5 välttämätöntä WooCommerce-kirjanpitovihjettä

5 välttämätöntä WooCommerce-kirjanpitovihjettä

Kirjanpito voi olla tuskallinen, mutta me kaikki tiedämme, että se on välttämätöntä. Jos haluat yrityksesi kasvavan (tai jopa jatkavan toimintaa), sinun on oltava numerosi kunnossa ja varauduttava jokaiseen verokauteen.


Aiheuttaako verokauden ajatus sinulle stressiä ja ahdistusta? Haluatko valmistella näitä verolomakkeita WooCommerce-verkkokauppaa varten? Tuntuuko sinusta siltä, ​​ettet näe yrityksesi oivalluksia kuin sinun pitäisi, koska käytät kirjanpitoa laskentataulukossa?

Jos vastaus on kyllä, nämä 5 tärkeätä WooCommerce-kirjanpitovihjeä saattavat olla juuri tarvitsemasi! Toteuta nämä vinkit, ja olet valmis täysin valmistautumaan seuraavan kerran verokauden alkaessa!

Ennen kuin törmäät, puhutaan vain esipuheesta sanomalla, että alla esitetyt vinkit eivät lisää ylimääräistä työtä jo varattuun aikatauluusi. Itse asiassa ne todennäköisesti vähentävät työkuormaa! Toteuta alla olevat ehdotukset ja seuraavalla verokaudella potkaamalla jalat ylös lasi viiniä kädessä.

Oletko valmis sukeltamaan sisään? Aloitamme perusasioiden kanssa!

1. Määritä myyntiverosäännöt ja Nexus

Kun perustat verkkokauppaa ja valmistaudut myymään tuotteitasi tai palveluitasi, yksi ensimmäisistä asioista, jotka sinun on ajateltava, on verot. Vaikka se ei ole houkuttelevin aihe, se on katettava. Se voi tuntua aluksi esteeltä, mutta WooCommerce tarjoaa sinulle lukuisia resursseja verojen perustamisen tukemiseen. Hyvä uutinen on, että kun olet selvittänyt myyntiverosäännöt, pystyt siihen määritä WooCommerce veloittamaan myyntivero automaattisesti!

Määritä myyntiverosäännöt ja Nexus

Huomaa – sinun on valittava ruutu ”Ota verokannat ja laskelmat käyttöön” kohdassa Yleiset asetukset ensin, jotta veroasetukset-välilehti otetaan käyttöön.

Suosittelemme tapaamista kirjanpitäjän kanssa varmistaaksesi, että ymmärrät verovelvoitteesi täysin. Yrityksesi sijainti, myymäsi tuotteet ja veroyhteydet määrittävät veroasteet, jotka sinun on perittävä. Muista, että nämä voivat vaihdella maakunnittain, osavaltioittain ja maittain.

Ehkä sinun ei tarvitse periä liikevaihtoveroa, tai ehkä olet yksi onnekkaista, joka veloittaa kaikilta asiakkailta kiinteän veron. Jos et ole, saatat joutua laskemaan ja kantamaan veroja asiakkaan toimitusosoitteen perusteella. Jos näin on, suosittelemme ehdottomasti, että otat aikaa verojen tarkistamiseen ja asettamiseen.

… ja se vie meidät seuraavaan vaiheeseen!

2. Asenna verosäännöt WooCommerce-palveluun tai käytä verohallinnan laajennusta

Kun olet määrittänyt yritysverovelvoitteesi, on aika määrittää verot verkkokaupassa. WooCommerce itsessään tarjoaa mahdollisuuden veloittaa myyntiveron jokaisesta tilauksesta automaattisesti. Se voi laskea ja periä veroja automaattisesti asiakkaan tuotteiden, toimitusosoitteen ja / tai verovyöhykkeidesi perusteella. Tämä tarkoittaa, että joka kerta kun myyt jotain, WooCommerce voi automaattisesti periä asianmukaisen myyntiveron.

Jos yrityksesi veroyhteydet edellyttää, että veloitat myyntiveron asiakkaan toimitusosoitteen perusteella tai useissa osavaltioissa tai maissa, saatat joutua asettamaan satoja verosääntöjä (sekä varmistamaan, että nämä ovat kaikki ajan tasalla). Jos näin on, automaattinen veronlaskennan laajennus voi osoittautua erittäin hyödylliseksi.

