50+ usein kysyttyjä kysymyksiä WordPressistä

Usein kysyttyjä kysymyksiä WordPressistä

On kysymys? Ei hätää – meillä on paljon kysymyksiä WordPressistä joka päivä. Auttaaksemme ajatella, että jaamme ja laajennamme joitain yleisimpiä kysymyksiä, joita meiltä WordPressistä on pyydetty! Käsittelemme useita aiheita, mukaan lukien:


 • Tietoja WordPressistä
 • WordPressin asentaminen
 • WordPress-perusteet
 • WordPress-blogit
 • WordPress-sivut
 • WordPressin mukauttaminen
 • WordPress SEO
 • WordPressin nopeuttaminen
 • WordPress-tietoturva
 • Ansaita rahaa WordPressillä

Jatka lukemista (ja vierittämistä) käydäksesi läpi kaikki WordPressia koskevat usein kysytyt kysymykset.

Contents

Kysymyksiä WordPressistä

Etkö ole varma, onko WordPress sinulle oikea? Tässä on vastauksia WordPressiä koskevaan peruskysymykseen, mikä se on, kuinka paljon se maksaa ja enemmän.

1. Mikä on WordPress?

Mikä on WordPress?

WordPress on suosittu sisällönhallintajärjestelmä (CMS), jonka avulla voit lisätä verkkosivustosi omalle hosting-suunnitelmallesi. WordPress tekee blogin, aloitussivun, verkkokaupan, foorumin tai muun verkkosivuston luomisen mahdolliseksi käyttäjille ympäri maailmaa.

Oletko hämmentynyt WordPressin kahden version eroista? Katso tämä täydellinen opas WordPress.com vs. WordPress.org-sivustosta ja miksi mielestämme WordPress.org on parempi valinta.

2. Onko WordPress ilmainen?

Itse WordPress on ilmainen, avoimen lähdekoodin verkko-ohjelmisto, mutta käyttääksesi sitä sinun on investoitava web-hosting-suunnitelmaan. Löydät jopa yhden dollarin kuukaudessa isännöinnin jaetusta isännöintisuunnitelmasta, mutta suosittelemme viettämään vähän enemmän hallitulle WordPress-isännöintisuunnitelmalle verkkosivustosi asettamisen ja ylläpidon helpottamiseksi.

3. Onko WordPress saatavilla omalla kielelläni?

Voi olla! Tällä hetkellä saatavilla on 169 paikallista WordPress-käännöstä, joista 10 on 100% ajan tasalla. Käy vain WordPress-polyglotit sivulla tarkistaaksesi kielisi tai jopa osallistuaksesi käännösprosessiin.

4. Pitääkö minun osata koodata WordPressin käyttäminen?

Ehdottomasti ei! Suurin osa WordPress-käyttäjistä ei ole kehittäjiä, koska ei tarvitse oppia monimutkaisia ​​CSS- tai PHP-tiedostoja, kun ominaisuusrikkaita teemoja ja laajennuksia on runsaasti verkkosivustosi vaihtamisen helpottamiseksi.

WordPressin asentaminen

Kun olet päättänyt käyttää WordPressiä, aloittaminen on helppoa. Asenna vain WordPress ja lisää sitten teema ja jopa muutama laajennus aloittaaksesi verkkosivustosi rakentamisen.

5. Kuinka voin asentaa WordPressin?

WordPress voidaan asentaa manuaalisesti niiden avulla 5 minuutin asennusprosessi, mutta useimmat hosting-yritykset tekevät tästä paljon helpompaa. Useimmat jaetut isännöintisuunnitelmat sisältävät yhden napsautuksen asennuksen pääsivulta tai cPanelista. Mutta jos valitset hallitun WordPress-isännän, kuten WP Engine, Flywheel tai Kinsta, sinun ei tarvitse tehdä mitään – WordPress on jo esiasennettu sinulle.

6. Voinko asentaa WordPress tietokoneelleni?

Kyllä sinä voit! WordPressin avulla voit asentaa sen paikallisesti (tietokoneellesi) melkein mihin tahansa käyttöjärjestelmään. Taitotasostasi riippuen voit käyttää kolmannen osapuolen ohjelmistoja, kuten Desktop Server tai Local by Flywheel, tai asentaa WordPress manuaalisesti käyttämällä MAMP, WAMP tai LAMP.

7. Kuinka päivitän WordPressiä?

Päivitykset ovat helppoja, koska ne näkyvät WordPress-hallintapaneelissa. Asenna päivitys napsauttamalla päivitys- tai päivityskuvaketta tai siirtymällä kohtaan Hallintapaneeli> Päivitykset ja napsauta painiketta “Asenna nyt.” Sinun pitäisi nähdä vahvistusnäyttö, joka toivottaa sinut tervetulleeksi WordPressin uusimpaan versioon, kun asennus on valmis.

