Ensimmäisestä kaupallisesta WordPress-laajennuksesta opitut kokemukset

Käynnistin ensimmäisen kaupallisen WordPress-laajennuksen, WP sosiaalisen median liukusäädin, noin puolitoista vuotta sitten. En ole koskaan julkaissut kaupallista laajennusta aikaisemmin, joten kokeiluja ja virheitä oli paljon. Koko prosessin aikana olen oppinut (ja olen edelleen oppinut) joitakin erittäin arvokkaita oppitunteja, jotka vaikuttavat tulevaisuuden WordPress-laajennuksen kehitykseen.


Jos olet jo matkustanut tällä matkalla, saatat tuntua siltä, ​​että monet näistä oppitunneista eivät ole mielenkiintoisia; Tunnen varmasti niin, kun katson heihin takaisin. Toivottavasti on kuitenkin joitain teistä, jotka harkitsevat pääsyä premium WordPress -laajennuskehitykseen ja miettivät mitä odottaa ja miten edetä. Toivottavasti seuraavat oppitunnit säästävät aikaa ja stressiä, aivan kuten ne on tehty minulle.

1. Kaupallisen laajennuksen julkaiseminen on paljon helpompaa kuin odotin.

Olen kirjoittanut laajennuksia asiakkaideni sivustoille täällä ja siellä siitä lähtien, kun aloin työskennellä WordPressissä. Rakastan lisäosien käyttöä kahdesta pääasiallisesta syystä:

 1. Ne pitävät toiminnallisuuden modulaarisena
 2. Ne tekevät toiminnallisuudesta jaettavissa (ainakin omien sivustojesi välillä)

Kun valmistautuin sukeltamaan kaupallisten WordPress-laajennusten maailmaan, minulla oli vähän epävarmuutta siitä, kuinka suuri yrityksen tämä todella olisi. Kuluttaisiko uusi plugin elämäni? Pitäisikö minun sijoittaa elämäni säästöt mainontaan saadakseni yhden myyntiä?

Näitä huolenaiheita ajatellen kärjistin ensin … ja olin erittäin iloisesti yllättynyt löydetystäni. Osoittautuu, että kaupallisen laajennuksen kirjoittaminen on vain hiukan vaikeampaa kuin yhden sellaisen ilmaisen laajennuksen kirjoittaminen, jonka olen tehnyt koko ajan. Se ei kuluttanut elämääni ollenkaan. Ja mainonnan suhteen pystyin saamaan ensimmäisen myyntini jopa mainostamatta. Kuollut yksinkertainen, eikö niin?

Joten sanoisin, että jos tiedät jo PHP: n, ei ole mitään syytä, miksi sinun ei pitäisi kirjoittaa WordPress-laajennuksia – edes kaupallisia. Se on helpoin aika sijoitetun pääoman tuottoon, jonka olen löytänyt PHP-maailmasta.

2. Poista toissijainen työ, vaikka joudut maksamaan.

Yksi vaikeimmista oppimisista minulle oli, että vaikka voin tehdä kaiken itse, minun ei joskus pitäisi tehdä sitä.

Esimerkki 1: Käyttöoikeus- ja päivitysjärjestelmä

Ensimmäinen esimerkki tästä oli lisenssini ja päivityspalvelimeni kanssa. Ajattelin lyhyesti WooCommerce API Manager, mutta tutkittuani sen hintalappua päätin käyttää mieluummin ilmaista ratkaisua: aina suosittua WP-päivityspalvelin kirjoittanut Jānis Elsts.

Joten valmistin sen ja työskentelin sen laajennukseni ja sivustoni kanssa, ja se on toiminut melko hyvin. Loppujen lopuksi se kuitenkin vei paljon aikaa, ja toiminnallisuutta on vähemmän kuin jotain WooCommerce API Manager tarjoaa. Ja yhtäkkiä se 129 dollarin hinta (tai mikä tahansa se maksoi tuolloin) WooCommerce API Manager -ohjelman hintalappu näytti alhaiselta hinnalta maksamaan loistavista toiminnoista ja vähemmän työajasta. Lopulta sijoitin enemmän rahaa (koska aika on rahaa, eikö?) “Halvempaan” ratkaisuun.