TaxJar-laajennuksen asetukset

Plugins, kuten TaxJar ja Avalara AvaTax hallitsee automaattisesti kaikki verolaskelmasi – ja he jopa auttavat näiden verojen ilmoittamisessa ja arkistoimisessa. Tämän jälkeen he välittävät tiedot yhdessä varmistaakseen, että myyntivero peritään oikein WooCommerce-tilauksessasi.

Joten minkä veronlaskennan laajennuksen valitset? TaxJar ja Avalara ovat suosituimpia vaihtoehtoja. Suosittelemme, että arvioit näitä kahta hinnoittelun ja ominaisuuksien suhteen löytääksesi yrityksesi kannalta parhaimmat. Saatat huomata, että TaxJarin hinnat ovat alhaisemmat, mutta Avalara tarjoaa enemmän ominaisuuksia.

3. Synkronoi WooCommerce-tiedot kirjanpitoalustaan

Nyt kun olet perustettu perimään myyntiverosi, seuraava kysymys on: miten seuraat sitä? Sinun on pystyttävä esittämään ja verotettava myyntiverosi, ja sinun on oltava varma, että annetut numerot ovat oikeita. Tärkein vinkki, jonka avulla voit seurata myyntiveroasi ja muita merkittäviä lukuja, kuten myyntitulojasi, on synkronoida tietosi kirjanpitoalustalle.

Synkronoi WooCommerce-tiedot kirjanpitoalustaan

WooCommerce on sähköisen kaupan alusta, ei kirjanpitoalusta. Se ei tarjoa kirjanpitotietojen keräämisen tasoa, joka sinun on valmistauduttava verokaudeksi tai katsottava liiketoiminnan suorituskykyä koskevia tärkeitä tietoja. Voit kuitenkin syöttää kaikki WooCommerce -tietosi kirjanpitoalustaan ​​seurataksesi tarkasti talouttasi ja saadaksesi kaikki tietosi yhteen paikkaan.

Suosituin kirjanpitoalusta on QuickBooks. QuickBooksista on useita eri versioita, ja suosituin on QuickBooks Online. Voit käyttää tätä alustaa miltä tahansa laitteelta milloin tahansa. QuickBooks tarjoaa uskomattoman hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten helppoa kustannusten seurantaa (napsauta vain kuitti!) Sekä laskutusvaihtoehtoja.

QuickBooks maksaa sinulle välillä 40–70 dollaria kuukaudessa, ja se maksaa nopeasti itsellesi säästääksesi aikaa ja työtä. Itse asiassa se voi johtaa automatisoimaan paljon työtä, josta joudut maksamaan kirjanpitäjälle.

QuickBooks-yrityksen perustaminen vie yleensä noin 30 minuuttia, ja suosittelemme tapaamaan kirjanpitäjää parhaiden käytäntöjen suhteen perustaessasi.

Kun olet asentanut QuickBooksin, voit aloittaa WooCommerce-myyntitietojesi kirjoittamisen QuickBooksiin. Vaikka teknisesti voisit kirjoittaa WooCommerce-myyntisi manuaalisesti, se voi viedä melko vähän aikaa, jos sinulla on enemmän kuin kourallinen tilauksia. Onneksi on olemassa tapoja automatisoida tämä prosessi!

MyWorksin QuickBooks Sync for WooCommerce

MyWorksin QuickBooks Sync for WooCommerce synkronoi automaattisesti kaikki WooCommerce -tiedot QuickBooks-kirjanpitoalustasi kanssa.

Tärkein suositus on synkronoida WooCommerce -tietosi QuickBooksin kanssa automaattisesti MyWorks -ohjelmiston QuickBooks Sync for WooCommerce. Synkronointi vie kaiken myyntisi, asiakkaasi, tuotteen, varaston, maksutiedot ja muut, ja synkronoi sen QuickBooksiin. Kaikki tapahtuu automaattisesti ja reaaliajassa, ilman, että sinun tarvitsee ylimääräistä vaivaa aikaa.

