Helppo WordPress-blogiviestien tarkistuslista parempaan sisältöön

Helppo WordPress-blogiviestien tarkistuslista parempaan sisältöön

Olet lukenut, että kiinteä verkkosisältö, enemmän kuin mikään muu tekijä, määrää verkkosivustosi menestyksen. Mutta mikä määrittelee, oletko kirjoittanut hyvä blogipostaus?


On mahdotonta sanoa objektiivisesti, mutta on olemassa joukko yleisesti hyväksyttyjä kohteita, jotka voivat parantaa blogiviestiesi tehokkuutta. Sisällytä nämä jokaiselle julkaisemallesi viestille ja olet menossa.

Edellä mainitun mielessä aloitamme tässä artikkelissa tutkimalla blogitekstin anatomiaa ja osoittamalla sitten, kuinka voit sisällyttää mainitut komponentit laajennuksen luomaan tarkistuslistaan, jota voit käyttää joka kerta, kun tuot blogin viesti WordPressissä. Mennään säröilyyn!

Korkealaatuisen blogin kirjoituksen anatomia

Joten mitä tulisi sisällyttää tyypilliseen blogiin? Mennään lääketieteelliseen metafooriin. Jos blogiviestien ääriviivat olisivat luuranko, sen rakenne koostuisi kymmenestä avainkohdasta. Tässä on katsaus joihinkin niistä:

 1. Vahva aihe- ja keskittyvä avainsana. Valitse blogin kirjoittamiseen liittyvä aihe, josta on jotenkin hyötyä lukijoillesi, etsi sitten liittyvä avainsana, joka auttaa ankkuroimaan aiheesi ja auttamaan sekä ihmisiä että hakukoneiden hämähäkkejä tietämään blogiviestisi.
 2. Pakottavia otsikoita ja alaotsikoita. Kestää aikaa oppia kirjoittamaan otsikoita, jotka kiinnittävät lukijasi huomion, mutta se on välttämätön taito, koska otsikko on usein ero napsautuksen tai passin välillä. Ja koska suurin osa sivuston kävijöistä skannaa blogikirjoituksia, sama käsitys pätee alaotsikoihin.
 3. Oikea muotoilu. “Päteväksi” muotoilun määrä vaihtelee kirjoittamasi blogin tyypin mukaan. Yleisesti ottaen haluat käyttää alaotsakkeita (h2, h3 ja niin edelleen) ja sisällyttää niihin lihavoitu, kursivointi, luetteloita ja muita vastaavia elementtejä monimuotoisuuden tarjoamiseksi blogin viesteissä.
 4. Metakuvaukset. Nämä ovat yhteenvedot, jotka näkyvät hakukoneiden tuloksissa; niitä käytetään myös sosiaalisessa mediassa ja sosiaalisen kirjanmerkkisivustolla. Sinun ei tulisi olla pidempi kuin 159 merkkiä (mukaan lukien välilyönnit). Metakuvaukset eivät ole yhtä tärkeitä hakukoneoptimoinnin kannalta, mutta ne kertovat lukijoillesi mitä odottaa, kun he kohtaavat sivusi hakukoneissa tai sosiaalisen median verkkosivustoilla..
 5. tiedotusvälineet. Jokaisen viestin tulisi sisältää ainakin yksi kuva ja mahdollisuuksien mukaan muunlaiset tiedotusvälineet. Videot, infografiat, podcastit ja äänitiedostot parantavat lukukokemusta ja rohkaisevat sosiaalista jakamista. Kaikki sivustosi kävijät eivät myöskään pysty lukemaan kaikkia viestejä; Jotkut joutuvat ehkä kuuntelemaan podcastia treenaamisen tai työmatkan aikana. Kun tutustut yleisöösi, mediavalintasi tulisi olla kohdennetumpi.
 6. Päätelmä ja toimintakehotus. Päätelmät auttavat lukijoita sulattamaan blogin sisällön ja päättämään, mitä tehdä seuraavaksi, ja toimintakehotus rohkaisee lukijoita osallistumaan blogiyhteisöösi.
 7. Asianmukainen linkitys. Suojattujen linkkien lisäksi hakukoneiden indeksoijat voivat uskoa, että verkkosivustosi ei ole luotettava, mikä voi johtaa siihen, että näytät epäammattimaiselta, mikä voi aiheuttaa sivustosi sijoitusten romahduksen. WordPress-laajennukset kuten Broken Links Checker voi skannata verkkosivustosi varmistaaksesi, että sisäiset ja ulkoiset linkit toimivat oikein.
 8. Luokat ja tunnisteet. Sen lisäksi, että autat strukturoimaan blogiviestien aiheita, luokat kommunikoivat hakukoneiden kanssa keskeisistä käsitteistä, joista kirjoitit blogiisi. Samoin tunnisteilla on laajempi ulottuvuus, ja niiden tulisi sisältää niihin liittyviä termejä.
 9. muokkaaminen. Riippumatta siitä, kuinka monta kertaa olet lukenut artikkelisi visuaalisessa tai tekstieditorissa, sen lukemisen WordPress-esikatseluna pitäisi ehdottomasti olla osa rutiiniasi. Tämä on paras tapa muokata ja oikolukua blogiisi, koska sen avulla voit nähdä suuremman kuvan ja poimia kirjoitusvirheitä, rakenneongelmia, jotka muuten olet unohtanut..
 10. aikataulutus. Et kirjoita jotain, jonka julkaiset heti, eikö niin? Tietysti ei – toimituskalenteri suunnitellaan etukäteen. Tätä silmällä pitäen, kun olet saanut viestin valmiiksi, sinun on ajoitettava se!

