cPanel vs Plesk WordPress-käyttäjille

cPanel ja Plesk ovat kaksi tunnetuinta ohjauspaneelia tänään. Molemmilla on erinomainen joukko ominaisuuksia ja ne ovat ehdottomasti edellä muita. He molemmat kilpailevat samoilla markkinoilla cPanelin kanssa, jolla on vähäinen reuna suosionsa vuoksi. Tänään aion vertailla cPanelia vs. Plesk-ohjelmaa rinnan. Artikkelin loppuun mennessä voit parhaiten arvioida, mikä ohjauspaneeli on paras hallitsemaan omaa jälleenmyyjääsi tai WordPress-majoitusta.


cPanel WordPressille

cPanel on oltava maan suosituin ohjauspaneeli. Melkein jokainen käyttäjä, joka on isännöinyt verkkosivustoa vähintään kerran, tuntee sen. Se on yksi helpoimmista käsitellä ja se on ollut siellä ikuisesti. Sivustolla on yli 70 miljoonaa verkkosivustoa, ja sitä käytetään yli 70 maassa. Vaikka nämä ovat vaikuttavia lukuja, tämä ei välttämättä muuta cPanelia parhaaksi ratkaisuksi WordPressin ylläpitämiselle. Kuitenkin, se antaa paneelille reunan, koska kaikki tietävät, miten sitä käytetään nyt.

hinnoittelu

Jos haluat isännöidä verkkosivustosi cPanelilla, sinun on tiedettävä, että hinnoittelumalli on äskettäin muuttunut ja että se on saanut kaiken kaikkiaan negatiivisia reaktioita. Aikaisempi hinnoittelumalli oli erinomainen kaikille aloittelijoille, järjestelmänvalvojille ja jopa ammattilaisille. Se ei asettanut mitään rajoitusta tilien määrälle, joita voi luoda, kaikki liukas hinta 35 dollaria. Tätä suunnitelmaa voidaan käyttää myös missä tahansa pilvessä, VPS: ssä tai jopa erillisessä palvelimessa.

Uusi hinnoittelumalli puolestaan ​​rajoittaa tilien määrää ankarasti. soolo ja admin suunnitelmat ovat turhia, jos aiot käyttää omaa palvelinta. Et vain voi. Pienille pilvipalvelimille ne voivat olla hyödyllisiä riippuen siitä, mitä aiot tehdä. cPanel rajoittaa tiliä kohden määrää ja jokaisella tilillä voi olla yksi verkkotunnus. Voit nähdä, että Solo- ja Admin-suunnitelmat ovat erittäin rajalliset.

ammattilainen suunnitelma sallii vain 30 tiliä ja palvelee kaikkia käyttäjiä, jotka haluavat laajentaa liiketoimintaansa, mutta pääministerisuunnitelma on, missä asiat alkavat mennä etelään. Johtava suunnitelma maksaa 45 dollaria, mutta lisäksi sinulla on 100 tilin raja. Tämän rajan saavuttua joudut maksamaan 0,20 dollaria jokaisesta uudesta tilistä. Jos aiot käyttää suurta palvelinta asiakkaiden kanssa, saatat joutua maksamaan siitä suuren hinnan. Mikä tahansa hosting-yritys, jolla on yli 300 tiliä, maksaa noin 85 dollaria verrattuna 35 dollariin.

Lisäksi pienemmät suunnitelmat eivät salli sinun ylläpitää cPanelia erillisellä palvelimella, joten normaali käyttäjä, joka haluaa vain 20 verkkosivustoa yhdelle tilille omissa erillisissä palvelimissaan, maksaa kokonaishinnan 45 dollaria voidakseen käyttää sitä. Ehdottomasti ole hyvä liiketoimintatapa.

Perusteet

CPanelilla on paljon tarjottavaa hylkäämällä hirviömäisen uuden lisenssimallin. Aloitan perusteista.

Ohjauspaneeli on jaettu WHM- ja cPanel-käyttäjän ohjauspaneeliin. Tässä artikkelissa keskityn yksinomaan cPanel-asiakasosaan, koska se on se osa, jota aiot käyttää eniten. Voisin tutkia taustaohjelman WHM: ää ja verrata sitä Pleskin taustaohjelmaan tulevassa artikkelissa.

