9 syytä koskaan valita ilmaista WordPress-hosting-palvelua

Kun rakennat WordPress-sivustoa ensimmäistä kertaa, suurin osa meistä valitsee suositellun WordPress-isännän, kun taas jotkut saattavat harkita ilmainen WordPress-isäntä. Loppujen lopuksi WordPress.com tarjoaa ilmaisen suunnitelman, joten miksi sen ei pitäisi olla WordPress.org?


Oikea? Ei niin paljon.

Tehdään yksi asia selväksi. Nykyään on olemassa muutamia ilmaiset WordPress-isännät että todella toimivat. Kuitenkin liittyvä riski ilmaisella isännällä ei ole täysin nollan hintamerkin arvoinen. Tämä artikkeli kertoo miksi. Keskustelen ilmaiset WordPress-isäntäpalvelut ovat yleisiä ongelmia ja suosittele joitain maksuttomia vaihtoehtoja.

Kuulostaa hyvältä? Aloitetaan.

Tässä osassa olen selittänyt jokaisen riskitekijän esimerkkeinä tavanomaisista liiketoimintatavoista ja heuristiikasta. Huomaa, että ei kaikki ilmaiset isännät saavat kaikki näistä asioista, mutta suurin osa heistä todennäköisesti on ainakin muutama ongelmia.

1. Ilmaisen WordPress-isännän tietoturvan haavoittuvuudet

Ilmaisilla WordPress-isäntäillä ei ole resursseja palkata verkkoinsinöörejä ja sisäisiä tietoturva-asiantuntijoita. Huonoilla palomuureilla ja riittämättömillä turvatoimenpiteillä ilmainen isäntä on alttiina ulkoiselle verkkohyökkäykset, tekemällä siitä käytännön kentän aloittelijoille.

Toiseksi, koska ilmaisen WordPress-isännän pääsyeste on melkein nolla (kirjautumiseen ei tarvita edes luottokorttia), käyttäjät tai haittaohjelmat, jotka ovat vahingollisia, voivat helposti kirjautua ilmaiseksi isännöintitiliin. Koska WordPress-asennus sijaitsee samassa palvelimessa, olet alttiina sisäiset hyökkäykset.

Pahimmat hyökkäykset ovat hiljaiset – ne, joiden olemassaolo on tuntematon siihen asti, kunnes he paljastavat itsensä. Annan teille esimerkin:

 • Kuvittele hienostunut haittaohjelma, jota ei löydy sivustostasi ja joka myös varmuuskopioidaan suunnitellussa WordPress-varmuuskopiointiprosessissa.
 • Kun aika on oikea, haittaohjelma iskee. Tämä voi olla, kun olet kerännyt suuren määrän uutiskirjeen tilaajia, tai Jumala voi estää, kun sinulla on maksullisia asiakkaita verkkokaupassasi.
 • Haittaohjelma varastaa asiakkaidesi tiedot (kirjautumistiedot mukaan lukien) ja käyttää niitä lukemattomiin haitallisiin tarkoituksiin.
 • Jos asiakas käyttää samaa salasanaa muilla verkkosivustoilla, vaikutus on huonompi.

Tästä huolimatta on erittäin epätodennäköistä, että joku käynnistää WooCommerce-kaupan ilmaisessa WordPress-isäntässä. Asia oli antaa sinulle käsitys asioista, jotka voivat mennä pieleen, ja saada sinut sijoittamaan WordPress-tietoturvaan, vaikka käytät maksettua isäntää.

2. Suorituskykyongelmat

Tiedämme, että jaetuilla WordPress-isäntäillä on suorituskykyongelmia, varsinkin kun on liikennepiikki tai joku käyttää väärin jaetun palvelimen resursseja.

Kuvittele nyt ilmaisten isäntien tapaus, jossa ehdottomasti kuka tahansa voi saada tilin kuluttamatta senttiäkään. WordPress-sivustossasi on hyvät mahdollisuudet ajoittainen seisokkeja ja erittäin huono suorituskyky.

3. Rajoitetut palvelinresurssit

Jaetulla isäntällä on rahaa ostaa tehokkaita palvelimia ja tarjota vuokralaisilleen (samassa jaetussa isännöintipalvelimessa olevat ihmiset) rajoittamaton levytila, korkea I / O-toimintojen kiintiö ja rajaton kaistanleveys (reilun käytön alainen).

