CDN: n käytön 5 tärkeintä hyötyä WordPress-verkkosivustollesi

Yhä useammat ihmiset ovat nyt päättäneet isännöidä verkkosivuston resursseja sisällönjakeluverkossa (CDN) monista syistä. Vaikka CDN: n käytöstä on monia etuja, tee sinä täytyy käyttää sitä? Tässä artikkelissa käsittelen CDN: n käytön tärkeimpiä etuja WordPress-verkkosivuston kanssa. Keskustelen lyhyesti myös siitä, kuinka CDN toimii ja miksi se ei välttämättä sovi jokaiselle verkkosivustolle. Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää, mikä CDN on ja miten se toimii, jotta ymmärrät hyödyt.


Mikä se on?

WordPress-cdn

CDN on periaatteessa toisiinsa kytkettyjen välimuistipalvelimien järjestelmä, joka tallentaa verkkosivuston rakenteellisia komponentteja – tyypillisesti omaisuutta, kuten JavaScriptiä ja CSS-tiedostoja – sekä staattista sisältöä, kuten kuvia. Palvelimia on jaettu ympäri maailmaa ja ne palvelevat verkkosivustojen resursseja käyttäjän maantieteellisestä sijainnista riippuen. Yksi hyvin tunnettu CDN-yritys, CloudFlare, hyödyntää 180 tietokeskusta ympäri maailmaa nopeuttaaksesi sisällön toimittamista käyttäjillesi.

Pohjimmiltaan CDN tarjoaa vaihtoehtoisia palvelimia tallennettujen verkkosivustoresurssien lataamiseen. Kun käyttäjä pyytää pääsyä verkkosivustosi sivulle, CDN-tietokantaan tallennetut resurssit toimittaa palvelin, joka on lähinnä käyttäjän maantieteellistä sijaintia. Se tarkoittaa, että CDN: n tarjoama sisältö kulkee aina lyhyimmän matkan päästäkseen käyttäjään, ja CDN: llä on tässä suurin hyöty.

CDN-edut

CDN: n käytöllä on monia etuja, kuten:

1. Parannettu nopeus

Kuten olemme nähneet CDN: n toiminnan lyhyestä kuvauksesta, parannettu nopeus on kiistatta paras hyöty CDN: n käytöstä WordPress-verkkosivustossasi. CDN palvelee staattista sisältöä palvelimelta, joka on lähinnä pyynnön esittäjää. Voit odottaa hiukan parantunutta käyttökokemusta parantuneen nopeuden vuoksi.

Koska suuri osa verkkosivun latausajasta edellyttää staattisten komponenttien ja sisältöjen, kuten kuvien, skriptien ja tyylitaulukoiden, käyttöä ja lataamista, on helppo ymmärtää, miksi CDN on tärkeä suorituskyvyn parannus verkkosivustollesi..

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että CDN: n käyttö taianomaisesti nopeuttaa verkkosivujen latautumista. Esimerkiksi, jos verkkosivustollasi on virheellinen koodi, CDN ei välttämättä korvaa seuraavaa suorituskyvyn menetystä. Lisäksi verkkosivustosi suorituskyky riippuu muun muassa palvelimen kokoonpanosta ja isäntän ominaisuuksista.

Tärkeintä on, että CDN: n avulla osa sivustosi resursseista latautuu nopeammin, mikä parantaa sivun latausnopeutta jonkin verran marginaalilla ja joillekin ihmisille tämä etu yksinään on ylimääräisten kustannusten arvoinen..

2. Parannettu verkkosivustojen käyttöaika

CDN vähentää isäntäsi kuormitusta, mikä johtaa tasaisiin nopeuksiin. Tyypillisessä hosting-tilanteessa, jossa kaikki sivustosi resurssit sijaitsevat pääjaetussa tai yksityisessä palvelimessa, saatat huomata epäjohdonmukaisia ​​nopeuksia tai täydellisiä vikoja suuren liikenteen aikana. Asiat hidastuvat periaatteessa ja voivat joskus hajota kokonaan liikennepiikkien aikana lisättyjen kuormien vuoksi.

CDN: llä liikennepiikit käsitellään sujuvasti, koska verkko on optimoitu käsittelemään suurta liikennettä parannetulla tehokkuudella. Toisin sanoen, jos verkkosivustosi yhtäkkiä saavuttaa suosion, mahdollisuudet murskata ovat vähäiset.

Jälleen, kuten nopeuden parantamisen kanssa, CDN: n käyttäminen WordPress-sivustossasi ei poista kokonaan mahdollisuutta seisokkeihin massiivisen liikenteen nousun aikana. Jos dynaamiset tiedostosi on tallennettu pääasialliselle isäntäpalvelimelle, saatat silti saada seisokkeja. Välimuistissa on paljon matkaa kohti liikenteen piikkeistä johtuvien ongelmien minimointia. Useimmat WordPress-palveluntarjoajat optimoivat palvelimet välimuistin avulla, joten CDN-tiedoston lisääminen tekee asioista vain parempia.

3. Suurempi tiedon eheys

Jos olet kuten useimmat verkkosivustojen omistajat, haluat todennäköisesti käyttää uusimpia työkaluja sisällön tuottamiseen. Verkkomahdollisuuksien jatkuva päivittäminen on yksi tapa tehdä tämä, ja CDN auttaa säilyttämään eheyden aina, kun omaisuuteen tehdään muutoksia. Kun päivität esimerkiksi CSS- tai JavaScript-tiedostosi CDN: ssä, muutokset heijastuvat heti verkon eri palvelimissa, jolloin tietojen eheys ja johdonmukaisuus säilyvät..

