10 yleistä WordPress-teemaongelmaa ja niiden korjaaminen

10 yleistä WordPress-teemaongelmaa ja niiden korjaaminen

On tuhansia foorumin viestejä, jotka avataan päivittäin paitsi WordPress.org mutta myös muilla foorumeilla ja tietysti melkein jokaisen teemakehittäjän tukisivustolla, joka koskee hyvin yleisiä ongelmia, jotka voidaan ratkaista nopeasti ja helposti. Olen varma, että teemakehittäjillä ja yhteisön jäsenillä on melko kyllästynyt vastaamaan uudestaan ​​ja uudestaan ​​näihin kysymyksiin, joten olen päättänyt kirjoittaa seuraavan viestin, joka käsittelee joitain yleisimpiä WordPress-teemaongelmia, jotta voit kirjanmerkiksi ja pidä se valmiina käytettävissänne.


1. Tyylitaulukko puuttuu

Olet juuri ladannut tai ostanut supermahtavan teeman ja asennat sen ja näet alla olevan ihanan viestin:

Tyylitaulukko puuttuu

No ensimmäinen ajatuksesi saattaa olla …

“Kehittäjä ruuvatti minut ja antoi minulle teema ilman tyylitaulukkoa”

Tietenkin on mahdollista, että vastaanottamallasi zip-tiedostolla ei ollut style.css-tiedostoa, mutta todennäköisemmin ongelma on, että et ladannut juuri teema kansio.

Puuttuu tyylitaulukkovirheratkaisu

Etsi teeman kansio työpöydältäsi ja avaa se (jos se on pakattu, pura ja avaa se). Nyt kun avaat sen, sinun pitäisi nähdä kaikki tiedostosi siellä, ellei teema todennäköisesti alihakemistoon. Esimerkiksi premium-teemoissamme kaikilla on teema “Installable Theme” -kansiossa. Yleensä se on jossain ilmeisessä muodossa ja varsinainen teemakansio nimetään todennäköisesti samalle kuin teema. Löydettyäsi sitten ZIP, lähetä se WordPressin kautta tai lähetä purettu kansio FTP: n kautta.

2. Näyttötietojen tuontivirheet

Teema on asennettu ja nyt lataat näytteen .xml-tiedostosta, jonka teemakehittäjä oli niin mukava tarjota sinulle ja saat jälleen kerran virheen!

Näyttötietojen tuontivirheet

Virheratkaisun 1 tuominen epäonnistui

“Epäonnistunut” virhevirheen tuonti on yleensä yksi kahdesta asiasta. Ensimmäinen on, että se voisi yrittää ladata viestejä tai taksonomioita mukautetuista postityypeistä, joita ei vielä ole.

 • Aktivoi teema: Varmista, että aiottu teema on aktiivinen.
 • Double Check -teema: Varmista, että teema sisältää todella nämä mukautetut postityypit ja taksonomiat – ehkä kysy kehittäjältä tai jos tiedät miltä näytät itseltäsi

Virheratkaisun 2 tuominen epäonnistui

Virheiden kohdalla, jotka osoittavat ”Median tuonti epäonnistui”, kuvia ei ladata.

 • Valitsitko ruudun tuodaksesi liitteitä? Ennen tuonnin suorittamista piti sinun tarkistaa valintaruutu, jossa lukee “lataa ja tuo tiedostojen liitteet”.
 • Onko kuvia saatavilla? Mageille ei ole pääsyä palvelimelta. Voit avata mallitiedot tekstieditorissa ja yrittää löytää jonkin näistä tiedostoista ja testata linkin selaimessa. Mutta helpoin on luultavasti ottaa yhteyttä teemakehittäjään ja kertoa heille, että kuvia ei ladata.

3. Kotisivu ei näytä Demolta

Olisi hienoa, jos jokin aktivoimasi teema näyttäisi täsmälleen samalta demosta, kun se oli aktivoitu? WordPress-kokonaisteemamme tekee tämän, kun käytät sisäänrakennettua esittelytuojaa, mutta jokainen teema ei voi olla yhtä mahtava kuin Yhteensä.

Joten jos olet asentanut teeman (ja se on mallitietoja), mutta sivustosi ei vastaa teeman esittelyä, on pari hyvin yleistä syytä, miksi kotisivusi saattaa näyttää erilaiselta:.

Kotisivun näyttövirheratkaisu 1

Kotisivun lukuasetus

Lukemisasetukset ovat vääriä. Tämä tarkoittaa, että teema joko vaatii tai ei vaadi kotisivun määrittämistä, ja sivustosi on asetettu päinvastaiseen. Joten mene Asetukset> Lukeminen ja tarkista kohdat ”Etusivun näytöt”.

