4 suosituinta käyttäjäkokemusta WordPress-verkkosivustosi parantamiseksi

Kun kyse on suositun (ja kannattavan) verkkosivuston luomisesta, ensisijaisen painopisteen tulisi olla aina olla käyttökokemus.


Että pitäisi Sanomattakin on selvää, että silti niin monet verkkovastaavat näyttävät jättävän huomiotta sen, mitä pidän verkkosivustojen luomisen kultaisena sääntönä. Suurimmalla kunnioituksella, jos et aseta käyttäjiä etusijalle, olet hullu.

Ja tämä johtaa minut tämän viestin aiheeseen: lukemattomiin tapoihin parantaa käyttökokemusta WordPress-verkkosivustollasi. Aion käsitellä tiettyjä yleisiä virheitä, joita monet verkkovastaavat (ja erityisesti WordPress-käyttäjät) ovat tehneet, ja näyttää sinulle mitä pitäisi tekemällä kannustaa ihmisiä palaamaan sivustollesi uudestaan ​​ja uudestaan.

Perusteet

Ensinnäkin, puhutaan kolmesta asiasta, jotka tarvitset oikein saadaksesi kauniin käyttökokemuksen:

 1. Design
 2. Käytettävyys
 3. Sisältö

Jos sinulla on kauniita näköisiä sivustoja, joissa on helppo selata ja joissa on hieno sisältö, olet kultainen. Kaikki mitä sinun täytyy tehdä sitten on keskittynyt tähtimarkkinointikampanjaan (mutta se on aivan toinen aihe toisen kerran). Edellä mainittujen kolmen vaatimuksen luetteleminen on riittävän yksinkertaista, mutta niiden toteuttaminen käytännössä on kokonaan toinen tarina.

Seuraavat toimintakelpoiset vinkit keskittyvät kaikki suunnitteluun, käytettävyyteen ja sisältöön. Jos et ota mitään muuta tästä viesistä, tunnusta, että sinun tulisi keskittyä siihen aina olla näillä kolmella asialla WordPress-verkkosivustosi suunnittelussa, ylläpidossa, optimoinnissa ja päivityksessä.

Hyvä on – päästäkää alas siihen!

1. Tee suunnittelustasi puhdas ja yksinkertainen

Huonot web-suunnittelijat ovat usein kiinnostuneempia luomaan jotakin, joka on melko melko funktionaalista. Tämän lähestymistavan virheellisyys on syvällinen – kävijä suosii melkein aina toimintoa muodon sijaan. Suunnitellessasi verkkosivustoa tärkein kysymys, johon sinun tulisi aina palata, on: ”Sekoittaako sivustoni kävijöitä?”

Ainutlaatuiset ja kiehtovat mallit saattavat voittaa palkinnot, mutta ovat luonteeltaan tyypillisesti käytettävyys painajaisia. Miksi? Koska ihmiset Kuten ennustettavuus. He odottavat näkevänsä tiettyjä elementtejä tietyissä paikoissa, ja kun he eivät ole, he sekoittuvat ja turhautuvat. Sitten he lähtevät.

Tavallisessa blogin asettelussa (otsikko, pääsisältö ja sivupalkki, alatunniste) ei ole mitään vikaa. Ja todellisuudessa on paljon mitä voit tehdä vakioasetteluilla saadaksesi ne silmiinpistäviksi. Ajattele, että liikenne on yksi suosikkini esimerkistä:

Ajattele liikennettä

Täysileveä muotoilu rohkeilla väreillä ja kauniilla typografialla. Puhdas ja yksinkertainen, silti silmiinpistävä ja kaunis. Se edustaa suurta tasapainoa muodon ja toiminnan välillä. Se on juuri sitä, mitä sinun pitäisi etsiä.

2. Tee navigoinnista helppoa ja selvää

Sivustosi selaamisen tulisi olla ehdottoman vaivatonta loppukäyttäjän kannalta. Ne olisi esitettävä yhdellä tai useammalla navigointielementillä, mikä on helppo löytää etsimäsi. Suosittelen yhtä tai useampaa seuraavista:

 • Navigointipalkki (käytännössä välttämätön)
 • Sivupalkin luokkaluettelo
 • Hakukenttä sivupalkissa
 • Arkisto-sivu
 • korppujauho

Käytä WordPressin tehokasta mukautettua valikko-ominaisuutta (Ulkonäkö> Valikot sivupalkistasi) järjestääksesi ja nimetäksesi avainsivut, aivan kuten Pat tekee Älykäs passiivinen tulo:

Älykäs passiivinen tulo

Suosittelen ilmaista Relevanssi-laajennusta hakuun. Arkistosivun suhteen ehdotan, että noudatat blogissani olevaa muotoa, jättäen työn taakse:

Työn jättäminen taakse

Annan käyttäjälle mahdollisuuden selata sivustoani päivämäärän, kategorian ja tunnisteen perusteella. Tämänkaltaisten vaihtoehtojen esittäminen on tietysti hyödyllistä loppukäyttäjälle vain, jos luokittelet ja merkitset sisältösi tehokkaasti.

Lopuksi leivänmurut ovat loistava tapa kävijöille nähdä missä ne ovat sivustollasi ja löytää heti laakerit. Käytän leivänmurhoja P90X Journal -blogissani:

P90X-lehti

Leivänmurikoiden integrointi sivustollesi on helppoa – käytä vain Sisäiset linkit -ominaisuutta Yoastin WordPress SEO (suosikki SEO-laajennus etäisyydellä).