Vaikka olen varma, että WP-päivityspalvelin on hieno joissakin tilanteissa, olen oppinut, että minulle on halvempaa ja helpompaa yksinkertaisesti halata rahaa ja käyttää WooCommerce API Manager -sovellusta..

Esimerkki 2: Isännöinti

Olen rakastanut Digital Oceania siitä lähtien, kun löysin heidät. Heillä on puhdas muotoilu, hienot hinnat, ja kaikki on minun hallinnassani. Vaikka sydämeni haluaa mennä Digital Oceanin kanssa, olen huomannut, että minun ei todennäköisesti pitäisi olla huolissani palvelimen hallinnasta, kun levyni on jo niin täynnä.

Joten siirryin vauhtipyörään useimmissa WordPress-sivustoissani. Ne tarjoavat täysin hallitun isännöinnin, jota juuri tarvitsin. En ole pahoillani päätöksestä hetkeksi. Aika, jonka he ovat pelastaneet minua, on aina hieman korkeamman hinnan arvoinen.

Vauhtipyörä on ollut minulle täydellinen.

Vauhtipyörä on ollut minulle täydellinen.

3. Hyvällä tuella voit käyttää vikoja eduksesi.

Riippumatta siitä, kuinka paljon vikatestat laajennusta, sinulla tulee olemaan asiakkaita, jotka törmäävät virheisiin. Monipuolinen WordPress-maailma varmistaa sen. Jos käsittelet tukipyyntöjäsi hyvin, voit tosiasiallisesti käyttää virheitä eduksesi.

Tässä tarkoitan. Kun suurin osa ihmisistä ajattelee tukea, he ajattelevat hitaita vastauksia, itsepäisiä tukihenkilöstöä ja vain ehkä – jos he ovat onnekkaita – ratkaisun lopussa. Hyökkää tätä normaa. Tarjoa nopeaa, laadukasta tukea. Jos teet niin, on hyvät mahdollisuudet, että asiakas ajattelee sinua paremmin kuin jos virhettä ei olisi koskaan tapahtunut.

Joka tapauksessa, se on usein toiminut minulle. Yhdessä tapauksessa minulla oli asiakas, joka otti minuun yhteyttä virheestä, ja autin häntä ratkaisemaan sen nopeasti. Auttuaan häntä hän raivotti ”hämmästyttävää tukea” ja kysyi voiko hän kohtella minua esimiehelleni. Minulla ei ole ohjaajaa, mutta olin siitä huolimatta kiitollinen kiitollisuudesta. Ja tässä on asia: vika ja tuki todella tekivät hänestä lisää innostunut laajennuksesta. Aika siisti, eikö??

Muodollisuudet, muodollisuudet.

Tuen suhteen tässä mielestäni toimii parhaiten: En yritä olla liian muodollinen asioissa. Toisin sanoen yritän olla vain ystävällisiä ja avuliaita. Yksi asioista, joita monet ihmiset vihaavat tukipuheluista, on, että tuntuu, että tukitekniikka yksinkertaisesti toistaa ennakolta kirjoitettuja kysymyksiä ja vastauksia kuuntelematta ongelmasi. Joten en tee sitä. Sen sijaan yritän aina:

 • Vastaa nopeasti; jos mahdollista, samana työpäivänä
 • Ole valppaana; Yritän kuunnella ja työskennellä asiakkaan kanssa kuin ystävän kanssa
 • En allekirjoita tukivastustani yrityksen nimen kanssa. Sen sijaan käytän omaa nimeäni (kuitenkin yrityksen allekirjoituksella alla)
 • Jos tukipyyntö vaatii lisäseurantaa, yritän huolehtia siitä myös nopeasti
 • minä kuten satunnaisesti käyttämällä idiomeja (esim. väärän puun haukkuminen) ja epämuodollisia supistumisia (esim. Whatcha ajattelee?)
 • Edellä esitetyn lisäksi yritän saada moitteettomia kirjaimia, välimerkkejä ja kielioppia

Tietenkin joskus elämän hulluus estää minua tarjoamasta haluamaani täydellistä tukea Kuten antaa, mutta mielestäni on edelleen tärkeää, että meillä on oikeat tavoitteet.