Asiakaspaneeli on siisti ja se voidaan muuttaa pimeästä vaalea hetkessä. Tärkeimmät osat WordPress-asennuksissa ovat File Manager, MultiPHP manager ja PHPMyAdmin, joihin lataat / luot tietokannan.

Tiedostonhallinta

Vaikka tiedostohallintaa on uudistettu uudella tyylillä, se on edelleen vanha hyvä File Manager, jota me kaikki rakastamme / vihaamme. Tiedostonhallinnan avulla voit luoda kansioita ja tiedostoja, siirtää niitä, pakata ja purkaa tiedostoja sekä poistaa. Suurin osa toimista tehdään hiiren kautta, mutta se hyväksyy jonkin näppäimistön syötteen, kuten poistoavaimen.

WordPressin asentaminen cPaneliin ei ole niin helppoa, jos sinulla ei ole Softaculous Installer -sovellusta, joka on kolmannen osapuolen laajennus, joka voidaan asentaa cPaneliin helpottaaksesi asennuskipua. Koska tämä ei ole osa cPanelia, en aio tarkistaa tällaista laajennusta. Uuden WordPress-asennuksen luominen tarkoittaa, että joudut lataamaan WordPressin zip-tiedoston manuaalisesti ja purkamaan sen uudelle verkkotunnukselle public_html-kansion alle, joka on verkossa näkyvä.

Tiedostojen muokkaaminen on helppoa File Manager -sovelluksella, ja sen avulla voit nähdä myös värikoodattuja tiedostoja, riippuen ylävalikossa valitsemastasi tiedostotyypistä.

DNS

Vyöhykeeditorin avulla voit luoda, muokata ja poistaa DNS-merkintöjä cPanelissa. Vaikka sitä on helppo käyttää, se ei ole niin intuitiivinen, jos olet tottunut lisäämään merkintöjä DNS: ään.

Sinun on käytettävä tätä menetelmää lisätäksesi A-tietue sivustollesi, jos tarvitset tai lisäät CNAME-tietueita vahvistaaksesi verkkotunnuksen, jos haluat käyttää esimerkiksi kolmannen osapuolen SMTP-palveluita.

mysql

Mysql-tietokannat -asetuksen avulla voit luoda, muokata ja poistaa tietokantoja. Prosessi on riittävän yksinkertainen, mutta se ei salli sinun ladata tietokannan varmuuskopiota, kun olet luonut sen, mikä sinun on tehtävä, jos aiot ladata valmiin verkkosivuston cPaneliin..

Prosessin avulla voit luoda tietokannan, luoda käyttäjän ja määrittää tietokannan käyttäjälle. Koko prosessi on aloittelijalle aloittelijalle, mutta ei niin tyylikäs asiantuntijalle.

Tietokannan tuominen on paikka, jossa cPanel näyttää sen ruma kasvot ei ole ollenkaan maahantuoja! Sinun on käytettävä vanhaa hyvää phpMyAdminia tuodaksesi tietokannan, joka ei käytä lainkaan monisäikeyttämistä, mikä tarkoittaa, että suurten tietokantojen tuonti voi olla ongelma cPanelissa, koska prosessi voi olla todella hidasta ja saattaa loppuun kestää aikaa.

sähköpostit

CPanel-sähköpostitilit on paras osa. Asennus on erittäin helppo seurata ja antaa sinun luoda tilit helposti. Jokaista tiliä voidaan hallita Tarkista posti -painiketta ja voit jopa valita haluamasi verkkopostipalvelun. Yhdistä laitteet -painike kertoo käytännössä kuinka asetat cPanel-parametrit laitteeseen sen mukaan, minkä tyyppistä laitetta aiot käyttää.

WordPress

cPanelilla on nyt mahdollisuus asentaa WordPress automaattisesti asentamalla kolmannen osapuolen cPanel-moduuli WordPressille. Ainoa käytettävissä oleva vaihtoehto oli vuosia ollut Softaculous Apps -asennusohjelma.

Asennusohjelma antaa sinun suorittaa melkein yhden napsautuksen WordPress-asennuksen, melkein koska joudut vielä määrittämään joitain asetuksia asennuksen aloittamiseksi.

CPanel WordPress -työkalu löytyy Sivusto-ohjelmistosta, ja sen avulla voit asentaa WordPressin helposti, mutta rajoitetusti sivuston hallintaan. Softaculous kolmannen osapuolen moduuli on edelleen parempi.

