Aloittelijan opas WordPress-verkkosivuston ylläpitoon

Suurin osa verkkosivustojen omistajista ei ajattele ylläpitoa. Sen sijaan, että sitä pidettäisiin välttämättömyytenä, sitä tarkastellaan usein askareina. Ja valitettavasti se on usein urakka, jota ei koskaan tehdä.


Jos et ylläpidä sivustosi kunnolla, altistat sen useille mahdollisille ongelmille, kuten lisäämällä hakkeroinnin todennäköisyyttä, lisäämällä latausnopeuksia ja vähentämällä hakukoneesi sijoitusta.

Tässä viestissä aiomme tutkia sivustosi tärkeimpiä alueita, joita on ylläpidettävä, samoin kuin suositeltuja toimintatapoja jokaiselle.

Tärkeimmät huoltosuhteet, jotka on harkittava

Varmista ennen suurten muutosten varmuuskopiointia verkkosivustollesi, jos teet virheitä ja sinun on palautettava sivustosi aikaisempaan muotoon. Oikea WordPress-ylläpitorutiini sisältää seuraavat alueet:

 1. Varmuuskopioi verkkosivustosi
 2. Päivitysten asentaminen
 3. Käsitellään kommentteja
 4. Suojauksen asettaminen
 5. Seuraa verkkosivustojen terveyttä
 6. Tietokannan optimointi

varmuuskopiot

WordPress-varmuuskopiot

Varmuuskopiot ovat olennainen osa verkkosivustosi pitkän aikavälin terveyden varmistamista. Ne ovat kuitenkin yksi huoltoprosessin usein unohdetuista osista.

Automaattiset varmuuskopiot ovat helpoin tapa, mutta on tärkeää testata varmuuskopiot säännöllisesti varmistaaksesi, että ne toimivat oikein. Voit valita useita vaihtoehtoja, kun valitset varmuuskopiojärjestelmää. Alla löydät joitain suosituimmista.

Lisäosan valitseminen

On olemassa useita korkealaatuisia WordPress-laajennuksia, jotka auttavat automatisoimaan ja yksinkertaistamaan koko varmuuskopiointiprosessia. Yleisimpiä maksettuja laajennuksia ovat:

Jos etsit ilmaista vaihtoehtoa, WordPress tarjoaa muutamia korkealaatuisia laajennuksia, jotka ovat silti loistavia vaihtoehtoja. Nämä sisältävät:

Tutustu tähän viestiin, jos etsit eritelmää jokaisesta laajennuksesta ja niiden parhaista hyödyistä.

Työskentely Web-isäntäsi kanssa

Useimmat verkkoisäntäkoneet tarjoavat myös vaihtoehtoja saada säännöllisesti ajoitettuja varmuuskopioita verkkosivustollesi. Tätä on tutkittava cPanelissa tai katsomalla alkuperäistä hosting-sopimustasi nähdäksesi, sisältyykö säännöllisiä varmuuskopioita suunnitelmaan.

Käytä useita varmuuskopiointiasetuksia

Valitsemastasi vaihtoehdosta riippumatta on tärkeää varmuuskopioida verkkosivustosi useisiin eri paikkoihin. Esimerkiksi, vaikka sinulla voisi olla säännöllisesti ajoitettu varmuuskopio, joka lähettää verkkosivustosi tiedostot DropBoxille, sinulla voi olla myös paikallisia varmuuskopioita koneellasi tai ulkoinen kiintolevy.
Tämä ylimääräinen turvallisuustaso varmistaa, että et koskaan jää ilman tapaa palauttaa verkkosivustosi.

WordPress-päivitykset

WordPress-ohjelmistopäivitykset julkaistaan ​​säännöllisesti. Tämä sisältää WordPress-ytimen sekä kaikki asennetut teemat ja laajennukset.

Nämä päivitykset on otettava käyttöön verkkosivustossasi, jotta se toimii edelleen oikein. Asentamatta näitä päivityksiä säännöllisesti, olet vaarassa, että koodiristiriidat ja sivustosi elementit vanhentuvat. Tämä jättää sivustosi auki hakkereille, ja se ei toimi niin tehokkaasti kuin muuten olisi voinut.

Kun asennat näitä päivityksiä, muista päivittää WordPress-ydin, teema ja sitten kaikki laajennukset siinä järjestyksessä. Tämä auttaa välttämään laajennuksia ja teemakonflikteja, jotka voivat viedä koko verkkosivustosi.

Plugin-päivitykset

Jos verkkosivustollasi on paljon laajennuksia, päivitä ne yksi kerrallaan. Tällä tavoin, jos syntyy konflikti, tiedät, mikä plugin oli syyllinen, ja se on helpompi korjata.

Kommentit ja roskapostit

Kommenttivirhe tulee yleensä heikkolaatuisina kommentteina, jotka yleensä lähetetään muusta syystä kuin käänteisen linkin luomiseen. Nämä kommentit ovat hyvin yleisiä, eivät liity artikkelisi sisältöön ja lisäävät vähän tai ei-arvoa.

Paras tapa käsitellä kommentti Roskaposti on lopettaa se ennen kuin se osuu. Roskapostintorjuntatoimenpiteiden käyttöönotto auttaa estämään roskapostikommenttien tulvan jatkuvan vaarantamasta verkkosivustoasi.