Ilmaisilla isännillä ei yksinkertaisesti ole sitä budjettia! Seurauksena on, että olet kiinni levytila ​​vähissä (joskus tuskin tarpeeksi WordPress-laajennusten asentamiseen), rajoitettu kaistanleveys, ja (erittäin) alhainen enimmäistiedoston lähetyskoko.

Seurauksena on, että et ehkä pysty lähettämään suuria kuvia tai tärkeätä mediatiedostoa (sanotaan 5 Mt PDF) sivustoosi, mikä tekee ponnisteluistasi hyödytöntä. Ja arvaa mitä? Et todella voi valittaa.

Ilmaisilla isännillä on myös mielenkiintoinen liiketoimintamalli veloittaa epärealistisia summia yksinkertaisista päivityksistä kuten FTP-yhteys tai lisääntynyt levytila. Tätä kutsutaan myyntimyyntiä, josta keskustellaan myöhemmin tässä artikkelissa.

4. Automatisoidut WordPress-varmuuskopiot ovat alttiita epäonnistumiselle

Olemme aina korostaneet WordPress-varmuuskopioiden merkitystä ja sitä, kuinka ne voivat toisinaan pelastaa. Suosituimmat jaetut isännät, kuten BlueHost ja SiteGround, tarjoavat automaattisen R1Soft-varmuuskopion isäntätililtäsi. Ilmaiset isännät eivät.

Ilmaisessa WordPress-isännässä, vaikka konfiguroit automaattisen varmuuskopion esimerkiksi UpdraftPlus -sovelluksella, on suuri mahdollisuus, että cron-työ (aikataulu) epäonnistuu. Vaikka ajoittaja ohittaa, on olemassa mahdollisuus, että etälataustyö epäonnistuu verkkovirheiden tai PHP-maksimi suorituksen aikakatkaisujen takia. Sinulla on aina ongelmia tarkistaa, onko WordPress-varmuuskopio todella onnistunut.

5. Pieni tai ei lainkaan asiakastukea

Oletetaan totta täällä – ilmaiset isännät eivät ole sinulle minkäänlaista asiakastuen velkaa. Jos he eivät vastaa, et voi tehdä mitään (muuten kuin siirtyä palkalliseen isäntään!)

6. Palvelun välttämätön ja peruuttamaton lopettaminen

WordPress-isäntiä on ollut useita vuosien varrella. CodeInWP teki tutkimuksen missä he testasi, toimivatko ilmaiset WordPress-isännät todella. Yllätyksekseen jotkut heistä tekivät. Muutamassa vuodessa vuoteen 2019 eteenpäin kaksi näistä neljästä isännästä (50%) on lopettanut toimintansa.

Ilmaiset WordPress-isännät, jotka eivät enää toimi vuonna 2019, CodeInWP: n tutkimus

Ilmaiset WordPress-isännät, jotka eivät ole enää toiminnassa vuonna 2019. Kuvan lähde: CodeInWP

Ja arvaa mitä? En ole yllättynyt!

Pahimmassa tapauksessa – on mahdollista, että ilmainen WordPress-palvelimesi katoaa yön yli ilman mitään varoituksia tai viestejä. Et tiedä kun tai vaikka he tulevat takaisin. Ja jos sinulla on onni – sinulla on kattava sijainti WordPress-varmuuskopiosta, jonka avulla voit palauttaa sivustosi.

7. WordPress-sähköpostiviestit ja yhteyslomakkeet eivät toimi

Suurin ongelma ilmaisissa isännissä on heikko sähköpostin toimitus. Erityisesti kyvyttömyys lähettää sähköpostia sähköpostipalvelimelta. Koska ilmaisten isäntien avulla kuka tahansa voi kirjautua tilille, haitalliset robotit käyttävät näitä palvelimia lähettämään paljon roskapostia. Seurauksena ovat suurten sähköpostipalveluntarjoajien ilmaisten isäntien IP-listat mustalla listalla, jolloin kaikki näistä IP-osoitteista peräisin olevat sähköpostit lähetetään automaattisesti roskapostiksi.

Tästä syystä useimmat ilmaiset isännät joko poistavat sähköpostin lähettämismahdollisuuden palvelimiltaan tai, jos tämä on käytössä, sähköpostien pääsy postilaatikkoosi on melko vähäinen.

 1. Tämä on erityisen ongelmallista, kun WordPress-järjestelmän sähköpostiosoitteita, kuten salasanan palautussähköposteja ja yhteyshenkilöiden lomakevastauksia, ei toimiteta postilaatikkoosi. Seuraavassa on kaksi ratkaisua:
 2. Voit käyttää yhteyslomakevastauksia WordPress-hallintapaneelin plugin-asetusten kautta.
 3. Voit myös korjata sähköpostin toimitusongelman kokonaan käyttämällä omaa SMTP-laajennusta, kuten WP Mail SMTP, joka toimittaa WordPress-järjestelmän sähköposteja SMTP-palvelu kuten SendGrid tai Mailgun.

