Jaettu vs. pilvipalvelu – mitkä sinun pitäisi valita?

Jaettu vs Cloud-hosting - mitkä sinun tulisi valita WordPress-sivustollesi?

WordPress-hosting, jaettu vs pilvipalvelu, tervetuloa maailmaan tai arvoituksia ja mysteerejä. WordPress-isännöinti on melkein painajainen jokaiselle WordPress-käyttäjälle, joka ei ole tarpeeksi perehtynyt kaikkiin näillä markkinoilla oleviin muunnelmiin..


Joten haluat isännöidä uutta WordPress-sivustoasi ja haluat tietää mikä on paras vaihtoehto projektillesi? Tässä artikkelissa aion tehdä parhaani selventääksesi jaetun vs. pilvipalvelun välisiä tärkeimpiä eroja ja selittää yksityiskohtaisesti, miksi tarvitset yhtä tai toista projektistasi riippuen. Toivon, että lukemalla tämän artikkelin olet paljon paremmin valmistautunut käsittelemään kaikkia vaihtoehtoja ja mikä tärkeintä, olet valmis esittämään tärkeitä kysymyksiä hosting-yrityksille toivoen saavasi paljon paremman kuvan siitä, mitä saat , ennen kuin pääset siihen!

Mikä on jaettu hosting?

Jaetulla isännöinnillä tarkoitetaan verkkosivustosi ylläpitoa palvelimella yhdessä muiden käyttäjien sivustojen kanssa. Erityisesti erillistä palvelinta käytetään tiedostoihin, tietokantoihin ja sähköposteihin yhdessä muiden käyttäjien kanssa, lähinnä jakamalla resursseja. Koska isännöinti on luonteeltaan resurssien käytön optimointia, erillisen palvelimen käyttäminen yhdelle asiakkaalle ei ole optimaalinen isännöintipalveluntarjoajalle. Näin syntyi jaetun isäntäkonsepti, jossa käyttäjäryhmällä on yhteinen palvelin.

Tässä tilanteessa käyttäjä on resurssien jakaminen mainitusta palvelimesta muiden palvelimen ryhmien kanssa, tämä tunnetaan yleisimmin nimellä solmu. Koska useimmat omistautuneet palvelimet ovat riittävän tehokkaita pitämään vastaan ​​satoja käyttäjiä samanaikaisesti hikoilematta, tämä on hyväksyttävä käytäntö.

Jaetun isännöinnin maailmassa jaetun palvelimen käyttäjiä hallitsee yleensä ns Ohjauspaneeli. Tätä tarkoitusta varten hosting-yritykset ostavat ja käyttävät yleisiä isäntäohjauspaneeleja. Hyviä ja tunnettuja hosting-ohjauspaneeleita on tonnia, mutta suosituimpia ovat cPanel ja Plesk Onyx. Hyviä esimerkkejä ilmaisista ohjauspaneeleista ovat VestaCP ja Centos Web Panel, mutta et todennäköisesti näe niitä niin usein ilmaisen luonteensa vuoksi.

Jaettu vs Cloud-hosting: cPanel

Ohjauspaneeli on vastuussa resurssien ja tietoturvan hallinnasta, jotta kaikki asiakkaat pysyisivät hyvässä asemassa (kunkin käyttäjän isännöintisuunnitelman ehtojen mukaisesti). Ohjauspaneeli vastaa myös DNS: ään ja vastaaviin liittyvien sähköpostiviestien ja verkkotunnuksen toimintojen hallinnasta.

Yhteenvetona: jaettu hosting koostuu palvelimesta (kutsutaan solmuksi), jossa kaikki käyttäjäryhmät jakavat resursseja ohjauspaneelin kautta.

Mitkä ovat jaetun palvelun edut??

Jaettu isäntä voi olla nopeampaa kuin pilvipalvelu isännöintiyhtiön laadusta ja omistautumisesta riippuen. Tämä voi olla totta, koska omistettujen palvelinresurssien hallinta, jos se tehdään oikein, takaa pienemmän viiveen. Todella hyvä kokoonpano on myös nopeampi kuin pilvirakenne monimutkaisuusperiaatteen kannalta. Jos sivuston isännöintiprosessin takana on vähemmän monimutkainen rakenne, se vähentää viivettä ja lisää suorituskykyä.