Lisää juttuja

cPanelissa on joitain lisäominaisuuksia. Paneelissa voit hallita kaistanleveyttä, tarkistaa RAW-käyttöoikeuden, sillä on Metric Editor, IP-estäjä ja SSH-käyttö (tilin aktivoinnin mukaan). Paneeli on saatavana useilla kielillä rajoittamatta valintaa ja voi asenna SSL-varmenteet automaattisesti käyttämällä automaattista cPanel Comodo -sertifikaattia. Aina kun luot uuden verkkotunnuksen, cPanel antaa sille varmenteen. Voit muuttaa tätä käyttäytymistä WHM: ssä, mutta luulen, että kukaan ei halua koskea tähän, koska se on periaatteessa ilmainen SSL kaikille. Let’s Encrypt -sovelluksen käyttöä tuetaan myös, mutta sitä ei ole määritetty oletusasetuksella.

Alitoimialueet

Aliverkkotunnuksen luominen cPaneliin on yhtä helppoa kuin napsauttamalla painiketta.

Tämä ei vaadi muita määrityksiä. Voit käyttää tätä moduulia myös määrittääksesi uudelleenohjauksen kyseiselle aliverkkotunnukselle.

Varmuuskopioida

Varmuuskopiointitoiminto toimii odotetulla tavalla, jolloin voit luoda varmuuskopion koko tilille.

CPanelin varmuuskopioratkaisulla on useita rajoituksia. Vaikka lisävarmuuskopioita tuetaan nyt, et voi asettaa varmuuskopiota verkkotunnustiedostoille, tietokannoille ja sähköposteille erikseen, sinun on luotava täydellinen varmuuskopio voidaksesi palauttaa ne myöhemmin. Voit ladata erillisiä varmuuskopioita kotihakemistosta ja tietokannasta, mutta niin tekeminen ei salli sinun palauttaa varmuuskopio myöhemmin. Ei myöskään ole mahdollista tuoda tiettyjä varmuuskopioita itse palvelimelta, vain täydet tilin varmuuskopiot ovat käytettävissä palauttamiseksi suoraan.

Monen PHP

Voit valita monista erilaisista PHP-versioista itse ohjauspaneelista. Kytkimen tulisi kestää vain muutama sekunti ja se tehdään kotikansion .htaccess-määrityksellä..

cPanel tukee jopa PHP 7.3 ja alas PHP 5.6, vaikka PHP 5.6 on nyt vanhentunut.

Esitys

Vaikka cPanel on käynyt läpi useita päivityksiä tuotteen elinkaareen. Yhtiö kieltäytyy edelleen toteuttamasta nginx: ää oikein. Varhainen alfa on valmis testaamaan, mutta missään lähellä tasoa muut ohjauspaneelit eivät ole juuri nyt. Tämä tarkoittaa, että vaikka cPanel on helppo käyttää, siinä on paljon vaihtoehtoja ja se on hyvin tiedossa, suorituskyky ei tule olemaan hyvä verrattuna muihin paneeliin, jotka käyttävät nginxiä. Jos haluat tietää miksi nginx on niin hyvä WordPressille, sinun kannattaa lukea toinen artikkeli täällä.

Vaikka cPanelilla on suunnitelmia nginxistä, yritys ei pidä siitä verkkopalvelimesta ja varhainen tuki tekee siitä mahdotonta suositella tällä hetkellä. Tämä antaa cPanelin käyttää vain Apachea. Ei ole olemassa sellaista määrää optimointia, joka voisi muuttaa Apachea käyttävän cPanel-palvelimen paremmaksi kuin toinen palvelin, jolla on toinen ohjauspaneeli natiivilla nginx. Sinun on otettava tämä huomioon ennen kuin siirryt täyteen cPaneliin. Muutamille verkkotunnuksille tämä ei välttämättä ole ongelma, mutta hyvin tungosta sivustoille, joilla on paljon käyntejä, tämä voi olla ratkaiseva tekijä.

CPanelin kääriminen

Meillä on ohjauspaneeli, jota on todella helppo käyttää, ja kaikki tietävät sen. Sen avulla voit säätää kaikkia isännöintiominaisuuksia ilman ongelmia, sillä on käyttökelpoinen varmuuskopiointijärjestelmä rajoituksin ja voit vaihtaa PHP-version välillä vaivattomasti. Negatiiviset kohdat kiertävät nginx-tuen puuttumista. Tietokantojen asianmukainen maahantuoja (pakottaa sinut tuomaan tietokantoja suoraan phpMyAdminista, jota ei nykyään voida antaa anteeksi) puuttuu kiillotettu WordPress-hallintaohjelma, helppo kloonaaminen tai järjestäminen sekä lisensointimalli. siitä on tullut sitä pahempaa, jota teollisuus voisi keksiä.