Joten pidä kaikki tämä mielessä. Viat ovat huonoja, mutta jos tarjoat suurta tukea, muutat kauhistuneesta tilanteesta potentiaalisen palauttavan asiakkaan. Ja vaikka he eivät palaa, ainakin teit jonkun päivästä hieman kirkkaamman.

4. Laajennukset ovat erinomaisia ​​verkottumiseen.

Olen yllättäen (minulle) tavannut uusia ystäviä ja yritysyhteyksiä yksinkertaisesti siksi, että he löysivät ja käyttivät pluginani. Hullu! Osoittautuu, että laajennuksen julkaiseminen antaa sinulle mahdollisuuden tavata upeita uusia ihmisiä WordPress-maailmassa.

Tässä on vinkki, jota yritän parantaa: hyödynnä kaikkia mahdollisuuksia seuraamalla tapaamiasi ihmisiä. Seuraa niitä Twitterissä. Katso heidän verkkosivustonsa ja kerro heille, jos pidit löytämästäsi. Jos olet kuin minä, kuten intratrovertti, saatat tuntea olosi outoksi toisinaan, mutta olen huomannut, että ihmiset melkein aina nauti siitä, että joku tarkistaa ja (vilpittömästi) kohtella heitä työstään.

5. Jokainen kehitystaistelu on plugin-idea.

Minun tapauksessani idea WP sosiaalisen median liukusäädin syntyi, kun huomasin, että verkossa ei ollut mitään laajennusta, jonka avulla voisin näyttää hienosti Facebook-, Twitter- ja Instagram-viestejäni suoraan sivustollani. Tarvitsin sitä todella hankkeelle, jota parhaillaan työskentelin, ja pitkien etsintöjen jälkeen päätin, että ratkaisu oli rakentaa se itse. Koska se oli minulle niin hyödyllistä, oli helppo päätös julkaista se yleisölle.

Siitä lähtien, kun se on julkaistu onnistuneesti, olen ajatellut laajennuksia eri tavalla. Aina kun en löydä tarpeitasi vastaavaa laajennusta, päästäni kuuluu hälytys, joka sanoo: “Et todennäköisesti ole ainoa henkilö, joka haluaa tällaisen laajennuksen.”

Viimeaikainen esimerkki tästä on: Olen tehnyt viime aikoina muutamia sivustoja, jotka vaativat paljon CSV-hallintaa (vientiä mukautettuja tietoja, tuomalla mukautettuja tietoja CPT: n luomiseksi, nimeät sen). Siellä on jonkin verran plugins siellä, että eräänlainen tein mitä halusin, mutta mikään ei sovi laskuun täysin. Joten pois päästäni tuli “hieno plugin idea” -hälytys ja kehitin oman ratkaisun, jonka kopioin CSV Ace. Se yksinkertaistaa melkein minkä tahansa CSV-tiedostojen tuontia ja vientiä viesteihin, CPT: hen ja käyttäjiin (tai pois niistä). (Muuten, jos se kuulostaa siltä, ​​että saatat olla kiinnostunut, kirjaudu ilmaiseksi csvace.com ilmoituksista sen julkaisemisesta.)

Jos ajattelet kuten taisteluitasi aina loistavina laajennusideoina, sinulla ei koskaan ole ideoita ja sinulla on ainakin yksi henkilö (sinä), joka hyötyisi niistä!

6. Tärkeää on, että pluginista on ilmainen versio virallisessa WordPress-laajennushakemistossa.

Markkinointi on vaikeaa. Ainakin on vaikeaa, jos et tiedä paljon markkinoinnista. Siksi sinä ehdottomasti on pakko hyödyntää WordPress-laajennushakemisto– Todennäköisesti helpoin ja halvin (ilmainen) markkinointi WordPress-laajennuksille on. Se voi lopulta olla suurin liikenteen lähde. Tiedän tapauksessani, että olen yllättynyt siitä, kuinka monet ihmiset löytävät WP sosiaalisen median liukusäädin laajennushakemiston kautta.