Onko jaetussa isännöinnissä haittoja??

Ongelmana on, että useimmat yritykset eivät pelaa oikeudenmukaisesti tässä asiassa. Tavallisesti he yrittävät maksimoida voitot ja samalla yrittävät laittaa jokaiselle solmulle niin monta käyttäjää kuin pystyy. Tämä lisää latenssia, koska palvelimet voivat toimia täydellä kapasiteetilla. Se tuo esiin myös toisen ongelman: turvallisuus. Liian monen käyttäjän käyttäminen yhdessä palvelimessa voi osoittautua ongelmallisiksi turvallisuussyistä. Tätä voidaan lieventää käyttämällä erityisiä Linux-versioita resurssien allokoinnin, kuten Cloud Linux, hallitsemiseksi. Jaettu hosting ei myöskään ole ihanteellinen, jos joudut ajamaan tiettyjä skenaarioita, esimerkiksi omistettu sovelluspalvelin uudelle sovelluksellesi.

Paras jaettu hosting

Bluehost-web-hosting

Bluehost jaettu hosting

Yksi suurimmista ja parhaista esimerkkeistä jaetulle isännöinnille on Bluehost. Tämä suosittu web-hosting-vaihtoehto tarjoaa helppokäyttöisen jaetun isännöinnin kaikenlaisille verkkosivustoille, myös WordPress-sivustoille. Haluatko nähdä tämän hosting-suunnitelman toiminnassa? Katso lisää Bluehost-oppaasta.

Mikä on Cloud Hosting?

Cloud hosting on taito käyttää palvelinryhmää isäntäryhmään. Cloud Hosting -yrityksissä yritykset tarjoavat yleensä yksityisen palvelun, jossa asiakkaalla voi olla joukko räätälöityjä työkaluja oman yksityisen virtuaalipalvelimen määrittämiseen. Cloud Hosting -palvelut käyttävät pienten koneiden käsitettä, joissa voit avata sovelluspalvelimen tiettyihin tarkoituksiin tai luoda, keskeyttää ja tuhota virtuaalipalvelimia helposti. Tämä on ihanteellinen kehittäjille ja ihmisille, joiden on käytettävä tiettyjä resursseja, olipa kyse verkkosivuston tai sovelluksen isännöinnistä.

Cloud Hosting -palvelut tarjoavat resursseja tapaa tallennustilaa, tallennustilan suorituskykyä, käytettävissä olevaa kaistanleveyttä, suorittimien määrää ja niin edelleen, ja sinusta veloitetaan resurssien määrä vs. aika, jonka vietit niiden käyttämiseen. Mitä tehokkaammat virtuaaliset suorittimet, muisti ja tallennustila ovat, sitä korkeammat kustannukset. Tässä yhteydessä pilvipalvelut toimivat kuten oman virtualisoidun tietokoneen rakentaminen, johon lisäät juttuja, kunnes hinta vs. suorituskyky vastaa tavoitettasi.

Tällaisessa tilanteessa palvelimet virtualisoidaan, joten resurssit ovat myös virtuaalisia. Tämä tarkoittaa, että kun resurssien kysyntä on riittävän suuri, hosting-yritys voi lisätä uusia palvelimia että virtuaalinen solmu laajentaa resurssien määrää tarvitsematta siirtää asiakkaita pois kyseisestä solmusta. Tällainen asennus on ihanteellinen laajentumiseen, koska yrityksen ei tarvitse huolehtia resursseista eikä sen tarvitse siirtää käyttäjiä uudelleen. Pilvirakennetta voidaan laajentaa ja laajentaa paitsi muutamaan palvelimeen, mutta satoihin niistä!