Siellä se on – luotettava rakenne jokaiselle julkaisemallesi WordPress-blogin viestille. Blogi-aiheestasi, yleisöstäsi ja yrityksesi tavoitteista riippuen saatat joutua tekemään lisäyksiä tai muutoin muutoin luetteloa. Toisin sanoen, jos sisällytät yllä kuvatun, olet hyvissä aloissa.

Nyt tiedämme, mitä haluamme tehdä, meidän on muutettava suunniteltu rakenne tarkistusluetteloksi, jotta voimme varmistaa, että se tehdään joka kerta.

Miksi tarkistuslistat ovat niin tärkeitä?

Saatat miettiä, onko WordPress-blogiviestien tarkistuslista välttämätöntä. Olin yhtä skeptinen, kun aloitin blogin säännöllisesti. Mutta jo kauan sitten tajusin, että minulla on oltava järjestelmä paikallaan, jos haluan saada tämän blogin tekemisen todella toimivaksi.

Näet, jopa parhaimmillaan tarkoituksilla, että on helppo unohtaa kaksi tai useampi tehtävä ilman virallista viittausta siihen, mikä tekee blogikirjoituksesta täydellisen. Atul Gawande, kirjan kirjoittaja Tarkistuslista-manifesti, kirjoitti, että jopa asiantuntijat, kuten ammattitaitoiset kirurgit, tarvitsevat myös tarkistuslistoja (hänen pitäisi tietää – hän On kirurgi).

Tarkistuslista ei ole kainalosauvo. Se on korvaamaton apu tehokkuudellesi. He pitävät meitä vastuussa ja virtaviivaistavat prosessia, josta voi tulla yksitoikkoinen tai unohdettava.

Pre-Publish Checklist -laajennuksen käyttö

Esijulkaisun jälkeisen tarkistusluettelon laajennus

Pre-Publish Checklist -laajennuksen avulla voit luoda räätälöityjä tarkistuslistoja, jotka vastaavat omaa blogiviestisi rakennetta, ja et koskaan unohda vaihetta. Mennään läpi sen asennus. Se on melko nopea – joten täällä mennään!

Tämä ilmainen laajennus löytyy WordPress.org-arkistosta. Mikä tarkoittaa, että voit yksinkertaisesti siirtyä kohtaan Laajennukset> Lisää uusi ja etsiä ”ennakkojulkaisun tarkistuslista” asentaaksesi sen.

Esijulkaisun jälkeisen tarkistusluettelon laajennusvalikko

Asentamisen ja aktivoinnin jälkeen laajennus, sinun pitäisi nähdä, että uusi Esijulkaisun tarkistuslista Kohde lisättiin WordPressin päähallintapaneelin Asetukset-kohtaan. Täällä voit luoda ja hallita tarkistusluetteloa ja siihen liittyviä vaihtoehtoja.