8. Mitä WordPress-versiota käytän?

WordPress-versionumero

Etkö ole varma, missä WordPress-version sivustosi on käynnissä? Kirjaudu vain WordPress-sivustollesi ja kojelaudan oikeassa alakulmassa sinun pitäisi nähdä nykyinen versionumerosi.

9. Voinko tuoda viestejäni toiselta blogilta tai blogialustalta?

Kyllä – voit viedä sisältöä vanhasta blogiasi tuodaksesi sitten uuteen WordPress-blogiisi. Täydelliset ohjeet, jotka perustuvat vanhaan blogialustasi kassalle, ovat virallisessa WordPress-oppaassa sisällön tuominen.

10. Kuinka voin muuttaa WordPress-verkkosivustoni tyyliä?

Helpoin tapa muuttaa WordPress-verkkosivustosi ulkoasua on uuden teeman avulla. WordPress-teema on kuin tyyli iho verkkosivustollesi. Teema antaa verkkosivustollesi ainutlaatuisen ilmeen, ja aiheeseen sisältyvistä seikoista riippuen se voi myös lisätä mukautusominaisuuksia, kuten värit, fontit, valikot, widgetit, sivut, postityypit, postimuodot ja paljon muuta.

11. Kuinka voin asentaa WordPress-teeman?

Asenna WordPress-teema

Asenna uusi teemaloki WordPress-verkkosivustoosi ja siirry kohtaan Ulkonäkö> Teemat> Lisää uusi. Täältä voit joko selata ilmaisia ​​teemoja, jotka ovat saatavana WordPress.org-sivustosta, tai voit napsauttaa “Lataa teema” -painike, jos haluat ladata zip-tiedoston muualta lataamasi tai ostamasi teemaasi.

12. Saan virheen, kun yritän asentaa WordPress-teeman – mitä teen?

Niitä on muutama yleiset virheet kun asennat WordPress-teeman, mutta yleisin on puuttuva tyylitaulukko. Tämä tarkoittaa, että yritit asentaa väärän tiedoston tai kansion. Sinun kannattaa vielä kerran tarkistaa, että lataat asennettavan teeman zip-tiedoston (sen ei pitäisi olla avoin kansio tai kaikkien tiedostojen ja dokumenttien zip).

Toinen yleinen virhe on valkoinen näyttö, kun yrität asentaa uuden teeman. Tämä tarkoittaa usein sitä, että sinun on nostettava palvelimen muistin rajaa. Joillakin isäntäyrityksillä on vaihtoehto päähallinnossa tai cPanelissa, mutta voit aina kysyä apua hosting-yrityksen tukitiimiltä.

13. Kuinka lisätä uusia ominaisuuksia WordPressiin?

Voit lisätä WordPress-sivustoon laajennuksilla erilaisia ​​ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia. WordPress-laajennus on lähinnä verkkosivustosi lisäosa. Laajennukset lisäävät yleensä uusia ominaisuuksia tai toimintoja WordPress-verkkosivustoosi pienellä vaivalla. Asenna vain ja määritä laajennuksen asetukset.

14. Kuinka voin asentaa WordPress-laajennuksen?

Asenna WordPress-laajennus

Laajennuksen asentaminen on erittäin helppoa. Siirry WordPress-hallintapaneelista kohtaan Laajennukset> Lisää uusi. Täältä voit etsiä etsiäksesi ilmaisen laajennuksen WordPress.org-sivustosta asentaaksesi tai napsauttamalla ”Lataa laajennus-Painikkeella voit lähettää ZIP-tiedoston laajennukselle, jonka olet ostanut tai ladannut kolmannelta osapuolelta.

WordPress-perusteet

Nyt kun WordPress on asennettuna ja valmis käyttämään, kerromme tärkeät perustiedot, jotka sinun pitäisi tietää WordPressistä.

15. Kuinka voin vaihtaa logoni?

Muuta tai lataa logo WordPressiin

Lataa uusi logo kirjaudu WordPressiin ja siirry kohtaan Ulkonäkö> Mukauta. WordPress-teemasta riippuen saatat nähdä “tuotemerkin” tai “otsikon” ja siellä sinun pitäisi nähdä mahdollisuus ladata mukautettu logo.

Vaihtoehtoisesti, jos teemasi käyttää mukautettua teemapaneelia WordPress-räätälöinnin sijasta, valitse vain teemapaneeli päähallintapaneelista, etsi tuotemerkki / otsikko-osio ja sinun pitäisi löytää vaihtoehto logollesi.

