10 tapaa automatisoida WordPress-tehtäviä sivustollasi

Tapoja automatisoida WordPress-tehtäviä sivustollasi

Verkkosivustosi ylläpitämisessä on paljon työtä – sisällön luominen, ylläpito, tietoturvatarkistukset, haittaohjelmien puhdistaminen, varmuuskopiot, kommenttien moderointi ja paljon muuta. Hyvä asia siinä, että sinun ei tarvitse tehdä kaikkea itse. Saatavilla on työkaluja, joiden avulla voit automatisoida WordPress-tehtäviä, ja näiden työkalujen avulla voit automatisoida hyvän osan verkkosivujen hallinnasta. Kuluttamatta aikaa, selvitetään tapoja, joilla voit automatisoida WordPress-tehtäviä säästääksesi aikaa.


1. Päivitykset

WordPressin päivittäminen on tärkeää sekä verkkosivustojen turvallisuudelle että suorituskyvylle. WordPress julkaisee päivityksiä säännöllisesti ja ne näkyvät ilmoituksena kojelaudassa. Kun päätät automatisoida WordPress-päivitykset, niistä huolehditaan melko paljon taustalla, mikä säästää tuottavaa aikaa.

Oletuksena pienet päivitykset WordPressiin tapahtuvat automaattisesti, tosin niin ei ole suurten päivitysten tapauksessa. Kun kyse on teemoista ja laajennuksista, automaattiset päivitykset on oletuksena poistettu käytöstä. On mahdollista säätää vaihtoehtoja tai käyttää vähän koodia kytkeäksesi päälle tai pois päältä automaattisen päivityksen ytimeen, teemoihin ja laajennuksiin. Pikaopas WordPressin päivittämiseen voi auttaa tässä.

WordPressin automatisointi: Easy Updates Manager

Voit ottaa automaattisen päivityksen myös käyttöön Helppo päivitys Manager – kaikki yhdellä kertaa tai valikoivasti. Tämä laajennus ohittaa kaikki updaatioon liittyvät asetukset. Sen avulla voit hallita kaikkia WordPress-ytimen, teemojen ja laajennusten päivityksiä, kehityspäivityksiä, käännöspäivityksiä sekä joitain kolmansien osapuolien laajennuksia..

Envato Market -laajennus voi auttaa automatisoimaan WordPressin asennusta ja päivityksiä, kun kyse on Premium-teemoista tai Themeforest- tai Codecanyon-laajennuksista. Olemme käsitellyt tätä perusteellisesti Envato Market -laajennusoppaassa.

2. Varmuuskopio

Varmuuskopiot ovat todella sellaisia, joiden avulla voit nukkua yöllä ilman huolta verkkosivustostasi. Se, kuinka usein varmuuskopioit sivustoasi, riippuu sisällön lähettämistiheydestä. Hyvä tietoturvatapa on laatia aikataulu sivustosi varmuuskopioinnille. Se ei ole kaikki, sinun tulisi säilyttää useita kopioita varmuuskopioiduista versioista eri paikoissa ja testata ne kerran kerrallaan.

Jos et ole hallitussa isännöintisuunnitelmassa, plugins ovat parhaat vaihtoehdot WordPressin varmuuskopiointiin. BackupBuddy voi varmuuskopioida koko WordPress-asennuksen, ja voit määrittää varmuuskopiointiaikataulut toimimaan automaattisesti. Voit tallentaa varmuuskopiot suojattuun sijaintiin ulkopuolella ja palauttaa ne tarvittaessa.

Varakaveri

Jos haluat ilmaisen laajennuksen, Updraft Plus on hyvä vaihtoehto. Viestisarjamme Aloittelijan WordPress-opas sisältää yksityiskohtaisen viestin siitä, kuinka WordPress-verkkosivustosi varmuuskopioidaan.

3. Aikatauluta viestit

Tiesitkö, että sinun ei tarvitse kirjautua WordPressiin sisällön julkaisemiseksi. WordPressissä on sisäänrakennetut ominaisuudet, joiden avulla voit julkaista viestin milloin tahansa haluamaasi aikaan.