Edellä olevissa esimerkeissä yleinen teema on navigoinnin helppous. Monet ihmiset poistuvat sivustosta nähtyään vain yhden sivun. Sinun tehtäväsi on antaa heille helppo vaihtoehto jatkaa tutkimusta. Tehokas navigointi auttaa sinua siihen.

3. Anna heille paikka aloittaa

Ellei sinulla ole postia, joka menee erittäin virukselliseksi (ja jopa silloin), todennäköisesti huomaat, että etusivusi on ylivoimaisesti suosituin sivu sivustossasi. Syynä siihen on kaksi:

 • Se on ilmeinen lähtökohta, ja se linkitetään muilta sivustoilta useammin kuin mihin tahansa muuhun sivulle.
 • Se on itsestään selvä seuraava askel, kun ihmiset napsauttavat, kun he vierailevat sivustossasi ensimmäisen kerran minkä tahansa sivu.

Siksi voit lisätä käyttökokemusta huomattavasti antamalla uusille kävijöille auttavan käden osoittamalla, kuinka sivustosi voi hyödyttää heitä. Suosittelen, että teet tämän kahdella tavalla.

Ensimmäinen on ominaisuusruutu. Tämän tulisi näkyä näkyvästi sivustosi yläosassa ja antaa kävijälle välitön käsitys tarjoamastasi. Se voi toimia myös erittäin muuntavana opt-in-muodona, kuten Derek Halpern tekee Sosiaaliset laukaisejat:

Sosiaaliset laukaisejat

Hyvin varustetun ominaisuusruudun avulla kukaan kävijä ei jää hämmentyneeksi siitä, mitä sivustosi tarjoaa. Verrattuna lineaariseen kotisivulle, jossa on vain viimeisimmät blogiviestit ja vastaavat elementit, se on käyttökokemuksen kannalta valtava parannus.

Toinen asia, jota suosittelen, on Aloita tästä -sivu. Tämän sivun tarkoitus on yksinkertainen – hahmotella selkeästi sivustosi hyödyt ja antaa ihmisille toimintakykyiset seuraavat vaiheet edistyäkseen. Käytän Aloita tästä -sivua työpaikan jättämisestä:

Työn jättäminen aloitussivun taakse

Kuten ominaisuusruutu, voit käyttää Käynnistä tästä -sivua kaksinkertaisen whammy-vaikutelman saavuttamiseen: saada ihmiset entistä kiinnostuneemmaksi blogiisi ja lähetä ne sivustosi sivuille, jotka todennäköisimmin johtavat tulokseen ja / tai myyntiin.

4. Tee sisällöstäsi hyvältä

Meidät verkkovierailijat ovat melko hankala joukko – arvostamme sisältöä usein korkeammin, kun se näytti paremmalta. Tajusin henkilökohtaisesti tämän vaikutukset vasta äskettäin, kun vanha artikkeli julkaistiin iOS-lehdessä. Se näytti siltä, ​​että näytti tältä:

Työn jättäminen postin taakse

Tähän:

Lehtiartikkeli

Tunsin pakollisen lukea uudelleen artikkelin, jonka olin kirjoittanut puhtaasti sillä perusteella, että se katsoin mielenkiintoisempaa.

On olemassa kaksi tapaa, joilla voit tehdä sisällöstäsi houkuttelevamman käyttäjän kannalta (sen lisäksi, että itse kirjoitat parempaa sisältöä):

 1. Suunnittelu, typografia jne.
 2. muotoileminen

WPExplorer on loistava esimerkki siitä, kuinka typografiaa voidaan käyttää monipuolisuuden ja kiinnostuksen aikaansaamiseksi tavalliselle tekstille sen oransseilla otsikoilla ja helposti luettavalla sans-serif-fontilla. Muotoilun suhteen se on sinun vastuullasi postitse. Harkitse seuraavaa:

 • Lyhyet sanat, lyhyet lauseet ja lyhyet kappaleet: tekevät siitä lukijan helpon.
 • Alaotsikot: käytä vapaasti ja tee niistä kuvaavat.
 • Lihavoitu: korosta tärkeimmät kohdat.
 • Kursivointi: korosta tiettyjä sanoja.
 • Kuvat: lisää väriä ja monimuotoisuutta yleisesti.
 • Muut graafiset elementit: käytä luetteloita, taulukoita, lainausmerkkejä ja kaikkea muuta, joka lisää vähän maustetta sisältöösi.

Houkuttelevan sisällön luominen ei ole pelkästään itse sisältöä – se liittyy siihen, miten esität kyseisen sisällön ja miten se tehdään näyttää houkuttelevampi.

Mitä seuraavaksi?

Jos napautat yllä olevia käsitteitä, olet hyvä tapa saada perusteellisesti kiinnostava verkkosivusto. Mutta vaikka olen sisällyttänyt edellä sen, mitä pidän tärkeimmistä näkökohdista positiivisen käyttökokemuksen kannalta, minulla on valtava määrä asioita ei katettu.

Tätä silmällä pitäen haluaisin lukea ehdotuksesi alla olevaan kommenttiosaan. Mitä muita toimenpiteitä luulet verkkovastaavien tulisi toteuttaa parhaan mahdollisen käyttökokemuksen luomiseksi kävijöilleen? Kerro minulle!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map