Plesk WordPressille

Plesk oli suora kilpailu cPanelille pari kuukautta sitten. Sanon tämän, koska Pleskin omistaja Oakley Capital osti cPanelin. Tämä tarkoittaa, että molemmat ohjauspaneelit ovat nyt saman yrityksen omistuksessa. Joten vaikka he ovat suoria kilpailijoita, ne saatetaan asettaa tarjoamaan erilaisia ​​vaihtoehtoja, jotta he eivät taistele keskenään. Tämä ei ole myöskään hyvä uutinen, koska viimeaikainen hinnoittelumalli voi hyvinkin tarkoittaa sitä, että se tulee myös seuraavaksi Pleskiin, mikä voi olla meille katastrofi.

Pleskillä oli jonkin verran takaiskua viime vuonna, kun he päättivät muuttaa hinnoittelumallia ja veloittaa enemmän jokaisesta lisenssistä, mutta vertaamalla sitä nyt cPaneliin, se on paljon parempi vaihtoehto. Sormien ristissä, he eivät tee uutta lisenssimuutosta matkiaksesi mitä he tekivät cPanelilla.

hinnoittelu

Plesk tarjoaa pääsypisteen Web Admin Edition -versiossa jopa 10 verkkotunnukselle, joissa cPanel tarjoaa yhden tilin yhdellä verkkotunnuksella. Heti alusta alkaen voit nähdä, että Plesk tarjoaa paljon enemmän. Web Pro Edition istuu suoraan Solo-tilin edessä cPanelissa. Joten sinulla on periaatteessa 30 täyttä verkkotunnusta, joissa on rajoittamaton aliverkkotunnus samalla hinnalla, kuin saat vain yhden tilin / verkkotunnuksen cPanel-solo-suunnitelmassa. Naurettava!

Web Pro Edition nostaa verkkotunnuksen rajan arvoon 30. Mutta tämä on silti pieni määrä energiankäyttäjälle, jopa ilman tilirajoitusta. Plesk ei lasketa aliverkkotunnuksia kohti verkkotunnuksen rajoitusta ja sinulla voi olla niin monta kuin haluat. Kaikki suunnitelmat voidaan käyttää erillisellä palvelimella vaikka. Joten sinun ei tarvitse ostaa Web Host Edition -sovellusta voidaksesi asentaa ohjauspaneelin omalle erilliselle palvelimellesi. Huomaa – tätä ei voi tehdä cPanelilla, mikä pakottaa sinut ostamaan Premier-lisenssin. Web Host Edition on entistä tehokkaampi. Se on sama kuin Premier-lisenssi cPanelissa. Ero tässä on siinä, että tilien rajoittamisen 100: een sijaan sinulla ei ole tilien tai verkkotunnusten rajoituksia.

Kaikilla Plesk-suunnitelmilla on WordPress-työkalupakki, joka on periaatteessa jumalallinen jollekin WordPress-hallinnalle (odota, kun näytän sinulle miksi myöhemmin).

Perusteet

Plesk on erilainen kuin cPanel ja joissain suhteissa paljon helpompi käsitellä. Käyttöliittymällä on kaksi erilaista näkymää: isännöintinäkymä ja tehokäyttäjän näkymä. vuonna hosting-näkymä, valikkosi on jaettu palvelusuunnitelmiin / tilauksiin, asiakkaisiin ja verkkotunnuksiin. vuonna Tehokäyttäjän näkymä, joka on ihanteellinen useimmille käyttäjille, jotka eivät ole isäntäyrityksiä, näet vain Verkkotunnukset, Tietokannat ja Tiedostonhallinta sekä määrityspaneelin (Palvelunhallinta). Molemmat näkymät antavat sinun hallita kaikkea yhdestä käyttöliittymästä. Tämä on toisin kuin cPanel, joka jakaa näkymät WHM: n (juurihallinta) ja cPanel-näkymän (asiakas) kanssa.