16. Kuinka voin muokata WordPress-valikkoa?

WordPress-valikossa (tai navigoinnissa) tulisi olla linkkejä verkkosivustosi avainsivuille tai viesteihin. Siirry WordPress-hallintapaneelista kohtaan Ulkonäkö> Valikot. Täältä voit luoda, muokata ja määrittää valikoita.

 • Luo valikko: Napsauta sinistä linkkiä “luoda uusi valikko” ja antaa uudelle valikolle nimi.
 • Lisää / poista valikkokohteet: Käytä näytön vasemman reunan vaihtoehtoja lisätäksesi jo julkaisemia sivuja, viestejä, luokkia ja tunnisteita tai käytä mukautettuja linkkejä -vaihtoehtoa (joka on hieno linkittää muihin verkkosivustoihin). Voit poistaa kohteen valikosta napsauttamalla kohteen “linkkiä”.
 • Määritä valikon sijainti: Kun olet lisännyt linkkejä valikkoosi, valitse sivun alaosassa oleva Valikkoasetukset-osio valikkokohtaasi. Nämä sijainnit riippuvat WordPress-teemasta ja teeman määrittelemistä sijainneista (otsikko, yläpalkki, alatunniste jne.).

17. Kuinka voin muokata sivupalkini?

WordPress-sivupalkin widgetit

WordPress käyttää widgettejä sivupalkin näkyvään sisältöön. Widgetien vaihtaminen avaa kojelauta ja siirry Ulkonäkö> Widgetit. Täältä voit vetää ja pudottaa lisätäksesi, poistaa tai järjestää widgettejä sekä käyttää yksittäisiä widget-asetuksia mukauttaaksesi sivupalkin ulkoasua..

Aiheesi perusteella saatat ehkä löytää lisää sivupalkin mukautusvaihtoehtoja kohdasta Ulkonäkö> Mukauta> Sivupalkki väreille, sivupalkin leveydelle jne.

18. Kuinka voin vaihtaa alatunnisteeni?

WordPress-alatunnistimet, kuten sivupalkit, käyttävät widgettejä (ellei teema sisältää mukautetun tai vaihtoehtoisen alatunnisteen). Mene vain Ulkonäkö> Widgetit tehdä muutoksia.

Ja aivan kuten sivupalkit, jos teema sisältää mukautettuja asetuksia alatunnisteisiin, muotoiluun, tekijänoikeuksiin ja muuhun, löydät ne todennäköisesti kohdasta Ulkonäkö> Mukauta> Alatunniste tai mukautetussa teemapaneelissa.

19. Kuinka vaihdan salasanani??

Jos olet jo kirjautunut WordPress-tiliisi, napsauta käyttäjänimeäsi näytön oikeassa yläkulmassa olevassa järjestelmänvalvojan työkalurivissä (jos järjestelmänvalvojan palkki on poistettu käytöstä, siirry vain osoitteeseen Käyttäjät> Käyttäjätunnuksesi kojelaudan kautta).

Luo uusi WordPress-salasana

Vieritä näytön alareunaan ja napsauta vaihtoehtoa palauttaa salasanasi. Kirjoita salasanasi muistiin tai lisää se kirjautumissovellukseen (kuten 1Pass) ja tallenna sitten.

Kadonnut Salasana

Jos sinulla ei ole tiliäsi, siirry kirjautumissivullesi (yleensä osoitteessa yourwebsite.url / wp-admin), napsauta “Kadotit salasanasi?” linkki ja seuraa ohjeita salasanasi palauttamiseksi sähköpostitse.

Ja jos kumpikaan näistä menetelmistä ei toimi, voit palauttaa salasanasi manuaalisesti phpMyAdminin tai mySQL: n avulla (mutta suosittelemme tätä vain, jos sinulla on koodauksen mukavuus).

WordPress-blogit

Kun verkkosivustosi on valmis, voit aloittaa sisällön lisäämisen. WordPress tekee viestien ja sivujen lisäämisen helpoksi, joten sinun ei tarvitse tuntea pelotteluaan. Mutta jos sinulla on kysyttävää, nämä Q & As-ohjeet saattavat auttaa, kun luot ensimmäisen WordPress-viestin.

Luo WordPress-viesti

20. Kuinka luoda uusi viesti?

Luo uusi WordPress-viesti kirjaudu ensin WordPress-asennukseen ja siirry sitten kohtaan Viestit> Lisää uusi. Täältä voit lisätä viestin otsikon, sisällön, otteen ja muut. Lisätietoja tässä oppaassa kuinka luoda WordPress-viesti.

21. Mikä on postimuoto?

Viestin muoto on blogi-viestisi tyyli, joka perustuu tyypillisesti viestin mediaan / sisältöön (kuva, galleria, video, tarjous jne.). Tämä vaihtoehto löytyy, kun luot blogiviestin näytön oikealle puolelle ”Muoto” -metusruutuun. Lisätietoja postimuotojen oppaasta.