Jos teemasi ei vaadi sivumallia kotisivun asetteluun, varmista, että tämän vaihtoehdon arvo on “Viimeisimmät viestit”. Jos teemasi käyttää kotisivumallia, aseta sivustosi käyttämään staattista kotisivua.

Kotisivun näyttövirheratkaisu 2

Kotisivumalli

Sinun on käytettävä kotisivumallia. Monet teemakehittäjät käyttävät mukautettuja sivumalleja kotisivun asetteluihinsa. Joten sinun tulisi tietenkin ensin lukea dokumentaatiotiedostot, mutta jos niitä ei ole ylhäällä ja luoda uusi sivu, ollessa editorissa alla Sivun ominaisuudet> Malli tarkista onko kotisivu, kotisivu, etusivu tai vastaava malli. Jos näin on, sinun on todennäköisesti luotava sivu käyttämällä tätä mallia, tallennettava / julkaista se ja siirry sitten kohtaan Asetukset> Lukeminen asettaaksesi sen staattiseksi etusivuna.

4. URL-osoitteeni ovat ”ruma”

Oletuksena WordPress-URL-osoitteen URL-rakenne ei ole kovin “kaunis”, paljon vähemmän SEO-ystävällinen. Joten kun määrität verkkosivustosi URL-osoitteet ensimmäistä kertaa, ne saattavat näyttää rumaalta (viestin tunnus, julkaisupäivämäärä, viestin otsikko ja jopa luokka). Älä huoli – se on helppo korjata.

Ruma URL-osoitteiden virheratkaisu

Permalink-asetukset

Joten jos URL-osoitteesi eivät näytä kovin hyvältä (sinun verkkosivusto.com/?p=1), mene vain Asetukset> Permalinks ja vaihda asetukseksi “Post Name” -vaihtoehto (tai jollekin muulle – valitse vain se, joka parhaiten sopii sinulle).

5. Viesteihini palaa 404 virhettä

Github 404-virhe

Jos sinulla on viestejä, jotka palauttavat nyt 404-virhesivun, älä paniikkia (vielä) suurimman osan ajasta viestejäsi on edelleen olemassa ja sinun täytyy vain päivittää pysyvän linkin asetukset ongelman korjaamiseksi. Tämä on hyvin yleistä teemoissa, joissa käytetään mukautettuja viestityyppejä. Aina kun aktivoit uuden teeman, joka käyttää mukautettuja viestityyppejä, sinun tulee nollata pysyvän linkin asetukset.

Viestit, joissa näytetään 404 virheratkaisua

Yksinkertaisin ratkaisu on vain mennä Asetukset> Permalinks ja napsauta Tallenna-painiketta. Yleensä tämä tekee tempun. Mutta jos tämä ei auta, saatat joutua päivittämään .htaccess-tiedostosi manuaalisesti (huom: emme suosittele käsittelemään tätä itse, jos olet aivan uusi WordPressissä, sen sijaan saatat joutua ottamaan yhteyttä freelance-kehittäjään apua varten) . Voit lukea lisää aiheesta käyttämällä WordPress-pysyviä linkkejä WordPress-koodeksissa.

6. Oma valikko on tyhjä

Niille, jotka käyttävät WordPressiä päivittäin, sinulla ei todennäköisesti ole tätä ongelmaa, mutta jos olet hyvin uusi WordPressissä tai käytit WordPressiä muutama vuosi sitten ja saat vain sen takaisin, saatat hämmentää, miksi valikko on tyhjä, kun asennat teeman.

Puuttuva valikkovirheratkaisu

WordPress-valikon asetukset

Oletus WordPress-teemalla on vara WordPress-valikkoon, ellei sitä ole määritetty, mutta kaikki teeman kehittäjät eivät ole lisänneet tätä omaan teemaansa..

Varmista, että valikot toimivat, siirry kohtaan Ulkonäkö> Valikko asettaaksesi valikkosi.

 1. Varmista, että sinulla on valikko. Jos et, sinun on luotava yksi (tarkista tämä viesti oppiaksesi asetusten määrittämiseen WordPressissä)
 2. Varmista, että valikko on määritetty sijainnille. Valikon alla pitäisi näkyä “Näytä sijainnit” – nämä ovat teemaasi sisäänrakennetut valikkoalueet. Joillakin teemoilla voi olla vain yksi päävalikon sijainti, toisilla voi olla tonnia sijainteja. Varmista vain, että valitset vaihtoehdon, missä haluat valikkosi näkyvän, ja tallenna sitten.