Pääikkunassa näkyvät myös lähtevän postin hallinta, asiakkaat, tilaukset ja palvelusuunnitelmat. Tehokäyttäjätilassa se näyttää verkkotunnusten, sähköpostien ja niin edelleen määrän.

Verkkotunnuksen näkymä on identtinen molemmissa tiloissa ja se on saatavana yhdestä ohjauspaneelin tulopisteestä. Jos olet asiakas, näet tämän näkymän myös verkkotunnuksillesi. Tämä on samanlainen kuin cPanelin jälleenmyyjätila. Mutta Plesk on paljon mukavampaa, koska se sallii useiden verkkotunnusten kullekin tilille. CPanel ei kuitenkaan edellytä, että määrittelet tilin jälleenmyyjäksi.

Tilausvalikossa näkyy yksityiskohtaisesti verkkotunnuksesi ominaisuudet ja kaikki paikoillaan yhdessä pienessä ikkunassa. Tiedot ovat tiukempia ja paremmin järjestettyjä kuin cPanel.

Pääikkunassa voit hallita kaikkea PHP-versiosta, lokit, FTP-käyttö, Mail-asetukset, Tiedostonhallinta, Let’s Encrypt -sertifikaatit, edistynyt kokoonpano (mukana nginx), kirjoittaa sääntöjä ja DNS muun muassa. Kaikki on täällä, paremmin jaettu, tiiviimpi ja paremmalla ulkoasulla kuin cPanelissa, jossa kaikki on sekoitettu toisiinsa.

Tiedostonhallinta

File Manager on todella loistava. Sen lisäksi, että se toimii täsmälleen samalla tavalla kuin cPanel, se on nopeampi, vie vähemmän selaimen resursseja, voi muokata todella suuria tiedostoja ilman ongelmia ja antaa sinun pakata, purkaa ja lähettää tiedostoja. Ainoa kohta, jossa cPanel on parempi, on tiedostojen lähettäminen. Plesk on yleensä hitaampi eikä salli suurten tiedostojen lähettämistä, missä cPanelissa voit asettaa sen käytännöllisesti katsoen ilman rajoituksia.

Tiedostojen editointi on todella tehokasta ja kompaktia. Se tapahtuu samassa ikkunassa ja hakemisto / tiedostorakenne näkyy otsikossa.

DNS

Plesk antaa sinun lisätä DNS-merkintöjä helposti. Sillä ei ole tyypillistä cPanel-muokkausta. Jokaista merkintää muokataan erikseen, missä cPanelissa voit muokata ryhmiä (yksi piste cPanelille). Muokkaus on myös yksinkertaisempaa. Sinun ei tarvitse lisätä lopullista pistettä tai huolehtia siitä, kuinka postitat tekstiä, koska DNS-editori korjaa yleensä epäjohdonmukaisuuden ennen merkintöjen päivittämistä.

WordPress-työkalupakki

Yksi voimakkaimmista Pleskin eduista on loistava WordPress-työkalupakki. Työkalu on yksinkertaisesti loistava. Sen avulla voit luoda nopeasti WordPress-asennuksen, vaihtaa salasanoja, irrottaa asennuksen, tarkistaa olemassa olevan WordPress-asennuksen lisätäksesi ne järjestelmään, kloonata, kopioida ja tehdä vaiheittaisia ​​yhdellä napsautuksella!

WordPress-työkalupakin avulla voit myös käsitellä tietoturvaa ja asettaa valintaruudun, jonka voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä. Voit myös ottaa nopeasti käyttöön ylläpitotilan, hakukoneiden indeksoinnin, virheenkorjaustilan ja aktivoida salasanasuojauksen, kaikki yhdellä napsautuksella. Jos olet asentanut Pleskin alkuperäinen nginx Web-palvelimena voit myös ottaa sen käyttöön nginx-välimuisti. Tämä lisää uskomattoman suorituskyvyn paitsi verkkosivustollesi, myös palvelimelle yhdellä kytkimellä.

Mahdollisuus kloonata, kopioida ja asettaa vaiheistus on ensiarvoisen tärkeää. Se on yksi vahvimmista kohdista Pleskin käyttämiseen cPanelin sijaan. Asia ei myöskään pääty siihen. Sinulla on mahdollisuus lisätä laajennuksia ja teemoja, ja voit jopa määrittää “paketit” plugins- ja teemasarjoiksi, jotta ne voidaan helposti asentaa yhdellä napsautuksella uudelle verkkosivustolle..