22. Kuinka lisätä esitelty kuva?

Kun työskentelet viestin kanssa, napsauta Suositeltu kuva -metaruudun ”Aseta esitelty kuva” -linkkiä. Tämä avaa mediakirjasto. Valitse joko kuva tai lataa uusi ja tallenna.

Tyypillisesti kuvasi näytetään kuvan oletusmitoilla, mutta teemasta riippuen voi olla lisärajaus (joka leikkaa kuvan teeman suunnittelun korkeuden / leveyden perusteella) tai näyttö (venytys, kansi jne.) -Vaihtoehdoilla. Viitaa teemaasi koskeviin ohjeisiin näiden asetusten löytämiseksi, vaikka ne ovatkin usein Mukautusohjelmassa tai Teemapaneelissa.

23. Mistä voin valita luokan ja lisätä tunnisteita viestiini?

Jos haluat valita luokan ja lisätä tunnisteita viestiin, käytä sisällön oikealla puolella olevia meta-ruutuja luotaessa viestiä. Voit valita olemassa olevista luokista ja eniten käytetyistä tunnisteista tai luoda uusia.

24. Kuinka lisään videoita (tai ääntä) viesteihini?

Video- tai äänitiedostoja voi lisätä WordPress-viesteihisi monella tapaa. Ensimmäinen vaihtoehto on vain liittää linkki viestin sisältöön, jos media on luettelossa tuettu oEmbed vaihtoehdot (joihin sisältyy YouTube, Vimeo, Soundcloud ja monet muut).

Toinen vaihtoehto on, jos WordPress-teemasi sisältää sisäänrakennetut “Post-asetukset”, jotta voit lisätä videota tai ääntä esiteltynä mediana (korostetun kuvan sijasta). Jos tämä vaihtoehto on käytettävissä viesteissäsi, liitä linkki mediaasi tai lähetä oma mp3- tai videotiedostosi.

25. Kuinka lisätä kuvagalleria viestiini?

Lisää kuvagalleria käyttämällä sisäänrakennettua WordPress-galleriavaihtoehtoa. Napsauta vain Lisää viesti -painiketta viestisi sisällön yläosassa ja valitse ”Luo ​​galleria”. Valitse sitten vain valokuvat, joita haluat käyttää, ja napsauta painiketta Luo uusi galleria. Ennen kuin lopetat ja asetat sen, muista kuitenkin tarkistaa tämä sarakkeiden lukumäärä ja siihen, mihin kuvat linkittävät (jos linkit kuvan valopöydän mediatiedostoon, liitetiedosto, jos haluat avata kuvan uudessa välilehdessä tai mukautetussa URL-osoitteessa).

Toinen vaihtoehto on käyttää mitä tahansa teemaasi sisältyvää kuvagalleriaa tai mediavaihtoehtoa. Joissakin teemoissa on galleriaviestimuoto, ja sisällön alla on ”kuvagalleria” -kenttä, kun luot viestiä. Käytä tätä vaihtoehtoa “Lisää kuvia” valitaksesi ja lisätäksesi kuvia, joita haluat käyttää galleriaasi.

WordPress-sivut

WordPress-sivut eivät ole samoja kuin viestit. Sen sijaan sivuja käytetään tärkeälle sisällölle, jonka haluat näyttää verkkosivustollasi, kuten noin sivulle, yhteystietolomakkeelle ja viimeisimpiin blogiviestisi.

26. Kuinka luon uuden sivun?

Kun kirjaudut WordPress-verkkosivustoosi, siirry hallintapaneelin valikkoon Sivut> Lisää uusi. Täältä voit antaa sivullesi nimen, lisätä sisältöä, mediaa, lisätä lyhytkoodeja tai jopa käyttää sivunmuodostajaa luomaan jotain mukautettua.

27. Mikä on sivumalli (ja mihin se on tarkoitettu)?

Kotisivumalli

Sivumalli soveltaa mukautettua muotoilua sivulle. Käytetystä teemasta riippuen sinulla voi olla sivumalleja etusivullesi, täysleveydelle sivulle, blogille, kauppaan jne. Jos haluat valita sivumallin, tee vain valinta avattavasta avattavasta Sivun ominaisuudet -metusruudusta..

28. Kuinka asetan kotisivuni?

Kotisivun lukuasetus

Kotisivun asettaminen tapahtuu Asetukset> Lukeminen. Voit joko jättää oletusasetuksen (joka on “Viimeisimmät viestisi”) tai valita “Staattinen sivu” ja asettaa etusivusi sivulle, jonka olet luonut etusivuksi, ja lisätä viestisivun, jos sinulla on sellainen.

Jos haluat lisätietoja kotisivusi kassasta, kirjoita tämä viesti kotisivun asettamisesta ja muokkaamisesta.