Akismet

Tämä laajennus toimitetaan yleensä jokaisella WordPress-asennuksella. Jos sitä ei ole, noudata alla olevia ohjeita saadaksesi se ajan tasalle:

1. Siirry kohtaan Laajennukset> Lisää uusi, ja etsi Akismet, kun olet löytänyt sen hakutuloksissa, napsauta ‘Asenna nyt’.

2. Siirry takaisin asennettujen laajennusten näytölle ja etsi Akismet. Napsauta otsikkoa Tilaa Akismet API-avain, ja noudata vaiheita hankkiaksesi API-avaimesi.

Akismet

3. Mene Asetukset> Akismet ja syötä API-avaimesi.

Olet valmis. Tämä laajennus on ladattu lähes 30 miljoonaa kertaa, ja se estää nyt roskapostin nukkiessasi.

Poista kommentit käytöstä

Toinen vaihtoehto on poistaa kommentit koko sivustosta. Voit tehdä tämän nimeltään laajennuksella Poista kommentit käytöstä. Asenna vain tämä laajennus ja olet valmis.

Navigoida johonkin Laajennukset> Poista kommentit käytöstä ja valitse haluamasi asetus.

Poista kommentit käytöstä

Varmista kuitenkin, että todella haluat poistaa kommentit käytöstä koko sivustollasi, ennen kuin suoritat tämän laajennuksen.

Verkkosivuston terveys ja turvallisuus

Verkkosivustosi terveydentila tarkoittaa hyökkääjien poistumista samalla kun sivustosi toimii parhaalla mahdollisella tasolla.

Työkalut kuten Google Webmaster Tools ja Google Analytics pystyy tarjoamaan sinulle kattavat verkkosivutiedot, joten tiedät, mitkä sivustosi alueet toimivat hyvin ja mitkä eivät. Tarkastamalla verkkosivustosi tilastot säännöllisesti, voit välttää ongelmia ennen kuin niistä tulee liian suuria käsittelemään.
Yleisiä verkkosivustojen terveysongelmia ovat sivuston liialliset seisokit, sivujen hidas lataaminen ja rikkoutuneet linkit. Seuraa mittariasi huomataksesi hienovaraiset muutokset näillä alueilla ennen kuin niistä tulee rajuja.
Toinen verkkosivujen terveyden näkökohta on verkkosivustojen turvallisuus. Sivustosi koko ja yleiset turvallisuusohjeet määrittävät toimintatapasi. Useimmat verkkosivustojen omistajat valitsevat laajennusvaihtoehdon käyttämällä laajennusta, kuten:

 • Wordfence (vapaa)
 • Sucuri (palkkio)
 • iThemes Security Pro (premium)

Jos olet onnekas, verkkoisäntäsi saattaa jopa hoitaa sivustosi turvallisuuden puolestasi. Hyvin suojatun verkkosivuston käyttäminen nyt auttaa sinua välttämään hakkeroinnista tai huonosta turvallisuudesta aiheutuvia tarpeettomia kipuja.

Tietokannan optimointi ja ylläpito

Siivous ja optimoi tietokanta

Jos sinulla on kiireinen sivusto, jolla on paljon liikennettä ja tonnia sisältöä jatkuvasti ladattavana, tietokanta saattaa todennäköisesti käyttää vähän rakkautta. Ylläpitämällä tietokantaasi puhdistat olennaisesti verkkosivustosi hämähäkinverhot, mikä auttaa parantamaan latausnopeutta ja vähentämään tietokantavirheiden tiheyttä.

Helpoin tapa pitää tietokanta puhtaana ja ajan tasalla on käyttää WordPress-laajennusta koko prosessin yksinkertaistamiseen. Mikä tahansa alla olevista laajennuksista tekee erilaisia ​​tehtäviä tietokannan ylläpitämiseksi ja optimoimiseksi. Ja mikä parasta, ne ovat kaikki ilmaisia!

Jokaisella laajennuksella on korkeat arvosanat ja korkeat lataukset, joten valitset plugin (t) ovat (tai ovat) todella sinun!

Pysyminen silmukassa

Yksinkertaisesti aikovat ylläpitää sivustosi ei riitä; sinun on itse tehtävä työ. Ottamalla kuitenkin verkkosivustosi ylläpidon vakavasti tänään ja tekemällä tarvittavat toimenpiteet säännöllisesti, voit välttää vakavia päänsärkyjä tulevaisuudessa.

Paras tapa pysyä asioiden päällä on luoda huoltosuunnitelma, joka sopii aikatauluusi. Teetkö työtä tai ulkoistat työn ammattilaiselle, varmista, että sitä käsitellään säännöllisesti.

Voi olla myös syytä pysyä ajan tasalla WordPress-päivityksistä, mukaan lukien päivitykset mahdollisille käyttämillesi laajennuksille tai teemoille. Tämä auttaa sinua saamaan tietoon kaikista turvavirheistä, joita on syytä seurata, ja niihin liittyvistä korjauksista.

johtopäätös

Säännöllinen WordPress-verkkosivuston ylläpito pitää sivustosi puhtaana tulevina vuosina. Edellä korostettujen laajennusten kanssa prosessin ei tarvitse edes olla niin vaikeaa. Enempää kuin vain tunti kuukaudessa ja voit varmistaa, että sivustosi on terveellinen ja että sillä on uusimmat päivitykset.

Onko sinulla säännöllinen huoltotoimenpide, jota seuraat? Entä suosikki WordPress-ylläpidon laajennus? Haluaisin kuulla heistä!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map