8. Aliverkkotunnukset, mainokset ja SEO

Useimmat ilmaiset WordPress-isännöintipalveluntarjoajat sallivat sinun käyttää vain aliverkkotunnusta yrittääkseen säilyttää heidän tuotemerkkinsä. Jos haluat linkittää mukautetun verkkotunnuksen, se on maksettu päivitys.

Sama on luonne mainosten kanssa. Ilmaiset isännät näyttävät mainoksesi WordPress-sivustossasi (miksi niiden ei pitäisi olla?) Eivätkä salli sinun näyttää omia mainoksiasi. Vaikka ne tekisivätkin, et koskaan saa hyväksyntää suuressa mainosverkossa (kuten Google AdSense) verkkosivustolla, jonka URL-osoite on aliverkkotunnus.

Viimeinkin, kun kyse on WordPress SEO: stä, tässä on muutama tapa, jolla ilmainen WordPress-isäntä vahingoittaa SEO: ta

 1. Sivustosi isännöi aliverkkotunnuksessa, jolla on huono DA. Hakukoneiden näkyvyys on täällä jo heikentynyt.
 2. Ylikuormitetut palvelimet johtavat sivujen latausaikojen pidentymiseen, mikä haittaa SEO-pistemääriä.
 3. Siellä on mahdollisuus: linkki maatila, missä päätoimialueellasi on satoja, ellei tuhansia lähteviä linkkejä muihin varjoisiin / palauttamattomiin verkkotunnuksiin. Tulos – erittäin kielteinen vaikutus hakukoneoptimointiisi.
 4. (Tämä vie kakun) Jos Google havaitsee tunnettu haittaohjelma sivustollesi, se automaattisesti sisällyttää sen mustalle listalle. Kun se on mustassa listassa, se on viimeinen naula SEO-arkkuun. Voit tehdä tarjouksen siitä sivustosta hyvästi! Ainoa vaihtoehto olisi aloittaa uudelleen uudella verkkotunnuksella ja (toivottavasti) maksetulla WordPress-isäntällä.

9. Ylihinnoiteltu myynti ja vaikea siirto

 • Yksi ensisijaisista (ja laillisista) tavoista, joilla ilmaiset isännät ansaitsevat rahaa, on kautta upsells. Pohjimmiltaan ne veloittavat ylihinnoiteltuja määriä pienistä päivityksistä, kuten lisääntyneestä levytilasta tai siirtonopeudesta.
  • Vähemmän laillista ansaita rahaa sisältää myyntitietoja, kuten sähköpostilistoja tunnetuille roskapostittajille tai “luettelon ostajille”..
 • Viimeinkin, jos päätät siirtää verkkosivustosi pois ilmaisesta isännästä, ne saattavat tehdä siirtoprosessista tarpeettoman monimutkaista.

Parempia vaihtoehtoja ilmaiselle WordPress-isännälle

Tämän artikkelin alussa mainitsin, että jaan parempia vaihtoehtoja ilmaiselle WordPress-isännöinnille, jotka ovat myös ilmaisia. Tässä on muutama:

WordPress.com (ilmainen)

wordpress.com ilmainen aloitussivu

Usko tai älä, ilmainen WordPress.com -sivusto on paljon parempi valinta kuin käyttämällä ilmaista WordPress-isäntää. Kaksi rajoitusta ovat:

 1. Vain ilmaisen WordPress.com-tilin verkkotunnuksen tuki.
 2. Mainoksia näytetään satunnaisesti sivustossasi.

Hyvä uutinen on, että saat erittäin luotettavan verkkosivuston, käytettävyyden ja suorituskyvyn, pääsyn kymmenille upeille ilmaisille teemoille ja mikä parasta – olet jo WordPress-ekosysteemissä! Ainoa mitä sinun on tehtävä muuttaaksesi sivustosi ammattimaiseksi (ja poistaa kaikki rajoitukset) on joko:

 1. Päivitys maksulliseen suunnitelmaan, joka alkaa 5 dollaria kuukaudessa tai
 2. Siirtyminen itse isännöimään WordPress-sivustoon, joka alkaa noin 2,95 dollaria kuukaudessa

Suositellaan: Ilmainen WordPress.com on erinomainen pienille salkusivustoille, satunnaisille bloggaajille, harrastajalle ja jakamaan yleisiä päivityksiä ystäville ja perheelle.