29. Kuinka luon kontaktisivun?

Yhteydenottolomake 7

WordPress ei sisällä sisäänrakennettua yhteyslomaketta, mutta voit lisätä sen helposti pluginilla. Suosittelemme yhteyslomaketta 7 (ilmainen) tai painovoimalomakkeita (premium). Kummankin avulla voit luoda lomakkeen, mukauttaa vaihtoehtoja ja lisätä sen sitten mihin tahansa viestiin tai sivulle lyhyen koodin avulla (katso yllä oleva lomake 7 esimerkki).

WordPressin mukauttaminen

WordPress on erittäin joustava ja helppo muokata sopimaan omaan henkilökohtaiseen tyylisi. Tässä on ohjeita siitä, miten WordPress-verkkosivustollesi voidaan nopeasti löytää tai lisätä mukautusvaihtoehtoja.

30. Voinko käyttää Google-fontteja WordPress-verkkosivustollani?

Tietysti! Moniin premium-teemoihin sisältyy sisäänrakennettu Google Fonts -integraatio, joten sinun tarvitsee vain löytää fonttivaihtoehdot joko alta Ulkonäkö> Mukauta> Fontit / typografia tai Teemapaneelin typografia-osiossa.

Jos teema ei sisällä näitä ominaisuuksia, voit aina asentaa kolmannen osapuolen laajennuksen.

31. Voinko mukauttaa teemavärejäni?

Joo! Värien ja muotoilun mukauttamiseen on kolme tapaa.

 • Kirjaudu ensin WordPress-verkkosivustoosi ja siirry Ulkonäkö> Mukauta ja katso, onko teemallesi sisäänrakennettuja vaihtoehtoja.
 • Toiseksi, jos muokattavalle teemaelementille ei ole vaihtoehtoja, sinulla on mahdollisuus asentaa suora CSS-editorin laajennus, kuten keltainen lyijykynä, jotta voit osoittaa, napsauttaa ja muokata tyylejä..
 • Kolmanneksi, voit luoda lapsiteeman ja tehdä omia tyylitaulukkoeditointeja (suosittelemme tätä vain, jos sinulla on mukava koodaus ja olet perehtynyt WordPress-lapsiteeman luomiseen).

32. Kuinka voin mukauttaa sivuasetustani?

Jos haluat muuttaa sivusi tai lähettää asetteluja, helpoin vaihtoehto on käyttää WordPress-sivunrakentajaa. Nämä laajennukset sisältävät helppokäyttöisiä vedä ja pudota -sovelluksia, joten voit luoda mukautettuja sivuja, viestejä ja jopa mukautettuja viestityyppejä (kuten henkilöstö- tai myymäläsivuja). Voit esikatsella tätä toimintoa Visual Composer -sivun rakennusoppaassa.

Toinen vaihtoehto on luoda lapsiteema ja tehdä teemaan manuaalisia muutoksia. Tässä tilanteessa on erittäin tärkeää, että muistat käyttää lastenteemaa, muuten kaikki muokkaukset menetetään, kun päivität teemaa (turvallisuuden ja teematoimintojen kannalta on tärkeää, että päivität teemaasi aina – joten päivityksiä ei pidä sivuuttaa!).

WordPress SEO

SEO on valtava osa onnistuneen verkkosivuston rakentamista, mutta se voi aluksi olla hämmentävää. Tässä on hyödyllisiä vinkkejä, jotka opastavat sinua oikeaan suuntaan!

33. Mikä on SEO?

SEO on lyhyt hakukoneoptimointi. Tämä vaikuttaa siihen, miten sijoitat hakutuloksissa hakukoneissa, kuten Google, Bing ja Yahoo. On monia tekijöitä, jotka SEO ottaa huomioon, mukaan lukien sisällön laatu, käänteiset linkit, jäsennelty tieto, sivustokartat ja muut.

34. Onko WordPress SEO -ystävällinen?

WordPress on SEO-ystävällinen, mutta se ei tee kaikkea työtä sinulle. WordPress on asennettu helpottamaan hakukoneoptimoinnin hallintaa ja parantamista, mutta vain siirtämällä blogin WordPressiin ei todennäköisesti muuta hakukoneiden sijoitusta..

35. Kuinka voin parantaa SEO: ta?

Yksi helpoimmista tavoista parantaa SEO: ta on WordPress-laajennus. Suosittelemme käyttämään Yoast SEO: ta, joka lisää vaihtoehtoja:

 • Otsikot ja meta
 • Sosiaaliset linkit
 • XML-sivukartat
 • korppujauho
 • Ja enemmän

Voit myös valmistaa mahtavia SEO-vinkkejä hyvämaineisiin blogeihin, kuten Moz, Yoast, ahrefs, Backlinko tai jopa WPExplorerin WordPress SEO -vinkkejä blogiin.

