Esteiden purkaminen: Miksi WordPress-verkkosivustojen saavutettavuus on avainasemassa

Esteiden purkaminen: Miksi WordPress-verkkosivustojen saavutettavuus on avainasemassa

Tässä viestissä aion näyttää sinulle, miksi on niin tärkeää tehdä WordPress-verkkosivustostasi helpompaa pääsyä, ja esitellä yksinkertaisia ​​työkaluja, joita kuka tahansa voi käyttää parantamaan pääsyä jokainen. Miksi? Koska perimmäisenä tavoitteena on saada mahdollisimman monta ihmistä käymään verkkosivustollasi. Kuinka voit odottaa tekevän niin, jos et tee sivustosi kaikkien saataville?


Lisäksi suurin osa meistä keskittyy taikuisten tapojen löytämiseen suuren liikennemäärän ohjaamiseksi sivustollemme uusimpien sosiaalisen median markkinointistrategioiden ja Hakukoneoptimointi menetelmiä, mutta mitä monet meistä unohtavat, on tämä: Niiden ihmisten, jotka ovat jo löytäneet sinut, on voitava liikkua helposti verkkosivustollasi.

Tämä on erittäin Tärkeää, koska kuten tiili- ja laastiliiketoiminnassa, ihmisiä on kaiken tyyppisiä, muotoisia ja kokoisia. Viime kädessä haluat, että ne, jotka ovat käyttäneet aikaa käydä yrityksessäsi, viettämään jonkin aikaa ympärilleen etsimään, käyttämään rahaa, tulemaan takaisin usein ja mikä parasta, tuoda muut takaisin heidän kanssaan.

Jos et ollut kiinnostunut verkkosivustojen saavutettavuudesta aiemmin, sinun pitäisi olla nyt. Sitten sanotaan, murtataan!

Mikä on verkkosivustojen saavutettavuus?

Otetaan hetki ymmärtääksesi mitä puhumme.

Verkkosivustojen saavutettavuus viittaa käytännössä esteiden poistamiseen, jotka estävät vammaisten vuorovaikutusta tai pääsyä verkkosivustoille. Kun sivustot suunnitellaan, kehitetään ja muokataan oikein, kaikilla käyttäjillä on yhtäläinen pääsy tietoihin ja toimintoihin.

Joten puhumme todella käytännöstä esteiden poistamisessa. Se voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta se ei oikeastaan ​​ole. Esimerkiksi a este Web-sivustossasi voi olla jotain niin yksinkertaista kuin, että linkkiä varten ei luoda näkyvää ja merkityksellistä otsikkoa (ts. tekstiä, joka näkyy työkaluvihjeenä).

Jos olet keskimääräinen Internet-matkustaja ja sinut yhtäkkiä vähentää se, että verkkosivustosuunnittelija ja / tai verkkovastaava ei ole tehnyt ponnisteluja sivustonsa helpottamiseksi navigoimiseksi, kuvittele vain, mikä on visio vammaisuus on tunne juuri nyt.

Internet muiden silmien kautta

Oletko koskaan miettinyt, miltä mielessä on aisti- tai muuten henkisesti tai fyysisesti vammaista henkilöä, joka selaa Internetiä? Mahdollisesti ei. Kannustan sinua ottamaan jonkin aikaa tehdä niin heti, koska se voi muuttaa tapaa luoda ja ylläpitää verkkosivustoja tästä eteenpäin. Tutkitaan joitain haasteista, jotka kohtaavat monia verkkokäyttäjiä:

 • Visuaalinen: häiriöt, mukaan lukien sokeus, erilaiset yleiset huononäköisyydet ja heikko näkö, erityyppiset värisokeudet.
 • Moottori / Mobility: esimerkiksi. vaikeudet tai kyvyttömyys käyttää käsiä, mukaan lukien vapina, lihasten hitaus, hienon lihaksen hallinnan menetys jne., johtuen esimerkiksi Parkinsonin taudista, lihasdystrofiasta, aivohalvauksesta, aivohalvauksesta.
 • auditiivinen: Kuuruus tai kuulovamma, mukaan lukien kuulovammaiset.
 • takavarikot: Valokuvan epileptiset kohtaukset, jotka ovat aiheuttaneet visuaalinen vilkkuva tai vilkkuva vaikutus.
 • Kognitiivinen / Henkinen: Kehitysvammat, oppimisvaikeudet (dyslexia, dyskalculia jne.) Ja erilaisista lähtökohdista johtuvat kognitiiviset häiriöt, jotka vaikuttavat muistiin, huomioon, kehityksen ”kypsyyteen”, ongelmanratkaisu- ja logiikkataitoihin jne..

hyvä uutisia on paljon apuvälineet saatavilla vammaisille, joiden avulla he voivat nauttia surffailusta verkossa. Sinun verkkosivustojen suunnittelijana on varmistaa, että sivustosi noudattaa tiettyjä ohjeita, jotka mahdollistavat kyseisen tekniikan toiminnan.