Aikataulu viesti

Kun olet suorittanut viestin, etsi Julkaise-vaihtoehto postieditorista ja napsauta Muokkaa-linkkiä. Sen jälkeen voit määrittää päivämäärän ja tarkan ajan, jolloin viesti julkaistaan. Jos haluat, voit myös ajoittaa viestit uudelleen. Vaikka voit tehdä tämän moneen määrään viestejä, ei ole hyvä idea ajoittaa liian paljon tulevaisuuteen. Saatat joutua muuttamaan aikataulua vastaamaan viestin osuvuutta julkaisuajankohtaan.

Jos kyseessä on haluamasi laajennus, kokeile ilmaiseksi Toimituskalenteri. Sen avulla voit yksinkertaisesti vetää ja pudottaa julkaistavia viestejäsi ajoitusmuotoon. Sinulla on myös yleiskatsaus ajoitettuihin viesteihin ja voit hallita luonnoksia ja useiden kirjoittajien viestejä, tarkastella kunkin viestin tilaa ja muokata niitä nopeasti.

CoSchedule

Toinen vaihtoehto on  CoSchedule, premium-laajennus, jonka avulla voit ajoittaa julkaisujen julkaisemisen myös automaattisen julkaisemisen sosiaalisessa mediassa. Lisätietoja tästä viestistä toimituskalenterin rakentamisesta.

4. Sosiaalisen median automaattinen julkaisu

Suuri osa sosiaalisen median lähettämistä voidaan automatisoida. Voit järjestää sen siten, että sosiaalisen median tilisi päivitetään ja sisältösi jaetaan automaattisesti eri sosiaalisen median alustoilla. Voit myös automatisoida WordPress RSS-syötteet muotoiltuaan ne sosiaalisiin alustoihin.

Ihannetapauksessa sosiaalisen median lähettämisen automatisoinnin tulisi olla osa yleistä sosiaalisen median strategiaasi. Sen avulla voit pitää tauon sosiaalisesta mediasta ilman, että lukijat katoavat läsnäolostasi. Saat lisätietoja WordPress-sosiaalisen median tehtävien automatisoinnista hakemalla aikaisempaa viestiämme.

Revive Old Post

Yksi lisäosa, joka voi auttaa tässä, on Revive Old Post -laajennus. Kerta-asennuksen jälkeen se jakaa automaattisesti sekä uuden että vanhan sisällön sosiaalisen verkoston tileillesi.

5. Pysäytä roskapostit

Roskapostia voidaan vetää SERP-pisteisiin. Roskapostittajat ovat kuitenkin määrätietoinen joukko, he etsivät aina tapoja päästä sivustoosi. Siksi WordPress on esiasentanut tehokkaan Akismet-roskapostin torjuntalaajennuksen jokaiseen WordPress-lataukseen.

Akismet

Asennuksen jälkeen WordPress, sinun on aktivoitava laajennus ja hankittava sovellusliittymäavain. Sen jälkeen plugin tarkistaa säännöllisesti roskapostin kommentteissa ja yhteyslomakkeessa.

Mutta jos et ole Akismetin fani, sinun pitäisi tietää, että WordPressin roskapostin estämiseksi on olemassa muitakin laajennusvaihtoehtoja, jotka voivat käsitellä kirjautumisyrityksiä, tilauksia, rekisteröintejä, varauksia ja muuta.

6. Pakkaa kuvia

Kaikki nämä kiiltävät kuvat sivustollasi – ne on pakattava ennen kuin lataat ne mediakirjastoon. Tavun raskas kuvatiedosto voi hidastaa verkkosivustoasi. Plugins kuten Lyhyt pikselin kuvanoptimoija ja EWWW Image Optimizer voit pakata kuvia automaattisesti, kun lataat ne mediakirjastoon. He voivat myös pakata WordPressissäsi nykyisiä kuvia.

EWWW Image Optimizer

Jos sivustosi on raskaana kuvien suhteen, nämä laajennukset voivat osoittautua reaaliaikaisten säästäjiksi. Halutessasi voit tutustua kuvan optimoinnin yksityiskohtaiseen oppaaseemme.