Edistyneet asetukset

Virrankäyttäjien puolella Plesk tarjoaa upeita vaihtoehtoja sivustosi optimoimiseksi. Voit alusta alkaen asentaa Apache: n ja nginxin, niitä voidaan käyttää useissa yhdistelmissä. Esimerkiksi: Apache verkkopalvelimena, Apache verkkopalvelimena, jossa nginx on välityspalvelin, nginx web-palvelimena ja myös nginx web-palvelimena, jolla on nginx-välimuisti. Viileä oikein?

Alkuperäinen nginx-tila voidaan ottaa helposti käyttöön sivustolla poistamalla proxy-tila käytöstä, joka sammuttaa Apache-toiminnon ja käyttämällä sitten PHP-FPM: ää Nginxin kanssa. Tätä ei voida vielä saavuttaa cPanelilla. Voit myös ottaa nginx-välimuistin käyttöön ja kirjoittaa haluamasi ylimääräiset nginx-säännöt ylimääräisiin nginx-direktiiveihin. Ne otetaan käyttöön heti, kun napsautat Käytä-painiketta.

SSL-ohjaus

Varmenteet hoidetaan Let’s Encrypt -sovelluksen kautta yhteistyössä Pleskin kanssa. Et voi antaa vain rajoittamattomia varmenteita verkkotunnuksillesi, voit myös antaa yleismerkin varmenteen päätoimialueellesi. Pidän parempana Plesk-tapaa käsitellä varmenteita, koska voit hallita prosessia, toisin kuin cPanel, joka myöntää sertifikaatit automaattisesti. CPanelissa voit poistaa prosessin käytöstä, mutta et voi hallita sitä itse. Uusimisosa tehdään automaattisesti, mutta voit myös pakottaa uusimisen, mikä sopii kaikille virrankäyttäjille.

Monen PHP

Multi PHP -painike antaa sinun hallita sitä PHP-versiota, jossa haluat sivustosi toimivan. Prosessi suoritetaan sisäisesti, ilman .htaccessia, koska tässä esimerkissä käytetään nginx: ää. Kestää 5 sekuntia ja FPM käsittelee kaikki sovellukset.

Uusi versio 7.3 on myös saatavana, ja se voidaan asentaa Pleskin paketin päivitysvalikosta.

sähköpostit

Sähköpostivalikko on tarpeeksi helppo, voit luoda uuden sähköpostin, käsitellä edelleenlähetyksiä ja määrittää lähtevän postin ohjauksen. Voit tarkistaa verkkopostisi myös tästä valikosta.

Esitys

Pleskin mukana tulee prosessiluettelo, jonka avulla voit seurata prosessia reaaliajassa. Tämä on samanlainen kuin mitä WHM: llä on, mutta paljon helpompaa kuulla, koska se ei näytä linux-tekstisivulta, kuten cPanelilla. Saman paneelin yhdistäminen tarkoittaa myös sitä, että virrankäyttäjätilassa sinulla on oikeus tarkistaa tämä kaikki samalla käyttöliittymällä. Iso bonus! CPanelissa sinun on palattava takaisin WHM: ään, jos käsittelisit sivustoasi cPanelissa verkkotunnuksen näkymässä.

Varmuuskopioida

Plesk-varmuuskopio-ohjaus on huomattavasti parempi kuin cPanelissa. Voit luoda täydellisiä varmuuskopioita, vähittäisiä varmuuskopioita, lisätä ulkoisia tallennuspalveluita, kuten Dropbox, Google Drive tai FTP-palvelin. Perusvaihtoehdot ovat ilmaisia, esimerkiksi voit lisätä Google Drive -apuohjelman ja määrittää sen luomaan varmuuskopioita suoraan Google Driveen.

Mutta aikataulutoiminnot vaativat ylimääräisen kuukausittaisen käyttöoikeuden. Reilu on reilu. Paikallinen varmuuskopiointi ja FTP-varmuuskopiointi ovat ilmaisia ​​ja voit jopa ajoittaa tietyt ajat varmuuskopiointia varten. Mielenkiintoinen osa on se, että palautusprosessin avulla voit palauttaa tietyt osat, kuten vain verkkotunnustiedostot, vain sähköpostit tai jopa vain tietokannan tai kaikki kerralla, missä cPanelissa voit tehdä vain täydellisen palautuksen. Tämä on erityisen hyödyllinen.

