Helppoja vinkkejä WordPress-aloittelijoille aloittamiseen vuonna 2018

WordPress antaa sinun ja minun kaltaisille säännöllisille ihmisille mahdollisuuden perustaa ja hallita omia blogeja ja verkkosivustoja. Olemme niin innoissamme, kun näemme oman WordPress-hallintapaneelin ensimmäistä kertaa. Ja kiireemme julkaisee ensimmäisen viestimme korvataksesi WordPressin tavallisen Hello World -viestin.


Mutta odota, on olemassa monia sisäänrakennettuja WordPress-ominaisuuksia, jotka sinun tulisi tutustua. Ne voivat tehdä blogiisi elämästäsi helppoa ja ihanaa. Selaa vasemmalla olevan valikon monien vaihtoehtojen, yläosassa olevien näyttövaihtoehtojen, editorin vaihtoehtojen selaamista ja sinä olet iloisesti yllättynyt siitä, kuinka paljon olet huomannut. Otetaan sitten tämä viesti sellaisten monien epäselvien vaihtoehtojen löytämiseen, joita voimme alkaa käyttää päivittäisessä WordPress-elämässämme.

Aloitetaan,

Viestien hallinta vaivattomasti WordPressissä

Viestieditorin oikea nurkka on siunaus bloggaajille. Se auttaa sinua hallitsemaan viestejäsi paremmin monin tavoin. Nämä vaihtoehdot sisältävät yleensä julkaisuasetukset, postimuodot, taksonomiat ja esitellyt kuvat.

Julkaista

Helppoja vinkkejä WordPress-aloittelijoille: Julkaise asetukset

Voit ajoittaa viestien näkymisen valittuina päivinä tutkimalla Julkaista vaihtoehto. Tämän avulla voit valita tarkan päivämäärän ja kellonajan viestin julkaisemiselle.

Voit myös merkitä viestin tarkistettavaksi napsauttamalla Odottaa tarkistusta, erityisen kätevä useiden kirjoittajien blogeille.

näkyvyys -vaihtoehto ohjaa muiden katselemaa sisältöä. Tämän vaihtoehdon oletusasetus on Julkinen, mikä tarkoittaa, että koko maailma voi katsella viestiä. Voit rajoittaa katselun valittuihin harvoihin tekemällä siitä salasana suojattu tai mahdollistaa yksityinen vaihtoehto.

Oletuksena viimeisimmät viestisi näkyvät WordPressin sivun yläosassa. Entä jos haluat ikivihreä tai ensimmäisille ajastimille suunnatun viestin miehittää sen sijaan? Voit tehdä sen nollaamalla alla olevat vaihtoehdot näkyvyys. Ota käyttöön Sticky -vaihtoehto, ja se tulee näkyviin ja pysyy viestien yläosassa, kunnes poistat tarttuvan vaihtoehdon käytöstä.

Bloggaajana tiedät kuinka monta tarkistusta viesti käy läpi, ennen kuin se ilmestyy julkiseen tarkasteluun. Se voi alkaa pienenä romuna tai muistiinpanona ja kasvaa ajan myötä täysivaltaiseksi artikkeliksi, joka käy läpi useita versioita välillä. Jos haluat käyttää mitä tahansa versiota mistä tahansa syystä, katso vain alla Muutoksia postieditorissa. Jos et näe sitä heti, ota asetus käyttöön Näyttöasetukset-valikossa. Lisäämällä pieni bitti koodia wp-config.php tiedosto (katso alempana), voit myös rajoittaa jälkitarkistusten määrää.

Muoto

Helppoja vinkkejä WordPress-aloittelijoille: Post-muoto

Julkaisuasetusten jälkeen sinun pitäisi nähdä osa Alustus. Käytetystä WordPress-teemasta riippuen sinulla voi olla pari tai useita postitusmuotoiluvaihtoehtoja. Tämä muoto muotoilee viestisi eri tavalla.

 • standardi on tekstimuotoinen teksti
 • syrjään Linjaa
 • Kuva, Video, galleria ja Audio muodossa on vastaava media viestin yläosassa
 • Lainata muotoilee viestisi suorana tarjouksena
 • Linkki viesteihin sisältyy vaihtoehto, jonka avulla voit määrittää lähtevän linkin, jolla voit ohjata viestin (esimerkiksi: jos kirjoitat lyhenteen, että XYZ on myynnissä, linkitä viesti siihen, jotta vie lukijat suoraan myyntiin)
 • Tila viestit on muotoiltu tilapäivityksenä, joka on samanlainen kuin sosiaalinen media
 • chatit näkyvät keskusteluina

Valitse vain haluamasi muoto ja lisää sisältö. Jotkut teemakehittäjät lisäävät lisäasetuksia viesteihin muodon perusteella (esimerkiksi: lainausmerkeissä voi olla lihavoitujen värien tai kirjasinten vaihtoehtoja, ja videoilla voi olla ylimääräisiä lisäasetuksia peittokuville tai kuvanvaihtoehtoja). Voit oppia lisää WordPress-viestimuodoista oppaastamme.

