ja esität “About Me” -tietojasi ja voit jatkaa luottavaisesti.

Mitä blogin biografia sisältää? Onko sinulla edes sellaista? Tai onko se yksi sateisen päivän projektistasi? Toivomme mielellämme kuulevanne blogistiedotteesi, mitä sen pitäisi ja mitä ei pitäisi sisältää, sekä suosikkitapasi näyttää se. Kuuntele kommentteja!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map