Jaettu vs Cloud-hosting: virtuaalinen solmu

Julkinen vs yksityinen pilvi

Cloud-hosting voidaan jakaa julkiseen vs. pilveen. Useimmissa Cloud Hosting-esimerkkeissä näitä palveluja tarjoava yritys työllistää julkinen pilvi malleja ,. Tämä tarkoittaa, että he vetävät resursseja julkisesti saatavien virtuaalipalvelimien joukosta. Samaa julkista verkkoa käytetään datan lähettämiseen. Tietoturva hoidetaan sen varmistamiseksi, että tiedot pidetään yksityisinä. Hyvä esimerkki tästä on Cloudways, palvelu, joka perustuu muihin pilvipalveluihin (joista puhumme vähän).

Päällä yksityinen pilvi, yritys omistaa pilviverkon ja palvelut soveltuvat paremmin sovelluksiin, joissa turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Yksityiset pilvet ovat yleensä mukautettuja rakenteita, jotka eivät ole riippuvaisia ​​ulkoisista pilviverkoista.

Mitkä ovat pilvipalvelun edut??

Tärkein hyöty siitä, että pilvirakenne on paikallaan, on, että yritysten ei tarvitse koskaan huolehtia solmukapasiteetista. Tällaisessa tilanteessa heidän tarvitsee vain lisätä uusi palvelin virtuaaliseen rakenteeseen. Tämä vähentää resurssien allokointia tehokkaasti ja lisää kapasiteettia muuttamatta solmun ohjauspaneelia tai käyttäjiä.

Koska pilvipalvelu on resurssisuuntaista, voit lopettaa resurssin käytön, eikä sitä veloiteta. Tämä johtuu siitä, että sinulta veloitetaan resurssien käyttö, jossa kuten jaetussa isännöinnissä sinulta veloitetaan kiinteä summa (käytätkö resurssia vai et).

Ja siellä Cloud hosting-haitat?

Pilvirakenteen päähaitta on monimutkaisuus. Jos verkossa on niin monta palvelinta, että kaikki on virtualisoitu, yrityksen on vaikea selvittää, missä ongelma esiintyy, koska sama tieto jaetaan ja tallennetaan virtualisoidulla tavalla. Tällainen rakenne lisää latenssia. Kriittisillä verkkosivustoilla, joissa suorituskyky on välttämätöntä, pilvirakenteella voi olla vähemmän kuin ihanteelliset tulokset. Toinen pilvipalveluiden ongelma on, että se on yleensä kalliimpaa kuin jaetut vaihtoehdot. 1 Gt tilaa jaetussa isännöinnissä on yleensä halvempaa kuin 1 Gt tilaa pilvipalvelussa.

Useimmat pilvipalvelupalvelut eivät myöskään sisällä postipalvelua. Tätä varten sinun on luotava erilliset virtuaalikoneet tätä tarkoitusta varten (tai ostettava palvelu), jossa useimmin jaettuun isännöintiin sisältyy oletuksena sähköpostin hallinta.

Paras pilvipalvelu

Cloudways Cloud-isäntä

Cloudways Cloud-hosting

Jos etsit luotettavaa ja kohtuuhintaista pilvipalvelua, se ei todellakaan ole mitään parempaa kuin Cloudways. Tarjouksen huippuluokan pilvipalvelu (DigitalOcean, AWS, Google Cloud jne.) Helppokäyttöisellä käyttöliittymällä, jotta voit hallita sivustoitasi paremmin. Lue lisää Cloudways-katsauksestamme.

Ja nyt dilemma

Tämä on kaikki loogista ja ymmärrettävää, mutta isännöintiyritykset eivät yleensä tarjoa leikattua ja kuivattua jaettua tai pilvipohjaista hosting-suunnitelmaa. Nykymaailmassa monet isännät alkavat sekoittaa jaettuja pilvipalveluiden palveluihin tavalla, jota he eivät enää ole niin helppo erottaa toisistaan. Nyt on esimerkiksi hyväksyttävää luoda virtualisoituja konteksteja, joissa yksi jaettua hosting-palvelua hallittava solmu koostuu nyt sarjasta omistettuja palvelimia, jotka virtualisoidaan. Tällainen asennus on melkein identtinen sen kanssa, mitä pilvipalveluyritykset tekevät palveluilleen.