Jaettu WordPress-hosting – BlueHost (2,95 dollaria kuukaudessa)

BlueHost on yksi suosituimmista WordPress-palveluntarjoajista, jota WordPress.org suosittelee. Se hallitsee yli 2 miljoonaa WordPress-sivustoa ja tarjoaa yhden markkinoiden edullisimmista jaetun palvelun markkinoista.

Suositellaan: Ihmiset, jotka haluavat investoida vähän projektiinsa ja rakentaa uuden WordPress-sivuston suositellulla tavalla. Hauska tosiasia – jos laitat rahaa, olet todennäköisemmin sitoutunut projektiisi!

VPS-hosting – DigitalOcean (5 dollaria kuukaudessa)

Jos haluat miettiä WordPressiä tai tarvitset vähän lisävoimaa, DigitalOcean VPS (tunnetaan myös nimellä pisara) on loistava isäntä.

Suositellaan: Ihmiset, jotka etsivät ylimääräistä isännöintitehoa alhaisella (yhden kupin kahvia) budjetilla.

Cloudways – Hallittu pilvipalvelu (10 dollaria kuukaudessa)

WordPress-sivustosi ylläpitäminen pilvipalvelusivustoilla, kuten AWS tai Google Cloud, voi olla joillekin vaikeaa. Cloudways tulee sinne. Se hallitsee pilvipalvelinta ja varmistaa, että WordPress-sivustosi on huippukunnossa.

Suositellaan: Ihmiset, jotka etsivät korkean suorituskyvyn WordPress-hosting-palvelua, ja mahdollisuus valita haluamansa pilvipalveluntarjoaja.

Ei-WordPress-vaihtoehdot

Nykyään WordPressille on satoja ilmaisia ​​ja maksettuja vaihtoehtoja. Suurin osa heistä tarjoaa mainosten tukemia freemium-isäntäpalveluita, jotka ovat samanlaisia ​​kuin WordPress.com, kun taas toiset ovat CMS, samanlaisia ​​kuin WordPress.org.

Jokaisella näistä ilmaisista vaihtoehdoista on erilainen tuki ominaisuuksille, kuten mukautettu verkkotunnuksen tuki ja mahdollisuus näyttää mainoksia. Olemme käyttäneet muutamia näistä alustoista ja suosittelevat Bloggeria, Tumblria, Dribbblea, Adobe Portfolioa (ilmainen, jos sinulla on aktiivinen Adobe Creative Cloud -tilaus), Wixiä ja Weeblyä.


Oletko koskaan miettinyt miksi jotkut ihmiset valitsevat ilmaisen WordPress-isännän? Tässä on kaksi syytä, joita voin ajatella:

 1. Monet ihmiset harkitsevat ilmaisen isännän valitsemista, koska he yrittävät harrastaa, eivätkä ole varmoja projektin pitkäikäisyydestä. Tämän seurauksena he eivät halua sitoutua maksettuun suunnitelmaan. Tällaisissa tapauksissa se on aina parempi valita suositeltava vaihtoehto, kuten ilmainen WordPress.com-sivusto.
 2. Jotkut ihmiset ehkä haluavat vain kokeilla itse isännöimää WordPress-sivustoa ostamatta itse hosting-suunnitelmaa. Pilvi-isännät, kuten DigitalOcean ja AWS tarjota runsas kokeilujakso, joka on täydellinen tällaisiin sovelluksiin.

Matala

Yhteenvetona voidaan todeta, että raha, jonka arvelet säästää ilmaisella WordPress-isäntällä, on huijaus. Aika, jonka vietät sivuston turvallisuutta, suorituskykyä ja yleistä luotettavuutta koskevien kysymysten korjaamiseen, tulee lopulta maksaa sinulle paljon enemmän. Ilmaista lounasta ei ole olemassa, ja näin on aina ilmaisen WordPress-isännöinnin kanssa.

Jos olet tosissasi WordPress-sivustossasi ja haluat sitoutua siihen, niin se on aina parempi aloittaa suositellulla WordPress-isännällä. Ne alkavat noin 3 dollaria / kuukausi, mikä on vähemmän kuin yhden kupillisen kahvia.

Oletko käyttänyt ilmaista WordPress-isäntä aiemmin? Mikä oli kokemuksesi? Kerro meille alla olevissa kommenteissa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map