7. Uusi teema käyttää esiteltyjä kuvia, mutta minulla on paljon viestejä ilman niitä

Ennen WordPress 2.9: tä ei ollut esillä olevaa kuvaa (Lähetä pikkukuvat) tuki WordPressissä niin monissa teemoissa käytettiin metavaihtoehtoja tai mukautettuja kenttiä esiteltyjen kuvien määrittelemiseen tai heillä ei ollut minkäänlaista oletusviestin kuva.

Joten ehkä vaihdat vanhemmasta teemasta uuteen, joka tukee esillä olevia kuvia, tai ehkä aikaisempi teemasi oli vain hyvin pieni eikä käyttänyt niitä. Emme aio kestää tuntikausia käydäksesi läpi satoja viestejäsi asettaaksesi esiteltyä kuvaa (tai ehkä oletkin), joten tähän on nopea ratkaisu ja se tulee laajennuksen muodossa!

Ei esiteltyjä kuvia -ratkaisu

Helppo lisätä pikkukuvan laajennus

Yksinkertainen ratkaisu on käyttää ”Helppo lisätä pikkukuva-Laajennus asettaa esitellyt kuvat automaattisesti vanhoihin viesteihin. Asenna, aktivoi ja noudata ohjeita lisätäksesi kuvia vanhoihin viesteihin. Jatka eteenpäin, muista vain lisätä esillä olevat kuvat julkaisessasi uusia viestejä.

8. Diat, haitarit, vaihtaa, välilehdet… Ei tai lopetettu toimimaan!

Monissa WordPress-teemoissa käytetään nykyään Java-skriptiä / jQueryä parantamaan teemoja lisäämällä aiheita, kuten kuvan liukusäätimiä, kytkimiä, haittoja, välilehtiä, mobiilivalikoita, kuvan hoveria jne..

Jos nämä ominaisuudet eivät toimi teemaasi tai lakkaavat yhtäkkiä toimimasta, se todennäköisimmin tekee jonkinlaiselle javascript-virheelle, joka aiheuttaa kaiken rikkoutumisen.

Broken Slides, Toggles, Tabs, Virhe Ratkaisu

WP-moottorin välimuisti

Ensimmäinen asia mitä sinun pitäisi tehdä on poista kaikki laajennukset käytöstä, tyhjennä välimuisti (ne kaikki) ja lataa sivusto uudelleen tarkistaaksesi, toimiiko kaikki niin kuin pitäisi. Jos on, niin voit nyt aktivoida laajennuksesi takaisin 1: 1 ja heti kun se rikkoutuu, tiedät, että viimeinen plugin aiheutti ongelmia (merkitse tämä laajennus muistiin, poista se käytöstä ja jatka samalla tekemistä).

Kun tiedät, mitkä laajennukset / lisäosat aiheuttavat ongelman, voit joko etsiä uusia laajennuksia, joissa on samat toiminnot, jotka ovat yhteensopivia, tai voit ottaa yhteyttä laajennukseen tai teemakehittäjään ilmoittaakseen heille konfliktin (tarkista ensin sivu, mitä tosiasialliset ongelmat ovat niin, että voit ottaa yhteyttä asianmukaiseen henkilöön – jos kyseessä on plugin-virhe, lähetä huomautus plugin dev -sovelluksessa tai jos teemavirheessä teema dev).

9. Tyylimuutokset eivät tee mitään

Joten sinulla on teemasi kaikki asetukset ja haluat nyt muuttaa tapaa näyttää siltä, ​​että annat sille enemmän omaa persoonallisuuttasi ja saadaksesi sen vastaamaan tuotemerkkiäsi, yritystäsi, markkinarakoasi … jne. Joten olet alkanut lisätä mukautettuja CSS-sivustojasi tai muuttaa tyylitaulukkoa, mutta aina kun päivität sivustosi, mikään muutoksistasi ei vaikuta!

Puuttuvat tyyliohjelmat -virheratkaisu

WordPress Live Customizer

Muutamia vaiheita voit suorittaa varmistaaksesi, että muokkauksesi otetaan käyttöön:

 • Poista välimuisti käytöstä: Yleisin ongelma on, että sinulla on jonkinlainen välimuistin laajennus, kuten W3-välimuisti CSS: n asennus ja välimuisti. Jos teet niin, sinun pitäisi poistaa se käytöstä.
 • WordPress Customizer: Jos käytät teemamuokkainta, kokeile napsauttaa Tallenna-painiketta ja päivittää sivu uudelleen nähdäksesi muutokset vaikuttavat niihin.
 • Tausta ei muutu: Jos yrität vain muuttaa taustaa WordPress-taustan kojetaululla, sinulla voi olla ongelmia, jos käyttämässäsi teemassa on kuva asetettu taustalle. Yritä ladata uusi kuva vain testataksesi, koska sen pitäisi ohittaa se. Lataus yhden pikselin väri ja sen asettaminen toistamaan saattaa olla myös kunnollinen vaihtoehto.
 • WordPress Editorin muutokset: Jos yrität tehdä muutoksia WordPress-editorin kautta osoitteessa Ulkonäkö> Toimittaja muutokset eivät välttämättä tallenna palvelimen oikeuksien vuoksi, mutta saat tällöin virheen. Voit oppia lisää asettamalla tiedostooikeudet tähän.