WordPressin nopeuttaminen

Verkkosivuston nopeus on valtava huolenaihe kaikille verkkovastaaville riippumatta siitä, mitä alustaa käytät verkkosivustosi ylläpitämiseen. Mutta WordPressillä on paljon tapoja, joilla voit optimoida ja nopeuttaa verkkosivustosi hetkessä.

36. Kuinka voin nopeuttaa WordPress-verkkosivustoani?

On monia tapoja, joilla voit optimoida ja mahdollisesti nopeuttaa WordPressiä verkkosivustollasi. Tässä on muutama tapa parantaa sivustosi nopeutta tänään:

 • Ota WordPress-välimuisti käyttöön
 • Päivitä PHP
 • Sijoita parempaan isännöintiin
 • Valitse laadukas teema
 • Siivota plugins
 • Optimoi kuvat
 • Siivoa tietokanta
 • Käytä CDN

37. Mikä on WordPress-välimuisti?

WordPress-välimuisti tallentaa dynaamisesti ja palvelee verkkosivustosi HTML-versiota kävijöillesi. Tämä rasittaa palvelimen resursseja vähemmän, rajoittaa tietokantahakuja ja voi nopeuttaa huomattavasti aikaa, joka kuluu sivuillesi.

38. Pitäisikö minun käyttää välimuistin laajennusta?

Sinun ei tarvitse käyttää välimuistin laajennusta, mutta se voi auttaa nopeuttamaan verkkosivustoasi. Itse asiassa suosittelemme välimuistin laajennuksen ohittamista vain, jos sinulla on jo välimuisti sisäänrakennettu isännöintiisi. Muutoin WP Super -välimuistin tai W3 Total -välimuistin kokeilu (kaksi suosituinta ilmaista välimuistin laajennusta WordPressille) ei voi vahingoittaa..

39. Mikä on CDN?

CDN tarkoittaa sisällönjakeluverkostoa. CDN tallentaa kopiot verkkosivustostasi sisältö (erityisesti kuvat, Javascript ja CSS-tiedostot) ja toimittaa se lukijoillesi käyttämällä verkko palvelimia ympäri maailmaa. Tällä tavalla kun lukijat vierailevat verkkosivustollasi, tiedot ladataan lähimmältä palvelimelta. CDN-levyillä on myös taipumus olla erittäin nopea vaste- ja latausaika minimaalisilla seisokkeilla.

Jos haluat testata CDN: n nähdäksesi, auttoiko se Web-nopeuttasi, tutustu WordPressin parhaimpien ilmaisten CDN-palveluiden tarjoamiseen. Se on loistava paikka aloittaa joutumatta investoimaan muutospala etukäteen.

40. Mitä eroa on välimuistissa olevan laajennuksen ja CDN: n välillä? Ja tarvitsenko molemmat?

Välimuistilaajennus tallentaa verkkosivustosi ja HTML-version, jotta voidaan vähentää tietokantapyyntöjä ja nopeuttaa sivustoasi. CDN tallentaa ja palvelee verkkosivustosi omaisuutta (kuvat, CSS, Javascript) sivuston nopeuden lisäämiseksi ja kaistanleveyden käytön vähentämiseksi. Kumpaakaan ei tarvitse käyttää, mutta nopeimman mahdollisen verkkosivuston käyttämiseksi sinun tulisi käyttää molempia.

41. Hidastaako se verkkosivustoni, jos asennan liian monta laajennusta?

Näemme tämän kysymyksen paljon ja vastaus on voi olla. Ongelma ei yleensä ole asennettujen laajennusten lukumäärässä, vaan pikemminkin laajennusten koko, toiminta ja laatu.

 • Suuret laajennukset: Kaikki paitsi tiskipöydän laajennukset sisältävät tyypillisesti ominaisuuksia melkein kaikesta, mikä tekee lisäosien hallinnasta helppoa sinulle kuin käyttäjälle, mutta se voi hidastaa verkkosivustosi, koska mitä enemmän yksi laajennus tekee, sitä enemmän resursseja se vaatii.
 • Plugin-ristiriidat: Laajennuksiin liittyvät tärkeimmät ongelmat ovat yhteensopimattomuus tai päällekkäiset ominaisuudet. Jotkut laajennukset eivät yksinkertaisesti toimi, kun ne asennetaan samaan verkkosivustoon (esimerkiksi WooCommerce ei toimi W3 Total Cache -sovelluksen kanssa). Samoin sinun tulisi todella välttää päällekkäisiä toimintoja. Tarvitset vain yhden liukusäätimen, yhden SEO-laajennuksen, yhden tietoturva-laajennuksen jne.
 • Huonolaatuinen: Saatat kohdata laajennuksen, joka kuulostaa hyvältä, mutta asennuksen jälkeen hidastuu tai pysäyttää verkkosivustosi kokonaan. Valitettavasti verkossa leijuu paljon huonosti koodattuja laajennuksia, minkä vuoksi suosittelemme aina laajennusten käyttöä hyvämaineisille lähteille (kuten WordPress.org tai CodeCanyon).