Esijulkaisun jälkeisen tarkistusluettelon asetukset

Plugin käynnistyy, kun käyttäjä yrittää julkaista uuden viestin tai sivun verkkosivustollesi. Joten ensimmäinen askel on määritellä, mitä haluat tapahtua, kun käyttäjät napsauttavat julkaisua. Kuten yllä näet, on olemassa vaihtoehtoja valvoa tarkistuslistojen täydellinen täyttö, lisätä varoitus, kun käyttäjä yrittää julkaista ilman tarkistusluettelon viimeistelyä, tai sallia yksinkertaisesti sisällön julkaisemisen (vaikka tarkistusluetteloa ei otettaisi huomioon). Voit myös ottaa käyttöön Esijulkaisu-tarkistusluettelon ottamisen käyttöön viesteissä ja / tai sivuilla. Suurin osa verkkosivustoista käyttää todennäköisesti vain laajennusta viesteihin (etenkin usean kirjoittajan blogeihin). Muista kuitenkin tallentaa asetukset, kun olet valmis asettamaan ne sivustoosi.

Esijulkaisun jälkeisten tarkistuslistojen hallinta

Seuraavaksi sinun on itse rakennettava tarkistusluettelosi. Tämä on nopea ja helppo prosessi. Käytettävissäsi on oletusluettelo kohteita (katso yllä), jotta pääset alkuun. Jos haluat lisätä uusia kohteita, käytä vain sivun alareunassa olevaa tekstikenttää. Napsauta sitten Lisätä listaan lisätäksesi uuden kohteen tarkistusluettelosi loppuun. Voit järjestää uudelleen napsauttamalla luettelon kohteen vasemmalla puolella olevaa hampurilainen-kuvaketta ja vetämällä ja pudottamalla sen paikalleen. Kun olet lisännyt kaikki halutut kohteet luetteloosi, olet kaikki valmis.

Näin tarkistuslista näyttää, kun luot uuden viestin Gutenberg-editorilla:

Ennakkojulkaisun tarkistuslista Gutenberg

Ja miltä näyttää siltä, ​​että (kuten me) pidät Classic Editorista:

Pre-Publish Post -luettelon klassinen toimittaja

Nopea huomautus kuitenkin. Jos käytät klassista editoijaa, mutta et näe tarkistuslistaa, joudut ehkä ottamaan sen käyttöön Viesti-välilehdessä postitusnäytön oikeassa yläkulmassa. Valitse vain ruutu ja tarkistusluettelosi pitäisi näkyä.

Kun Esijulkaisu-tarkistuslista on käytössä, voit tarkistaa kohteet helposti niiden valmistuttua. Ihannetapauksessa siihen saakka, kunnes olet valmis ne kaikki, tietenkin, jolloin julkaiset viestisi tai sivusi. Sinun pitäisi nähdä varoitus, jos valitset tarkistuslistatoiminnolle valitsemasi asetuksen, jos napsautat julkaisua ennen luettelon täyttämistä.

Esijulkaisun jälkeisen tarkistusluettelon viesti

Koska valittiin vaihtoehto näyttää varoitus, mutta sallia silti viestin julkaiseminen, tämä näytti siltä, ​​mistä viesti näytti. Ja jos kysyt, se on erittäin hyödyllinen muistutus.

Vaikka tämän laajennuksen aktivoiminen on valinnaista, se voi auttaa sinua pääsemään tapaan luoda parempia blogiviestejä. Tarkemmin sanottuna se vakuuttaa, että kaikki (sinä tarpeellisena pitämäsi) elementit ovat läsnä pitämään lukijoita ja pitämään heidät kiinnostuneina.


Sisällön kirjoittaminen, joka kiinnostaa lukijoita ja rohkaisee heitä toimimaan, ei tarvitse olla mahdotonta – tarvitset vain tarkistusluettelon.

Tarvitset keskitetyn aiheen, kiehtovan otsikon ja tukikohdat, jotka on korostettu alaotsikoilla ja muilla muotoiluelementeillä. Haluat sisällyttää esillä olevan kuvan ja muut mediat (jos mahdollista) lukijoiden huomion kiinnittämiseksi. Metatiedot, luokat ja tunnisteet tekevät blogiviestistäsi entistä haettavamman, ja yhteenveto ja toimintakehotus ovat kakun jäätäviä. Kun muokkaaminen on valmis, jäljellä on vain ajoittaa viestisi julkaistavaksi.

Kun sisällytät yllä luetellut tuotteet kaikkiin blogiisi, tulos on hyvin jäsennelty ja kiinnostava viesti, joka on valmis hakukoneiden indeksoitavaksi ja jaettavaksi verkossa.

Mitä sisällyttäisit WordPress-blogin postituslistojen tarkistuslistaan? Olenko jättänyt kohteita pois? Voit vapaasti lisätä tähän luetteloon ja / tai jakaa ajatuksiasi alla olevassa kommenttiosassa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map