10. Olen päivittänyt aiheeni ja kaikki muutokseni ovat menneet!

Todennäköisin syy tähän virheeseen on, että olet tehnyt manuaaliset muutokset mallitiedostoihisi, kuten style.css-tiedosto (yleensä). Kun päivitit teemaasi, muokatut tiedostot korvattiin oletusteeman koodilla. Siksi emme KOSKAAN suosittele muutoksia alkuperäiseen teemaan.

Teemamuutokset ovat ratkaisseet virheisiin

Mukautetun koodin lisääminen WordPressiin

Valitettavasti muokkauksesi ovat poissa ikuisesti, ellei sinulla ole verkkosivustosi varmuuskopiota, jonka avulla voit palauttaa sen. Jotkut hosting-yritykset tarjoavat 30 päivän arvoisia verkkosivustojen varmuuskopioita, joten yritä ottaa yhteyttä isäntään, jos tarvitset apua varmuuskopion löytämiseen ja / tai palauttamiseen. Jos sinulla on oma manuaalinen varmuuskopio, sinun pitäisi pystyä palauttamaan tematiedostot FTP: n avulla.

Vaikka et ehkä pysty korjaamaan tätä ongelmaa tällä hetkellä, voit ryhtyä varotoimiin varmistaaksesi, että et ole tässä tilanteessa uudelleen. Jatkossa, kun haluat muokata teemojasi, sinun tulisi käyttää yhtä (tai useampaa) seuraavista:

 • Mukautettu CSS-laajennus. Jos tarvitset vain muutamia pieniä parannuksia, voit käyttää mukautettua CSS-laajennusta tehdäksesi parannuksia ja varmistaaksesi, että niitä ei poisteta teemapäivityksen aikana. Tässä on kaksi, joista pidämme:
  • Keltainen kynä CSS Editor
  • CSSHero Visual CSS Editor
 • Luo lapsi-teema. Lapsiteeman luominen on luultavasti paras tapa mukauttaa teemaasi, ja se tarjoaa suurimman joustavuuden ja mahdollistaa jopa muokata mallitiedostoja (vain style.css: n lisäksi), poistaa tai lisätä uusia komentosarjoja sekä lisätä mukautettuja toimintoja.
  • Tutustu tähän artikkeliin oppiaksesi, miten WordPress-lapsiteema luodaan.
 • Ylläpidä kaikkia verkkosivustojen varmuuskopioita. Jos jotain menee pieleen, on aina hyvä idea pitää varmuuskopiot verkkosivustostasi. Tätä varten suosittelemme, että varmuuskopioit WordPress-verkkosivustosi (joka poikkeaa hosting-yrityksen tarjoamista palvelinvarmuuskopioista) jollain seuraavista:
 • Pidä muutosloki. Muokkaatko mallitiedostoja manuaalisesti (parasta ei) tai käytät alateemaa, muutoslokin luominen on paras tapa seurata kaikkia teemaan tekemiäsi korjauksia. Se on erityisen hyödyllistä, jos jokin rikkoutuu, jotta voit seurata ja nähdä missä olet tehnyt virheen.

Käärimistä

Siellä se on – 10 yleistä WordPress-virhettä ja ratkaisuja, jotta voit korjata ne. Mutta nämä ovat vain muutamia virheistä, joita ihmiset näkevät useimmiten. Lisää vinkkejä sinun kannattaa myös katsoa tähän oppaaseemme, johon kirjoitimme Kuinka asentaa Themeforest WordPress -teemasi (vaikka oppaassa on vinkkejä, joita sovellettaisiin useimpiin teemoihin).

Jos sinulla on muita ongelmia, sinun tulisi ensin tehdä nopea Google-haku, jotta näet, löydätkö vastauksen itse. Jos omien tutkimusten jälkeen et edelleenkään löydä vastausta, yritä ottaa yhteyttä aiheen tai laajennuksen kirjoittajaan (jos kyse on heidän tuotteestaan) tai käy foorumilla, kuten Reddit tai Envato nähdäksesi, voiko yhteisön jäsen auttaa. Mahdollisuudet saadaksesi virhe on yleisempi kuin luulet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map