WordPress-tietoturva

WordPressiä käyttää enemmän kuin yksi neljästä verkkosivustosta, joten on vain järkevää, että siitä voi tulla aika ajoin kohde. Mutta tämän ei pitäisi olla sinun hätääsi, jos noudatat muutamia perusvihjeitä pitämään WOrdPress-verkkosivustosi suojattuna.

42. Kuinka voin varmistaa verkkosivustoni turvallisuuden?

Paras tapa varmistaa verkkosivustosi turvallisuus on seuraa muutamia yksinkertaisia ​​vaiheita:

 1. Käyttää vahvat salasanat kaikille käyttäjätileille.
 2. ottaa varmuuskopiot WordPress-verkkosivustollesi (tässä on hyödyllinen opas WordPressin varmuuskopioinnista).
 3. Päivittää WordPress-asennuksesi, teemasi ja laajennuksesi (tosin suosittelemme, että ensin testataan päivitykset localhost-asennuksessa tai vaiheittaisella sivustolla). Ja jos tällä hetkellä käyttämääsi teemaa tai laajennusta ei ole päivitetty parin viime vuoden aikana, kannattaa ehkä harkita vaihtoa uuteen.
 4. Älä asenna laittomia latauksia premium-teemoja ja -laajennuksia, jotka sisältävät melkein aina haitallisen koodin (virus, roskapostit, hakkeri takaoven jne.).
 5. Käytä vain plugins ja teemat luotettavilta verkkosivustoilta. Emme suosittele lataamista foorumeilta tai kolmansien osapuolten jakamissivustoilta (torrentit). Jos et ole varma verkkosivuston luotettavuudesta, tarkista asiakasarvostelut, tuotearvostelut ja sosiaalitilit.

43. Onko WordPress-tietoturvani helppo hallita??

Jos et halua murehtia verkkoturvallisuutesi suhteen, suosittelemme valitsemaan hyvän hallitun hosting-suunnitelman, joka sisältää päivittäiset varmuuskopiot, palomuurit ja haittaohjelmien tarkistukset palvelimen turvallisuuden varmistamiseksi. Ja jos haluat lisätä ylimääräisen kerroksen, harkitse tietoturvalaajennusta, kuten iThemes-suojaus tai Wordfence.

44. Mikä on roskapostia?

Roskaposti on poissuljettu aihe, asiaankuulumattomat, sopimattomat ja ei-toivotut kommentit, pingit ja jopa sosiaalisen median tunnisteet, jotka saat jossain vaiheessa, kun käytät verkkosivustoa. Yleensä nämä ovat robotteja eivätkä todellisia ihmisiä, jotka jättävät kommentteja verkkosivustollesi.

45. Mitä voin tehdä roskapostista??

Yksi parhaista ratkaisuista roskapostin hallintaan WordPress-verkkosivustolla on Akismet laajennus, jonka on kirjoittanut Automattic (WordPressin luojat). Akismet auttaa suodattamaan, tuhoamaan ja estämään roskapostin käyttämällä erilaisia ​​sisäänrakennettuja ominaisuuksia ja asetuksia. Jos käytät JetPackin kommenttimoduulia, niin sinulla on onni – kaikki kommentit suoritetaan automaattisesti Akismetin suodattimien läpi.

Pikemminkin hallita verkkosivustoasi ilman laajennuksen apua? Voit ottaa käyttöön tiukempia kommentointisääntöjä alla olevan hallintapaneelin kautta Asetukset> Keskustelu. Aktivoimalla WordPress-päävaihtoehtojen avulla vain rekisteröidyt / kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida ja vaatimalla kaikkien kommenttien manuaalisen hyväksynnän, voit estää roskapostia, mutta tämä vie aikaa ja voi estää käyttäjiä kommentoimasta.

Ansaita rahaa WordPressillä

Sivustojen omistaminen on hieno näkyvyys, mutta tiesitkö, että voit ansaita rahaa myös verkkosivustollesi, jotta se maksaa itselleen (ja sitten jonkin verran)? Tässä on joitain yleisimmistä kysymyksistä

46. ​​Voinko ansaita rahaa WordPressillä?

Kyllä sinä voit! WordPressillä on monta tapaa ansaita rahaa – se on koko liiketoimintamme, joten olemme elävä todiste.