Esitelty kuva

Helppoja vinkkejä WordPress-aloittelijoille: Esitelty kuva

Kun luot viestiä, sinulla on usein mahdollisuus esillä olevaan kuvaan (jopa kaikilla erilaisilla postimuodoilla). Tätä kuvaa käytetään tyypillisesti pääblogissivullasi, pikkukuvana, kun viestisi näytetään liittyvänä viestinä toisessa artikkelissa, tai pikkukuvana kaikille blogimodulille sivusi rakennustyökalussa (kuten blogin ruudukot tai Elementorin karusellit tai WPBaker-visuaalinen säveltäjä).

Aloita napsauttamalla linkkiä “Aseta esitelty kuva”.

Helppoja vinkkejä WordPress-aloittelijoille: Valitse suositeltu kuva

Seuraavaksi joko lähetä uusi kuva (valitse se tietokoneeltasi tai vedä ja pudota kuva) tai valitse kuva, joka on jo mediakirjastoasi. Napsauta sinistä painiketta “Aseta esitelty kuva” ja tallenna sitten viesti.

Kun lisäät uusia kuvia, on tärkeää lisätä otsikko kuvaamaan kuvaa hakukoneille ja Alt-teksti näytönlukijoiden tai selainten käytettäväksi. Tämä on SEO ja esteettömyyssyistä. On täysin hienoa käyttää samaa kuvausta molemmille, älä unohda lisätä sitä.

Luokat ja tunnisteet

Helppoja vinkkejä WordPress-aloittelijoille: luokat ja tunnisteet

Luokat ja tunnisteet (joita joskus kutsutaan yhdessä taksonomioiksi) käytetään sisällön ryhmittämiseen. Niitä käytetään lukijoiden (ja hakukoneiden) auttamiseksi navigoimaan verkkosivustollasi ja löytämään niihin liittyvää sisältöä. Tässä on nopea yleiskatsaus ohjeisiin:

 • Luokat ovat pääryhmiä blogiteksteillesi (tai muille viestityypeille, kuten henkilökunta, portfolio jne.). Tämän tulisi olla sisällön yleinen määritelmä. Jos olisit autoarvostelublogi, nämä voivat olla erilaisia ​​automerkkejä (Jeep, Toyota, Ford jne.).
 • Tunnisteet ovat tarkempia yksityiskohtia, jotka perustuvat ydinluokkaan. Autoblogissa tämä voi olla teknisiä yksityiskohtia, kuten hevosvoimaa, turvatyynyjä, värejä, vuotta jne.

Jos haluat lisätietoja, tutustu WordPress-luokkien ja tunnisteiden sekä laajennusten oppaaseemme parantaaksesi (tai jopa automatisoidaksesi) niitä verkkosivustollasi.

Sisällön muotoilu

Bloggaajat viettävät kohtuullisen paljon aikaa Post Editorissa. Ja Editorissa on useita vaihtoehtoja, jotka auttavat virtaviivaistamaan työtäsi. Nämä kätevät vaihtoehdot Visuaalinen toimittaja voi helpottaa sisällön kirjoittamista,

Helppoja vinkkejä WordPress-aloittelijoille: Post Editor

Häiriötekijä Vapaa kirjoittaminen: Näetkö melko suuren X-tyyppisen painikkeen aivan kuvan “Teksti” alapuolella? Napsauttamalla sitä, sivupaneelit ja otsikot katoavat, jolloin sinusta voi jäädä sotkuja vapaata aluetta kirjoittaa. Kun napsautat sitä uudelleen, alkuperäinen näyttö palautuu.

Työkalurivi vaihtaa: Kutsutaan myös ”astianpesualustaksi” on työkalurivin ylärivillä oleva neliönäppäin. Napsauttamalla se avaa toisen rivin alla.

Pikanäppäimet: Kun olet avannut toisen asetusrivin työkalupalkin avulla, etsi ”?”-Symboli. Napsauttamalla sitä tulee näkyviin joukko pikakuvakkeita sisäänrakennettu toimittajaan ponnahdusikkunassa. Esimerkiksi Alt + Shift + 2 antaa sinulle
Otsikko 2. Mutta ennen kuin aloitat näiden pikavalintojen käyttämisen, sinun on otettava käyttöön pikavalinnat käyttäjäprofiilissasi. Pikavalinnat otetaan käyttöön käyttäjää kohden.

Lue lisää: Toinen viestien luomiseen hyödyllinen ominaisuus on Lue lisää. Tämä katkaisee ensimmäisen tekstiosastosi (ennen tauon lisäämistä) lyhyenä otteena, jota käytetään viestin pikkukuvan kanssa blogin pääsivulla. Se kerää enemmän huomiota kuin viestin otsikon ja näyttää tyylikkäältä sosiaalisessa mediassa. Etsi ominaisuus Post Editorista, aseta kohdistin kohtaan, jossa haluat katkelman päättyvän, ja napsauta sitten kuvaketta. Voit myös lisätä punaisen lisäpisteen napsauttamalla sisältösi Teksti-välilehteä ja lisäämällä tämän vähän HTML:

Sen jälkeen, jos haluat hajottaa pitkän viestin monille sivuille, lisää seuraava koodi Tekstieditori siinä kohdassa, jossa haluat sivun hajoavan. Voit toistaa sen niin monta kertaa kuin haluat jakaa sen useille sivuille (tämä on hyvä pitkille / yksityiskohtaisille luetteloille ja voi myös auttaa sinua näyttämään enemmän mainoksia).

 
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map