Lopputulos? Kaikki myyntitietosi synkronoidaan QuickBooksiin automaattisesti ja luokitellaan oikein! Voit sitten seurata tulojasi, kuluja, tavaroiden kustannuksia ja paljon muuta! Varastotasot pysyvät jopa ajan tasalla WooCommerce- ja QuickBooks-ohjelmien välillä!

4. Seuraa ja ilmoita avainlukuja

Seuraa ja ilmoita avainlukuja

Kun synkronoit WooCommerce-myymälän kirjanpitoalustaan, kuten QuickBooks, voit seurata tarkemmin yrityksesi terveyttä seuraamalla tärkeitä lukuja. Nämä avainluvut sisältävät tulot, kulut, myytyjen tavaroiden kustannukset ja voitot.

Kirjanpitoalustojen ansiosta näiden raporttien suorittaminen on uskomattoman helppoa, ja QuickBooks luo jopa yleiskatsauskeskukset, joiden avulla voit seurata yrityksesi terveyttä yhdellä silmäyksellä. Kuten aiemmin totesimme, synkronoimalla WooCommerce-myyntitietosi kirjanpitoalustallesi saat tarkkoja lukuja aina ja pystyt seuraamaan yrityksesi terveyttä milloin tahansa!

Suosittelemme raporttien ja tilien täsmäyttäminen usein. Näin toimiminen on kuin lääkärille meneminen – on parasta tarkistaa säännöllisesti ja tarttua kaikkiin ongelmiin ennen kuin ne kehittyvät!

Yksi tärkeimmistä tarkkailtavista lukuista on kassavirta. Jos sinulla ei vielä ole erillistä yritystiliä, suosittelemme sen luomista. Pitämällä yrityksesi talous erillään henkilökohtaisesta taloudestasi, kaikki on paljon helpompaa. Helpoin tapa varmistaa, että yrityksesi ansaitsee rahaa, on seurata kassavirtaasi. Seuraa mitä tapahtuu ja seuraa mitä tulee olemaan varma, että pystyt täyttämään kaikki taloudelliset velvoitteet ajoissa.

Seuraavaksi ehdotamme myös seurantaa varastot ja myytyjen tavaroiden kustannukset. Tämä on avainhahmo ymmärtääksesi, mitä todella tuotat jokaisesta myytystä tuotteesta. Saatat jopa huomata, että menetät rahaa joillakin tuotemyynnillä! QuickBooks voi laskea tämän sinulle helposti, joten sinun on vain pidettävä silmällä lukuja.

Toinen tärkeä asia on kulut! Kirjanpitoalustasi voi myös luokitella kulut – joten kiinnitä huomiota kokonaismäärään samoin kuin yksittäisiin numeroihin. Suosittelemme myös luokittelemaan kulut kiinteinä tai muuttuvina.

Seuraavaksi muista seurata kokonaissummaa myynti ja voitot, jo ennen verokautta. Sinun on harkittava verokulujasi verokaudella ja varattava rahaa niiden kattamiseen.

5. Tunne määräajat

Kuinka ajoittaa WordPress-viestit joukkoon

Määräajan puuttuminen on kuin syntymäpäivän puuttuminen – paitsi että verovirastot eivät koskaan unohda väärää, jonka teit! Etsi määräaikoja, lisää ne kalenteriin, aseta hälytykset, tee kaikki mitä muistat. On jopa premium-palveluita, kuten LegalZoom-vaatimustenmukaisuuskalenteri jonka avulla voit pitää ajan tasalla raportointiaikataulustasi. Älä unohda arkistoida ajoissa!

Muista, että saatat joutua jopa arkistoimaan neljännesvuosittain verot. Jos olet epävarma, ota yhteyttä kirjanpitäjään. He ovat paras ystäväsi numeroissa!

Vaikka voit ulkoistaa kirjanpitoasi, jos valmistaudut etukäteen ja laitat automatisoidut järjestelmät paikoilleen, sinulla ei ole mitään hätää seuraavan kerran, kun verokausi tulee ympäri! Nyt voit sanoa hyvästit niille kirjanpitopäänsärkyille ja kenkälaatikoille, jotka ovat täynnä kuitit, ja sanoa hei saumattomaan ja huolettomaan kirjanpitoon.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map