Tämä voi luoda skenaarion, jossa maksat jaetusta isännöintipalvelusta, joka käytännössä käyttäytyy kuin pilvipalvelu, mutta toimii ohjauspaneelin takana. Lisäksi jotkut yritykset virtualisoivat ohjauspaneelin VPS: n sisällä, joten et edes jaa resursseja tasapuolisesti, koska varsinaista palvelinta, jossa ohjauspaneeli sijaitsee, ei ole saatavana suoraan, vain osa siitä!

Mitä tehdä tästä?

Viime kädessä ei ole väliä mitä yritys tekee palvelimilla. Olipa kyseessä puhtaina solmuina toimivat erilliset palvelimet tai todellinen pilvipalvelurakenne, tärkeintä on, kuinka hyvin yritys hallitsee koko pakettia. hyvä pilvipalvelu voi toimia täydellisesti hyvin vaativimmissakin käyttökohteissa. Samaa voidaan sanoa hyvä jaettu isäntä käynnissä oikeilla laitteisolmuilla. Isännöintiyrityksen laatu ja heidän sitoutumisensa käyttäjiin tekevät kaikesta eron maailmassa.

Joten, onko jaettu vai pilvipalvelu paras minulle?

Katsotaanpa, sinulla on uusi WordPress-verkkosivusto, jonka haluat laittaa verkkoon. Tärkein huolenaihesi tällä hetkellä on hinta ja suorituskyky. Tällaisessa tilanteessa jaettu hosting on todennäköisesti paras veto, kun vähennät kustannuksia palkkaamalla palvelu, joka tarvitsee vähemmän resursseja kunkin solmun hallitsemiseksi (mikä tarkoittaa parempaa hintaa käyttäjää kohti).

Toisaalta, jos olet yritys tai henkilö, jonka on määritettävä verkkosivustot ja sovellukset nopeasti, pilvipalvelu palvelee sinua paremmin. Pilvipalvelupaneelit ovat yleensä paremmin valmistautuneita luontaisimpien kokoonpanojen luomiseen ja ylläpitoon ilman, että sinun tarvitse huolehtia mistään. Muista vain, että joudut määrittämään postipalvelimen itse, koska useimmat pilvipalvelupalvelut eivät tarjoa sellaista.

Jaetun vs. pilvipalvelun kääntäminen

Hyvä uutinen on se, että käytät jaettua tai pilvipalvelua, molemmat palvelut eivät ole toisiaan poissulkevia. Jaetussa isännöinnissä on hieno isännöidä useita sivustoja, jotka tarvitsevat yleisiä vaihtoehtoja sähköpostille, edelleenlähetyksille, DNS-ohjaukselle, FTP- ja tietokantapalveluille. Cloud-isännöintipalvelut ovat enemmän kehittäjälähtöisiä ja voivat olla erinomaisia ​​sovellusten tai verkkosivustojen isännöintiin tiettyihin tarkoituksiin. Molempien palvelujen luonteen vuoksi ne toimivat yleensä hyvin yhdessä. Esimerkiksi verkkosivuston ja sovelluksen isäntänä samanaikaisesti tai joutumalla hallitsemaan verkkosivustoa, joka kiinnittää kauppaan. Vielä parempaa on, että nykyään suurin osa yrityksistä voi tarjota molemmat palvelut samanaikaisesti.

Yhteenvetona Pilvipalvelu, luomalla mukautettuja kokoonpanoja, hallitset käyttämiäsi resursseja ja voit jopa keskeyttää resurssit kustannusten vähentämiseksi. Ainoa todellinen haittapuoli on, että resurssit yleensä maksavat enemmän kuin jaetussa isännöinnissä.

Kanssa Jaettu hosting saat paremman tasapainon palveluista, jotka sopivat parhaiten verkkosivustoille ja palvelut ovat yleensä halvempia kuin pilvipalvelu. Negatiivisena on kuitenkin se, että et voi hallita resursseja eikä käynnistää tai lopettaa palveluita kuten pilvipalvelun kanssa.

Minkä palvelun valitsetkin, nyt sinulla on paljon parempi käsitys sekä eduista että haitoista. Mitä mieluummin? Mitä ajattelet jaetusta vs pilvipalvelusta? Kerro mielipiteesi alla olevissa kommenteissa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map