Esitys

Kuten olen selittänyt aiemmin, Plesk antaa sinun käyttää nginx: ää pääverkkopalvelimena kun taas cPanel ei. Tämä itsessään antaa Pleskille reunan suhteessa puhtaaseen suorituskykyyn. Paitsi, että nykyinen versio sallii myös ottaa käyttöön ja mukauttaa nginx-välimuistia. Kumpi oma voi parantaa sivustosi suorituskykyä edes käyttämättä WordPress-välimuistia. Tämä asetti Pleskin cPanel-suorituskyvyn yläpuolelle viisaana. Lisäksi se on virrankäyttäjän unelma, koska sen avulla voit määrittää kaikki nämä parametrit joutumatta kirjautumaan sisään linux-pääkäyttäjään..

Pleskin kääriminen

Plesk on selvästi loistava tuote. Sen avulla sinulla voi olla niin monta verkkotunnusta kuin haluat, tili ei rajoita sitä ja sinun ei tarvitse asettaa käyttäjää jälleenmyyjäksi. Tämä tekee Pleskistä paljon helpommin käsiteltävän järjestelmän. Erityisesti jos haluat käsitellä useita verkkotunnuksia kerralla, missä cPanelissa sinun on tehtävä se cPanel-asiakkaan ja cPanel WHM: n kautta, mikä on todella tuskaa.

Plesk sisältää myös WordPress-työkalupakin. Tämä on yksi parhaista asioista, jotka olen nähnyt ohjauspaneelissa. Se on niin paljon edellä cPanelia melkein kaikilla tavoilla, että en vain pysty perustelemaan cPanelin kustannuksia nyt. Kaikille virrankäyttäjille valinta on todella ei-aivoissaan. Sinulla on paljon parempi hallinta WordPressissä, suora kloonaus- / kopiointi- / lavastusvaihtoehto, kyky Ota Apache tai Nginx käyttöön verkkopalvelimena, sekoita se nginxin kanssa välityspalvelimena tai jopa nginx-välimuistilla ja kaikki tämä käyttämällä keskitettyä ohjauspaneelia.

Isäntä- ja tehokäyttäjien näkymät ovat loistavia mukauttaaksesi paneelia myös tarpeisiisi. Varmuuskopiointivaihtoehdot ovat myös parempia, sillä heillä on mahdollisuus luoda ajoitettuja varmuuskopioita paikallisiin ja FTP-palveluihin ja jopa ulkoisia palveluita (kuten Amazon, Google Drive ja Dropbox) varmuuskopiokumppaniksesi. Voit myös palauttaa tietyt kohteet, kuten verkkotunnustiedostot, sähköpostit tai vain tietokannan. Mikä itsessään on hienoa, jos sinulla on plugin-ongelma tai epäonnistunut päivitys.

Negatiiviselta puolelta ei ole paljon puhuttavaa. Lisensointi oli kysymys ennen uutta cPanel-lisensointia, mutta tällä hetkellä se ei ole kysymys.

Onko cPanel tai Plesk parempi?

Olen toiminut isännöintiyrityksessä jo vuosia ja sen jälkeen kun olen kokeillut kaikkia olemassa olevia ohjauspaneeleja, minulle valinta on selkeä. Plesk tarjoaa samat asiat, joita cPanel tekee mutta parempi. Jokainen näkökohta on parempi. Parempi käyttöliittymä, parempi asettelu, parempi verkkotunnusten hallinta, huomattavasti parempi varmuuskopiointijärjestelmä, todella tehokas työkalu, kuten WordPress Toolkit, ja mahdollisuus, että Apache ja nginx tai jopa nginx ovat yksin pääverkkopalvelimesi. Ainoa asia, jota cPanelilla on tällä hetkellä tarjota, on tuttu ulkoasu. Minulle kaikki muu on parempaa Pleskillä.

Jos tarkastellaan myös lisensointimallia, koko keskustelusta tulee väitepiste. Plesk tarjoaa enemmän samaan hintaan. Jos olet edelleen cPanel-puolella, tiedä, että maksat tuotemerkin tunnustamisesta. Mutta kirjoittamisen aikana Plesk on nyt parempi tuote. Jos aiot isännöidä omia WordPress-sivustoja ja haluat parhaan paneelin sieltä, Plesk on varmasti uusi paras ystäväsi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map