4. Ei maantieteellisiä esteitä

Elämme nyt liikkuvuuden ja sovelluslähtöisen Internetin maailmassa. Käyttäjät haluavat pääsyn palveluihin tien päällä riippumatta siitä, missä he ovat maailmassa milloin tahansa. Tässä on CDN hyödyllinen. CDN: n maailmanlaajuisesti jaettujen palvelimien ansiosta käyttäjät ympäri maailmaa voivat kokea verkkosivustosi ikään kuin he olisivat isäntäsi vieressä..

Tästä huolimatta on syytä huomata, että palveluntarjoajan kattavuus on viime kädessä se, mikä määrittelee tavoitettavuutesi. Jos kohdistat tietyn maantieteellisen alueen käyttäjiin, tarkista eri palveluntarjoajien kattavuuskarttoista selvittääksesi, mistä saat parhaan hyödyn tavoittaaksesi niin monta käyttäjää kuin mahdollista. Muista, että CDN-palveluntarjoajat eivät suorita samaa kaikilla alueilla. Joillakin on selvä etu joillakin alueilla verkon perustamisen perusteella.

5. Halvempi ja nopeampi

Vaikka voit käyttää CDN-levyä 0 dollarilla (on olemassa pari ilmaista palveluntarjoajaa), maksetut palvelut ovat tietenkin tie, jos olet varma suorituskyvyn eduista. Joten kuinka maksettu CDN-palvelu säästää aikaa ja rahaa?

Ensinnäkin, käytännössä mitään asennusta ei tarvita etenkään WordPress-verkkosivustoille. Lähes kaikki CDN-palveluntarjoajat tarjoavat mukautetun asennuslaajennuksen WordPressille. Lisäksi WordPress-hakemistossa on paljon enemmän laajennuksia CDN-sivuston asettamiseen. Et osta lisälaitteita CDN: n käyttämiseen.

Toiseksi, koska CDN parantaa verkkosivustosi suorituskykyä, säästät rahaa lisälaskentaresurssien, erityisesti RAM: n ja CPU: n, ostamisessa.

Milloin CDN ei tee eroa?

CDN-paikkoja

Olemme nähneet, että CDN on ehdottomasti tapa edetä, jos haluat paremman nopeuden, saatavuuden, yleisesti parantuneen käyttökokemuksen ja globaalin kattavuuden. Mutta on tilanteita, joissa CDN ei ehkä tee eroa tai edes pahentaa asioita.

Esimerkiksi, jos CDN-palveluntarjoajalla ei ole palvelinsolmuja tietyllä maantieteellisellä alueella, saatat huomata, että sivustosi resurssien lataaminen vie kauemmin kyseisen alueen käyttäjiä kuin jos resurssit olisivat isännöidyt kyseisen palvelimen palvelimella. Tällöin CDN: n käyttö ei välttämättä tarjoa suorituskyvyn etuja.

Tästä syystä sinun on tehtävä perusteellinen kotitehtävä mahdolliselle CDN-palveluntarjoajalle ennen kirjautumista. Haluat varmistaa, että heillä on riittävä kattavuus kaikissa paikoissa, joissa suurin osa tavoitekäyttäjistäsi asuu.

Johtopäätös: Sinun pitäisi käyttää CDN-levyä

Kaiken kaikkiaan CDN tarjoaa monia suorituskykyetuja verkkosivustollesi. Jakamalla kaistanleveyttä useille palvelinsolmuille, CDN voi auttaa vähentämään pääisäntäsi kuormitusta. Tämä ei poista automaattisesti palvelimen suorituskykyongelmia, mutta voi viedä paljon eteenpäin tarjoamalla käyttäjillesi sujuvan kokemuksen verkkosivustosi selaamisessa..

Muista kuitenkin, että CDN ei ole välttämätön välttämättömyys ja monissa tapauksissa verkkosivustosi saattaa silti toimia hyvin ilman sitä. Silti on todennäköistä, että se todennäköisesti toimisi paremmin yhdellä. Jos sinulla on erittäin liikenteellistä ja kriittistä WordPress-verkkosivustoa, sinun on käytettävä CDN: n tarjoamia suurimpia suorituskykyetuja ja sinun on ehdottomasti pidettävä sitä osana optimointityökaluja..

Suorita kotitehtäväsi ennen CDN-palveluntarjoajan valitsemista, koska hyödyt, jotka hyödyt, riippuvat myös valitsemastasi palveluntarjoajasta. Etkö ole varma, mistä aloittaa etsiminen? Isäntäpalveluntarjoajasi saattaa jo tarjota välimuistin (käytämme WPEngineä täällä WPExplorerissa, ja he huolehtivat kaikesta meille). Mutta jos isäntäsi ei tarjoa välimuistipalvelua, tutustu artikkeliimme ilmaisista CDN-palveluista. Valittavana on paljon upeita vaihtoehtoja.

Haluaisin kuulla sinusta nyt. Käytätkö CDN: tä tai harkitsetko sitä? Mikä on pääasiallinen syysi sellaisen käyttämiseen ja mitä etuja olet huomannut?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map