WordPress-laajennushakemisto

WP Social Media Slider Lite WordPress-laajennushakemistossa

Sen lisäksi, että se on yksinkertaisesti markkinointimahdollisuus, ilmainen laajennuksen versio on myös hieno tapa antaa mahdollisille asiakkaille kokeilla laajennusta. Tiedän, että monet ihmiset haluavat varmistaa, että laajennus sopii heidän tarpeisiinsa ennen käteisvarojen haastamista, ja ilmainen versio on juuri mitä he tarvitsevat.

7. Palaavat asiakkaat ovat todellinen asia – vaikka sinulla olisi vain yksi laajennus myytävänä.

Minulla on tällä hetkellä vain yksi julkaistu laajennus, joten en ensin ajatellut asiakkaiden palauttamista. Tarkoitan, että suurimmalla osalla ohjelmistoteollisuutta asiakkaan täytyy ostaa ohjelmisto vain kerran.

Olen oppinut, että premium-WordPress-laajennusteollisuus on erilainen. WordPress-laajennusteollisuudessa monet (luultavasti suurin osa) asiakkaistasi ostavat laajennuksen heidän asiakkaansa puolesta. Jos he pitävät laajennuksesta, he voivat harkita laajennuksen ostamista tuleville asiakkaille.

Pidä tämä mielessä, kun tarjoat tukea asiakkaalle. Jos jätät heille hyvän vaikutelman, saatat saada heille enemmän kuin yhden ainoan ensimmäisen myynnin.

8. Älä alistu itsellesi; asettaa oikeudenmukainen hinta. Kehittäjät todennäköisesti veloittavat sen asiakkaalta joka tapauksessa.

Kun käynnistin laajennuksen ensimmäisen kerran, päätin kasvattaa myyntimahdollisuuksiani asettamalla alhaisemman hinnan kuin mitä tavallisesti näin laajennuksia myyvän. Tämän mielestä käynnistin hintalappulla 15 dollaria WP sosiaalisen median liukusäädin.

Muutaman kuukauden myynnin jälkeen tajusin myyväni itseni lyhyeksi. Tämä oli paljon halvempaa kuin useimmat WordPress-laajennukset, jotka myytiin, ja pluginini oli yhtä arvokas kuin monet heistä. Joten korotin hintaan 29 dollaria enkä nähnyt mitään muutosta myynnissä; aivan kuten monet ihmiset ostivat sitä. Tämä johti minut tärkeään toteutukseen: monille WordPress-kehittäjille ei ole merkittävää eroa 15 dollarin ja 29 dollarin välillä … tai jopa sitä suurempana. He ostavat laajennuksen ja vain veloittavat sen kustannuksellaan asiakkaalleen. Ainakin minulle erittäin alhaisen hinnan asettaminen ei houkutellut enää ihmisiä ostamaan sitä.

En todellakaan tarkoita tätä suosituksena ihmisten syrjäyttämiseen. Tarkoitan vain sitä, että sinun pitäisi rehellisesti arvioida, mitä pluginisi mielestäsi kannattaa, ja myydä se tähän hintaan. Tarjoatko jotain ainutlaatuista? Tarkoittaako laajennuksen luonne, että vietät paljon aikaa tukeen? Kuinka paljon aikaa säästät asiakkaillesi?

Aseta oikea hinta, ja niin kauan kuin se on todella oikeudenmukaista, asiakkaasi todennäköisesti maksavat sen.

Niin paljon opittavaa, ja paljon aikaa.

Joten tämän olen oppinut toistaiseksi. Olen varma, että opittavaa on paljon, paljon enemmän, kun jatkan premium-WordPress-laajennusmaailman tutkimista. Minusta se on aika jännittävää.

Entä sinä? Oletko kehittänyt WordPress-laajennuksia? Oletko oppinut oppia, joista haluat kertoa alla olevissa kommenteissa?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map