47. Mitkä ovat helppoja tapoja ansaita rahaa WordPressin avulla?

Helpoin tapa ansaita rahaa verkkosivustoosi on hyödyntää verkkosivustosi liikennettä tarjoamalla mainospaikkoja ja suosittelemalla sisaryhtiöitä tai perustamalla oma myymälä.

 • Mainonta: Verkkosivustosi ansaitseminen oli helpointa lisätä mainospaikkoja otsikkoosi, sivupalkkiin, alatunnisteeseen tai jopa viesteihisi. Tämä voidaan helposti suorittaa käyttämällä kolmansien osapuolien verkkoja, kuten Adsense tai BuySellAds, tai laatimalla omat sopimuksesi mainostajien kanssa yksityisesti.
 • Kumppanuusmarkkinointi: Kun liittyt tytäryhtiöohjelmaan, saat rahallisen korvauksen asiakkaiden ohjaamisesta tuotteeseen tai yritykseen. Suurin osa ohjelmista on joko kiinteä summa, kun asiakas on suorittanut oston, tai prosenttiosuus asiakkaan ensimmäisestä ostoksesta.
 • Aloita kauppa: WordPressin avulla voit myydä omia digitaalisia tai fyysisiä tavaroitasi, tarjota verkkokursseja tai jopa tarjota palveluita. Mahdollisuudet ovat rajattomat – tarvitset vain loistavan idean ja hyvämaineisen verkkokaupan laajennuksen aloittamiseen.

Lisätietoja ideoista siitä, kuinka voittoa annetaan verkkosivustollasi, on tässä oppaassa, miten ansaita rahaa WordPressin avulla.

48. Onko minulla erityisiä sääntöjä, joita minun on noudatettava tytäryhtiönä?

Jos aiot käyttää tytäryhtiölinkkejä verkkosivustollasi, on erittäin tärkeää noudattaa FTC: n (Federal Trade Commission) sääntöjä. Nämä ovat erittäin tärkeitä ja sisältävät tiukat politiikat, jotka kattavat tytäryhtiöiden linkkien käytön ilmoittamisen, sponsoroidut viestit (myös sosiaalisessa mediassa), ilmaisohjeet, rehelliset tuotearvostelut ja paljon muuta. Vieraile FTC verkkosivusto täydellisten ja ajan tasalla olevien sääntöjen ja asetusten saamiseksi.

49. Kuinka aloitan oman myymälän WordPressillä?

Kaupan rakentamiseksi WordPressillä sinun on asennettava vain verkkokaupan laajennus. Suosittuja vaihtoehtoja ovat WooCommerce ja Easy Digital Downloads – molemmat ovat hienoja valintoja uusille verkkoyrittäjille.

50. Mitkä ovat verkkokaupan vaatimukset?

Muista se, jos aiot perustaa oman verkkokaupan HTTPS on kerättävä asiakastietoja, joten osta SSL-varmenne ennen verkkosivustosi avaamista (muuten joudut ohjaamaan HTTP: n HTTPS: ään ja siitä voi tulla monimutkaista). Haluat myös harkita sivujen luomista omalle Sivuston käyttö- ja tietosuojaehdot samoin a Palautusoikeus.

Tämä on tietysti sen lisäksi, että arkistoidaan paperit, joita vaaditaan paikallisella alueellasi (maa, osavaltio, provinssi jne.) Tuotteiden ja / tai palveluiden myymiseksi.

Bonus: Kysymyksiä WPExplorerista

Saamme paljon kysymyksiä siitä, kuinka teimme WPExplorerin, mutta tässä on 4 parasta, joita saamme melko paljon viikossa:

 • Mitä teemaa WPExplorer käyttää? Meillä on mukautettu, joten et löydä sitä verkosta (anteeksi!).
 • Mitä kirjailijaa käytät? Käytämme mukautettua kirjailijaruutua, mutta suosittelemme Fanciest Authorbox -laajennusta (jota käytimme sivustollamme).
 • Mitä sosiaalisen jakamisen laajennusta käytät? Valitettavasti tämä on myös verkkosivustomme sisäinen mukautettu ominaisuus, vaikka voit luoda samankaltaisen näköisen sosiaalisen jakamispalkin Bloom- tai Social Warfare -sovelluksella.
 • Kuinka voin ilmoittaa virheestä ilmaiseksi WPExplorer-teemaksi? Kunkin ilmaisen teemasivun oikealla puolella on linkki kyseisen teeman Github-arkistoon. Napsauta vain linkkiä, valitse Aiheet-välilehti ja avaa uusi numero, niin katsotaanpa!

Käärimistä

Toivottavasti olemme pystyneet vastaamaan joihinkin WordPressiä koskeviin kysymyksiisi. Jos kysymyksesi ei ollut tässä luettelossa, jätä kommentti ja teemme parhaamme antaaksemme sinulle vastauksen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map