7. Tietokannan optimointi

Kun lisäät yhä enemmän sisältöä verkkosivustoosi, tietokanta voi alkaa paistua. Tärkeä osa säännöllistä verkkosivujen ylläpitoa on tietokannan siivoaminen säännöllisesti. Paisunut tietokanta hidastaa sivustoasi, kun taas laiha tietokanta vastaa tehokkaammin kyselyihin.

WP Optimoi

Voit luottaa WP Optimoi siivota tietokanta puolestasi niin usein kuin haluat. Voit muokata puhdistettavaa ja määrittää sen tyhjentämään tarpeettomat tiedot. Voit varmistaa, että tietosi ovat aina turvassa, asettamalla laajennus tallentamaan varmuuskopion automaattisesti UpdraftPlus-tietokantaan ennen tietokannan optimointia..

8. Viestintä

Hyvä osa ajastamme kuluu kirjeiden kirjoittamiseen ryhmämme jäsenille ja yhteistyökumppaneille. Sinun pitäisi kokeilla löysä, online-tuottavuuden työkalu, joka auttaa virtaviivaistamaan verkkoyhteisöjen, organisaatioiden, ryhmien ja mediatilien välistä viestintää yhdestä paikasta.

WordPress-käyttäjien helpottaminen on kuten plugins Slackbot jotka toimivat kanavana WordPress- ja Slack-tilisi välillä. Lisäksi voit määrittää mukautettuja ilmoituksia Slackissa erilaisiin WordPress-tapahtumiin, kuten päivityksiin, käyttäjän rekisteröintiin tai viestin julkaisemiseen..

löysä

Slack toimii hienosti sosiaalisen median ympäristöissä, kuten Twitter ja Dribble, sekä sovelluksissa, jotka seuraavat verkkosivuston suorituskykyä tai käyttöaikaa. Olemme tehneet viestin WordPressin integroinnista Slackiin, joten voit lukea lisää siitä siellä.

9. Sisällön luominen

Kuulostaa uskomattomalta, eikö niin, että voit laittaa sisällön luomisen autopilottiin. Vaikka monissa tapauksissa se ei ole oikein hyvä idea, se voi viedä pois sisällön luomisen joillekin sivustoille, joita on olemassa useimmiten useista lähteistä peräisin olevan sisällön kuoraamiseksi. Autoblogging plugins kuten WP RSS-aggregaattori voi auttaa sinua yhdistämään sisällön ja julkaisemaan sen automaattisesti.

Voit esimerkiksi tilaa joidenkin YouTube-kanavien RSS-syöte ja esitellä sivustosi kuratoitua sisältöä tilaajille.

10. Broken Link Checker

Verkkosivustosi rikkinäiset linkit voivat tehdä blogistasi tai verkkosivustoltasi epäammattimaisen ja vanhentuneen. Yksinkertainen laajennus, Broken Link Checker voi skannata verkkosivustosi ja korjata automaattisesti rikkoutuneet linkit ja puuttuvat kuvat.

Lisäksi laajennus on helppo asentaa ja määrittää, ja se voidaan poistaa käytöstä, kun sitä ei tarvita.

Kuinka automatisoida WordPress-paketointi

Kun olet alkanut automatisoida WordPress-tehtäviä, tarkista ne aika ajoin varmistaaksesi, että ne suorittavat suunnitellulla tavalla. Vaikka nämä laajennukset ovat kaikki hienoja tapoja automatisoida WordPress ja vapauttaa aikaa tuottavampaan työhön (kuten laadukkaan sisällön luomiseen), sinun on silti tarkistettava plugin-päivitykset ja yhteensopivuus (jos käytät useita liitännäisiä).

Mitä muita tehtäviä haluat automatisoida WordPressillä? Vai onko olemassa avainautomaatiolaajennuksia, joista et yksinkertaisesti voi elää ilman? Kerro meille kommentti-osiossa – haluaisimme tietää, kuinka hallitset sivustoasi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map