Suositut Internet-saavutettavuuden työkalut

Avustekniikoista puhuttaessa tässä on valikoima suosituimpia Internet-esteettömyyslaajennuksia, joita usein käytetään:

 • Näytönlukuohjelmisto joka käyttää syntetisoitua puhetta lukemaan tietokoneella tapahtuvaa.
 • Päivitettävät pistenäytöt jotka tekevät tekstistä pistekirjoitusmerkkeinä.
 • Näytön suurennusohjelmisto joka suurentaa sitä, mitä näytöllä näytetään.
 • Puheentunnistusohjelmae, joka muuttaa äänen tekstiksi.
 • Näppäimistön peittokuvat kirjoittamisen helpottamiseksi ja tarkentamiseksi

Ja kyllä, siellä on jopa sovellus:

 • Ilmainen avustekniikka eSSENTIAL saavutettavuus auttaa ihmisiä, joilla on vaikeuksia kirjoittamisessa, hiiren liikuttamisessa tai näytön lukemisessa.

Nyt kun ymmärrät mitä vammaiset kohtaavat lukeessaan blogia tai oppiessaan Echidnaa (* vihje * se näyttää ylimääräiseltä piikkisestä siilistä) ja mitä se rakastaa syödä, tai ehkä vain ostaa tämän täydellisen lahjan Verkossa voimme tarkastella joitain työkaluja, jotka voivat auttaa sinua saavuttamaan täysin saatavissa olevan verkkosivuston suunnittelun. Loppujen lopuksi, jos sivustosi on oikein vammaisten saatavilla, ajatelkaapa kuinka helppoa se on jokainen navigoida.

Kuinka valita esteettömä WordPress-teema

Ensimmäinen askel täysin käytettävälle verkkosivustolle on valita teema, joka on esteettömyysvalmis. Monet teemakehittäjät käyttävät aikaa ohjeiden toteuttamiseen WordPress-teeman helppokäyttöisyyskäsikirja, joten kannattaa kysyä vain kirjoittajalta, onko jokin tietty teema esteettömyysvalmis.

WAVE-saavutettavuustesti

Esimerkiksi täällä WPExplorerissa olemme tehneet tiivistä yhteistyötä Havaijin yliopisto jotta WordPress-teema olisi helpommin saatavissa. Haluatko katsoa? Jos käytät UH-verkkosivustoa WAVE web-saavutettavuuden arviointityökalu voit nähdä kuinka he ovat toteuttaneet teeman ominaisuudet tehdäkseen heidän verkkosivunsa käytettäväksi kaikille oppilailleen.

WordPress.org-teeman päähakemisto

Löydät myös ilmaisia ​​esteettömiä teemoja osoitteesta WordPress.org, napsauta vain Teemat valikkolinkki sivun yläosassa avataksesi teemahakemiston. Etsi alavalikko nimeltään Ominaisuussuodatin. Sillä on pieni varuste vieressä. Napsauta sitä.

Tämä avaa joukon vaihtoehtoja, joista voit valita suodattaessasi hakuasi. Alla ominaisuudet, napsauta ylin ominaisuus, joka on – arvasit sen – Helppokäyttöisyys valmis.

WordPress.org Pääteemahakemiston esteettösuodatin

Voit sitten valita niin monta muuta suodatinta kuin haluat. Vasemmalla puolella näet Käytä suodattimia -painike, joka näyttää, kuinka monta suodatinta olet käyttänyt. Klikkaus Käytä suodattimia. Pidä kädet ja jalat aina ajoneuvon sisällä.

WordPress.org Esteettömyysvalmiit teemat

Olet nyt saapunut määräpaikkaasi. Ole paikallaan, kunnes ajoneuvo on pysähtynyt kokonaan ja ovet ovat täysin avanneet. Valitse sitten teema.

On tärkeää huomata, että vain koska teema on merkitty Helppokäyttöisyys valmis ei tarkoita, että se on “täysin” saatavissa. Jos teemakehittäjä on kuitenkin joutunut vaikeuksiin merkitä aiheensa käytettäväksi, on todennäköistä, että he ovat tehneet jonkin verran työtä tällä rintamalla. Ja jos sinulla on ongelmia, kerro heille, jotta he voivat päivittää teeman muille käyttäjille.

(Ilmainen) WordPress-laajennusratkaisut saavutettavuuteen

WP-saavutettavuus

Ehkä olet rakentamassa omaa WordPress-teemaasi tai ehkä haluat käyttää mitä tahansa haluamaasi teemaa. Älä pelkää. Yksi WordPressin maailman hämmästyttävistä asioista on kymmenien tuhansien laajennusten saatavuus. Aina kun tarvitset jotain, on yleensä lisäosa, joka sopii laskuun.

Oma valintani on WP-saavutettavuus, joka sisältää erilaisia ​​työkaluja, joiden avulla voit etsiä ja tuhota monia yleisiä esteettömyyteen liittyviä ongelmia, joita saatat kohdata käyttämällä WordPress-teemoja. Se vaatii hyvin vähän asiantuntemusta ja minimaalisen määrän asennusta.

WP Esteettömyysapuri (WAH) on toinen kaikki yhdessä -vaihtoehto, joka sisältää joukon hyödyllisiä ominaisuuksia linkkien ohittamiseen, fontin koon muuttamiseen, DOM-skannaukseen, kontrastitilaan jne. Se on nopea tapa lisätä useita käytettävissä olevia ominaisuuksia sivustoosi yhdellä pyyhkäisyllä.

Muut, jotka saatat haluta kassalla, vastaavat tarkempia esteettötarpeita.

Helppokäyttöiset kirjasimet

Helppokäyttöinen widget luo fonttikokoisen vaihto-widget sivupalkeillesi. Tällä tavalla sivustosi lukijat voivat helposti muuttaa tekstin kokoa tarpeidensa mukaan.

Toinen vaihtoehto lukemisen helpottamiseksi on Zeno Font Resizer. Laajennus antaa sivuston järjestelmänvalvojille asettaa fonttikokovaihtoehdot (vähimmäis- ja enimmäiskoko, koon koon muuttamisen yhteydessä ja merkki) sekä evästeen keston. Tällä tavalla käyttäjät näkevät oikean kokoisen kirjasimen palatessaan sivustoosi.

Teksti puheeksi

Näkövammaisille lukijoille, joilla on äänivaihtoehtoja, on oltava. Yksi pidän pluginista on Kaiutin – sivu puheeksi. Tämä laajennus voi luoda ääniversion viesteistäsi ja sivuistasi. Mikä parasta, plugin tarjoaa 190 ihmisenlaatuista ääntä, joista valita, tukee yli 30 kieltä ja toimii hyvin useimpien teemojen kanssa.

GS-puhe puheeksi -ratkaisu on ilmainen vaihtoehto äänen saatavuudelle. Se toimii minkä tahansa sivuillasi olevan tekstin kanssa ja lisää äänilohkon sivustoosi. Sitten voit vaihtaa värejä, kaiutinääntä ja muuta.

Lomakkeet

Voit helposti tehdä yhteydenottolomakkeidesi käytettävyyden valmiiksi plugineilla, kuten Yhteyslomake 7: Käytettävissä olevat oletukset ja WCAG-lomakekentät painovoimamuotoille, tai yksinkertaisesti käyttämällä helposti saatavilla olevaa valmiiden muotojen laajennusta, kuten Formidable Forms.

Sitä paitsi, käytettävissä on joukko muita hyödyllisiä työkaluja ja laajennuksia, jotka auttavat useissa erilaisissa verkkosivustojen saavutettavuuteen liittyvissä kysymyksissä. Tämä on hieno sivu tarkistaaksesi kattava luettelo suositelluista kehitystyökaluista.

Verkkosivujen saavutettavuuden testaaminen

Kun olet luonut verkkosivustosi, voi olla hyvä idea testata muutokset. On monia menetelmiä ja ohjelmistoja, joilla voit testata saavutettavuutta, mutta on pari, jotka tekevät testaamisesta helppoa.

WAVE web-saavutettavuuden arviointityökalu

Yksi, josta me jo mainitsemme tässä artikkelissa, on WAVE web-saavutettavuuden arviointityökalu kirjoittanut WebAIM. Tämä hyödyllinen työkalu näyttää kaikki virheet, hälytykset, ominaisuudet, rakenneosat, ARIA-tarrat ja kontrastivirheet, jotta voit säätää niitä vastaavasti.

tota11y pääsytyökalu

Toinen työkalu kehittäjille on Tota11y, Khan Akatemian kehittämä esteettömyyden visualisoinnin työkalupakki. Tämä JS-tiedosto on vain lisättävä sivustoosi, jotta pääsee esteettömyysvälineeseen, joka näkyy näytön alareunassa olevassa pienessä lasikuvakkeen välilehdessä. Napsauta vain nähdäksesi sivullesi käytettävissä olevat elementit sekä virheet tai rikkomukset, jotka haluat ehkä korjata.

johtopäätös

Verkkosivustojen saavutettavuus on yhtä tärkeää, ellei niin lisää joten ei vain ohjata liikennettä sivustoosi. Nyt voit ymmärtää, miksi on välttämätöntä varmistaa, että jokainen määränpäähän saapuva voi ymmärtää ja liikkua läpi kaiken uskomattoman viihdyttävän ja informatiivisen tiedon, joka on kotisivusi.

Joten, mitä sinä odotat? Hyödyntäkää tämä tilaisuus ja tee sivustosi paremmin käytettäväksi nyt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map